Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

martello
Novinec

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a martello Pe dec 28, 2012 12:17 pm

_furby_ je napisal/-a:
martello je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:dej martello, na lep nacin ti recem (ze ker je veseli december) ... ne s*** z takimi :roll:

Kot prvo, napiše s 's takimi', kot drugo, če nihče te ne sili v branje mojih postov.

popravek, "se" pride tam vmes =P

No, z uporabo s-jev in z-jev pa vseeno nimam probleomv.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 28, 2012 12:18 pm

martello je napisal/-a:
SuperVeloce je napisal/-a:
Kakšna hitrost je zate oviranje toka prometa? 30% maksimalne dovoljene/varne? 60 na avtocesti, 50 na regionalni cesti, 70 v naselju :lol: ? Vsak voznik v normalnih pogojih z izpitom v žepu mora biti sposoben voziti v toku vozil ali pa se umakniti, pa če se ti na glavo postaviš.

O tem odloča policija. Jaz osebno izven naselja vozim med 70 in 80, kolikor vozi večina voznikov.

Ti si pa zihr prvi v koloni :lol:
Zadnjič spremenil peroRS, dne Pe dec 28, 2012 12:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe dec 28, 2012 12:18 pm

peroRS je napisal/-a:
A sebe šteješ za strokovnjaka? :rofl :rofl :rofl :cry :cry :cry
]

Tega jaz nisem napisal, napisal sem, da je takšno mnenje večine strokovnjakov.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe dec 28, 2012 12:20 pm

martello je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:
martello je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:dej martello, na lep nacin ti recem (ze ker je veseli december) ... ne s*** z takimi :roll:

Kot prvo, napiše s 's takimi', kot drugo, če nihče te ne sili v branje mojih postov.

popravek, "se" pride tam vmes =P

No, z uporabo s-jev in z-jev pa vseeno nimam probleomv.

jaz jih pa imam (tu gor), ker se zate res ne trudim uporabljat pravopisa. sicer pa, najprej se pred svojim pragom pomete (hint) ;)
turbo inside

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe dec 28, 2012 12:23 pm

_furby_ je napisal/-a:

jaz jih pa imam (tu gor), ker se zate res ne trudim uporabljat pravopisa. sicer pa, najprej se pred svojim pragom pomete (hint) ;)

Seveda - eno je, če človek izpusti besedo, drugo pa je, če ne zna uporabljati predlogov v maternem jeziku.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe dec 28, 2012 12:26 pm

martello je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:

Seveda - eno je, če človek izpusti besedo, drugo pa je, če ne zna uporabljati predlogov v maternem jeziku.

auc boli ... :lol:
sicer pa nisi izpustil besedo. crka je bila tisto. a ves, samo crka :rofl

ale, grem kaj bolj pametnega delat. uzivaj v ucenju svoje vere ;)
turbo inside

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe dec 28, 2012 12:27 pm

_furby_ je napisal/-a:ale, grem kaj bolj pametnega delat. uzivaj v ucenju svoje vere ;)

npr. učenje predlogov?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 28, 2012 12:31 pm

martello je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:ale, grem kaj bolj pametnega delat. uzivaj v ucenju svoje vere ;)

npr. učenje predlogov?

Ne ne, gre probat, kaj se bo zgodilo, če bo šel 80,5kmh izven naselja. Mogoče bo pa Luna padla na Zemljo oops
Ti pa vztrajaj pri svoji teoriji in statistiki.

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe dec 28, 2012 12:43 pm

peroRS je napisal/-a:
Ne ne, gre probat, kaj se bo zgodilo, če bo šel 80,5kmh izven naselja. Mogoče bo pa Luna padla na Zemljo oops

Ki jo podpirajo uradna poročila in strokovnjaki. Pokaži mi eno znanstevno študijo, ki pravi, da so glavni razlog za smrti na cestah počasni vozniki, ki ovirajo promet. Obešate se na povsem nerelevantne stvari, čeprav je konsenz strokovnjakov jasen.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 28, 2012 12:49 pm

martello je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Ki jo podpirajo uradna poročila in strokovnjaki. Pokaži mi eno znanstevno študijo, ki pravi, da so glavni razlog za smrti na cestah počasni vozniki, ki ovirajo promet. Obešate se na povsem nerelevantne stvari, čeprav je konsenz strokovnjakov jasen.

"Strokovnjaki", ki vnašajo oz. prepisujejo podatke od policije v Excel. Jaki znanstveniki. :lol:
Bi se moral enkrat pogovoriti s kakšnim sodnim izvedencem za ceste (lahko ti enega priporočim), ki preiskuje dejanske vzroke prometnih nesreč za potrebe sodišč.
Pa bi mogoče spremenil teorijo pri kateri vztrajaš.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe dec 28, 2012 12:50 pm

Dejmo dedu zrihtat eno babnco. Kot kaže en čas ni dobil ležat pa je postal rahlo sitn :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe dec 28, 2012 12:53 pm

peroRS je napisal/-a:
"Strokovnjaki", ki vnašajo oz. prepisujejo podatke od policije v Excel. Jaki znanstveniki. :lol:
Bi se moral enkrat pogovoriti s kakšnim sodnim izvedencem za ceste (lahko ti enega priporočim), ki preiskuje dejanske vzroke prometnih nesreč za potrebe sodišč.
Pa bi mogoče spremenil teorijo pri kateri vztrajaš.

Razloži, kaj ti je povedal - neko žaljenje in limanje smilijev ne pripelje nikamor. Razloži, morda imaš prav.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 28, 2012 1:01 pm

martello je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Vsekakor ne spadaš med varnega in vzornega voznika če voziš po omejitvi in izigravaš šerifa, ko te nekdo dohiti, ker ti pač voziš kolikor je dovoljeno in on te nima kaj prehitevat. To NIKJER v zakonu ne piše. In že v takšnem razmišljanju vidim šerifstvo in ga ostro obsojam. Tudi če ostane samo pri razmišljanju, takšna oseba nima vsega razčiščenega v glavi, če se mene vpraša.

Kako igram šerifa, če tisti drugi krši zakon? Še več, kje v CPP piše, da se mora voznik, ki vozi 70 kmn/h umikati voznikom, ki vozijo 90 km/h? Da, lahko rečeš, da gre za bonton, to je pa tudi vse.

~toMmy~ je napisal/-a:
Nekaj seveda prispeva tudi neizkušenost in nepremišljenost k takšni statistiki, ampak dejstvo je, da smo ravno mladi v povprečju največ na cesti v najrazličnejših pogojih.

Dejstvo, ki si ga povlekel iz riti? Torej največ časa na cesti preživijo 22 in 23 letniki (po tvoji 'logiki' - saj je med njimi največ mrtvih)
~toMmy~ je napisal/-a: Najslabše je pa to, da tak odpelje svojih 10 km čisto blažen in sploh ne opazi, da so trije zaradi njega bremzali na mrtvo, štirje vozili po jarku in na desetine bile v koloni za njim.

In krivda je na strani voznikov, ki so pristali v jarku, saj evidentno niso bili pripravljeni na nepredvidljive okoliščine. Če se nisi sposoben prilagoditi staremu fotru, ki vozi 50, potem niti slučajno ne boš zavrl, če bo na cesto skočil otrok.

1. Zakaj se spet (še cca. petič) delaš neumnega??!! Noben ne govori o tem, da se je treba brezpogojno umaknit, so pa pravila, ko te nekdo prehiteva ista, ne glede na tvojo in njegovo hitrost, je tako? In poleg tega sem napisal, da nekaj ne štima z voznikom, ki ima v glavi "probleme" s tem, da sam vozi po omejitvah in ga nekdo želi prehitet.

2. Ti vlečeš dejstva iz svoje pametne riti in ne odstopaš niti milimetra od tega, kar se tebi osebno zdi prav, pa čeprav se nihče ne strinja s tabo. Nekdo je tukaj neumen, zdaj pa premisli a si ti tak genij in vsi ostali neumni ali je pa problem v tebi. Spet obračaš besede, govorili smo o skupini 18-30 let in nikakor ne 22-23. Nikjer nisem napisal, da je število prometnih nesreč premo sorazmerno s številom voznikov v starostni skupini, je pa neumnost govorit, da so stari vozniki manj nevarni, ker povzročijo manj nesreč in pri tem absolutno zanemarit koliko časa dejansko preživijo na cesti. To lahko trdi le nekdo, ki je ali neumen/nerazgledan ali pa namerno manipulira s podatki!

In dejstvo (če je privlečeno iz moje riti al pa ne) je, da skupina 18-30 zajema mlade, ki imajo večinoma dosti bolj razgibano življenje kot starejši in se vozijo ob vseh možnih urah po vseh možnih cestah, v vseh možnih razmerah in pogosto vozijo še svoje starše in stare starše, čeprav imajo vozniško. Sem ti že skoraj začel podrobneje razlagat, ampak nima smisla, ker tako neumnega se menda niti ti ne boš delal, da bi še to izkrivljal.

3. Kako za vraga se boš prilagodil temu, da ti nekdo v nepreglednem ovinku na ozki cesti pripelje po tvoji strani in te ne opazi pravočasno??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe dec 28, 2012 1:02 pm

peroRS je napisal/-a:
martello je napisal/-a:
Kakšna hitrost je zate oviranje toka prometa? 30% maksimalne dovoljene/varne? 60 na avtocesti, 50 na regionalni cesti, 70 v naselju :lol: ? Vsak voznik v normalnih pogojih z izpitom v žepu mora biti sposoben voziti v toku vozil ali pa se umakniti, pa če se ti na glavo postaviš.

O tem odloča policija. Jaz osebno izven naselja vozim med 70 in 80, kolikor vozi večina voznikov.

Ti si pa zihr prvi v koloni :lol:

Prvi v koloni sem jaz. Če je pa taka gužva.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 28, 2012 1:19 pm

AgitatoR je napisal/-a:Prvi v koloni sem jaz. Če je pa taka gužva.

Aja, se ti opravičujem :D

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe dec 28, 2012 1:19 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
1. Zakaj se spet (še cca. petič) delaš neumnega??!! Noben ne govori o tem, da se je treba brezpogojno umaknit, so pa pravila, ko te nekdo prehiteva ista, ne glede na tvojo in njegovo hitrost, je tako? In poleg tega sem napisal, da nekaj ne štima z voznikom, ki ima v glavi "probleme" s tem, da sam vozi po omejitvah in ga nekdo želi prehitet.

Seveda. Govora je bilo zgolj o tem, da ni bad guy nekdo, ki se ne umakne agresivnemu vozniku, pač pa je edini bad guy agresiven voznik. Priliman je bil zakon, ki pravi, da se mora počasnejši voznik umakniti, tako da tu sploh ni debate.

~toMmy~ je napisal/-a: Nikjer nisem napisal, da je število prometnih nesreč premo sorazmerno s številom voznikov v starostni skupini, je pa neumnost govorit, da so stari vozniki manj nevarni, ker povzročijo manj nesreč in pri tem absolutno zanemarit koliko časa dejansko preživijo na cesti. To lahko trdi le nekdo, ki je ali neumen/nerazgledan ali pa namerno manipulira s podatki!

Jaz sem prilimal link do poročila, ti (oz. vas je več) pišeš na pamet. Poglej dejstva: kdo so mrtvi na cesti, kdo povzroča nesreče, kdo so huje poškodovani: mladi. Starejši vozniki niso problem, ker jih je na cestah malo. Seveda, če bi jih bilo več, bi najbrž povzročili več nesreč. Vendar ne živimo v deželi 'če', temveč v resničnem svetu.

~toMmy~ je napisal/-a: In dejstvo (če je privlečeno iz moje riti al pa ne) je, da skupina 18-30 zajema mlade, ki imajo večinoma dosti bolj razgibano življenje kot starejši in se vozijo ob vseh možnih urah po vseh možnih cestah, v vseh možnih razmerah in pogosto vozijo še svoje starše in stare starše, čeprav imajo vozniško. Sem ti že skoraj začel podrobneje razlagat, ampak nima smisla, ker tako neumnega se menda niti ti ne boš delal, da bi še to izkrivljal.

In? Nesreče se dogajajo, ker vozijo z neprilagojeno hitrostjo.
~toMmy~ je napisal/-a:3. Kako za vraga se boš prilagodil temu, da ti nekdo v nepreglednem ovinku na ozki cesti pripelje po tvoji strani in te ne opazi pravočasno??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Red herring. Govorimo o večini primerov.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe dec 28, 2012 1:20 pm

@martello

Enkrat na lepo nedeljo ob 18h zvečer pojdi iz tolmina v ljubljano ( preko idrije ), pa boš videl o čem nas večina tukaj govori. Tudi s tvojimi previdnimi 70/h in klobukom na glavi boš preklinjal zakaj se človek, ki ima 20 avtomobilov za seboj, še kar vozi 50/h... Mene ne moti da je previden in vozi počasi( lahko tudi počasneje od zakonsko določene minimalne hitrosti ). Ampak naj hkrati poskrbi še za varnost drugih, naj jih ne sili v prehitevanje in izpostavljanje nevarnosti.

Igranje šerifa misleč, da drugi nimajo kaj hitreje voziti kot ti, je ( kot ti je tommy povedal ) debilizem prve klase. Pa brez zamere.
No escape from the mass mind rape...

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe dec 28, 2012 1:31 pm

a_sist je napisal/-a:@martello
Enkrat na lepo nedeljo ob 18h zvečer pojdi iz tolmina v ljubljano ( preko idrije ), pa boš videl o čem nas večina tukaj govori. Tudi s tvojimi previdnimi 70/h in klobukom na glavi boš preklinjal zakaj se človek, ki ima 20 avtomobilov za seboj, še kar vozi 50/h... Mene ne moti da je previden in vozi počasi( lahko tudi počasneje od zakonsko določene minimalne hitrosti ). Ampak naj hkrati poskrbi še za varnost drugih, naj jih ne sili v prehitevanje in izpostavljanje nevarnosti.

V prehitevanje te ne sili nihče. Danes ima izpit tako rekoč vsak, tako da sta dve opciji: agresija, ali pa prilagoditev iz strani 'boljših' voznikov. Primer, ki si ga opisal, je povsem jasen (in se absoulutno strinjam s tabo), vendar se je razburjenje začelo, ker po mnenju nekaterih hitrost ni nek velik faktor pri nesrečah.
a_sist je napisal/-a:Igranje šerifa misleč, da drugi nimajo kaj hitreje voziti kot ti, je ( kot ti je tommy povedal ) debilizem prve klase. Pa brez zamere.

In druga stran: zakaj mora nekdo, ki se ne počuti varno pri neki hitrosti, voziti hitreje, kot se mu zdi varno (brez ustavljanja na robu vozišča, kar je že itak nevarno, in brez limanja na rit)?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 28, 2012 1:45 pm

martello je napisal/-a:

kaj pa potem tole?
(4) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Meni osebno se ta člen ne zdi v redu (vprašanje je tudi, koliko ljudi dejansko policija kaznuje na podalgi tega člena), vendar je trenutno v veljavi, tako da tu ni debate.

Od tukaj dalje ne rabiš več nič napisat, ker si vse na to temo povedal v enem postu. Se pravi izven naselja voziš precej počasneje kot je dovoljeno in si proti temu, da bi šel kdo mimo tebe! Pisal si o tem, da nekdo, ki vozi čez omejitve nima kaj mimo. Kako pa ti veš, da on vozi čez omejitev, če ti voziš pod njo? :lol: In ne zdi se ti v redu člen, ki ti ukazuje, da če voziš tako počasi kot ti in se nabere kolona za tabo, jo MORAŠ spustit mimo.

Zdaj pa še eno vprašanje... Kolikokrat si to storil? Pa prosim bodi iskren! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe dec 28, 2012 2:10 pm

In druga stran: zakaj mora nekdo, ki se ne počuti varno pri neki hitrosti, voziti hitreje, kot se mu zdi varno (brez ustavljanja na robu vozišča, kar je že itak nevarno, in brez limanja na rit)?

no saj, ampak ti trdiš da je ta tvoja stran edina pravilna :D
when in doubt, flat out
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov