The Infiniti G20 was an upmarket compact sedan, using the same grille and rear lamp alterations from the Primera Camino.
martin_krpan je napisal/-a:In the late 1980s, Mazda embarked on a disastrous attempt to diversify its brand names. It chose to do so because market research revealed that the Mazda brand has the connotation of economic, budget cars both in Japan and abroad. With the aim of doubling its sales, Mazda launched three new brands in Japan, Eunos, Enfini and Autozam. Eunos was to have a counterpart overseas in the US-market Amati luxury division, and Xedos in Europe. However plans for Amati was pulled at the last minute, and the rumored V12-engined flagship was shelved.
martin_krpan je napisal/-a:In the late 1980s, Mazda embarked on a disastrous attempt to diversify its brand names. It chose to do so because market research revealed that the Mazda brand has the connotation of economic, budget cars both in Japan and abroad. With the aim of doubling its sales, Mazda launched three new brands in Japan, Eunos, Efini and Autozam. Eunos was to have a counterpart overseas in the US-market Amati luxury division, and Xedos in Europe. However plans for Amati was pulled at the last minute, and the rumored V12-engined flagship was shelved.
Joie de vivre! je napisal/-a:Hmm.... kako je že naslov teme? Znani avtomobili z neznanimi obrazi. Sem spadajo tudi razne limuzinske in podobne različice, ki jih pri nas ni (fiesta sedan), ali malce drugačna imena (renault lutecia), zdaj pa ste začeli nizati tudi neznane avtomobili z neznanimi obrazi. Teme si ne lastim, zato lepite kar vam paše, jaz pa bom sledil svojemu načelu...![]()
LP,
Joie
Joie de vivre! je napisal/-a:Hmm.... kako je že naslov teme? Znani avtomobili z neznanimi obrazi. Sem spadajo tudi razne limuzinske in podobne različice, ki jih pri nas ni (fiesta sedan), ali malce drugačna imena (renault lutecia), zdaj pa ste začeli nizati tudi neznane avtomobili z neznanimi obrazi. Teme si ne lastim, zato lepite kar vam paše, jaz pa bom sledil svojemu načelu...![]()
LP,
Joie
martin_krpan je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Hmm.... kako je že naslov teme? Znani avtomobili z neznanimi obrazi. Sem spadajo tudi razne limuzinske in podobne različice, ki jih pri nas ni (fiesta sedan), ali malce drugačna imena (renault lutecia), zdaj pa ste začeli nizati tudi neznane avtomobili z neznanimi obrazi. Teme si ne lastim, zato lepite kar vam paše, jaz pa bom sledil svojemu načelu...![]()
LP,
Joie
Ko sem se zaradi te teme malce bolj posvetil pojmu 'badge engineeringa' sem prišel do ugotovitve kako razširjen je ta pojav in koliko primerov obstaja. Zato sem želel deliti moje ugotovitve z uporabniki foruma.
Pojem znani avtomobil je relativen in lahko varljiv. Naj mi kdo pojasni kaj je znan avtomobil za povprečnega čitalca te rubrike. Je recimo Ford Explorer, za katerega je slišal vsak Američan, za Evropo pa to ne drži, neznani avtomobil? Ali pa recimo stare Mazda 626 oz. MX-3, ki jih mlajša generacija zagotovo ne pozna.
Menim, da bi večino avtov, ki sem jih jaz objavil, poznavalci morali poznati pod vsaj enim imenom oz. znamko.
Če pa se kdo ne strinja z mano, naj to napiše in bom prenehal z objavljanjem prispevkov. V nasprotnem primeru imam še kar nekaj municije
Po forumu brska: lekic in 7 gostov