Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a pinny Če feb 16, 2012 9:51 pm

Kar nisem mogel verjet kako je bila luč na notranji strani osmojena, pa je komaj slabe 4 lete stara. Ali pa se vrag bolj grel zaradi Šparovih žarnic :D. Če dobim luč nazaj jo za foro mal poslikam, pol jo pa uporabm za en poizkus :D

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr mar 07, 2012 8:37 am

Ena težava z xenonom...imam Alfo 159 z bixenon žarometi. Nekaj dni nazaj mi je ena luč nehala goreti. Ko stojiš zunaj ob avtu se sliši nekakšno trkanje iz luči, vibracije se čutijo tudi na žarometu. Žarnica je OK, sem jo dal na drugo stran in je svetila. Ko pogledaš od zadaj se vidi nekakšno treskanje/utripanje okoli žarnice (D1S)...kot da hoče prižgati luč pa mu ne rata. Predvidevam da je problem v računalniku, da ne more prižgati luči zaradi ne vem kakšne napake? Ima še kdo kako idejo kaj bi lahko bilo?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Test Xenon žarnic

Napisal/-a INFINITI Ne mar 11, 2012 7:50 pm

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Če mar 22, 2012 11:59 pm

Po dobrem mesecu, se spet malo oglašam :D
Poznam tipa ki ima isti avto in xenon kit ki mu dela BP, zanj menda odštel 120eur, naj bi pa imel can-bus, menda ena stvar ki preprečuje prižig lučk na armaturki za pregorjene žarnice oz. če gre manj štroma vsled xenon-a. Glede na to da ko mi je pregorela žarnica (pa nimam xenon-a) mi na armaturki ni gorela nobena lučka, in glede na to, da se v tem primeru ni nič prižgalo, potem sklepam da tudi če bi imel xenon, kjer zadeva pobere manj štroma, tud nebi smela goreti kaka lučka na armaturki. Kaj menite?
Mi je pa kolega reku, da si je montiral na svoj avto tole zadevo http://www.digitklik.si/izdelek_XENON-KIT-HID-H1-4300K, pa da mu je špilala BP, razlika v ceni je res, ampak tale sicer zgleda nima can-bus-a, ki ga po mojem mnenju niti nebi rabu. Kaj menite o te zadevi in o tem kitu?
Ali so morda sedaj kaki drugi kiti v ''modi''? :)

Uporabniški avatar
Fat_Mike
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Fat_Mike Po mar 26, 2012 3:57 pm

Ma ti kiti so vse iste jajce, ne obremenjuj se, vzami najcenejšega pa roka ;)

Ti pa lahko iz prve roke povem za te kite iz Digitklika, da imam jaz dobre izkušnje, vem za vsaj 3 kite od tam, ki delajo že nekaj let. Govorim o "balastih" (visoko-napetostnih tuljavah), žarnica pač po nekem času lahko crkne, jo pač menjaš.

Priporočam edino "slim balaste", lažje za montirat ;)

LP, Uroš

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po mar 26, 2012 9:59 pm

V čem ej pa razlika pol med balasti, med slim pa temi iz linka, sice rniti ne vme kaki so ti na linku k s ene spoznam na to?
jih pa menda dobijo čez kake 3-4 tedne k pošla zaloga :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po mar 26, 2012 11:13 pm

pinny je napisal/-a:V čem ej pa razlika pol med balasti, med slim pa temi iz linka, sice rniti ne vme kaki so ti na linku k s ene spoznam na to?

Ti balasti na linku so navadni kvadratni poznamo pa se kvadratne (slim, ultra slim) in okrogle. Drugih oblike se nisem zasledil. Razlika je kot lahko preberes v obliki, visini in tezi kar pomeni lazje montirne komponente. Vsebina balastov je enaka in gre za enak princip sluzenja namenu.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny To mar 27, 2012 6:06 am

Hvala za razlago ;)

andro.tanko
Nov uporabnik

Napisal/-a andro.tanko Ne jun 10, 2012 8:38 pm

Živjo
Mene pa zanima glede montiranja ksenon kita v audija a3 2002. A ima kdo izskušnje glede montiranja v ta model audija?
A pozna kdo kakšen link glede montaže?
Hvala

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne jun 10, 2012 9:46 pm

Montaža je na vseh avtih praktično ista pa naj bo audi al pa renault 5.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr nov 21, 2012 9:25 am

Pozdravljeni!

Ali kdo ve, kateri tip žarnic moram nabavit za originalne xenon žaromete za Opel Astro H brez AFL? Tudi če samo ena ne dela, je verjetno priporočljivo zamenjat obe?

Hvala.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Sr nov 21, 2012 11:18 am

tip D2S, 35W, 4300K.

Najbolje bo, da poiščeš Osram ali Philips.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Sr nov 21, 2012 2:33 pm

Men bo pa garancija počasi potekla za xenon kit, ki je bil kuplen letos aprila, ampak spljoh še ni bil zmontiran :mrgreen:

luigiR
Nov uporabnik

Napisal/-a luigiR To dec 04, 2012 12:39 pm

Pozdravljeni,

preiskoval sem forum a mi ni uspelo najti dotičnega primera, pa sem rekel, da bom raje prašal.

Imam Jaguraja XF in na mojo žalost nima xenonskih žarometov (kupljen rabljen) in to mi avto močno kvari. Rad bi dal notri xenonke.
Glede kitov mi je načeloma stvar jasna razmišljam pa tudi o zamenjavi celotnega žarometa (zadeva je ful draga in baje da potem nekaj priklopi ne štimajo) tako da se nagibam k vgradnji kita.

Zanima me kakšno naj dam potem notri pozicijsko žarnico, da se nebo videlo da ni original (torej da ne bo ta pa svetila oranžno zraven bele xenonke) in kako bi naredil da bi bile tudi dolge luči xenonke. Homologacija me ne zanima ker so tam sami rubežniki in ker je avto takšnega razreda misli da če bo dobro narejeno nebo nihče na tehničnem niti vprašal ali je bil v osnovi brez xenonk.
Koga pri nas priporočate za to konverzijo (podjetje, pozameznika?) ali raje naredim sam? Sem dokaj praktičen in imam tudi prijatelja mehanika ki je svojo alfo porihtal do konca (samo vseeno nebi pa rad kej pokvaril na svojem avtu)

Lp in hvala za odgovore.
S

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To dec 04, 2012 12:53 pm

pranje zarometov imas?
turbo inside

luigiR
Nov uporabnik

Napisal/-a luigiR To dec 04, 2012 1:03 pm

aha ja to pa sem pozabil napisat, se opravičujem.

Pranja žarometov na žalost nimam.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To dec 04, 2012 5:29 pm

Potem se bo tudi na tehnicnem vtaknil v xenonke, sem ze videl to foro na enem Audiju, ki je bil pred mano na tehnicnem in je trdil isto kot bi ti.. Kit notri pa je trdil da je originalno.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr dec 05, 2012 10:20 am

če ni pomankanja prostora za žarometi imaš xenon kit v 15-30 min zmontiranega ali pa demontiranega...pa ga pred tehničnem odstraniš...
Slika pugi.si

luigiR
Nov uporabnik

Napisal/-a luigiR Sr dec 05, 2012 8:31 pm

Ok dobro, potem bom že nekak to s tehničnim rešil ni problema sploh, ker gre luče itaq cela ven s samo tremi šravfi (je tut edini način za menjavo žarnce ker je pod pokrovom vse skrito.

Ma kdo še kakšen odgovor na ostala vpršanja, predvsem me zanima kako imeti tudi dolge luči xenonke?

LP

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Če dec 06, 2012 11:18 am

Ce prav vidim, ima XF navadne luci take, da je kratka luc v leci, dolga pa zraven parabola? In ko das dolge, se samo prizge zraven parabola, kratka se ne spremeni? Ce je tako, potem imas te moznosti:
- das se v parabolo en xenon kit za dolge luci (nepriporocljivo, ker xenon zarnice rabijo vec sekund da zacnejo svetit s polno mocjo in ne marajo stalnega priziganja in ugasanja)
- zamenjas celoten projektor za kratke luci (ker ima originalni verjetno fiksno zaslonko za kratke luci, za bixenon v projektorju pa rabis premicno. Dobra razlaga bixenon projektorja je tukaj http://www.youtube.com/watch?v=iFF2XoZJIBo ). Tale opcija je seveda opcija, ki se je ne da homologirat, tocno tako kot kit, samo da lahko kit vrzes ven v pol ure, projektorja pac ne.. :)
- menjas celotno luc za originalno xenonsko (najboljsa in najdrazja opcija, ampak bi jaz v tem primeru dodal se pranje. V tem primeru ti ne bi noben niti pisknil o kaki homologaciji..)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov