Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Slovenski avto leta naj bo...?

VW Golf 6
70
24%
Renault Megane 3
78
27%
Audi Q5
29
10%
Seat Ibiza
18
6%
Mazda 6
92
32%

Skupaj glasov : 287

labello20
Nov uporabnik

Napisal/-a labello20 Po jan 12, 2009 5:25 pm

eeeeeeee megan je vodilni v prodaji C segmenta..........tudi to nekajpove a ne,pa ko govorijo da je slovenija golflandija,je prej cliolandija.clio je naš ljudski avto

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 12, 2009 5:33 pm

Ja clio je pa res (bil) zaradi revoza in nizke cene. Mislim da bodo ti časi s storio minili...

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Po jan 12, 2009 5:34 pm

STENTOR je napisal/-a:Jaz sem podal svoje mnenje in mi je malo mar vkolikor ga nekateri ne prenesete. To ali je čefursko pohvalit golfa je stvar tvoje slabe razumljivosti Wink Želel sem le povedat, da se nikoli ni mogel, se ne more sedaj in se žal pa naj vam gre še toliko v nos nikoli ne bo mogel primerjat en japonc enakega razreda z golfom. Žal.

Ti bolj sebe prepričujes da je GOLF najbolši in ti gre v nos, da so ostali avtomobili enakovredni. Težko slišis da kdo primerja mazdo pa wv :lol: . Žal.

Graal vam je lepo napisal, pametni in racionalni bojo dojeli, drugi pač ne.

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Po jan 12, 2009 5:34 pm

Ja logično, ker manj stane.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jan 12, 2009 5:41 pm

taki ki ste tukaj najbolj glasni pa pamet solite ter nakladate ,itak nimate gnara za golfa 6 in ne gnara za megana... :roll: :lol: škoda večih besed res :roll:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po jan 12, 2009 5:47 pm

Enakovreden je lahko zate ;) Zame pa kot že rečeno ni bil, ni in ne bo. Pa sej vse govori v prid golfu, od cen rabljenih vozil - primerjaj, pa glej, da ne boš slabe volje ali pa še lepše primerjaj golfa z 250.000km pa mazdo in ti bo vse jasno...v kolikor ti ne bo, ti žal ne morem pomagat. Omenu sem japonske zato, ker so mu še nekako najbližje, vse ostalo zame niti ni konkurenca :D
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 12, 2009 5:49 pm

Ja js vozim golfa V in ga ne menjam niti za novega megana... :D Itak pa ne štekam zakaj se je treba tako debilno kregat, itak je golf boljši :D Šalo na stran... vsak ma svoj okus in denarnico...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po jan 12, 2009 5:52 pm

~toMmy~ je napisal/-a:vsak ma svoj okus in denarnico...

in točno to enim še ni potegnilo,po šestnajstih straneh debate.itak se pa komentarji samo ponavljajo,in se vsake 3 strani krega o isti stvari,še sodelujoči so skoraj vsi isti :lol: :roll: :clapclap :tomidelej:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jan 12, 2009 5:57 pm

ŠE ENKRAT.

Golfu nihče ne očita kvalitet. Glede na to pa da so konkurenti še "najslabši" konkunkurenti v C segmentu že davno dosegli in presegli pričakovanja povprečnega kupca po kvaliteti, zmogljivostih, uporabnosti obliki... in mogoče res ne dosegajo čisto GVI so pa precej blizu. Časi ko je bil Golf edini spodoben avto na cesti so zdavnaj mimo. V srednjem razredu NI slabega avtomobila, pa lahko rečete kaj hočete.

Sta po moje odličilna faktorja ostala: cena glede na ponujeno in imidž. Sledenjega golf ima, ker pa se vedno bolj pritiska na argument cene, Golf pa v osnovni verziji cenovno konkurira modelom, ki za ta denar ponudijo neprimerno več(sej smo že računali da prihaja do razlik v razredu pri enaki opremi in motoriziranosti tudi za 4000€) bojo golfa kupili tisti ki bodo kupili dober avto z vstopno opremo in veliko imidža in tisti ki imajo dovolj denarja za vse in bojo kupovali verzije, ki z ceno in opremo parirajo avtomobilom enega razreda več.

Vsakemu svoje.

Zdaj pa prosim že nehajmo z to temo ker se že vsi ponavljamo...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 12, 2009 5:59 pm

el_diablo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:vsak ma svoj okus in denarnico...

in točno to enim še ni potegnilo,po šestnajstih straneh debate.itak se pa komentarji samo ponavljajo,in se vsake 3 strani krega o isti stvari,še sodelujoči so skoraj vsi isti :lol: :roll: :clapclap :tomidelej:

Ja in zarad tega je boj zabiti zastareli kmeti vs. neumni revni parfumarji :D

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Po jan 12, 2009 6:00 pm

STENTOR je napisal/-a:Jaz sem podal svoje mnenje in mi je malo mar vkolikor ga nekateri ne prenesete. To ali je čefursko pohvalit golfa je stvar tvoje slabe razumljivosti ;) Želel sem le povedat, da se nikoli ni mogel, se ne more sedaj in se žal pa naj vam gre še toliko v nos nikoli ne bo mogel primerjat en japonc enakega razreda z golfom. Žal :D

Nikakor nisem napisal, da je čefursko hvalit golfa. Si me napak razumel! Vendar sem pa napisal, da je čefursko ala: "Golf je DAS auto in je eden in edini AUTO, ki se mu lahko reče AUTO, Mazda je j***a proti DAS AUTO, ker enostavno mu ne more sečt do kolen".

Pa naj ti povem da je nek japonc, v večini testov (v realnih) prekašal golfa kot za šalo in to v njegovem razredu.

Ampak! seveda to niso Evropski testi! Poglej si malo nevtralne teste; Ameriške, Avstralske... ki nimajo nič od dobre reklame za ti dve znamki.
In videl boš, da ni malo avtomobilov, ki so golfa prekašali....

Pa da nebo kdo mislil, da sem težki pristaš japoncev. Imam svoje mnenje o veliko avtomobilih pa me njihov izvor nič ne briga. Recimo ne mika me ToYota pa tudi večina hond ne. Mi je pa prav všečen francozki malček P207. Nimam nič proti golfu, vendar mislim, da sta tako mazda 3 in ford focus veliko boljša in bolj zabavna avtomobila (sta na isti platformi, kar se hitro opazi).

In še vedno trdim, da je golf čisto povprečen avto in bi bil že skrajn čas, da se ga neha poveličevat v višave, ker ne vem kaj bi radi s tem dosgeli.

Pa nehajte se upirat na prodajne številke. Golf najbolje prodajan nemški avto. Zakaj le? ker "revni" ljudje tam nimajo €€ za pošten avto in si kupijo golfa. Slovenci pa si to tolmačimo kot: Golf najboljši nemški avto". In ker nimamo za pošten avto si pač kupimo "najboljši" nemški avto.

Še vedno pa mi ni jasno, zakaj so nemci tako sveti? Koliko "nemških" zagovornikov je že dejansko bilo v Nemčiji? Ljudje tam so meni eni najbolj "zoprnih", saj šparajo, tako, da v prostem času še za kavo ne reskirajo. Nekateri še vedno živijo v "hitlerjevih" časih in se imajo za vodilno državo evrope. Vsem "ritoliznikom" bi najraje organiziral izlet v Nemčijo, kjer bi hitro ugotovili, da jim njihovo poveličevanje ne pomaga, ker bi jih švabi kar hitro zavrnili in razočarali. Ne rečem, da je povsod tako, ampak na splošno je njihov način življenja zelo po pravilih in je zelo kontra od našega "balkanskega" kjer imamo pravila zato, da jih kršimo. Recimo mnogo bližje so na Italijani, ki so po naravi lenuhi, dobri ljudje in se jim j3b3 za pravila. Zakaj si recimo ne vzamemo za zgled Italijanov, ki so nam veliko bližji?
Pa še avtomobile imajo veliko bolj dinamične, žive, z dušo... Veliko bolj primerno za nas, kot "turoben, temačen" Golf.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 12, 2009 6:06 pm

Zame golf ni turoben in temačen... mislim kritiziraš mnenje da je golf najboljši in greš v drugo skrajnost. Mazda 3 ma pa zabaviščni park included? Bodimo realni.

P.S.: Zame so recimo turobne i dolgočasne toyote, pa so nekomu tudi všeč. In golf oz. VW ima tudi ogromno ljubiteljev, ki menimo da je zanimiv in še kaj povrhu. Nekateri imamo radi "Das Auto" z razlogom, ne pa zato ker smo kmeti!
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Po jan 12, 2009 6:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

labello20
Nov uporabnik

Napisal/-a labello20 Po jan 12, 2009 6:10 pm

novi megan najbolje prodajan avto vsvojem razredu.......pa to baje ne sam pri nas

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Napisal/-a graal Po jan 12, 2009 6:16 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Zame golf ni turoben in temačen... mislim kritiziraš mnenje da je golf najboljši in greš v drugo skrajnost. Mazda 3 ma pa zabaviščni park included? Bodimo realni.

Golf ima zelo dodelano izolacijo, kar doprinese k turobnosti. Ima zelo monotono armaturko kar doprinese k temačnosti. (okej, to so pri golf6 končno malo popravli)
In meni kot dinamičnemu mlademu vozniku to enostavno ne potegne. Recimo mazda 3 in alfa GT, ki sta mi v tem rangu zelo všeč imata razigrano armaturko (polno navdiha) in dobro izolacijo - še vedno nisi izoliran od okolice in življenja. In ker sem veliko na cesti, predvsem sam lahko rečem, da po nekem času vožnje postane golf napram nekaterim avtom prav turoben in postavlja ravno pravšnje razmere, da zapism za volanom. Žal, takšno je moje mnenje o golfu. JE kavliteten, JE dober, IMA dobre vozne lastnosti, IMA dobro podvozje, vendar v sebi nima nikakršnega ŽIVLJENJA.

Vsak ima svoje mnenje in takšno je moje! Ne moreš v malo jajco razreda GOLF na vso silo potiskat udobja limuzine ala A8, ker dobiš nekaj kar ni nič!

lp, Aleš.
Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po jan 12, 2009 6:21 pm

STENTOR je napisal/-a:Jaz sem podal svoje mnenje in mi je malo mar vkolikor ga nekateri ne prenesete. To ali je čefursko pohvalit golfa je stvar tvoje slabe razumljivosti ;) Želel sem le povedat, da se nikoli ni mogel, se ne more sedaj in se žal pa naj vam gre še toliko v nos nikoli ne bo mogel primerjat en japonc enakega razreda z golfom. Žal :D

Na tole izjavo se se sosedov tamali smeji. Majkemi!

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Napisal/-a graal Po jan 12, 2009 6:22 pm

~toMmy~ je napisal/-a:P.S.: Zame so recimo turobne i dolgočasne toyote, pa so nekomu tudi všeč. In golf oz. VW ima tudi ogromno ljubiteljev, ki menimo da je zanimiv in še kaj povrhu. Nekateri imamo radi "Das Auto" z razlogom, ne pa zato ker smo kmeti!

naknadno dodano!

Tudi meni so eni najbolj dolgočasnih avtomobilov toyote, pa zato niso slabi avtomobili!
Zelo dobro zate, da imaš GOLFa rad ker je TEBI všeč!
Nikakor ne trdim da so vozniki Golfov kmeti, ker je golf avto(potrošni material), kot vsak drug avto!

Ampak me razjezi, nerazgledanost in prepričanja slovenskega naroda! Večina jih še ni peljala niti golfa, niti megana niti mazde pa so pametni, ker so na youtubu ali nekje na internetu prebrali, da je golf najjači.

Sam se upiram na lastne izkušnje in lahko samo rečem, da mi golf ni všeč.
in to je to.
Ne trdim pa, da ne sme bit tebi ali komurkoli drugemu všeč. Gre se za bedarije, ki jih delajo Slovenci pri takšnih raznoraznih izborih.
In tukaj se izkaže še tale čredni nagon o katerem je bilo govora.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po jan 12, 2009 6:30 pm

graal je napisal/-a:Golf ima zelo dodelano izolacijo, kar doprinese k turobnosti.

omg, izjava teme :mrgreen:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jan 12, 2009 6:31 pm

Zakaj se Golfa VI ne primerja z Mazdo 3.

Zakaj vsi primerjate z Mazdo 6?

Gledate ceno?

Ali lahko Mazda konkurira samo z avtomobilom, ki je razred višje?

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Po jan 12, 2009 6:33 pm

Pa glede imiđa...ja pa kaj te......

pol je tisti tui nor ko da za dvajset let starega porša ki ne gre nič bolje od golfa 5 ipd. ...20 000€........pa popolnoma brez opreme......z glasnim in požrešnim motorjem....

ampak hallo....sej avto za marsikaterega moškega ne pomeni racionalnega razmišljanja kot za ženske v večini.......

al pa ste tu sami avtomobilski analitiki gori al kaj????????????jas mam avto še zato ker mi je v veselje...pa tudi če je stara kanta...in je precenjen

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Napisal/-a graal Po jan 12, 2009 6:35 pm

simply je napisal/-a:Zakaj se Golfa VI ne primerja z Mazdo 3.

Zakaj vsi primerjate z Mazdo 6?

Gledate ceno?

Ali lahko Mazda konkurira samo z avtomobilom, ki je razred višje?

Zato, ker je golf tako precenjen, da je njegova vrednost na nivoju mazde 6, ki je razred višje.

In zato ker je bila podana takšna izbira. Če že gledamo tako ne vem kaj za vraga iščeta zraven audi q5 in seat ibiza?

lp, Aleš.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov