Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Po jun 18, 2007 9:28 pm

Sm4jli je napisal/-a:http://www.policija.si/portal/szj/szj_prikaz_det.php?id=1560

Srečno vožnjo vam želi Vaša Policija! :lol:

A je možno da, te teli novo delujoči radarji slikajo dvakrat ko greš mimo? ker sm dons naletu na unga pred počivališčem Lopata (na avtocesti A1) in se mi je zdel oz. sm prepričan da je dvakrat blicnilo ko sm mim prpizdu (jebemuboga), bil sm pa sam, za mano ni blo nobenga (tud vštric ne), in kr 2x! sam sm vseen mal skeptičn ker je blo sonce za mano in je bil to sam kak odsev lahko, sam blicnjilo je kr močno, obakrat, enkrat k sm bil 150 m stran, drugič okol 50 m, letu sm pa ene 170 pol pa bremza ko sm zagledu radar, a mogoče kdo ve?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jun 22, 2007 10:08 pm

super bi bilo da bi bile od vseh radarjev slike gor tako kot so že ene gor da točno veš kje so, ker se spolniš okolice...
pa bi lahko bilo interaktivno ko bi kliknil na sliko kje je kateri radar bi ti sliko odprlo :)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jun 22, 2007 10:34 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:
Sm4jli je napisal/-a:http://www.policija.si/portal/szj/szj_prikaz_det.php?id=1560
Srečno vožnjo vam želi Vaša Policija! :lol:

A je možno da, te teli novo delujoči radarji slikajo dvakrat ko greš mimo? ker sm dons naletu na unga pred počivališčem Lopata (na avtocesti A1) in se mi je zdel oz. sm prepričan da je dvakrat blicnilo ko sm mim prpizdu (jebemuboga), bil sm pa sam, za mano ni blo nobenga (tud vštric ne), in kr 2x! sam sm vseen mal skeptičn ker je blo sonce za mano in je bil to sam kak odsev lahko, sam blicnjilo je kr močno, obakrat, enkrat k sm bil 150 m stran, drugič okol 50 m, letu sm pa ene 170 pol pa bremza ko sm zagledu radar, a mogoče kdo ve?

Hm tale radar je očitno res nam vsem neusojen, samo da sem imel sam srečo, da stvar naj nebi delovala, sicer bi v enem dnevu nakasiral 20 kazenskih pik :D. Namreč dobim Leona iz lakiranja, da so ris pa prag popravil, ko sem ga ruknil (po 3670 prevoženih) pa se mi šefica servisa pele z avtom in ugotovi, da je motor nekam čuden - ga da samoiniciativno na tester - kaže vse ok, ampak še vedno "baje čuden zvok" in (pre)slabi pospeški. Sam furam svojga Leončka k dedi... in očitno bil preslabo zluftan - namreč nikol se nisem pred tem pelu več ko 120 in čez 2300 obratov - pa prav ob 17:00 popoldne... veš dej se ti pel ene 3x do cela pa nazaj do žalca tam okol 160 pa prit nazaj, da vidma če bo bolš, če ne bo juter še servis cel motor pregledu. Pa js ok, pa dejmo se res pelem trikrat od žalca po cela po avtocesti... dvakrat 160, enkrat pa tuk k Leon gre se prav okol 190 k je bla glih prazna avtocesta... in seveda nism vedu, da je tam radar :lol: ... prpelem avto na servis, se še enkrat šefica pele in prav... ja zdej bo pa dober... Js ves zadovoljen grem domov iz Žalca pa še enkrat VROOOM mimo radarja po avtocesti, potem pa direkt na pumpo in mirno tankat in nadaljujem s svojo staro penzionistično vožnjo... potem pa pridem taisti dan sem na forum in vidim temo o novih radarjih... me je skor kap zadela (ne grem računat kuk bi zaslužil v pol ure furanja mim radarja), pustil vozniško tam ipd... bi naredil dvojno delo - prvič preluftal motor in drugič za nekaj časa svoj bančni račun. Pa hvala bogu tudi sodeč po tem postu stvar okol 5tega še ni delovala, pa tudi do danes ni bilo nobene pošte. Zdej pa gleda da res stvar deluje, tak da,... mogoče pa le ni blo radarja noter, pa se je od plastike odbila svetloba... sicer pa boš kmalu zvedu. Držim pesti, da nau nič prišlo.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po jul 02, 2007 8:54 am

Ena varianta je da naredimo posebno stran www.avtomobilizem.com/radarji na kateri bomo z rdečim in zelenim samoforčkom prikazovali kater radar je trenutno aktiven (zelena) in kje je samo škatla (rdeča). Te radarji bi nato skupina preverjenih članov vpisovala oz. kar spreminjala preko gsm ipd. :) to je vse seveda do-able.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jul 02, 2007 9:26 am

to bi blo pa fajn met. na kolk cajta jih pa drgač selijo? Kolkr jim zapaše al kko?
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po jul 02, 2007 9:56 am

Ja, dvomim da bodo tehniki jim dnevno menjal :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jul 02, 2007 12:19 pm

Ice, ti si car :bow Sam kako pa bodo preverjeni člani vedeli, da je noter radar?

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

Napisal/-a [Psyho] Po jul 02, 2007 1:22 pm

Meni se zdi, da se opazi če se pelješ mimo. Če je noter se vidi tak črn krog, če se motim me popravite.

Uporabniški avatar
triangle
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a triangle Po jul 02, 2007 2:53 pm

Ko se peljes mimo vidis ce je not radar al ne, pa ce je not ma se eno stango zraven montirano ko je gor flesh pa rdeca lucka..(to ni 100% preverjena teorija pac meni se zdi da je tako :) )

Pa btw osebno se full vozim na relaciji MB KP tako da bi z veseljem prispeval informacije

Pa se to :) na strani http://www.pocketgpsworld.com/ se dobi zemljevid radarjev ki se ga nalozi na navigacijsko napravo. Mislim da za Slovenijo ne obstaja nisem probal ker nimam navigacije vendar je ena ideja kaj bi se dalo nardit. Verjamem da imamo na foromu kakega majstra ki bo to znal zrihat

Uporabniški avatar
triangle
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a triangle Po jul 02, 2007 11:44 pm

Popravek:) malo prej sem priso iz KP in ker vem da je pri prvem tunelu pod trojanami radar vozim lepo 100 km/h, pa me prehiteva en megan in ga slika :D
Rdeca lucka je bla v radarju tako da ne vem al je moja teorija totalno napacna al majo vec vrst radarjev.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po jul 02, 2007 11:57 pm

na viaduktu slatina ni radarja preizkušeno....
je šel ed italijan mimo eih 170...

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jul 09, 2007 8:17 am

Enega so že skinili... je bil nn tako dober, da se je žrtvoval za nas
Priponke
radar.jpg

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po jul 09, 2007 8:51 am

to je tisti AC Naklo smer KR --> LJ, ne?...sem včeraj opazil, da ga ni več..

tole kar se je ICE spomnil podpiram. sicer sem se zaradi škatel res umiril ampak vseeno...če peljem 10km/h več ( tako si je moj stari prislužil kazen v tunelu Trojane) ne želim biti obravnavan kot kak divjak ipd..

vendar ali je radar v škatli ali ne...bi bilo najlažje zvedeti "od kolegov", ki skrbijo za premeščanje teh čudežnih napravic :)

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Po jul 09, 2007 9:05 am

Jaz nebi zaupal tem informacijam, v katerem ohišju je trenutno radar in v katerem ni. Sej kul, da se tolk matrate, ampak a ni najlaže se mimo radarja pač po omejitvi peljat?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jul 09, 2007 4:37 pm

nj tale potolče še ostale :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po jul 09, 2007 8:47 pm

IcEm4n je napisal/-a:nj tale potolče še ostale :lol: :lol: :lol:

:lol:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po jul 09, 2007 9:19 pm

zakaj se pa rdeča lučka zabliska pred 1. tunelom pod trjanami iz smeri ljubljane proti celju. (peljal sem max 100), kolegu se je včiraj isto 1 uro za mano...

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli To jul 10, 2007 7:00 am

Mah to kr nekaj bliska ta rdeča lučka.....men se je pod Golovcem že 6krat pržgala pa vedno vozim po omejitvi in še nikoli nič dobil domov kar je tudi logično tako, da se ne sekiraj ;)

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Radarji

Napisal/-a ivanetich To jul 10, 2007 10:52 am

a to se bo delal samo za večja mesta in avtoceste? ker pri nas v Beli krajini bi tu lahko narisal zdravn nekej točk, kjer skor vedno stojijo z radarjem in bi blo priročno da veš tko če se peleš na morje mimo nas, da te že zjutri ne udarijo po žepu:)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jul 10, 2007 11:09 am

IcEm4n je napisal/-a:nj tale potolče še ostale :lol: :lol: :lol:

Ti mu sam avto dej 8)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov