Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Marks
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Marks Ne avg 10, 2008 9:25 pm

NaceM je napisal/-a:
Sriple Tix je napisal/-a:Nekajkrat sem ze ponovil in se kdaj bom.

Dirkalisce ne bo resilo nicesar, ker vaski divjaki tja ne hodijo. Tam za razliko od hvaljenja s svojimi (nevarnimi) podvigi za sanki, nekaj velja le cas na stoparici, ki pa je za te, najveckrat le na jeziku hitre motoriste/avtomobiliste, (pre)krut pokazatelj njihovih vescin.

Se zelo strinjam.

2X :?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne avg 10, 2008 9:36 pm

evo prilagam link
http://www.siol.net/slovenija/crna_kron ... orist.aspx

od mesta nesreče do mene je 120 metrov...in ko je počilo je poknalo tk dobr...tisti dan sta bla 2 motorista in sta se se skos furala arja vas, velenje...mislila sta, da dobro poznata pot, in če kdo pozna vinskogorsko ravnino, dobivajo motoristi notr več kot 200km/h...šofer je prvega še opazil in počakal, da se peljal mimo, za drugega pa je slabo ocenil njegovo hitrost...povem naj, da voznika avta poznam, ker je domačin in je bil trezn...
motorist je bil tako hitr, da še zavirat ni imel časa (ni bilo sledi gume na cesti).motorist se je parkiral kr v avtu (čez vetrobran in ga je polomlo+udaril voznika ter mu polomil rebra), motor je na avtu naredil tako škodo, da voznika so mogli reševat z škarjam...še sedaj po mesecu se pozna sled na cesti, ko je gorelo (če koga zanima mu slikam).

naslejdni dan sem poslušal motoriste...pri svečah so vsi se peljali zalo počasi...pot pa spet gasa naprej...čez 2 dni spet poslušam divjanje po cesti in podiranje hitrosnih rekordov.

off:naj en motorist izmeri najvišjo hitrost, ki opravi v 800 metrih(tolikšna je približna razdalja od zadnjega ovinka do kraja nesreče) na ravnini.potem si lahko predstavljate, kako se ustavit v manj ko 1 metru s izmerjeno hitrostjo...

on:za motoriste nad 250ccm bi mogli zavarovanja še bolj povišat...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po avg 11, 2008 4:58 am

1. Veliko je bilo besed, da dirkališča ne bodo pomagala. Vsi "vedo" - še posebej pa nemotoristi, ki sovražijo motoriste - da dirkališča ne bodo dosegla namena. Zakaj pa ne bi vseeno poskusili eno (ali mogoče več) zgraditi? Tako, da bomo vedeli, ali učinkuje ali ne..

2. Veliko je bilo besed, da je treba dvigniti zavarovanja za močnejše motorje. Vsi "vedo" - še posebej pa nemotoristi, ki sovražijo motoriste - da bo to pripomoglo k rešitvi problema. Zakaj pa, recimo, te hude kazni, ki jih imamo za kršenje cestnoprometnih predpisov, ne zaležejo ? Bodo zalegla višja zavarovanja (tako oglobiš tudi motoriste, ki vozijo po predpisih)?

3. Veliko je bilo besed - še posebej od nemotoristov, ki sovražijo motoriste - da so vsi motoristi divjaki in da bi jim bilo kar izpite z vzet. Vsak ima svoj hobi in vsak lahko izbira, kaj želi imeti in lahko počne kar želi. Ampak! Za prehitro vožnjo imamo tudi hude kazni in policaje, da to urejajo. Ljudi, ki tako radi divjajo, pa ne bomo spremenili. Še posebej ne s kakimi kolektivnimi "kaznimi", ki jih je lahko uvesti, notri pa poloviš tudi marsikoga neupravičeno.

Moja opažanja ne letijo na nobenega konkretno..
Da ne bo pomote, tudi sam sem motorist!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas Po avg 11, 2008 7:09 am

Firediver je napisal/-a:Zakaj pa ne bi vseeno poskusili eno (ali mogoče več) zgraditi? Tako, da bomo vedeli, ali učinkuje ali ne..

točno tako.
saj vem, spet samo govorim. ampak jaz nimam denarja, da bi lahko zgradil dirkališče, če bi ga imel bi to definitivno že naredil, pa nisem motorist.
povrhu bi pa še nekateri avtomobilisti tudi lahko tam zadovoljili svojo potrebo po hitrosti

H-FReAK je napisal/-a:...Ne vem zakaj za vraga moram čisto vsakič, ko si hočem dati malo duška voziti ne vem koliko xx km daleč in denar nositi sosedom? Zdaj, morem vsaj 3-4dni naprej splanirat+, kdaj se bom šel kam vozit. To bi bilo zagotovo mnogo lažje, če bi imel kje blizu urejeno pisto. rhino in domsas, zelo verjetno je, da sta tudi mene že ogromnokrat srečala na tej relaciji. V mislih imam dobrenje - pesnica - petrol(šentilj). Pa vama povem, da je to "najboljša" relacija tu naokoli, ker ni mnogo stranskih priključkov in kar pregledno je. Včasih me pač prime in grem kakšen hiter krog ven iz naselja in je to to. Vsakič pa se ne mislim vozit xxkm daleč...

je tudi možno, da sem te kdaj videl, ne vem.
in če bi imeli dirkališče kje bliže mariboru, bi ti verjetno bil tam reden gost - zgolj predvidevam. jaz bi se tam definitivno pojavljal kot gledalec
glede relacije pa se popolnoma strinjam, se je tudi z avtom tam zelo lepo peljati
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Po avg 11, 2008 7:48 am

H-FReAK, ker si v svojem razmisljanju podal nekaj ugibanj, ti z veseljem ustrezem.
Tezke motorje (preko 650ccm) vozim 22 let, prej sem se naokrog preganjal s cross motorji, tako da imam nekako 25 let motoristicnega staza.

Glede Grobnika.
Ko sem bil se clan domacega moto kluba, smo organizirali odhod na Grobnik za tiste, ki tam se niso bili. In verjemi, od vseh divjakov, ki so vso zimo razlagali, kako so prehitevali "šleperje" v desni ovinek, sta sla z nami dva, ostali so se zbali stoparice. Ta dva, sta na dirkaliscu spoznala, kako bedna je njuna voznja, saj sta za mojim casom zaostala skoraj 20 sekund na krog (na dirki imam pomerjenih 1.42), od najboljsih pa se mnogo vec.
Zal, tudi njiju ne pripravimo vec za odhod na dirkalisce.

Se enkrat zatrdim!
Nekdo, ki se ima za junaka javnih prometnic, najveckrat zaradi 100 in enega razloga ne bo odsel na dirkalisce, tudi, ce mu stoji 100 metrov od doma. Vsi ostali pa se tu in tam zapeljemo tja.

Aha, ker limamo slikce.
Eno 10 let staro sem nasel.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po avg 11, 2008 10:02 am

@ myster

Saj sem v TV prispevku o zadnji nesreči videl črne 'fleke' po asvaltu, ki so značilni za gorenje.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Po avg 11, 2008 10:52 am

Kaj pa je dans na primorski AC, da je popolnoma zaprta proti Kopru, proti Ljubljani pa prehitevalni pas??? Predvidevam, da so spet tovornjaki krivi ker tam se pa res jih najde cel kup, ko se nesramno vozijo!!!
TIGR

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po avg 11, 2008 11:40 am

Sam ne sovražim motoristov, sovražim pa vsakega, ki ogroža moje življenje in življenje potnikov v avtomobilu, v katerem se peljem.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po avg 11, 2008 11:49 am

Somebody_new je napisal/-a:Kaj pa je dans na primorski AC, da je popolnoma zaprta proti Kopru, proti Ljubljani pa prehitevalni pas??? Predvidevam, da so spet tovornjaki krivi ker tam se pa res jih najde cel kup, ko se nesramno vozijo!!!

zaradi tega... upamo na najbolje niso se med pokojnimi :idea:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/s-k ... grajo.html
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Po avg 11, 2008 11:53 am

Sriple Tix je napisal/-a:H-FReAK, ker si v svojem razmisljanju podal nekaj ugibanj, ti z veseljem ustrezem.
Tezke motorje (preko 650ccm) vozim 22 let, prej sem se naokrog preganjal s cross motorji, tako da imam nekako 25 let motoristicnega staza.

Glede Grobnika.
Ko sem bil se clan domacega moto kluba, smo organizirali odhod na Grobnik za tiste, ki tam se niso bili. In verjemi, od vseh divjakov, ki so vso zimo razlagali, kako so prehitevali "šleperje" v desni ovinek, sta sla z nami dva, ostali so se zbali stoparice. Ta dva, sta na dirkaliscu spoznala, kako bedna je njuna voznja, saj sta za mojim casom zaostala skoraj 20 sekund na krog (na dirki imam pomerjenih 1.42), od najboljsih pa se mnogo vec.
Zal, tudi njiju ne pripravimo vec za odhod na dirkalisce.

Se enkrat zatrdim!
Nekdo, ki se ima za junaka javnih prometnic, najveckrat zaradi 100 in enega razloga ne bo odsel na dirkalisce, tudi, ce mu stoji 100 metrov od doma. Vsi ostali pa se tu in tam zapeljemo tja.

Aha, ker limamo slikce.
Eno 10 let staro sem nasel.

Poz!

Me veseli, da sem se zmotil v mojih ugibanjih! Lahko pa še vedno trdim, da bi se lahko marsikaj spremenilo. Od vse naše motoristične druščine, ki šteje recima okoli 11 glav imamo natanko enega pouličnega dirkača. ostalih 10, pa bi nas z veseljem spokalo s ceste na pisto. Naj omenim, da od zadnje nesreče, ki sem jo imel še nisem kupil motorja, pa ne zato ker si nebi upal... Želja je ogromna! Vendar enostavno ne vidim kje naj teh 170konjev honde repsol redno koristim? Čeprav imam neznansko željo po tem motorju in tudi s svojim švicem šparam denarce za njega, bom verjetno pristal na kakšnem nakedu, ker naša dežela je enostavno preveč antimotociklistična. Tudi plavi suzuki, ki je na sliki pred marofom že več kot 14 dni stoji, ker enostavno na našem koncu, ne moreš drugega z njim dosečt kor "ped*erišenja". Res je na cesti kar nekaj "frajerjev", vendar je še OGROMNO tistih, ki so sparkirani ali pa samo na poredkih vožnjah/pistah, ker enostavno nimaš kje.....

lp, Aleš.
Slika

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Po avg 11, 2008 12:45 pm

Se zadnji off.

Bravo, razmisljas tocno tako kot jaz, zato si od letos lastim http://www.honda-as.com/dokumenti/1fa77 ... 55a22d.pdf
in ne sportasa. Veliko varneje, ko zacutis hitrost neposredno, brez vetrne zascite in ze to te opomni, da bodi z desnico pazlivejsi.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po avg 11, 2008 2:51 pm

Pa kaj se dons dogaja po cestah, obup. 81-letnik je zapeljal na glavno cesto pred tovornjak - zakaj starejši ne opravljajo večkrat pregledov?? Pač ga je spregledal, potem pa še verjetno speljeval 100 let. Čeprou je možn, da je tud tovornjakar prigonil..
Povozili so starko, ki je pravilno hodila po robu ceste - po mojm spet eden s promili...
In pa seveda motorista, ki sta verjetno prigonila - sicer se ne bi kr tako v rit zaletela sprednjemu avtu..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po avg 11, 2008 3:30 pm

Na takem mestu bi valda morali montirati ogledalo, če ne celo postaviti semafor...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po avg 11, 2008 8:09 pm

sobotna nesreca v gibajocih slikah... pretresljivo
http://24ur.com/bin/video.php?media_id= ... id=3134632
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po avg 11, 2008 8:36 pm

Ko je že omenjeno obcestno ogledalo - problem teh konveksnih ogledal je ta, da v njih zgledajo predmeti manjši in bolj oddaljeni kot so v resnici. Če bi pa namesto tega uporabili bolj ravno ogledalo, pa to spet ne bi pokrivalo dovolj velikega zornega kota, ali pa bi moralo tako ogledalo biti zelo veliko.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Po avg 11, 2008 9:40 pm

MacTron je napisal/-a:sobotna nesreca v gibajocih slikah... pretresljivo

No iz tega videja je razvidno, da lahko bi motorista zagledala pravočasno kombi, če bi se peljala primerno, če bi se peljala 90, trčenje sigurno nebi bilo usodno vsaj za voznika kombija, ker bi mototristoma uspelo dovolj manjšat hitrost, pa verjetno bi že kombi bil na nasprotnm pasu tako da do trčenja sploh nebi prišlo!!!
TIGR

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po avg 11, 2008 9:53 pm

bliz 200 je letelo ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po avg 11, 2008 10:09 pm

Somebody_new je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:sobotna nesreca v gibajocih slikah... pretresljivo

No iz tega videja je razvidno, da lahko bi motorista zagledala pravočasno kombi, če bi se peljala primerno, če bi se peljala 90, trčenje sigurno nebi bilo usodno vsaj za voznika kombija, ker bi mototristoma uspelo dovolj manjšat hitrost, pa verjetno bi že kombi bil na nasprotnm pasu tako da do trčenja sploh nebi prišlo!!!

seveda,ampak sta sla tok hitro,da se se sumaher s svojo formulo nebi uspel prikljuciti,kaj sele ta z kombijem!sem pa vceraj zvedel da sta imela 180 km/h pri trku..eden od motoristov ima 5 otrok,voznik kombija pa 4...

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po avg 11, 2008 10:21 pm

sejjaretun je napisal/-a:seveda,ampak sta sla tok hitro,da se se sumaher s svojo formulo nebi uspel prikljuciti,kaj sele ta z kombijem!sem pa vceraj zvedel da sta imela 180 km/h pri trku..eden od motoristov ima 5 otrok,voznik kombija pa 4...

Groza :shock:
Ni mi škoda teh treh ker so vsi krivi po malem...Škoda mi je teh otrok če je to res :cry:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po avg 11, 2008 10:26 pm

Kakšne ostudne eni kvasite...sramota. Fino so vas starši vzgojili, v prave privoščljive slovenceljčke...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov