ishtmail je napisal/-a:@tristan01: sem napisal, da ni bilo odsekov brez omejitev? Nisem. Moje opažanje je bilo le, da je bila na več odsekih omejitev nižja od naših 130, kot pa je bilo na voljo odsekov brez omejitev. Pogosto tudi zaradi dela na cesti, pogosto pa je bila omejitev na čisto urejeni cesti. Ker je šlo za enkratno pot, ne morem trditi, da je vedno tako (če se omejitve avtomatično prilagajajo stanju na cesti in času dneva), je pa bila taka moja izkušnja (ki me je tudi presenetila, saj sem pričakoval Indijo Koromandijo za naše šumaherje), in ne vem, kako to pod vprašaj postavlja to temo in mojo pozornost na cesti?
V enem postu si trdil, da so brez omejitev le odseki kjer imajo več kot dva pasova... Hotel sem ti pokazati, da so ob takem opazovanju prometa in cestne signalizacije tvoje trditve o varni vožnji in ne oviranju prometa precej vprašljive. Že samo odsek od Salzburga do Münchna je celo za izkušenega hiopermilerja lahko resen zalogaj.
Zakaj? Ker je vmes nekaj konkretnih klancev, nekaj delovišč in izredno gost promet (ta odsek AC je glavni prometni koridor za AT, celoten Balkan, Italijo in morda še kakšno južno državo). Ob tako gostem prometu varčevati z gorivim in se igrati puls&glide, na vrh klanca prilesti s hitrostjo 80km/h... Hja če imaš željo ustvariti nekaj 10km zastoj potem si na pravi poti, saj si s takim režimom vožnje potujoča šikana celo za kamione. Tu celo kamioni vozijo praktično odbijač na odbijač večji del dneva, osebni promet pa tudi povsod 10 do 20km/h preko omejitev. V takem prometu je vožnja vsaj 100km/h preprosto OBVEZNA da ne predstavljaš ovire za ostale udeležence. Kamioni, ki pogosto vozijo v dolgih konvojih svojo hitrost blokirajo s tempomati. Vsako odstopanje od teh hitrosti pa slej kot prej rezultira v masovnih zaviranjih, ki so ob natrpanih cestah vzrok nekajurnih zastojev, ki se neredko vlečejo tudi po več 10km (na tem odseku pa so skoraj na dnevnem redu). Zato se prometni tokovi tudi na dosekih brez omejitev največkrat ustalijo na slabih 100km/h pri kamionih (max hitrost ki jo omogoča tempomat), ter pri osebnih vozilih okrog 150km/h. Osebna vozila v glavnem vozijo pri tej hitrosti, ker je to nekakšen kompromis med porabo, ki nad to hitrostjo precej naraste, potovalnim časom (v tujini ni nič posebnega če se od mesta do mesta voziš 2 ali 3 ure), zbranostjo voznika ki je nekje do te hitrosti najmanj utrujajoča...
Ne razumi tega posta, kot da pričakujem da vsi vozijo kolikor avtomobili zmorejo, ker je tudi to neumnost z več vidikov. Preprosto na glavnih prometnih koridorjih se je potrebno prilagoditi toku večine prometa. Če voziš počasneje po nepotrebnem ustavljaš prometni tok, če voziš hitreje pa ustvarjaš druge nevarne situacije, ki slej kot prej zopet privedejo do masovnih zaviranj, ki so zopet vzrok za zastoje. Vse to pa lahko privede do velikih težav na veliko področjih vsakdanjega življenja: zamisli si samo situacijo da zaradi tega v tvojem podjetju ne dobite nujno potrebnih surovin, zamudite z dobavo vašemu kupcu... vse to le zaradi nekaj decilitrov prihranka pri gorivu.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.