Pozdravjeni,
pred kratkim sem se tukaj zanimal za xenonske žaromete za moj avto. Naročil sem si nek HID komplet - h7 4300 kelvinov in fant ki mi ga je zrihtal (novega) je rekel da je dober. Pred nakupom se seveda po lastni neumnosti nisem prepričal o tem kako sploh zgleda moj žaromet od znotraj in ko sem odprl luč, sem videl da moja žarnica ni pritrjena kot večino kaže na internet (s kakšno sponko - "fedrom", ali kakorkoli podobno. Vpeta je v nosilec (ki se točno prilega konektorjem) in vse skupaj se potem na zadnji strani leče (ohišja od luči) zavrti v takšnem železnem nosilcu in zaskoči - drži izredno močno in sem se pri vrtenju tega brez rokavice pošteno urezal. Pogruntal sem torej da moj xenon kit nikakor ne paše. Če bi hotel vgraditi kit, bi moral imeti snemljivo žarnico, da bi jo lahko vstavil iz druge strani omenjena nosilca - kot se to naredi z navadno H7. Seveda je vrjanta tudi da prerežem kable od žarnice ki vodijo do balasta in nato te zopet zlotam in izoliram, a v to vrjanto nisem prepričan, ker če skurim kakšno elektroniko od mojega avta, bodo žarnice še najmanjši problem.
Aja pa še to - ta xenon kit ima pri žarnicah plastično ohišje - tega v nobenem primeru nebi mogel spravit noter - predebel podstavek.
Ima kdo kakšno idejo ali izkušnje?
xl123 je napisal/-a:Lep pozdrav,
Imam Renault laguno III (žaromet z lečo) in razmišljam o vgradnji Ksenon kit-a.
Glede na to, da se dobijo tako 35W kot 55W kiti, me zanima kakšna je razlika med njima in katerega bolj priporočate za vgradnjo.
Morebitne izkušnje s tovrstnimi kiti?
Vnaprej hvala in lp,
Miha
audini je napisal/-a:Imam Audi A4 , letnik 2001,sicer nima xenon luči, me pa zanima če je že kdo ugradil takoimenovan xenon"kit"?
Kje se ga dobi ter koliko stane use skupaj? ali ga je mozno zmontirati sam?
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov