BojcU je napisal/-a:Kar veliko je razburjanja na to temo. Nikomur ne bo treba plačat, če ne bo delal prekrške. Ampak mi imamo še vedno to miselnost, če se sprejme zakon, kako ga bomo kršili. Ko smo v tujini ga spoštujemo, kajti, če npr. v Nemčiji pelješ kjer je omejitev 80km/h, ti greš 100, ti ostali vozniki kažejo, da si zmešan. Tega pri nas manjka, prometne kulture. Cvikamo kje so radarji, kje policaji, držimo se predpisov in nesreč bo manj.
Jaz sem tudi mislil da ni šans da me dobijo, oziroma da če bom kje minimalno prekoračil da ne bo hudega. Pa ni res. Predstavlaj si nasednjo situacijo: voziš se po levem pasu dvopasovne ceste, na desnem je pa malo pred tabo kamijon ali avtobus. Ker vsi ponavadi tam vozijo 60+ boš tudi ti. Pa boš zaradi kamijona morda spregledal tablo dela na cesti + omejitev 30. Pa če so policaji 50m naprej boš plačal kazen za 30+ v naselju.

Pa nisi nikogar ogrožal....
Da ne omenjam da policaji marsikdaj merijo praktično na tabli za naselje, čeprav je do/od prvih hiš že veliko, pa še kakšen primer bi se našel ko se ne ogroža promet pa lahko dobiš hudo kazen.
Zakaj nebi država pustila iste kazni ki že sedaj niso majhne in povečala število policajev na cestah (pa čeprav zaposlijo dodatne), ali pa dajala po TV kakšne vzgojne filmčke, popravila infrastrukturo, itd...
Ko že omenjaš Nemčijo: tam imaš polno svetlobnih tabel z omejitvami ko je gužva na cesti (okoli večjih mest). Morda bi podobne table preprečile nesrečo ki se je zgodila na LJ obvoznici par dni nazaj. A je kdo kaj šimfal oblast/ministrstva zaradi tega? Ne, oblast raje uvede nove kazni in si zatiska oči pred svojim nedelom.