Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy To nov 13, 2012 7:48 am

pinny je napisal/-a:1,4 t-jet 120km, sistem huh, dream xxi pa tk neki :D

Se pravi turbina in klasičen indirekten vbrizg? Najbrž bo res premalo plina, plus dejstvo da Plineksove naprave na turbinarjih ne delajo ravno najbolje...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To nov 13, 2012 3:07 pm

Turbina ja, kak pa vžig pa pojma nimam, važn da vžge :lol:. Drgač pa lih dons une šalajabzeke klicu pa povedu zakaj s egre, pa prav da bi lahko bli injektorji uržeh, k po pravilih se tm nekje pri 90kkm menjajo, jaz mam pa na plin tudi že 84kkm. Dokler pri 120km/h na tempomat ne trokira itak ni panike :mrgreen:.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To nov 13, 2012 5:49 pm

pinny je napisal/-a:Turbina ja, kak pa vžig pa pojma nimam, važn da vžge :lol:. Drgač pa lih dons une šalajabzeke klicu pa povedu zakaj s egre, pa prav da bi lahko bli injektorji uržeh, k po pravilih se tm nekje pri 90kkm menjajo, jaz mam pa na plin tudi že 84kkm. Dokler pri 120km/h na tempomat ne trokira itak ni panike :mrgreen:.

Kaj?! Injektorji se menjajo?! Ajajaj :shock: :shock:

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To nov 13, 2012 5:53 pm

Kaj s pocenitvijo plina ne bo nič? Mater jim š.......

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To nov 13, 2012 10:09 pm

sj niti ne vem točn a reku da se menjajo, al samo obnovijo .... bomo vidl k bo servis

xtzs
Nov uporabnik

Napisal/-a xtzs Pe nov 16, 2012 10:13 pm

Je mogoče kdo dal predelat pri Siniši iz Postojne?
Na BMW forumu sem zasledil, da vgrajuje Lovato.

Dal predelat v septembru 2009, Lovato sistem. Od vgradnje naprej, po prevoženih cca 65k km še vedno dela b.p. Pri njem se oglasim le za redni servis naprave. Za vgradnjo pri njem sem se odločil zaradi realnih odgovorov na moja vprašanja in podrobne razlage okoli delovanja sistema. Pred tem sem namreč govoril s kar precej ugrajevalci in sem o avtoplinu že nekaj vedel, a tako dobrega vtisa nisem dobil skoraj nikjer. Vse kar mi je rekel ali obljubil tudi res drži in po dobrih treh letih lahko samo rečem - PRIPOROČAM!

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 So nov 17, 2012 2:06 am

bomber111 je napisal/-a:Kaj s pocenitvijo plina ne bo nič? Mater jim š.......

Na butan plinu sem videl, da so v Ljubljani avtoplin celo podražili. Res ne vem ki je tle logika-ko gre benz gor, dražijo avtoplin, ko gre pa benz dol pa se nč ne premakne nam v dobro,...

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair So nov 17, 2012 12:34 pm

očitno nas je že preveč,pa kot ponavadi v sloveniji je treba denar pobirat brez dela.......

lipan
Nov uporabnik

Napisal/-a lipan Po nov 19, 2012 12:21 pm

Imam sistem od PRINSA,flaška od Valve Care je na pogled prazna razen,če je še kaj tekočine v vratu.
Zanima me sledeče: Začne sistemska lučka sigurno utripati ko zmanjka tekočine? Oziroma naj jo zamenjam že sedaj ko se mi zdi,da je flaška prazna.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Po nov 19, 2012 2:05 pm

lipan je napisal/-a:Imam sistem od PRINSA,flaška od Valve Care je na pogled prazna razen,če je še kaj tekočine v vratu.
Zanima me sledeče: Začne sistemska lučka sigurno utripati ko zmanjka tekočine? Oziroma naj jo zamenjam že sedaj ko se mi zdi,da je flaška prazna.

Zanimivo, meni se je sistem JBM ali kar koli že je, izklopil cel plinski sistem, ko je bilo še 1dl tekočine notri, tkao da ga sploh nisem mogel zagnati več, dokler nisem napolnil rezervarček.... Ponavadi naj bi bilo tako, da se ti izklopi cel plinski sistem, da se ti motor ne poškoduje če prav ugibam, ali se pa to tudi da nastavljati?

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Po nov 19, 2012 2:38 pm

Flaška je obrnjena navzdol in če jo boš odšraufal bo vse kar je ostalo noter steklo dol po motornem prostoru.
Počakaj da zmanjka in potem naj bi sistem sam javil in ti ne bo več dovolil vozit na plin, vsaj tako je monter razložil meni.
Tako stvar deluje v teoriji, kako je v praksi povem čez nekaj tisoč km ko bo zmanjkalo tekočine.
lakom lačen hoče papico

lipan
Nov uporabnik

Napisal/-a lipan Po nov 19, 2012 4:07 pm

No ravno to me zanima,če to drži tudi v praksi saj nebi rad vozi na suho :?:

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po nov 19, 2012 5:15 pm

lipan je napisal/-a:Imam sistem od PRINSA,flaška od Valve Care je na pogled prazna razen,če je še kaj tekočine v vratu.

V vratu je lahko včasih še za nekaj sto km vožnje...odvisno kakšna je poraba,ki pa je odvisna od tipa motorja. Če pa ti ne izklaplja, kontaktiraj monterja, predno bi bilo kaj narobe...

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Po nov 19, 2012 10:40 pm

Kakšen je pa postopek, če bi recimo želel zamenjati obstoječi mazalni sistem, ki deluje na podtlak, z tem električnim od Prinsa? Je treba kaj dodatno vrtati na motornem bloku, homologirati ali bilokaj? Ker se mi ta na podtlak zelo ne vidi. Če odvijem lahko v nekaj 100km potroši 3deci, če zavijem pa lahko potroši skoraj nič na en spraznjeni tank...za motor pa to najbrž ni najboljše?

Prinsov sistem ve, kdaj se vozilo vozi na plin in kdaj na bencin, ali skoz maže ventile?

lipan
Nov uporabnik

Napisal/-a lipan To nov 20, 2012 7:09 am

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To nov 20, 2012 9:22 am

MasTTer je napisal/-a:Kakšen je pa postopek, če bi recimo želel zamenjati obstoječi mazalni sistem, ki deluje na podtlak, z tem električnim od Prinsa? Je treba kaj dodatno vrtati na motornem bloku, homologirati ali bilokaj? Ker se mi ta na podtlak zelo ne vidi. Če odvijem lahko v nekaj 100km potroši 3deci, če zavijem pa lahko potroši skoraj nič na en spraznjeni tank...za motor pa to najbrž ni najboljše?

Prinsov sistem ve, kdaj se vozilo vozi na plin in kdaj na bencin, ali skoz maže ventile?

Prinsov (ValveCare) sistem se da montirati samo na Prinsove naprave. Napravo lahko nastavi samo Prinsov monter ker ima znanje in računalniški program.

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips To nov 20, 2012 10:35 am

V vratu flaške je še nekaj tekočine. Sistem te bo z piski upozoril cca 100 km preden bo tekočine čisto zmanjkalo. Ko tekočine zmanjka, se sitem avtomatsko izklopi in NE
moreš voziti na plin.

Če greš na daljšo pot in si na koncu, imej rezervno flaško v avtu (da se ne boš vozil na bencin) :D

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Sr nov 21, 2012 5:04 am

Evo-mimogrede objavljam natančne rezultate iz moje evidence porabe:

PREVOŽENIH: 6206 KM

AVTOPLIN:
PORABLJEN PLIN: 487 L
PLAČILO ZA PLIN: 386,10 €
POVPREČNA PORABA PLINA/100 KM: 7,85 L
POVPREČNA CENA ZA 100 KM PLIN: 6,22 €

BENCIN:
PORABA BENCINA: 52 LITROV
PLAČILO ZA BENCIN: 64,40 €
POVPREČNA PORABA BENCINA/100: 0,810 L
POVPREČNA CENA 100 KM: 1,01 €

KOMBINIRANA PORABA: AVTOPLIN + BENCIN:
PORABA: 8,66 L
PLAČILO ZA 100 KM: 7,23 €
SKUPAJ PLAČILO ZA 6206 KM: 450,50 €
PRIHRANEK PRI PORABI BENCINA 7L/100 KM: 227 €

Torej sem od 1. avgusta prišparal 227 €, kar je kr vredu znesek :)dejansko sem pa opazil, da se mi je poraba bencina, sedaj ko je bolj mrzlo, bistveno povečala. Zato sem malo bolj čudno gledal, ko sem zadnjič dal za 540 km prevoženih na plin, samo 27 €,... Ko sem pa pogledal koliko bencina je spilo namesto plina, mi je bilo jasno da nisem prišparal nič več kot običajno,...

lipan
Nov uporabnik

Napisal/-a lipan Sr nov 21, 2012 7:00 am

Frips je napisal/-a:

V vratu flaške je še nekaj tekočine. Sistem te bo z piski upozoril cca 100 km preden bo tekočine čisto zmanjkalo. Ko tekočine zmanjka, se sitem avtomatsko izklopi in NE
moreš voziti na plin.

Če greš na daljšo pot in si na koncu, imej rezervno flaško v avtu (da se ne boš vozil na bencin) :D

Točno tako kot v teoriji,tudi v praksi. Po 14000km me je sistem opozoril,da je tekočine zmanjkalo z utripanjem sistemske diode in opčasnim piskom.Zamenjal Valve Care in sisem se avtomatsko postavi v normalno delovanje.Moram reč,da PRINS zaenkrat vse OK :vrum

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr nov 21, 2012 9:07 am

@mc123: a imaš ogromno kratkih voženj po kilometer ali dva? V takem primeru mi je jasno, zakaj bi porabil več bencina - avto pozneje preklaplja na plin seveda posledično se dlje časa voziš na bencin in zato povečana poraba bencina. Dosedaj kar sem imel avtomobilov, med zimo in poletjem nisem oapzil kakšnih razlik med porabo goriva - ta je pri meni ves čas bolj ali manj enaka (niha za 0.3 litra / 100km - poleti in pozimi). Je pa res, da imamo zelo zelo malo kratkih voženj - v trgovino se gre z avtom 1x na mesec, pa dvakrat na teden na plavanje (5km), vse ostalo so vožnje po vsaj 10 km, vrčinoma pa po 150km v enem kosu. Prav tako grem v službo iz službe tako, da se ne vozim v prometni konici.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov