Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr dec 09, 2009 9:20 am

Na fenomen prehitevalnega pasu lahko gledamo sociološko-psihološko. Sam sem ga pred leti poimenoval tudi pas elite oziroma elitni pas. Pred leti, ko se je znamka avtomobila ter sorazmerno tudi moč motorja enačila z rangom voznika v družbi, je bil prehitevalni pas na avtocestah "namenjen" izključno njim, "raja" se je vozila pač na voznem pasu. Z leti, ko se je sorazmernost avtomobil : uspešnost voznika porušila, dobri avtomobili pa so postali dostopni širši populaciji, se je "raja" preselila na elitni pas. Kolikokrat je moč slišati v družbi: "Tale mašinca je pa tako močna, da se mi sploh ni treba umikat na avtocesti..."

Bivakiranje večinoma uslužbencev (pred 8. uro zjutraj ter po 3. uri popoldne) na prehitevalnem pasu je pa posledica ali vozniškega neznanja ali zatopljenosti v službene frustracije ali izraz lastnega egoizma, moč ga pokazati le na cestah.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr dec 09, 2009 12:09 pm

dask je napisal/-a:Je pa zanimivo tudi to, da je situacija med Kranjem in Ljubljano bila dosti boljša?? Sicer se ne vozim dnevno na tej relaciji, prej enkrat do dvakrat tedensko, ampak vedno je najslabše med Ljubljano in Celjem.

Sam se zadnje dneve bolj pogosto vozim po AC Vodice - Kranj Zahod. In v smeri proti Gorenjski je ponavadi vedno kar precej gužve na prehitevalnem, proti Ljubljani je pa zgodba čisto drugačna.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr dec 09, 2009 7:26 pm

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr dec 09, 2009 7:45 pm

jih je vsaj dobil...
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr dec 09, 2009 7:54 pm

jaz bom pa dodal samo ta video :lol: tudi z prstom skozi okno,za voznika pred tabo je ena izmed metod,da ti naredi prostor :lol: :

http://www.youtube.com/watch?v=5xnYtrkeAvY

no ja,tudi sam bi kdaj moral kateremu tako kazat, ko ne naredi prostora (seveda če je samo edn,tukaj pa je bla cela kolona pred njim pa se je rival :lol: )
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 09, 2009 8:15 pm

kolesar je napisal/-a:samo 11 točk, to ne morš verjet...

Res je! :!: :twisted: :roll:

Gotovo je tudi kršil omejitev, vozil s premajhno varnostno razdaljo, prehiteval v križišču, prehiteval čez polno črto (valjda tega ne štejejo pod "ni upošteval talnih označb" za par deset evrov, saj je veliko nevarneje?) in še kaj (npr avto je prelahek, da bi vlekel avto na prikolici).

Poleg tega so mu verjetno vsak prekršek šteli samo enkrat, čeprav jih je ponavljal.

Odličen primer, kako policaji ne bi smeli delat.

Kot prvo - morali bi mu nabit vse možne kazni za vsak prekršek posebej, s tem bi izgubil izpit in bi ga vsaj za nekaj časa izločili iz prometa! Ne vem, morda je tak zakon (vsak prekršek, če jih ponavlja), a če je tako, je to slab zakon!

Ne nazadnje - morali bi ga takoj, ko so videli, kako vozi, prehitet, ustavit in izločit iz prometa, saj je dejansko izzival nesrečo - a ne, oni so se raje vozili za njim in ga snemali!

Kaj, če bi prej počilo - kdo bi bil tudi kriv za kakšnega mrtvega ali invalida?

--------------------------------------------------------------------

Take posnetke (z ustrezno kaznijo!) bi morali nenehno vrtet po TV - in hkrati pljuvat po debilu. Naj ga prepoznajo, naj se vidi številka, za take primere bi morali imet neko "rezervo" glede "zasebnosti". Zakon take preveč ščiti.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 09, 2009 8:31 pm

še en filemček, ki nevem če je že bil, samo naša policija je res zakon, precej podobno našemu zdravstvu :lol: ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GfhDl_IHNwM&feature=fvsr
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr dec 09, 2009 9:35 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:jaz bom pa dodal samo ta video :lol: tudi z prstom skozi okno,za voznika pred tabo je ena izmed metod,da ti naredi prostor :lol: :

http://www.youtube.com/watch?v=5xnYtrkeAvY

Me zanima kakšna bi bila reakcija, oziroma fris prepotentneža po tem, ko bi mu voznik spredaj mahal z veselim nasmeškom na obrazu in na daljavo pihal lupčke z roko. :lol: Mislim da bi to še najbolj iztirilo kot pa vse možne grožnje nazaj. :D
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr dec 09, 2009 9:49 pm

Kaj je pa ta delal :shock:
Pa to moreš bit res čist nor, da si takle privoščiš. Poznam tisto cesto, parkrat sem se vozil tam, tudi z biciklom, leti kot satan :D .
Prikolica pa avto gor on pa na povno v škarje pa še v ovinek povrh oops , takoj bi moral bit ob izpit.
Samo mašino more met pa močno, da je takole vlekel, čeprav je tam rahlo navzdol.

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic Po dec 14, 2009 2:24 pm

Zanima me, ali paše bullbar na limuzino, zadaj mislim? :evil:

V soboto lepo po šihtu(okol enajstih), se vsedem v avto, peljem proti Kranju iz Tržiča. Na hitri cesti pred mano avto, smo se lepo pelal mal čez 90km/h, kljub omejitvi 100. Kr naenkrat opazim avto za mano in limanje na rit. Cesta je bila prazna, a on raje za ritjo.
Dobro, nej ti bo sej bo kmalu AC, pa nej gre naprej, če me že noče prehiteti (cesta skoraj prazna). Pridemo na AC, takoj kokr se je dalo 140km/h. Nekaj časa mir potem pa spet na rit (lev pas prazen, na cesti jaz in on) in to pri 140km/h kokr sem jih mel po števcu. Kljub opozorilu(bremzanje, meglenka), po domače povedano, ni jebal.
Dobro, da sva se na križišču Polica, razšla, drugače bi mi "pisker obpru ".

Avto je bil pa Peugeot, mislim, da 207(5 vratni), tablce nismu vidu..

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po dec 14, 2009 2:36 pm

MrMatic je napisal/-a:Zanima me, ali paše bullbar na limuzino, zadaj mislim? :evil:

V soboto lepo po šihtu(okol enajstih), se vsedem v avto, peljem proti Kranju iz Tržiča. Na hitri cesti pred mano avto, smo se lepo pelal mal čez 90km/h, kljub omejitvi 100. Kr naenkrat opazim avto za mano in limanje na rit. Cesta je bila prazna, a on raje za ritjo.
Dobro, nej ti bo sej bo kmalu AC, pa nej gre naprej, če me že noče prehiteti (cesta skoraj prazna). Pridemo na AC, takoj kokr se je dalo 140km/h. Nekaj časa mir potem pa spet na rit (lev pas prazen, na cesti jaz in on) in to pri 140km/h kokr sem jih mel po števcu. Kljub opozorilu(bremzanje, meglenka), po domače povedano, ni jebal.

v takih primerih (limanje na prazni avtocesti) jaz stopim s plina.... tako da hitrost enakomerno pada... in opazujem pri kateri hitrosti bo pacient šel mimo..
No escape from the mass mind rape...

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic Po dec 14, 2009 2:53 pm

a_sist je napisal/-a:
MrMatic je napisal/-a:Zanima me, ali paše bullbar na limuzino, zadaj mislim? :evil:

v takih primerih (limanje na prazni avtocesti) jaz stopim s plina.... tako da hitrost enakomerno pada... in opazujem pri kateri hitrosti bo pacient šel mimo..

Do 90 sm spustu na AC, pa je bil še kr za mano.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po dec 14, 2009 3:37 pm

To je bila verjetno edina zabava v celemu tednu, temu kretenu pač. Zato to. Tako da ga moraš razumeti :D

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po dec 14, 2009 4:15 pm

jst uporabm zadnjo meglenko če se mi kdo za ritjo vozi ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 14, 2009 4:41 pm

meni se je pred parimi dnevi na avtocesti,v tunelu neki m****n čisto na rit nabil. jaz sem se peljal malo nad 100km/h po levem pasu,ker na desni so bli tovornjaki. oni d**** pa se mi je čisto za rit nalimal,kljub temu da je vido,da ne moram it na desni pas . pol je že bil čisto na levi strani pri kraju pasa pa še vedno čisto za ritjo in takrat mi je prekipelo in sem mu stisno konkretno na bremzo. šele potem je držal malo varnostne. sem samo čakal če bo počlo,ker čene pa bi ga potem s prve ko bi stopo z avta na goflo,prokleti m****n :evil:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po dec 14, 2009 7:08 pm

Največje tesla so tisti, ki me na AC prehitevajo in se potem vrnejo na vozni pas 2 metra pred mojim odbijačem. Za piko na i, potem postopno še zmanjšajo hitrost in jih zato moram prehitevati. Vozim pa na tempomatu, tako da je moja hitrost popolnoma konstantna 130 km/h ...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po dec 14, 2009 10:08 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
takrat mi je prekipelo in sem mu stisno konkretno na bremzo. šele potem je držal malo varnostne. sem samo čakal če bo počlo,ker čene pa bi ga potem s prve ko bi stopo z avta na goflo,prokleti m****n :evil:

d**** :roll:
da...eno na goflo....on pa tebi "devetko" v tvojo goflo....

PS. a da bi pa malo pospešil ti pa ni na "možgane" prišlo :?:

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Po dec 14, 2009 10:18 pm

sašo5 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:
takrat mi je prekipelo in sem mu stisno konkretno na bremzo. šele potem je držal malo varnostne. sem samo čakal če bo počlo,ker čene pa bi ga potem s prve ko bi stopo z avta na goflo,prokleti m****n :evil:

d**** :roll:
da...eno na goflo....on pa tebi "devetko" v tvojo goflo....

PS. a da bi pa malo pospešil ti pa ni na "možgane" prišlo :?:

Tak lepo se mamo na cestah.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Po dec 14, 2009 10:23 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:meni se je pred parimi dnevi na avtocesti,v tunelu neki m****n čisto na rit nabil. jaz sem se peljal malo nad 100km/h po levem pasu,ker na desni so bli tovornjaki. oni d**** pa se mi je čisto za rit nalimal,kljub temu da je vido,da ne moram it na desni pas . pol je že bil čisto na levi strani pri kraju pasa pa še vedno čisto za ritjo in takrat mi je prekipelo in sem mu stisno konkretno na bremzo. šele potem je držal malo varnostne. sem samo čakal če bo počlo,ker čene pa bi ga potem s prve ko bi stopo z avta na goflo,prokleti m****n :evil:

daj no ne glumite tu nekih fajterov, da ti po resnici povem.

zadnic ko je blo neko mini srecanje v mb pred bofom, si bil ti tam, in verjemi da ce bi ti iz avta stopil, in sel proti drugemu avtu ces da bi nekoga na goflo, bi se ti folk smejal.

tolko o tem da bi ti koga na goflo. (moja presoja, ko smo se vidli v zivo.)

mogoce bi lahko kakega smrkavca prestraso ( npr onega s protonom ), samo nikoli ne ves kdo je v drugem avtu,,,
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po dec 14, 2009 10:40 pm

pa kaj se sekirate, za mano se je danes z bolj malo varnostno razdaljo en s starim mondeotom celo pot od slovenske bistrce do podčetrtka peljal. Sem pred ovinki več v špegle gledal, ko naprej. Pa vsaki spust ko je bil, sem mel občutek, kot da ma sidro pripravljeno in bo lahko takoj počakal, tak se mi je približal. Edino dvakrat ga je malo sfalilo na dveh ovinkih in na ravninah je občasno zaostal.
LP Rok
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov