plinaš je napisal/-a:motorji z direktnim vbrizgom bencina - vseeno od katerega proizvajalca so :
( to pomeni vbriz direkno V zgorevalni prostor / valja !!! ) ne potrebujejo mazanja ventilov ...ker ga tudi ko tečejo na bencin nimajo !!!
J.McLane je napisal/-a:Prihranek je res težko oceniti, če si kupiš nov avto in ga takoj predelaš lahko samo ugibaš koliko bi ti porabil samo na bencin. Nejko, poraba se tudi meni zdi res velika, glede na to da si v 925 dneh naredil 54k km se ti bi mogle tiste kratke vožnje izničiti. Možno je da tistih 58+ km dnevno narediš po mestu ali ga ne šparaš po avtoceti? Na spritmonitor ima zgolj 5 uporabnikov od 39 porabo večjo od 10 litrov.
Kko direktno v zgorevalno komoro...a ni v komori oz na glavi le ventil(i) in svecka...benz (zmesan z zrakom) pride po sesalnem kanalu mimo ventila v zgorevalno komoro....?? Vsaj ucasih je blo tako...
evilfury je napisal/-a:Ali 2.4 v6 mašina od audija potrebuje mazanje? Meni so namreč na G-1 rekli da ne.
Gorgh je napisal/-a:Kaj pa recimo roverjeva mašina V6 2.0 bencinski motor kv6 serija ( roverjev motor ) letnik 2004, to potrebuje mazanje ali ne - dva sta rekla, da potrebuje, tretji ( ki ima recimo veliko več let izkušenj in z vgradnjo plinov proti prvima dvema) pa mi je zatrdil da nikakor ne potrebujem in ni nobenega "tveganja", da lahko pa v primeru da se bom bolje počutil vseeno namontira tudi to mazanje zraven....
anyone?
[DocX] je napisal/-a:Kko direktno v zgorevalno komoro...a ni v komori oz na glavi le ventil(i) in svecka...benz (zmesan z zrakom) pride po sesalnem kanalu mimo ventila v zgorevalno komoro....?? Vsaj ucasih je blo tako...
Pri motorjih z direktnim vbrizgom pride po sesalnem kolektorju le zrak. Bencin se vbrizgava direktno v cilinder. Bencin in zrak se torej zmešata
šele v cilindru. Kar je hotel plinaš povedati je, da bencin ne pride v stik s sesalnimi ventili po "zgornji" strani, torej jih bencin ne more "mazati", zato
tudi ti motorji ne potrebujejo dodatnega mazanja na plinu.
MasTTer je napisal/-a:[DocX] je napisal/-a:Kko direktno v zgorevalno komoro...a ni v komori oz na glavi le ventil(i) in svecka...benz (zmesan z zrakom) pride po sesalnem kanalu mimo ventila v zgorevalno komoro....?? Vsaj ucasih je blo tako...
Pri motorjih z direktnim vbrizgom pride po sesalnem kolektorju le zrak. Bencin se vbrizgava direktno v cilinder. Bencin in zrak se torej zmešata
šele v cilindru. Kar je hotel plinaš povedati je, da bencin ne pride v stik s sesalnimi ventili po "zgornji" strani, torej jih bencin ne more "mazati", zato
tudi ti motorji ne potrebujejo dodatnega mazanja na plinu.
Zdaj pa meni tudi več nič ni jasno. A mazanje ventilov ne pomeni, dobesedno to: "mazanje ventilov"? Govorimo o plinu. Kajti moj RS ima tudi direkten vbrizg ki kakor pravite, ko deluje na benzin ne maže ventile, ko pa deluje na plin, pa je potrebno mazat ventile, vsaj tako je zatrdil Zavoli, kateri sistem tudi imam. Torej po tej teoriji naj nebi potreboval mazanja, samo očitno zaradi velikih moči oz. segrevanja to vseeno potrebuje? Kajti motor se nenormalno segreva še posebej poleti po "zahtevnejši" vožnji.
Je pa škoda, da nisem prej zvedel za Prinsov sistem, ki vbrizgava tekočo fazo plina, bi se najbrž odločil za to, vendar kot pravite, da obstaja tudi tak sistem, ko porablja tudi bencin kao za mazanje, to se mi pa zdi nesmisleno, če to res obstaja v taki obliki....
plinaš je napisal/-a:mc123 je napisal/-a:V glavnem-meni so tako rekli, pa tudi prebral sem da se bencn porablja za hlajenje ventilov. Zadnjič mi je tudi monter nastavil, pri katerih obratih mi začne porabljat bencin. Kaj in kako dela to čudo dodajanja bencina-nimam pojma.
Na koga bi se moral obrniti(tukaj mislim kakšno strokovno osebo) ki bi mi lepo razložila vse o mazanju ventilov, dodajanjem bencina med vožnjo na plin itd, ker tu na forumu je že preveč različnih informacij. Pa tudi me zelo zanima to vse skupaj.
Torej, če se bencina ne uporablja za hlajenje/mazanje/ oziroma za neko drugo tehnično zadevo med vožnjo na plin, ampak prispeva k izgorevanju in posledično daje motorju moč za vožnjo,.... Potem je tukaj poraba resnično višja kot pa je dejansko. Tudi meni logika govori: ne glede na to, za kaj se uporablja dodajanje bencina med vožnjo, ta bencin daje energijo. Je pa res da mi prej ni ravno kapnilo tole tukaj.
Aja, če hoče kdo profi napravo, katere plin porabi samo 3 % več naj vzame plinex![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Clio lepo potegne na ravni cesti, pa tudi v klanec gre če maš zagon, pol pa se ti vn vrže en ki prehiteva lepo počasi in zgubim obrate, tako da ne preostane drugega, kot da grem spet na desni pas, ker avta ne morem več spraviti na 130 kmh.
1.tvoj monter = šalabajzer .
2.če dela na plin mora delat na plin ..pri tebi zgleda pa tako kot da si plinski avto predelal na dodajanje bencina ...
3.strokovna oseba = monter ..... glej točko 1. ... zamenjaj monterja in napravo ...
4. tu na forumu je resda več razlčnih informacij a če redno slediš temi lahko izluščiš kdo piše po izkušnjah kdo pa pod " rekla sosedova baba" ( predvsem na tvojem mestu ne bi upošteval traktoristov in ostalih kurilcev , ki o plinu nimajo pojma ne izkušenj z njim ).
5. 3% - samo ???? plinex ??? ta tvoja vrstica mi deluje nekoliko sarkastično al ti to resno ???
6. kako ne moreš spraviti avta na 130 ??? a nimaš 3.prestave ????
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
xxl je napisal/-a:Ali kdo ve kako je z tovarniško vgrajenim plinom,primer fiat panda 1,2 70KM.To pomeni da je motor že prilagojen,če nima mazanja ventilov,nastavljen tako,da ni problemov pri preklapljanju na benzin/plin,cukanja in podobno,kot s naknadno vgrajenimi sistemi?
V tehničnih podatkih pa piše enako kot pri bencinski različici,kar zagotovo ne more biti res.Zanima me koliko ta panda pije plina po mestu?Predvidevam da med 7-8,plus 10-20% več zaradi plina,potem ni več to tako šparovno,kot če bi vozil 1,3 JTD 75KM,ali polo 1,2 TDI 75KM?Svak prodaja G Punta 1,4 77KM,ker pravi,da preveč pije po mestu,do 10,čeprav ima na bc 8 po cca 3000km.Zdaj gleda polota 1,2 TDI,meni se zdi panda na plin zanimiva alternativa.Avto bi se vozil večinoma po mestu.
mc123 je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:1.tvoj monter = šalabajzer .
2.če dela na plin mora delat na plin ..pri tebi zgleda pa tako kot da si plinski avto predelal na dodajanje bencina ...
3.strokovna oseba = monter ..... glej točko 1. ... zamenjaj monterja in napravo ...
4. tu na forumu je resda več razlčnih informacij a če redno slediš temi lahko izluščiš kdo piše po izkušnjah kdo pa pod " rekla sosedova baba" ( predvsem na tvojem mestu ne bi upošteval traktoristov in ostalih kurilcev , ki o plinu nimajo pojma ne izkušenj z njim ).
5. 3% - samo ???? plinex ??? ta tvoja vrstica mi deluje nekoliko sarkastično al ti to resno ???
6. kako ne moreš spraviti avta na 130 ??? a nimaš 3.prestave ????
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.Ej, plinaš-kaj pa če so tebe nategnili pri prinsu? Kako si lahko ako prepričan da ravno tvoj serviser govori čisto resnico? Za to ker si dal 100 % več za svoj sistem kot jaz?
2. Tega ne morem komentirati, ker resnično mi ni jasno ali se mora dodajat bencin ali ne.
4. Pošlji ključno besedo PLIN na 2883 in izvedi kdo piše resnico,....
5.Očitno se ne ne smeješ niti 5 minut na dan da ne bi zaštekal heca.
6. Ne moreš verjet, ima jo! In če ti goniš svoj avto kolkor da,... Potem pa zakon. Ti prav zavidam da si tak srečnež. Malo si preberi kaj pomeni najvišja dovoljena hitrost. Velika razlika je med najvišjo dovoljeno in obvezno hitrostjo. Če avto ne gre, ga ne silim. Prvo kot prvo nobenega ne oviram, drugo kot drugo, do Ljubljane pridem par minut več ksno kar ni nobena katastrofa.
Nikoli nisem rekel da ne upoštevam vseh navetov. Pa če bi ti malo bolj kulturno odgovarjal ne bi škodilo-razen če te doma niso tako naučili, potem je OK. Če jaz napišem, da vozim 110 po avtocesti, ti pa rečeš: a nimaš tretje prestave???? Je nekaj hudo narobe z tistim ki se izraža tako ali tistim ki je na nerazumljiv način napisal, da se vozi 110 kmh po avtocesti, da je bil potem deležen takega vprašanja. Presodi sam.
janko2 je napisal/-a:Sem iz obale in imam Cliota 1.2. Kje lahko montiram plinsko napravo da je kje v blizini in da v redu cena in tudi kvaliteta?
Prevozil bom 100 000km v petih letih. A se mi splaca montaza?
evilfury je napisal/-a:A je to normalno zdaj pozimi da avto, ko se na plin preklopi cuka, kot da ne bi prišlo do vžiga... Na bencin vžge vredu potem pa se ustaviš pa probaš na plin pa se to pojavi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov