Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks Sr dec 19, 2007 3:37 pm

obup te kazni....
začet bi mogl z vzgojo v prometu že od malega, več poligonov nardit, in tudi meni ni jasno zakaj je izpit samoumeven? nekateri ljudje pač niso sposobni za to. pa izpit mi velja od kar sem ga naredu pa še 60let. :) če bom še živ pa zdrav pa še kej vidu takrat bom zadovoljen, ne pa da bom še avto vozu...
in še nekaj ja.. ko bodo kazni določene procentualno glede na dohodek, takrat bojo realne. delavc s 600eur plače mu je mal drgač dat 500eur kot enmu s 5000 plače.

da le nebi sprejel

BojcU
Nov uporabnik

Napisal/-a BojcU Sr dec 19, 2007 3:49 pm

Kar veliko je razburjanja na to temo. Nikomur ne bo treba plačat, če ne bo delal prekrške. Ampak mi imamo še vedno to miselnost, če se sprejme zakon, kako ga bomo kršili. Ko smo v tujini ga spoštujemo, kajti, če npr. v Nemčiji pelješ kjer je omejitev 80km/h, ti greš 100, ti ostali vozniki kažejo, da si zmešan. Tega pri nas manjka, prometne kulture. Cvikamo kje so radarji, kje policaji, držimo se predpisov in nesreč bo manj.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Sr dec 19, 2007 3:54 pm

BojcU je napisal/-a:Kar veliko je razburjanja na to temo. Nikomur ne bo treba plačat, če ne bo delal prekrške. Ampak mi imamo še vedno to miselnost, če se sprejme zakon, kako ga bomo kršili. Ko smo v tujini ga spoštujemo, kajti, če npr. v Nemčiji pelješ kjer je omejitev 80km/h, ti greš 100, ti ostali vozniki kažejo, da si zmešan. Tega pri nas manjka, prometne kulture. Cvikamo kje so radarji, kje policaji, držimo se predpisov in nesreč bo manj.

Očitno si bolj malo v Nemčiji in si to slučajno doživel ter zdaj posplošuješ, k jst tega še nisem videl, pa sem tam kr dosti. Tudi omejitev se držijo še manj kot pri nas. Je pa res tam po mestih taka gužva, da niti ne moreš podnevi vozit čez omejitev.
Tole kazanje kolk si butast, ker voziš čez omejitev, je bilo včasih bolj prisotno v Austriji, sploh bolj na cestah med vasmi. Zdaj pa se tudi tam to vse redkeje vidi.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Sr dec 19, 2007 3:57 pm

daks je napisal/-a:obup te kazni....
začet bi mogl z vzgojo v prometu že od malega, več poligonov nardit, in tudi meni ni jasno zakaj je izpit samoumeven? nekateri ljudje pač niso sposobni za to. pa izpit mi velja od kar sem ga naredu pa še 60let. :) če bom še živ pa zdrav pa še kej vidu takrat bom zadovoljen, ne pa da bom še avto vozu...
in še nekaj ja.. ko bodo kazni določene procentualno glede na dohodek, takrat bojo realne. delavc s 600eur plače mu je mal drgač dat 500eur kot enmu s 5000 plače.

da le nebi sprejel

2x. :D

Pa ko bodo nehale take in drugačne "imunitete" veljat na cestah za policaje in politike, bodo tudi oni začeli razmišljat življensko o CPP, ko jih bodo sprejemali. Dokler pa bodo s tem samo služili, pa nič plačevali, jim je pa jasno interes samo povečevat kazni.

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej Sr dec 19, 2007 4:48 pm

Itak bodo sprejeli.....žalosno pa to, da tuji srokovnjaki pri nas odkrivajo napake cestišč, signalizacije...itd,
itak je državnemu zboru v interesu le denar...ja mi smo v natu :lol: ....rabimo denar

ne pa svarno da bi kaj ukrenli na kvaliteti cestišč :?

Sklepic
Novinec

Napisal/-a Sklepic Sr dec 19, 2007 8:29 pm

BojcU je napisal/-a:Kar veliko je razburjanja na to temo. Nikomur ne bo treba plačat, če ne bo delal prekrške. Ampak mi imamo še vedno to miselnost, če se sprejme zakon, kako ga bomo kršili. Ko smo v tujini ga spoštujemo, kajti, če npr. v Nemčiji pelješ kjer je omejitev 80km/h, ti greš 100, ti ostali vozniki kažejo, da si zmešan. Tega pri nas manjka, prometne kulture. Cvikamo kje so radarji, kje policaji, držimo se predpisov in nesreč bo manj.

res nimas pojma o tem

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Napisal/-a sergej Če dec 20, 2007 11:44 am

Zadnjič spremenil sergej, dne Če dec 20, 2007 12:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če dec 20, 2007 11:47 am

:roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če dec 20, 2007 11:55 am

Zdaj smo pa res v pizdi :?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če dec 20, 2007 11:57 am

Če bi bli v p..., bi še blo. To ni ničemer podobno več. Malo še, pa bomo raje peš hodli.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko Če dec 20, 2007 12:03 pm

Žalostno res žalostno,zdaj še bo en kup ljudi na cestah,ki se bojo vozili 40km/h namesto 50km/h,namesto da bi probali rešit nekaj z vzgojo in alkoholom pol pa drugo nevedo kot nabijat kazni.

lp

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ Če dec 20, 2007 12:05 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Če bi bli v p..., bi še blo. To ni ničemer podobno več. Malo še, pa bomo raje peš hodli.

Barvo :) Točn to so sanje nekoga ki za vse probleme krivi avtomobile in hitrost ;)

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Napisal/-a sergej Če dec 20, 2007 12:08 pm

opozicija nasprotuje :)

bomo vidli ce je mozno se kaj premaknit, ja tak je naredli so inflacijo naredli so drazitve in tudi kazni je treba povecat samo lupajo..... :(

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če dec 20, 2007 12:48 pm

Tujina here i come!

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko Če dec 20, 2007 1:04 pm

Žalostno res žalostno,zdaj še bo en kup ljudi na cestah,ki se bojo vozili 40km/h namesto 50km/h,namesto da bi probali rešit nekaj z vzgojo in alkoholom pol pa drugo nevedo kot nabijat kazni.

lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 20, 2007 1:19 pm

sergej je napisal/-a:sprejeto :?

Kaj je sprejeto? Zakon vsekakor ne! Malo natančnejše branje ne bi škodilo.

Zakon čakata v parlamentu še dve branji, kar pomeni, da bi se kljub opranim ovčjim možgančkom koalicijskega glasovalnega stroja še lahko kaj spremenilo. Še največ bi pomagala enotna in množična javna zavrnitev, seveda dobro argumentirana. A za kaj takega ni najmanjše možnosti. Kaj pa referendum?

Sicer pa pravijo, da jih bodo po žepu dobili predvsem tisti, ki vinjeni in prehitri povzročajo nesreče in da bo še cel kup drugih ukrepov. Smeha polna skleda!

To je navaden rop ljudi, ker točno vemo, da bomo spet kaznovani v glavnem za bagatelne prekrške.
Aleš Gulič (LDS)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če dec 20, 2007 2:21 pm

Jaz sem tudi mislil da ni šans da me dobijo, oziroma da če bom kje minimalno prekoračil da ne bo hudega. Pa ni res. Predstavlaj si nasednjo situacijo: voziš se po levem pasu dvopasovne ceste, na desnem je pa malo pred tabo kamijon ali avtobus. Ker vsi ponavadi tam vozijo 60+ boš tudi ti. Pa boš zaradi kamijona morda spregledal tablo dela na cesti + omejitev 30. Pa če so policaji 50m naprej boš plačal kazen za 30+ v naselju. :twisted: Pa nisi nikogar ogrožal....

Da ne omenjam da policaji marsikdaj merijo praktično na tabli za naselje, čeprav je do/od prvih hiš že veliko, pa še kakšen primer bi se našel ko se ne ogroža promet pa lahko dobiš hudo kazen.

Zakaj nebi država pustila iste kazni ki že sedaj niso majhne in povečala število policajev na cestah (pa čeprav zaposlijo dodatne), ali pa dajala po TV kakšne vzgojne filmčke, popravila infrastrukturo, itd...

Ko že omenjaš Nemčijo: tam imaš polno svetlobnih tabel z omejitvami ko je gužva na cesti (okoli večjih mest). Morda bi podobne table preprečile nesrečo ki se je zgodila na LJ obvoznici par dni nazaj. A je kdo kaj šimfal oblast/ministrstva zaradi tega? Ne, oblast raje uvede nove kazni in si zatiska oči pred svojim nedelom.

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Napisal/-a sergej Če dec 20, 2007 2:32 pm

:tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Napisal/-a sergej Če dec 20, 2007 2:40 pm

[quote="esem"][quote="sergej"]
sprejeto :?
[/quote]

Kaj je sprejeto? Zakon vsekakor ne! Malo natančnejše branje ne bi škodilo.

aja kao da nebo .....sprejeto :?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 20, 2007 3:49 pm

esem je napisal/-a:Kaj je sprejeto? Zakon vsekakor ne! Malo natančnejše branje ne bi škodilo.

Zakon čakata v parlamentu še dve branji, kar pomeni, da bi se kljub opranim ovčjim možgančkom koalicijskega glasovalnega stroja še lahko kaj spremenilo.

Mah koorc, kaj jim pomagata še dve branji, če je polovica koalicijskih poslancev polpismenih in da vse kar znajo je pritisniti tisti gumbek. In če bodo vodje poslanskih skupin rekle, da je treba pritisniti ZA bodo pač pritisnili in to naj bi bili predstavniki ljudstva.

Tako, da po moje je vsako upanje na nesprejetje zakona popolnoma odveč. Vem pa da me naslednjih nekaj mesecev čaka spet eno stresno in nevarno obdobje, ko bi se želel voziti po omejitvah pa se ne bom mogel, ker bo cel kup usranetov vozili 20-30 km/h pod omejitvijo (en tak je že danes treniral na regionalki mimo Trebnjega) in bom prisiljen v dodatna prehitevanja. :(

Spet bodo zanimive situacije kot so bile takrat pri prejšnji spremembi zakona, ko so polno naloženi šleperji po regionalkah prehitevali avtomobile. Vse za več varnosti, a ne? :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov