rush: balasta iz xenon kita v vecini primerov ne mores uporabit za "originalne" xenon zarnice. D2S in ostala podnozja OEM xenon zarnic imajo popolnoma drugacne konektorje kot kit balasti. Mogoce obstaja kaksen adapter, ampak ne poznam toliko, da bi vedel na pamet. Seveda ga pa lahko naredis sam, pac porezes original konektor iz kit balasta, in naredis priklop na D2S zarnice..
Zaslonko predelat ni neka huda komplikacija, je pa res, da moras popolnoma odpret obe luci in oba projektorja in potem vse skupaj sestavit nazaj. Ce te res zanima, bom verjetno v kratkem se enkrat odpiral svoje luci in lahko poslikam predelavo.
Glede debate halogenske proti xenonskim original lucem sem ti ze povedal.. V koncni fazi ti bo zal, ce bos vzel halogenske s kitom, ker original so pac narejene drugace in posebej za xenon in primerjava v snopu in svetilnosti je pac taka kot je.. Razlika je velika v prid lucem ki so ze original za xenon. Meni je po eni strani zal, da nisem raje nasel originalnih xenon luci, ki se jih je dobilo na dolocenih modelih Ibiz, ceprav bi zadnje dal vsaj se 1x vec kot sem dal za te aftermarket..
Glede xenon snopa proti halogen snopu: poglej se enkrat slikice. Xenon snop je tudi dvignjen na eni strani, ampak ima samo "stopnicko" in potem naprej spet ravno, halogenski pa se od tam naprej dviga pod stalnim kotom. Zato je tudi za xenon vazno ali je RHD ali LHD. Samo doloceni USA zarometi imajo popolnoma raven snop brez stopnick in podobnega.
Zadnja moznost ki si jo omenil, torej kasnejsa predelava z drugimi projektorji: to je za moje pojma najbolj zajebana varianta, ki pomeni da bos moral verjetno konkretno predelovat luc, da bos spravil noter drug projektor, niso ravno vsi istih velikosti in nimajo ravno enakih pritrdilnih tock

Drugace ce ti predelava rata, je ucinek enak original xenonu, ker to so dejansko originalni xenon projektorji. Ce kupis bixenon projektor, potem ima projektor premicno zaslonko, kar pomeni da imas kratko in dolgo luc z eno zarnico in v enem projektorju, samo zaslonka se premika (tale link sem enkrat ze nalimal:
http://www.youtube.com/watch?v=iFF2XoZJIBo super razlaga bixenon projektorja). Ta moznost te bo v koncni fazi prisla pomoje najdrazje, ker moras vse tole narocit in potem se zajebana predelava.. Ce imas moznost kupit ze originalne xenon luci, potem je to pomoje cenejsa in boljsa moznost.