Ta tema je zrcalo mišljenja slovenskih voznikov: glede detajlov se komlicira bolj, bistva nihče ne vidi. Bolj pišem o neki stvari, bolj se razpravlja o detajlih. Kdo ima prav, kdo ne? Pa kaj hudiča, sem na policijskem oziroma pravosodnem forumu??!!?? očitno se skrivajo za nickname-i razni Senice, Starmani,Cerarji, mogoče celo Kresali?
Slovenci smo očitno vseznalci - smo sociologi, zgodovinarji, psihologi, nobelovi nagrajenci ter na cesti delamo doktorate o dveh prometnih znakih. O vsem vemo vse, samo zakonov ne zna noben brat, oziroma si jih zelo radi prirejamo na svojo kožo.
O svojih avtocestnih izkušnjah nisem govoril nič pa bom na kratko razložil: izjemno pazim, da nikakor, niti pod razno, nikogar ne izsilim, niti pod razno ne delam kolon in se vedno umikam hitrejšim - kdo vozi hitreje od mene me ne zanima-kot sem že omenil, nisem policist, da bom opozarjal. Zaradi lastne varnosti pa pogosto peljem hitreje, kot omejitev (cca 150)- ravno zaradi tega, da me kdo ne "nabije" ter ne delam slabe volje po cesti.
In tukaj, dragi moji, je razlika: NEKAJ JE HUDIČEVO NAROBE, ČE MORAŠ DELATI PREKRŠKE, DA SE POČUTIŠ VARNEGA!!!! In moraš bežati po avtocesti, da ostaneš živ.
Dragi moji, zakon je zakon, nikjer ne omenja - če imaš boljše gume pa lahko..., če voziš avto za 50.000€ pa lahko..., če si mlajša od 25 let, lepe manekenske postave...ups, to je nekaj drugega.

Ne, omejitev je pač omejitev, ki pa je v Sloveniji farsa, sem že povedal zakaj.
In še to, zakaj pa se v Švici pa ostalih "mirnih" deželah zelo striktno držijo omejitev, pa ni kolon, ni slabe volje???
Še enkrat, dragi moji, ne komplicirat tam, kjer ni potrebe-vožnja je nekaj najbolj enostavnega v življenju, ne PAMETUJTE, kdo ima bolj prav, kdo ne - če že, ARGUMENTIRAJTE po pameti in se zavedajte, da je Slovenija zelo majhna - primer izpred let, ko je znanec izsilil starejšega gospoda na cesti, pa mu pri tem pokazal še sredinec - čez cca pol ure pa je imel pri taistem dotičnem gospodu razgovor za službo. Mislite, da je dobil službo??? Slaba volja na cesti se hitro preslika tudi v druge segmente življenja.