Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kateri je najbolj bizaren primer badge engineeringa?

Nissanov Kangujc
28
17%
Nissanova Thalia
27
17%
Subarujeva Zafira
61
38%
Volkswagnova Felacija pick-up
46
28%

Skupaj glasov : 162

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So apr 01, 2006 9:13 pm

Alongside the original Primera, the Nissan Primera Camino was launched as a badge-engineered model for different dealer networks. The Japanese models also introduced a CVT automatic transmission during the P11 series.

Slika

The Infiniti G20 was an upmarket compact sedan, using the same grille and rear lamp alterations from the Primera Camino.
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Sr nov 14, 2007 1:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So apr 01, 2006 9:16 pm

Se še spominjate avtomobilov ukrajinskega proizvajalca iz Zaporožja?

Naj omenim Tavrio, ki se je pojavila pri nas že več kot desetletje nazaj:

Slika

Doma imam tudi še prospekt od te Tavrie iz tistega časa in v njem sta naslikani poleg osnovne trivratne izvedbe tudi karavanska izvedba, ki se je imenovala Dana in Pick up; nobene od teh dveh nisem nikoli videl naših cestah. Verjetno so jih imeli namen prodajati, ampak zaradi nezanimanja kupcev so po kratkem času popolnoma izginili z našega trga.

Slika

In še elegantna limuzina :P z imenom Slavuta:

Slika

Kot zanimivost: Tavrie so (bile) opremljene z gumami srbskega proizvajalca Tigar

lp, mm

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So apr 01, 2006 9:18 pm

In 1997, Infiniti released the QX4, a modified and more luxurious version of the Nissan Pathfinder.

QX4:
Slika

Pathfinder:
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Sr nov 14, 2007 1:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So apr 01, 2006 9:29 pm

In the late 1980s, Mazda embarked on a disastrous attempt to diversify its brand names. It chose to do so because market research revealed that the Mazda brand has the connotation of economic, budget cars both in Japan and abroad. With the aim of doubling its sales, Mazda launched three new brands in Japan, Eunos, Efini and Autozam. Eunos was to have a counterpart overseas in the US-market Amati luxury division, and Xedos in Europe. However plans for Amati was pulled at the last minute, and the rumored V12-engined flagship was shelved.

The number of brands was also an attempt to match Toyota and Nissan, both of which had multiple chains in Japan.

Eunos 800 (pri nas Mazda Xedos 9):
Slika

Eunos 500 (Xedos 6):
Slika

Eunos 30 (MX-3)
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Sr nov 14, 2007 1:04 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So apr 01, 2006 10:53 pm

The Mazda Navajo was a 2-door SUV introduced in 1991. Available only as a four wheel drive, two-door vehicle, the Navajo was essentially a rebadged Ford Explorer. It was only sold in the United States.

Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne To mar 20, 2007 12:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So apr 01, 2006 11:09 pm

martin_krpan je napisal/-a:In the late 1980s, Mazda embarked on a disastrous attempt to diversify its brand names. It chose to do so because market research revealed that the Mazda brand has the connotation of economic, budget cars both in Japan and abroad. With the aim of doubling its sales, Mazda launched three new brands in Japan, Eunos, Enfini and Autozam. Eunos was to have a counterpart overseas in the US-market Amati luxury division, and Xedos in Europe. However plans for Amati was pulled at the last minute, and the rumored V12-engined flagship was shelved.

Večina Auzozamovih vozil se je prodajala tudi pod drugimi značkami. Naj jih naštejem nekaj po Wilkipedii (v oklepaju so našteti sorodniki)
1990-1994 Autozam Carol keicar (Suzuki Alto)
1991-1994 Autozam AZ-3 coupe (Mazda MX-3)
1994-2003 Mazda AZ-Wagon station wagon (Suzuki Wagon R)
1995-1997 Mazda AZ-3 coupe (Mazda MX-3)
1998-2003 Mazda AZ-Offroad SUV (Suzuki Jimny)
1990-1994 Autozam Revue subcompact car (Mazda 121)

Če kdo najde kako fotografijo naj jo objavi. Jaz bom predstavil model Autozam AZ-1:
SlikaSlika
Slika

kateri se je prodajal tudi kot Suzuki Cara in se je od izvirnika razlikoval med drugim po vgrajenih sprednjih meglenkah:
Slika
Slika

še znak Autozama:
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Sr nov 14, 2007 1:13 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So apr 01, 2006 11:13 pm

Efini MS-6, alias mazda 626 oz. Autozam Clef
Slika
Slika
Slika

Autozam Clef (zunajnost se precej razlikuje, toda notranjost je identična):
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So apr 01, 2006 11:17 pm

Autozam Revue:
Slika

Mazda 121:
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne To mar 20, 2007 12:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So apr 01, 2006 11:34 pm

martin_krpan je napisal/-a:In the late 1980s, Mazda embarked on a disastrous attempt to diversify its brand names. It chose to do so because market research revealed that the Mazda brand has the connotation of economic, budget cars both in Japan and abroad. With the aim of doubling its sales, Mazda launched three new brands in Japan, Eunos, Efini and Autozam. Eunos was to have a counterpart overseas in the US-market Amati luxury division, and Xedos in Europe. However plans for Amati was pulled at the last minute, and the rumored V12-engined flagship was shelved.

Prikazal sem že nekaj Eunosov in Autozamov, tukaj pa so našteti še modeli, ki so se prodajali kot Efini:
1990-1997 Efini MPV a.k.a. Mazda MPV
1991-1993 Efini MS-6 / Mazda 626 (že prikazan)
1991-1993 Efini MS-9 / Mazda 929
1991-1996 Efini RX-7 / Mazda RX-7

znak Efinija:
Slika

Efini MPV:
Slika

Efini MS-9:
SlikaSlika
Slika

Efini RX-7:
SlikaSlika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Sr nov 14, 2007 1:14 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Ne apr 02, 2006 11:47 am

Ford Econovan:
SlikaSlika

Mazda E:
SlikaSlika

na Japonskem Mazda Bongo:
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Ne sep 24, 2006 4:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Ne apr 02, 2006 11:53 am

Mazdin kombi Bongo (najnovejši model):
Slika

se prodaja tudi kot Mitsubishi Delica:
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne To mar 20, 2007 12:13 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne apr 02, 2006 7:57 pm

Hmm.... kako je že naslov teme? Znani avtomobili z neznanimi obrazi. Sem spadajo tudi razne limuzinske in podobne različice, ki jih pri nas ni (fiesta sedan), ali malce drugačna imena (renault lutecia), zdaj pa ste začeli nizati tudi neznane avtomobili z neznanimi obrazi. Teme si ne lastim, zato lepite kar vam paše, jaz pa bom sledil svojemu načelu... ;)

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne apr 02, 2006 8:31 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Hmm.... kako je že naslov teme? Znani avtomobili z neznanimi obrazi. Sem spadajo tudi razne limuzinske in podobne različice, ki jih pri nas ni (fiesta sedan), ali malce drugačna imena (renault lutecia), zdaj pa ste začeli nizati tudi neznane avtomobili z neznanimi obrazi. Teme si ne lastim, zato lepite kar vam paše, jaz pa bom sledil svojemu načelu... ;)

LP,
Joie

Kateri avto je pa bil tak, ki je bil neznan z neznanim obrazom?

lp, mm

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne apr 02, 2006 8:41 pm

Proism, da se res držite Joievega nasveta: Znani avomobili, ki se prodajajo pod drugo znamko.

Tipičen primer Prejšnja serija Fordove Fieste se je po mnogih EU državah prodajala kot Mazda 121 ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Ne apr 02, 2006 9:45 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Hmm.... kako je že naslov teme? Znani avtomobili z neznanimi obrazi. Sem spadajo tudi razne limuzinske in podobne različice, ki jih pri nas ni (fiesta sedan), ali malce drugačna imena (renault lutecia), zdaj pa ste začeli nizati tudi neznane avtomobili z neznanimi obrazi. Teme si ne lastim, zato lepite kar vam paše, jaz pa bom sledil svojemu načelu... ;)

LP,
Joie

Ko sem se zaradi te teme malce bolj posvetil pojmu 'badge engineeringa' sem prišel do ugotovitve kako razširjen je ta pojav in koliko primerov obstaja. Zato sem želel deliti moje ugotovitve z uporabniki foruma.
Pojem znani avtomobil je relativen in lahko varljiv. Naj mi kdo pojasni kaj je znan avtomobil za povprečnega čitalca te rubrike. Je recimo Ford Explorer, za katerega je slišal vsak Američan, za Evropo pa to ne drži, neznani avtomobil? Ali pa recimo stare Mazda 626 oz. MX-3, ki jih mlajša generacija zagotovo ne pozna.
Menim, da bi večino avtov, ki sem jih jaz objavil, poznavalci morali poznati pod vsaj enim imenom oz. znamko.
Če pa se kdo ne strinja z mano, naj to napiše in bom prenehal z objavljanjem prispevkov. V nasprotnem primeru imam še kar nekaj municije :lol:

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne apr 02, 2006 9:55 pm

sicer je zanimivejše videt avtomobile iz naše okolice pod drugim imenom ampak me kot rednega bralca te teme ne motijo nepoznane znamke.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne apr 02, 2006 10:13 pm

martin_krpan je napisal/-a:

LP,
Joie

Ko sem se zaradi te teme malce bolj posvetil pojmu 'badge engineeringa' sem prišel do ugotovitve kako razširjen je ta pojav in koliko primerov obstaja. Zato sem želel deliti moje ugotovitve z uporabniki foruma.
Pojem znani avtomobil je relativen in lahko varljiv. Naj mi kdo pojasni kaj je znan avtomobil za povprečnega čitalca te rubrike. Je recimo Ford Explorer, za katerega je slišal vsak Američan, za Evropo pa to ne drži, neznani avtomobil? Ali pa recimo stare Mazda 626 oz. MX-3, ki jih mlajša generacija zagotovo ne pozna.
Menim, da bi večino avtov, ki sem jih jaz objavil, poznavalci morali poznati pod vsaj enim imenom oz. znamko.
Če pa se kdo ne strinja z mano, naj to napiše in bom prenehal z objavljanjem prispevkov. V nasprotnem primeru imam še kar nekaj municije :lol:

Meni je res ta tema zanimiva, pa naj bodo znani ali pa neznani :!: Za te Mazde, ki si jih nalimal zadnje jaz resnično nisem nikoli slišal, priznam, čeprav avtomobile (če malo pretiravam) spremljam že skorajda toliko časa kot sem na svetu. Jaz si recimo samo to želim, da bi pri teh, za večino neznanih, znamkah napisal daljši opis.

lp, mm

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne apr 02, 2006 10:20 pm

Tudi meni je zanimivo in imaš prav, Krpan, težko je določiti meje znanega in neznanega.

Bi se pa upal trditi, da je tistile AZ-1 zgoraj res nekoliko odveč, ker ga Evropa še nikoli ni videla. Zato bi se jaz takim obskurnim modelom malce izogibal, ker vse skupaj postane že malce zateženo.

Tako o tem menim jaz.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 03, 2006 2:14 pm

Obstajala je Alfina verzija trojčkov Ducato/J5/C25, imenovana AR6. Jaz ne najdem nobene slike, jo ima kdo od vas v kakem katalogu?

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 03, 2006 2:18 pm

Citroen C35 je imel italijanskega dvojčka, imenovanega Fiat 242. Priznam, da ga nisem še nikoli videl.

Slika

LP,
Joie
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: lekic in 7 gostov