martello je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:
Vsekakor ne spadaš med varnega in vzornega voznika če voziš po omejitvi in izigravaš šerifa, ko te nekdo dohiti, ker ti pač voziš kolikor je dovoljeno in on te nima kaj prehitevat. To NIKJER v zakonu ne piše. In že v takšnem razmišljanju vidim šerifstvo in ga ostro obsojam. Tudi če ostane samo pri razmišljanju, takšna oseba nima vsega razčiščenega v glavi, če se mene vpraša.
Kako igram šerifa, če tisti drugi krši zakon? Še več, kje v CPP piše, da se mora voznik, ki vozi 70 kmn/h umikati voznikom, ki vozijo 90 km/h? Da, lahko rečeš, da gre za bonton, to je pa tudi vse.
~toMmy~ je napisal/-a:
Nekaj seveda prispeva tudi neizkušenost in nepremišljenost k takšni statistiki, ampak dejstvo je, da smo ravno mladi v povprečju največ na cesti v najrazličnejših pogojih.
Dejstvo, ki si ga povlekel iz riti? Torej največ časa na cesti preživijo 22 in 23 letniki (po tvoji 'logiki' - saj je med njimi največ mrtvih)
~toMmy~ je napisal/-a: Najslabše je pa to, da tak odpelje svojih 10 km čisto blažen in sploh ne opazi, da so trije zaradi njega bremzali na mrtvo, štirje vozili po jarku in na desetine bile v koloni za njim.
In krivda je na strani voznikov, ki so pristali v jarku, saj evidentno niso bili pripravljeni na nepredvidljive okoliščine. Če se nisi sposoben prilagoditi staremu fotru, ki vozi 50, potem niti slučajno ne boš zavrl, če bo na cesto skočil otrok.
1. Zakaj se spet (še cca. petič) delaš neumnega??!! Noben ne govori o tem, da se je treba brezpogojno umaknit, so pa pravila,
ko te nekdo prehiteva ista, ne glede na tvojo in njegovo hitrost, je tako? In poleg tega sem napisal, da nekaj ne štima z voznikom, ki ima v glavi "probleme" s tem, da sam vozi po omejitvah in ga nekdo želi prehitet.
2. Ti vlečeš dejstva iz svoje pametne riti in ne odstopaš niti milimetra od tega, kar se tebi osebno zdi prav, pa čeprav se nihče ne strinja s tabo. Nekdo je tukaj neumen, zdaj pa premisli a si ti tak genij in vsi ostali neumni ali je pa problem v tebi. Spet obračaš besede, govorili smo o skupini 18-30 let in nikakor ne 22-23. Nikjer nisem napisal, da je število prometnih nesreč premo sorazmerno s številom voznikov v starostni skupini, je pa
neumnost govorit, da so stari vozniki manj nevarni, ker povzročijo manj nesreč in pri tem absolutno zanemarit koliko časa dejansko preživijo na cesti. To lahko trdi le nekdo, ki je ali neumen/nerazgledan ali pa namerno manipulira s podatki!
In dejstvo (če je privlečeno iz moje riti al pa ne) je, da skupina 18-30 zajema mlade, ki imajo večinoma dosti bolj razgibano življenje kot starejši in se vozijo ob vseh možnih urah po vseh možnih cestah, v vseh možnih razmerah in pogosto vozijo še svoje starše in stare starše, čeprav imajo vozniško. Sem ti že skoraj začel podrobneje razlagat, ampak nima smisla, ker tako neumnega se menda niti ti ne boš delal, da bi še to izkrivljal.
3. Kako za vraga se boš prilagodil temu, da ti nekdo v nepreglednem ovinku na ozki cesti pripelje po tvoji strani in te ne opazi pravočasno???