mc123 je napisal/-a:No supr
Kakšen avto pa imaš?
Ti boš prej prišparal kot jaz, ker meni pije samo 7 litrov,...
mc123 je napisal/-a:Ker bencin se ne šteje ravno kot porabo za pogon(no ja, razen ko štartaš), ampak za hlajenje ventilov- med tem ko voziš na plin, sproti vbrizgava nekaj bencina za hlajenje.
mc123 je napisal/-a:Ko sem še vozil na bencin, je bila povprečna poraba bencina 6,7 l/100 km. Sedaj pa porabi plina cca 7,8 l/100 km + nekaj bencina. Torej, če porabi 7,8 l plina, je to cca 15 % več kot je porablo bencina(kot so nekako obljubljali). Poraba plina je vedno pr teh sistemih ki niso profi od 15-50 % večja.
Ker bencin se ne šteje ravno kot porabo za pogon(no ja, razen ko štartaš), ampak za hlajenje ventilov- med tem ko voziš na plin, sproti vbrizgava nekaj bencina za hlajenje.
Na začetku je malo več pilo plina, potem je pa se je poraba umirila.
Vozim pa se večinoma kr mešano. Kratke relacije, avtoceste, mestna vožnja itd,.... Skoraj ne vem kje sem največ kilometrov prevozil.
Po avtocesti vozim večinoma 110 kmh.
MRV je napisal/-a:torej profi naprava in tista malo bolj cenejša je v stvri ista? se nič ne pozna pri porabi ali čemu drugemu?
J.McLane je napisal/-a:Tale poraba.com je bedna, ker človek ne ve kako bi vpisoval zraven plina še bencin in ima večina uporabnikov vpisano samo plin in ko pogledaš od mc123 rečeš ok poraba plina 7,85, v resnici je pa zraven še bencin (0,81 l/100 km), zato hvala za izčrpno poročilo.
mc123 je napisal/-a:Po avtocesti vozim večinoma 110 kmh.
plinaš je napisal/-a:mc123 je napisal/-a:Po avtocesti vozim večinoma 110 kmh.
eden od tistih , ki delajo gužvo na AC ko s 110 prehitevajo kamione...
iziboy je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:mc123 je napisal/-a:Po avtocesti vozim večinoma 110 kmh.
A ti s svojim brivnikom si pa vedno na 200+![]()
![]()
![]()
plinaš je napisal/-a:iziboy je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:mc123 je napisal/-a:Po avtocesti vozim večinoma 110 kmh.
A ti s svojim brivnikom si pa vedno na 200+![]()
![]()
![]()
ne nisem ker je polno takih dripcev ki vozijo 110 ali manj ...
iziboy je napisal/-a:Sej veš...dve nižje, odstavni pas, dolge, pa gimuri...![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov