Debate, ki niso vezane na ostala področja...

luigiR
Nov uporabnik

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a luigiR Če dec 06, 2012 5:27 pm

Aha sem pogledal ja sedaj mi je jasno. Potemtakem mi je lahko le še bolj žal da nisem bil pozoren pri nakupu, ampak se mi je res splačalo ga vzet pa sem mislil da nebodo problem xenonke.

Torej nabavil bom kit 4300K za dnevne luči in menjal pozicijsko za neko belo. Dolge bom pa sam zamenjal žarnice za čimbolj bele h7 tudi če so malo dražje (gledal sem ene za okol 35, ki naj bi bile bele). Pred tehničnim, ki je čez dve leti pa bom vzel ven ta xenon kit.

Če bodo le finance nekega dne zdržale pa vržem celo luč ven in bixenon original luč noter :)

prilepim fotko, ko bo narejeno :)

Lp

p.s. kakšen poseben predlog kateri kit bi dal?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Če dec 06, 2012 8:50 pm

Zarnice za dolge luci ti lahko recem da sem sam do sedaj najbolj zadovoljen z Osram Nightbreaker Plus, niso ravno najbolj bele, ampak svetijo milijonkrat bolje od raznih CoolBlue in podobnih ki so bolj "bele".

Glede kitov je pa tako, ali nabavi kateregakoli pocenskega (40 eur), ker so vsi popolnoma isti, ali pa nabavi konkreten kit za 150 eur (Kaixen, ce se jih se dobi, ali pa Morimoto), ki je tudi kakovostno na popolnoma drugem nivoju.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če dec 06, 2012 9:29 pm

za dolge sem jaz imel v laguni xenon kit. res da rabi ene 3 sekunde da se ogreje, ampak problemov nisem nikoli imel, da bi kaka crknila ... pa sem jih precej prizigal in ugasal ;)
turbo inside

čare
Mojster foruma

Re: Xenon kit

Napisal/-a čare So dec 15, 2012 2:32 pm

4300 bistveno lepše in bolj belo svetijo kot 6000 ki so že plavkaste.

blaž999
Nov uporabnik

Napisal/-a blaž999 So dec 15, 2012 3:10 pm

Ful lepo zgleda.pa se da to homologirat?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 15, 2012 3:12 pm

Ne,že miljonkrat povedano,sicer če maš leče ni tok očitno bog ne daj pa to montirat v navadne luči.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan So dec 15, 2012 6:46 pm

čare je napisal/-a:Ne,že miljonkrat povedano,sicer če maš leče ni tok očitno bog ne daj pa to montirat v navadne luči.

Tut za navadne luči obstajajo xenon kiti, vendar mora bit črka R zraven.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 15, 2012 8:51 pm

Ja res je ampak še vedno pršijo na vse strani.

@Bago tole ki si naročil a pride 37 € z poštnino al je ta še dodatno zaračunana.Moram kupit 2 novi žarnici pa da vidim a se mi jih bolj splača vzet tu pri nas ali da naročim pri njemu.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če dec 27, 2012 11:32 pm

Mi lahko kdo objasni slednjo razliko. Gledam xenon žarnice Osram Xenarc d2s. Isti prodajalec prodaja slednje (z enakimi lastnostni 4150k; 3200lm; 35w, model 66240 za vse piše original OSRAM) vendar pri opisu se razlikujejo samo v tem besedilu:

1. OEM Standardbrenner (najceneje)
2. Originalverpackte GM-Ware (dražje za 15€ glede na prvo)
3. Originalverpackte Neuware (dražje za 20€ glede na prvo)

Še slike:

1. Slika

2. Slika

3. Slika

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli So dec 29, 2012 9:19 pm

OEM so verjetno brez embalaže, za ostalo pa ne vem.

rush
Nov uporabnik

Napisal/-a rush Pe jan 04, 2013 9:21 am

LuigiR, za pozicijske luci ti priporocam, da zamenjas original zarnice z belimi led diodami. Dobit jih ni problem, med drugim jih imajo v trgovinah z avtodeli.

Za xenon kit pa odvisno koliko star avto mas, ali ima canbus itd... Ce je avto novejsi, odsvetujem vse te cenejse kite.

Jaz sem za opel signuma 2005 l. narocil kit za 40e na mstyling, ko sem zmontiral pa je bil ze na tem forumu omenjen problem.. Pri kontaktu je xenon delal, pri prizganem motorju pa so luci utripale in cez kratek cas se je ballast varnostno izklopil in je bila tema. Res pa je, da sem narocil tistega brez canbusa. Poskusil sem se z relejom in stvar je bila ista.. Potem smo ta kit vgradil v enega starejsega hyundaja brez canbusa in zadeva je laufala.

Sam sem potem narocil kit za ca 75 evrov iz hids-direct s slim ballastom.
Imenuje se terminator xenon kit, narejen je za novejse avtomobile, tudi do leta 2012.
Ta kit dela brez problema, sem zadovoljen, povrhu vsega so imele zarnice kovinski vlozek za razliko tistega cenejsega. Kit je prav tako testiran in ima oznako e13.
Priporocam, cena je pa precej podobna kot 'fake' canbus kiti pri nas.

lp
Zadnjič spremenil rush, dne Pe jan 04, 2013 9:40 am, skupaj popravljeno 1 krat.

rush
Nov uporabnik

Napisal/-a rush Pe jan 04, 2013 9:30 am

Se jaz imam eno vprasanje, ce se kdo spozna na serijske xenon luci.
Kako je tam z dolgimi lucmi? Glede na to, da potrebuje xenon nekaj casa da polno zasveti. So dolge sploh xenonske?
Po vgradnji kita so moje dolge H7 luci skoraj neuporabne(+bela svetloba=dodatne izgube pri navadnih zarnicah zaradi filtra), do sedaj sem imel v mislih se en kit, nisem pa pomislil na pocasno priziganje luci...

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Pe jan 04, 2013 11:07 am

Vikking je napisal/-a:Mi lahko kdo objasni slednjo razliko. Gledam xenon žarnice Osram Xenarc d2s. Isti prodajalec prodaja slednje (z enakimi lastnostni 4150k; 3200lm; 35w, model 66240 za vse piše original OSRAM) vendar pri opisu se razlikujejo samo v tem besedilu:

1. OEM Standardbrenner (najceneje)
2. Originalverpackte GM-Ware (dražje za 15€ glede na prvo)
3. Originalverpackte Neuware (dražje za 20€ glede na prvo)

Še slike:

1. Slika

2. Slika

3. Slika

1. Gre za žarnice, ki.so v refuzi - dobiš jih zavite v zaščitni plastiki, brez nekezunanje embalaže.
2. Iste žarnice, samo da je dodatno v kartonski škatlici za proizvajalca avtomobilov in kot originalni nadomestni del na servisih - v tem primeru GM.
3. Iste žarnice, samo da so v embalaži za splošno prodajo - za trgovine.

Sam sem nabavil prvo možnost, že dve leti delajo ( v original xenonu) brez problemov.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe jan 04, 2013 4:02 pm

rush je napisal/-a:Se jaz imam eno vprasanje, ce se kdo spozna na serijske xenon luci.
Kako je tam z dolgimi lucmi? Glede na to, da potrebuje xenon nekaj casa da polno zasveti. So dolge sploh xenonske?
Po vgradnji kita so moje dolge H7 luci skoraj neuporabne(+bela svetloba=dodatne izgube pri navadnih zarnicah zaradi filtra), do sedaj sem imel v mislih se en kit, nisem pa pomislil na pocasno priziganje luci...

jaz sem imel za dolge xenon kit na prejsnjem avtu. res je da rabijo nekaj casa da se ogrejejo, ampak tiste 3 sekunde sem potrpel ... potem pa je svetilo boljse kot karkoli drugega po cesti :mrgreen:

pa se ko si komu poblendal, te je uni sigurno opazil :tomidelej:
turbo inside

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po jan 07, 2013 12:47 am

rush je napisal/-a:Se jaz imam eno vprasanje, ce se kdo spozna na serijske xenon luci.

Original xenon je ponavadi bixenon, torej kratka in dolga v isti luci (ali s premicno zaslonko v projektorju ali na sami zarnici), ce ni bixenon, je dolga ponavadi zraven navadna halogenka v reflektorju.

Kar se tice dolge luci, ce ti je skoraj neuporabna po vgradnji xenon kita, potem mogoce probaj dolge luci malo dvignit, ce imas moznost posebej stelanja visine kratkih in dolgih luci. Jaz sem jih tudi dvignil dolge za eno malenkost in se ful pozna.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

rush
Nov uporabnik

Napisal/-a rush Po jan 07, 2013 8:21 am

Res sem luci spustil cisto dol, da xenon ne slepi prevec, ampak se ne gre za to da ne svetijo dolge halogenske dovolj dalec, pac pa da je zelo temno od tam naprej kjer se xenon konca, ker tako malo dajo zarnice od sebe + s filtrom za belomodro svetlobo izgubijo ogromno svetilnosti, res pa ne zelim rumenih halogenk poleg xenona, ne gre skupaj..

Se nekaj me zanima.. Ker rabim komplet luci zamenjat, sem videl da se prodajajo skoraj identicne poleg klasicnih, ki imajo za kratke ze d2s xenon za dolge pa h7.. Mislite, da je bolje ce kupim take ali navadne(2x H7)? Je leca sploh kaj drugacna v tem primeru kot pri tistih navadnih, ki niso za xenon?
Sprasujem tukaj predvsem glede homologacije, ali bi bilo to ocitno, bi rabil homologirat?
Vsekakor bi pa za tehnicnega moral zamenjat nazaj stare luci in zarnice..

Hvala za vse odgovore

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po jan 07, 2013 4:34 pm

rush je napisal/-a:Res sem luci spustil cisto dol, da xenon ne slepi prevec, ampak se ne gre za to da ne svetijo dolge halogenske dovolj dalec, pac pa da je zelo temno od tam naprej kjer se xenon konca, ker tako malo dajo zarnice od sebe + s filtrom za belomodro svetlobo izgubijo ogromno svetilnosti, res pa ne zelim rumenih halogenk poleg xenona, ne gre skupaj..

Se nekaj me zanima.. Ker rabim komplet luci zamenjat, sem videl da se prodajajo skoraj identicne poleg klasicnih, ki imajo za kratke ze d2s xenon za dolge pa h7.. Mislite, da je bolje ce kupim take ali navadne(2x H7)? Je leca sploh kaj drugacna v tem primeru kot pri tistih navadnih, ki niso za xenon?
Sprasujem tukaj predvsem glede homologacije, ali bi bilo to ocitno, bi rabil homologirat?
Vsekakor bi pa za tehnicnega moral zamenjat nazaj stare luci in zarnice..

Hvala za vse odgovore

Aha, nisem dobro razumel, uporabljas "belo/modre" zarnice za dolge.. No, jaz imam v dolgih Osram Night Breaker Plus H1, niso prevec rumene, svetijo pa super, pa se dolge parabole lahko posebej po visini stelam in jih imam malenkost visje od standarda nastimane (kratke pa cist eno malenkost nizje, da slucajno ne slepim koga).

Sama leca se med halogen in xenon projektorjem verjetno ne razlikuje kaj dosti, ampak sama leca tudi nima dejansko neke hude vloge pri snopu (razen fokusiranja, ki pa se med halogensko in xenonsko ne razlikuje kaj dosti). Se pa ZELO razlikuje celoten projektor za leco, torej parabola zadaj je pri xenonu ponavadi malenkost sirsa in pa zaslonka za obliko svetlobnega snopa.
Recimo:
halogen projektorji
Slika

proti xenon projektorju:
Slika

Ker ima xenon zarnica veliko vecjo svetilnost kot halogenka, je tisti del snopa ki se dviga gor na desni lahko zelo zelo motec in slepi. Jaz sem v svojih aftermarket luceh s projektorji, ki so sicer namenjeni za halogenke, predelal zaslonko v xenonski snop, tako da tudi policajev, ki stojijo ob cesti ne zaslepim takoj z onim dvignjenim delom snopa :) Zaenkrat me se noben ni niti vprasal po luceh, ceprav me je ze parkrat ustavil na kontrolo. Za tehnicnega pa moras seveda pac v tem primeru menjat celotno luc za original nazaj, ampak to je pri meni pol ure dela :)

Torej, ce kupujes novo, bi jaz na tvojem mestu definitivno vzel tiste luci, ki so ze v osnovni namenjene za xenon, ker bodo svetile VELIKO bolje od xenonk v halogenskem projektorju.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

rush
Nov uporabnik

Napisal/-a rush To jan 08, 2013 7:28 am

Aha, hvala za razlago.
Pa lahko jaz uporabim trenutne balaste iz kita za d2s xenonke, ki so za te luci?
Ni mi cist jasno kaksen je tam priklucek na luci, ce je v originalu narejena za to, verjetno bi moral vse prevezat da bi slo tako kot more?
Pa je komplicirano to zaslonko predelat? Imas kaksna navodila?

Po eni strani bi raje kupil klasicne, ker imam ze vse kar rabim, tako pa bi potem moral nabavit se nove d2s xenonke pa se luc je po komadu kaksnih 20evrov cenejsa ce vzamem klasicno..

rush
Nov uporabnik

Napisal/-a rush To jan 08, 2013 9:27 am

Pa si preprican, da imajo vsi xenon projektorji narejeno tako, da ni svetloba na sovoznikovi strani dvignjena? http://www.theretrofitsource.com/produc ... cts_id=101
Tukaj pise da imajo za LHD in RHD tele bixenon projektorje, zdej ce svetloba nebi bila dvignjena na eni strani tako nebi bilo pomembno ali je LHD ali RHD

edit: Kako pa se to slisi.. Ce zdaj kupim cisto klasicne luci, za halogenke, potem pa zamenjam enkrat projektorje s temi na zgornem linku, ki naj bi bili bixenon? Razumem prav, da imajo notri ze zaslonko, se pravi bi lahko zvezal na stikalo in imel po eno xenonko na luc za dolge in kratke? To zdej ne resi se vedno tega sleplenja, na katerega si me opozoril, glede na to da so LHD/RHD..

Moram premislit vse moznosti in kaj se najbolje splaca, nimam pa kaj dosti izkusenj na tem podrocju..

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To jan 08, 2013 12:22 pm

rush: balasta iz xenon kita v vecini primerov ne mores uporabit za "originalne" xenon zarnice. D2S in ostala podnozja OEM xenon zarnic imajo popolnoma drugacne konektorje kot kit balasti. Mogoce obstaja kaksen adapter, ampak ne poznam toliko, da bi vedel na pamet. Seveda ga pa lahko naredis sam, pac porezes original konektor iz kit balasta, in naredis priklop na D2S zarnice..

Zaslonko predelat ni neka huda komplikacija, je pa res, da moras popolnoma odpret obe luci in oba projektorja in potem vse skupaj sestavit nazaj. Ce te res zanima, bom verjetno v kratkem se enkrat odpiral svoje luci in lahko poslikam predelavo.

Glede debate halogenske proti xenonskim original lucem sem ti ze povedal.. V koncni fazi ti bo zal, ce bos vzel halogenske s kitom, ker original so pac narejene drugace in posebej za xenon in primerjava v snopu in svetilnosti je pac taka kot je.. Razlika je velika v prid lucem ki so ze original za xenon. Meni je po eni strani zal, da nisem raje nasel originalnih xenon luci, ki se jih je dobilo na dolocenih modelih Ibiz, ceprav bi zadnje dal vsaj se 1x vec kot sem dal za te aftermarket..

Glede xenon snopa proti halogen snopu: poglej se enkrat slikice. Xenon snop je tudi dvignjen na eni strani, ampak ima samo "stopnicko" in potem naprej spet ravno, halogenski pa se od tam naprej dviga pod stalnim kotom. Zato je tudi za xenon vazno ali je RHD ali LHD. Samo doloceni USA zarometi imajo popolnoma raven snop brez stopnick in podobnega.

Zadnja moznost ki si jo omenil, torej kasnejsa predelava z drugimi projektorji: to je za moje pojma najbolj zajebana varianta, ki pomeni da bos moral verjetno konkretno predelovat luc, da bos spravil noter drug projektor, niso ravno vsi istih velikosti in nimajo ravno enakih pritrdilnih tock :) Drugace ce ti predelava rata, je ucinek enak original xenonu, ker to so dejansko originalni xenon projektorji. Ce kupis bixenon projektor, potem ima projektor premicno zaslonko, kar pomeni da imas kratko in dolgo luc z eno zarnico in v enem projektorju, samo zaslonka se premika (tale link sem enkrat ze nalimal: http://www.youtube.com/watch?v=iFF2XoZJIBo super razlaga bixenon projektorja). Ta moznost te bo v koncni fazi prisla pomoje najdrazje, ker moras vse tole narocit in potem se zajebana predelava.. Ce imas moznost kupit ze originalne xenon luci, potem je to pomoje cenejsa in boljsa moznost.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov