Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a tomzzi To jan 01, 2013 8:28 pm

kamal je napisal/-a:Sem bil zadnje dni v Avstriji na smučanju in sem se vsak dan vozil iz doline na smučišče čez prelaz, ki ima povprečni naklon 23,5%. Vozil sem striktno po omejitvah. V enem tednu me je samo v dolini prehitelo nekaj vozil na dan kljub vožnji 90km/H. Prvi dan, ko sem rinil na prelaz pa šok. Ob vožnji 60 do 70km/h so me domačini prehitevali kot, da smo na avtocesti. Kasneje sem ugotovil zakaj. Kjer je bilo najbolj strmo, prvi dan, seveda s polnim gasom v drugi ni šlo in je avto samo zgubljal moč dokler nisem dal v 1 in ga tiščal, da sem prišel čez. Potem sem pogruntal, da brez zaleta ne gre in sem ga drugi dan že pri 65km/h dajal v drugo (da nisem zgubljal obratov) in s polnim gasom prevozil cel prelaz. Tako sem vozil cel teden (tudi po snegu). V tem obdobju me na poti na prelaz ni prehitel noben več. Če bi vztrajal pri svojem in npr. šparanju avta, bi verjetno naredil kolono do doline, ker gre za priljubljeno smučišče. Pot v dolino enako (80-100km/h) pred ovinki pa bremzat.

Je pa v Avstriji čisto druga pesem, kot pri nas. Vozi se po omejitvah, tisti, ki te pa prehiti pa to stori s polnim gasom in v 2 sekundah. Tako, da kapo dol.

Jaz ko sem bil nazadnje gor sem bil prav presenečen. Pozitivno. Zdaj ali sem "trofu" ali pa je res kultura voznikov na precej višjem nivoju kot pri nas.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jan 01, 2013 8:49 pm

tomzzi je napisal/-a:
kamal je napisal/-a:Sem bil zadnje dni v Avstriji na smučanju in sem se vsak dan vozil iz doline na smučišče čez prelaz, ki ima povprečni naklon 23,5%. Vozil sem striktno po omejitvah. V enem tednu me je samo v dolini prehitelo nekaj vozil na dan kljub vožnji 90km/H. Prvi dan, ko sem rinil na prelaz pa šok. Ob vožnji 60 do 70km/h so me domačini prehitevali kot, da smo na avtocesti. Kasneje sem ugotovil zakaj. Kjer je bilo najbolj strmo, prvi dan, seveda s polnim gasom v drugi ni šlo in je avto samo zgubljal moč dokler nisem dal v 1 in ga tiščal, da sem prišel čez. Potem sem pogruntal, da brez zaleta ne gre in sem ga drugi dan že pri 65km/h dajal v drugo (da nisem zgubljal obratov) in s polnim gasom prevozil cel prelaz. Tako sem vozil cel teden (tudi po snegu). V tem obdobju me na poti na prelaz ni prehitel noben več. Če bi vztrajal pri svojem in npr. šparanju avta, bi verjetno naredil kolono do doline, ker gre za priljubljeno smučišče. Pot v dolino enako (80-100km/h) pred ovinki pa bremzat.

Je pa v Avstriji čisto druga pesem, kot pri nas. Vozi se po omejitvah, tisti, ki te pa prehiti pa to stori s polnim gasom in v 2 sekundah. Tako, da kapo dol.

Jaz ko sem bil nazadnje gor sem bil prav presenečen. Pozitivno. Zdaj ali sem "trofu" ali pa je res kultura voznikov na precej višjem nivoju kot pri nas.

in ne samo v Avstriji ;)
turbo inside

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To jan 01, 2013 8:50 pm

Kultura ljudi je v Avstriji 6 nivojev višja. Ne samo voznikov.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To jan 01, 2013 9:08 pm

V enem tednu me je samo v dolini prehitelo nekaj vozil na dan kljub vožnji 90km/H
Odvisno od območja, vendar nekje zelo radi vozijo vsaj na meji omejitev (torej 100kmh), če ne več...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To jan 01, 2013 9:11 pm

Ravno sem hotel komentirat, da je v AT omejitev izven naselja 100kmh, da so ga verjetno zato tako prehitevali :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal To jan 01, 2013 11:49 pm

EX-B je napisal/-a:Ravno sem hotel komentirat, da je v AT omejitev izven naselja 100kmh, da so ga verjetno zato tako prehitevali :)

Drugače vem koliko je omejitev. Tukaj kjer sem se jaz vozil so itak imeli večina znake 70km/h tudi čez naselje in izven naselja. Npr. znak 70km/h nasljednja 2,4km. Je pa res da vozijo čisto 100km/h ali še malo več. Prehiti te pa takoj, ko je določene omejitve konec (npr 70). Tako, da tudi če bi vozil 100km/h po števcu bi samo švignilo mimo mene, ker takoj pospešijo na določeno hitrost, kar pa moj avto ravno ne zmore, sploh poln smučarjev, Sem pa hotel poudariti, da počasneje od 90km/h, kjer je bila omejitev 100km/h, nisem vozil kljub zimskim razmeram.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 02, 2013 7:17 am

To je zato ker majo boljše avte :mrgreen:

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Če jan 03, 2013 1:26 pm

Tudi avstrjici niso več tisto, kar so bili 10 let nazaj. Takrat si bil frajer, če si drugemu dal prednost. Danes se vedno bolj približujejo "balkanski" kulturi vožnje, vendar vseeno še veliko za nami; imajo še veliko pozitivne prednosti.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 03, 2013 1:36 pm

Dejte hlapci nehite Avstrijce v nebesa kovat, ker tole so bizgeci na kvadrat :x

isti dogodek kot pred nekaj meseci
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika ... inila.html

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jan 03, 2013 2:10 pm

Očitno jih bo šlo še veliko po moji poti.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če jan 03, 2013 3:09 pm

BBoss je napisal/-a:Dejte hlapci nehite Avstrijce v nebesa kovat, ker tole so bizgeci na kvadrat :x

Mah, v nebesa jih kujejo po mojem taki, ki prav veliko ne vozijo po Avstriji. Ne rečem, vozniška kultura je na višjem nivoju, spet pa ne tako zelo, kot bi eni radi prikazali. Na avtocesti imajo definitivno cel kup jodlarskih mečkačev na prehitevalnem pasu, ki mi vsakič popijejo živce.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 03, 2013 6:07 pm

Ah ja... sej res, če maš kamion se ti lahko kratko malo jebbe za vse druge :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=scHsd-Nv ... e=youtu.be

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 03, 2013 6:18 pm

dask je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Dejte hlapci nehite Avstrijce v nebesa kovat, ker tole so bizgeci na kvadrat :x

Mah, v nebesa jih kujejo po mojem taki, ki prav veliko ne vozijo po Avstriji. Ne rečem, vozniška kultura je na višjem nivoju, spet pa ne tako zelo, kot bi eni radi prikazali. Na avtocesti imajo definitivno cel kup jodlarskih mečkačev na prehitevalnem pasu, ki mi vsakič popijejo živce.

Daleč od tega, da bi mi bili Avstrijci pri srcu, ampak je treba upoštevat tudi zajetno število priseljencev iz Balkana pri njih. :D Drugače je pa bistvena razlika že med vožnjo po Gorenjski ali po Dolenjski avtocesti, tako da nekaj je na tem. ;)

BBoss je napisal/-a:Ah ja... sej res, če maš kamion se ti lahko kratko malo jebbe za vse druge :roll:

Saj jih lahko vozijo isti idioti kot avte. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 03, 2013 6:24 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Ah ja... sej res, če maš kamion se ti lahko kratko malo jebbe za vse druge :roll:

Saj jih lahko vozijo isti idioti kot avte. ;)

To je res po drugi strani pa je le ena bistvena razlika - vozniki avtomobilov s skoraj 100% amaterji, vozniki kamionov pa 100% profesionalci, ki ti na vsakem koraku solijo pamet kako je kamion vozit.

No tale bo ziher na kakem kamionarskem forumu razlagal kako so slovenski vozniki nevzgojeni, k ti blendajo čist za brezveze. :roll:

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jan 03, 2013 9:00 pm

BBoss je napisal/-a:No tale bo ziher na kakem kamionarskem forumu razlagal kako so slovenski vozniki nevzgojeni, k ti blendajo čist za brezveze. :roll:

Tudi mene je vedno zanimalo, kaj misli človek doseči z blendanjem/hupanjem? drugače pa pohvale za reakcijo.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 03, 2013 9:46 pm

martello je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:No tale bo ziher na kakem kamionarskem forumu razlagal kako so slovenski vozniki nevzgojeni, k ti blendajo čist za brezveze. :roll:

Tudi mene je vedno zanimalo, kaj misli človek doseči z blendanjem/hupanjem? drugače pa pohvale za reakcijo.

Načeloma ne blendam sam mislim, da si je pa tale zaslužu... ne vem mogoče, ampak res mogoče je pol vsaj v špeglu opazil, ko sem poblendal, da ga je usral. Če mu ne bi sigurno nikoli ne bi vedel, da je malo manjkalo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jan 03, 2013 10:43 pm

BBoss je napisal/-a:
martello je napisal/-a:

Načeloma ne blendam sam mislim, da si je pa tale zaslužu... ne vem mogoče, ampak res mogoče je pol vsaj v špeglu opazil, ko sem poblendal, da ga je usral. Če mu ne bi sigurno nikoli ne bi vedel, da je malo manjkalo.

cist prou je da si ga zblendal.mene tut pogreje ko teli kamionarji tkole upadavajo na prehitevalni pas. oni se drzijo samo dejstva močnejši ma prednost.in izsiljujejo namerno,sploh v križiščih.
pa to pišem ker mam kr par kolegou k vozjo kamione in vsi pravijo isto."ja sj ma bremze bo ze zabremzal,men se mudi nemorem zj kle čakat da bo prazno.mau ga jst izsilm mal on zabremza in eto vse je ok"
vse je ok dokler ne poč-
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če jan 03, 2013 11:18 pm

vcasih te zaradi tvojega podpisa kar težko resno vzamem :lol:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 03, 2013 11:31 pm

martello je napisal/-a:

S hupanjem sem jaz "predramil" voznika, ki je zapeljal direkt pred mene na takšen način, da nisem imel nobenih šans za izogibanje oz. bremzanje. Takrat me je hupanje rešilo zelo hude prometne nesreče, ni bilo pa ne prvič ne zadnjič, da mi je hupanje/blendanje pomagalo. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
daneb
Nov uporabnik

Napisal/-a daneb Pe jan 04, 2013 7:23 am

Ne vem kako Ti je hupanje pomagalo v opisanem primeru? Napisal si, da nisi imel nobene druge možnosti po moje si jo pa vseeno imel, če ne bi počilo.
LP
Moto šport me je zasvojil.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov