Debate, ki niso vezane na ostala področja...

rush
Nov uporabnik

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a rush To jan 08, 2013 1:33 pm

Se pravi najbolje, da narocim najprej klasicne luci za modele s xenonom, kasneje pa se vedno lahko menjam projektorje, ce bi se odlocil za bixenon, kar bi najraje ampak financno ne bo slo naenkrat..
Tukaj me samo malo skrbi, ce je glavni konektor za luc sploh enak pri navadnih in teh luceh s xenonom? Nekaj sem na hitro najdel na enem forumu, kjer so menjali taksne luci na vectri c, pa je bilo potrebno nekaj prevezav, kar ni problem malo se poigrat, samo da ne bom nakoncu prisel do tega da ne morem sploh zmontirat brez kaksnih ogromnih predelav.. Pa mislim da avti, ki imajo taksne luci v originalu imajo tudi AFL, ce ima to vezo...

Kar pa se tice ballasta iz xenon kita, mi je pa logicno, da konektorji niso enaki oem ballastom, ampak prevezat ni noben problem. Prasal sem samo za to, ce je sam po sebi ballast ustrezen ali so oem tudi nasplosno drugacni..

Ce ti ni odvec, kar poslikaj ko bos odpiral luci.

Hvala,
lp

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To jan 08, 2013 2:34 pm

Balasti sami so enaki, torej balast iz kita bo gnal OEM xenon zarnico (samo malo je treba popazit, doloceni OEM xenon zarometi imajo igniter za xenonke posebej, nekateri pa skupaj v balastu (kot vecina kitov)). V glavnem, ce hoces zadevo speljat kot se zagre, imas kar nekaj dela pred sabo. Konektor za halogenski in xenonski zaromet je verjetno isti, skoraj 100% pa ni isti pin-out v konektorju, ampak to je lahko resljiv problem, samo diagram pinouta za obe verziji rabis in prekabliras.
Kupit luci, ki so v originalu namenjene xenonu je pomoje najboljsa varianta tudi s stalisca policajev, ce te ustavijo jim lahko pokazes da imajo luci oznako DC kot vse OEM xenon luci (http://www.youtube.com/watch?v=nBGeadl8fVU pri 4:10 pokaze to oznako) in s tem bo vecina policajev zadovoljna in mislila da je zadeva originalno notri. Za tehnicnega sicer ne vem ce to tudi vzge, ampak.. :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

rush
Nov uporabnik

Napisal/-a rush Sr jan 09, 2013 7:28 am

Nevem ce nebo polcaje bol zanimala homologacija kot oznake luci...:)

Vredu potem bom splanirov v tej smeri. Z razlicnim pinouti si mislil da so v konektorju drugac razporejeni pini? Prav razumem? To vem, da je blo ze pri konektorju aftermarket radio treba prestelat.

Vidm, da si iz nasih koncov, pa ce ti ni odvec ti bom dal na zasebnega mail, ker ocitno kar nekaj ves, pa bi prav prisel kaksen tak za pogovor, ponvadi sem v tem sam :)

lp

luigiR
Nov uporabnik

Napisal/-a luigiR Pe jan 25, 2013 11:15 am

Pozdravjeni,

pred kratkim sem se tukaj zanimal za xenonske žaromete za moj avto. Naročil sem si nek HID komplet - h7 4300 kelvinov in fant ki mi ga je zrihtal (novega) je rekel da je dober. Pred nakupom se seveda po lastni neumnosti nisem prepričal o tem kako sploh zgleda moj žaromet od znotraj in ko sem odprl luč, sem videl da moja žarnica ni pritrjena kot večino kaže na internet (s kakšno sponko - "fedrom", ali kakorkoli podobno. Vpeta je v nosilec (ki se točno prilega konektorjem) in vse skupaj se potem na zadnji strani leče (ohišja od luči) zavrti v takšnem železnem nosilcu in zaskoči - drži izredno močno in sem se pri vrtenju tega brez rokavice pošteno urezal. Pogruntal sem torej da moj xenon kit nikakor ne paše. Če bi hotel vgraditi kit, bi moral imeti snemljivo žarnico, da bi jo lahko vstavil iz druge strani omenjena nosilca - kot se to naredi z navadno H7. Seveda je vrjanta tudi da prerežem kable od žarnice ki vodijo do balasta in nato te zopet zlotam in izoliram, a v to vrjanto nisem prepričan, ker če skurim kakšno elektroniko od mojega avta, bodo žarnice še najmanjši problem.

Aja pa še to - ta xenon kit ima pri žarnicah plastično ohišje - tega v nobenem primeru nebi mogel spravit noter - predebel podstavek.

Ima kdo kakšno idejo ali izkušnje?

Lp in hvala,

S

še dve sliki k opisu
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax So jan 26, 2013 8:09 pm

Pozdravjeni,

pred kratkim sem se tukaj zanimal za xenonske žaromete za moj avto. Naročil sem si nek HID komplet - h7 4300 kelvinov in fant ki mi ga je zrihtal (novega) je rekel da je dober. Pred nakupom se seveda po lastni neumnosti nisem prepričal o tem kako sploh zgleda moj žaromet od znotraj in ko sem odprl luč, sem videl da moja žarnica ni pritrjena kot večino kaže na internet (s kakšno sponko - "fedrom", ali kakorkoli podobno. Vpeta je v nosilec (ki se točno prilega konektorjem) in vse skupaj se potem na zadnji strani leče (ohišja od luči) zavrti v takšnem železnem nosilcu in zaskoči - drži izredno močno in sem se pri vrtenju tega brez rokavice pošteno urezal. Pogruntal sem torej da moj xenon kit nikakor ne paše. Če bi hotel vgraditi kit, bi moral imeti snemljivo žarnico, da bi jo lahko vstavil iz druge strani omenjena nosilca - kot se to naredi z navadno H7. Seveda je vrjanta tudi da prerežem kable od žarnice ki vodijo do balasta in nato te zopet zlotam in izoliram, a v to vrjanto nisem prepričan, ker če skurim kakšno elektroniko od mojega avta, bodo žarnice še najmanjši problem.

Aja pa še to - ta xenon kit ima pri žarnicah plastično ohišje - tega v nobenem primeru nebi mogel spravit noter - predebel podstavek.

Ima kdo kakšno idejo ali izkušnje?

To sploh ni problem! Skozi tisto odprtino v nosilcu, lahko čez spraviš konektorje od žarnice brez, da bi bilo potrebno rezati kable od žarnice, ter jih nato nazaj vezati! Vsaj jaz sem tako naredil v svojem primeru.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So jan 26, 2013 8:18 pm

Vzami xenon kit, katera ima zarnica zelezno grlo in jo lahko fiksiras enako kot navadno zarnico. Jaz imam cist enak plehec in deluje.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne jan 27, 2013 3:24 pm

Pa vi imate xenon kita kar preko navadnih halogenskih parabol ali mate leče? Videl sem že prejšnega C4, ki ima xenon žarnico čeprov ima parabolo nima leče...

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne feb 03, 2013 6:19 pm

Lece seveda.. S xenonkami v reflektorjih si taka velika vaba za policaje, da se res cudim, kako se se vedno toliko folka fura okol z xenon kiti v reflektorjih..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne feb 03, 2013 6:35 pm

eni jih imajo ze original brez lece ... blo ze xx krat povedano
turbo inside

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne feb 03, 2013 8:28 pm

Ja ja, ampak onim se takoj vidi da je original, tudi blescijo popolnoma nic (in tako nekako na prste obeh rok lahko prestejes tiste ki imajo original xenon v reflektorjih). Xenon kit v halogenskem reflektorju takoj prepoznas na dalec.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po feb 11, 2013 9:32 pm

vem, da bi si moral prebrati 164 strani.. nekje sem tudi sam sodeloval v debati.. ampak bi prosil za pomoč, tistih ki imajo izkušnje.
Prišel je čas menjave xenon sijalke na moji enki, ker sveti roza. zamenjal bom kar obe. nebi dajal kitajskih ponaredkov, po drugi strani pa dati 2x190eu za original na uradnem servisu je kar precej denarja.. kaj priporočate?

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po feb 11, 2013 11:18 pm

Če so na internetu pravilni podatki, potem tvoj avto uporablja d1s žarnice. Načeloma bi morala ustrezat žarnica kateregakoli kvalitegnega proizvajalca (Philips, Osram), cene pa niso pretirane. Če misliš menjat obe, potem odpade tudi problem iskanja podobne svetilnosti - pri xenon žarnicah, čeprav so enake barve, je težko prit do dveh enakih pri različnih proizvajalcih.

Osramovo dobiš od 70€/kos naprej, philipsove za podobno denarja, mogoče malo več. Kitajce pa od 25€ naprej..

EDIT: http://www.ge39.com/
Še tole stran si poglej. Spisana od enega slovenskega fana serije e39, najdeš pa nekaj splošnih napotkov o xenonu in BMWju, ter mogoče še kaj drugega.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Če feb 14, 2013 11:31 am

Sem v dilemi. Orginalne Xenon žarnice so 35w ter 4300k? (povečini), ali 55w HID moti ostale v prometu kljub temu da imaš Xenonske žaromete?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne feb 17, 2013 7:54 pm

OEM xenon je vedno 35W, barvna temp pa zelo variira in je dostikrat sploh ne navajajo in jo celo skrivajo.. 55W HID je cist odvisno od projektorja, ali bo motil ali ne. Najbolj me pa zanima, zakaj bi menjal original kvaliteten OEM balast za enga (verjetno) kitajskega 55W??
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

xl123
Nov uporabnik

Ksenon kit H7 - 35W ali 55W

Napisal/-a xl123 To apr 23, 2013 6:45 am

č
Zadnjič spremenil xl123, dne To avg 19, 2014 1:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Re: Ksenon kit H7 - 35W ali 55W

Napisal/-a EX-B To apr 23, 2013 11:21 am

xl123 je napisal/-a:Lep pozdrav,
Imam Renault laguno III (žaromet z lečo) in razmišljam o vgradnji Ksenon kit-a.
Glede na to, da se dobijo tako 35W kot 55W kiti, me zanima kakšna je razlika med njima in katerega bolj priporočate za vgradnjo.
Morebitne izkušnje s tovrstnimi kiti?
Vnaprej hvala in lp,
Miha

55W kiti naj bi bili svetlejsi od navadnih 35W, vendar ce mene vprasas, niso vredni. Ze 35W kit je v jakosti svetlobe toliko boljsi od navadne halogenke, da mislm da ni kaj razmisljat o 55W.
Za tvoj avto predvidevam da rabis CANBUS kit. Moj nasvet je, da se izogibas najcenejsim kitom. Sem zamenjal dva (eden je bil iz digitklika, enega se pa ne spomnim vec kje sem ga kupil, H1, 4300K), na obeh so mi ze po parih urah svetenja zacele zarnice vlect ful na zeleno in svetilnost se je hudo poslabsala. Zdaj imam v avtu http://www.hids-direct.co.uk/h7-canbus- ... -slim-35w/ (v H1 varianti), 5000K, ze par mesecev, nobenih problemov, nobene spremembe barve in svetilnosti. Z dostavo iz UK sem placal okoli 90eur. Poleg tega sem hotel 5000K, ki jih v SLO nikjer nisem vec nasel. 4300K za moj okus malo prevec na rumenkasto povlece, 6000K je pa ze prevec modrikasta. Ta 5000K Terminator kit iz HIDS Direct ima res super OEM xenon izgled, ravno prava barva.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če maj 30, 2013 7:05 am

Šla mi je žarnica (D2S). Pred leti sem že menjal, vzel philips.
Zdajle gledam po ebayu, so kitajske par po 20 eur. Mislite da se spoača probat, ali naj dam raje 50 za philips? Klasika- 35W.
--edit--
tudi en prodajalec pri nas prodaja poceni kitajske (9eur/kos), tako da bom kupil in sprobal, pa bomo videli.

audini
Nov uporabnik

Xenon luči na audi A4 ?

Napisal/-a audini Če jun 06, 2013 5:36 pm

Imam Audi A4 , letnik 2001,sicer nima xenon luči, me pa zanima če je že kdo ugradil takoimenovan xenon"kit"?
Kje se ga dobi ter koliko stane use skupaj? ali ga je mozno zmontirati sam?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Re: Xenon luči na audi A4 ?

Napisal/-a EX-B Pe jun 07, 2013 3:06 pm

audini je napisal/-a:Imam Audi A4 , letnik 2001,sicer nima xenon luči, me pa zanima če je že kdo ugradil takoimenovan xenon"kit"?
Kje se ga dobi ter koliko stane use skupaj? ali ga je mozno zmontirati sam?

Veliko nas ima vgrajen xenon kit, problem je dobit kvalitetnega za solidno ceno.

Saj pises ze v pravo temo, in ja, vem da je zelo dolga in ima prevec strani, ampak na VSE tole so vsi odgovori ze zdavnaj napisani v tocno tej temi. Malo pobrskaj za tocne info in razlage, tukaj pa samo zelo kratek povzetek:

- ce imas navadne reflektorske luci (s parabolo, ne z leco), potem nehaj razmisljat o xenon kitu, skoda denarja in casa (razlog: policaji in splosen gnev ljudi ki ti bodo vozili nasproti)
- ce imas luci z leco, je pogojno uporabno. Pogojno s tem, da imas sreco in dobis solidne kvalitete pocenski kit (pogooglaj, prodaja jih vsaj 20 internetnih slovenskih stacun) ali pa kupis konkreten drazji kit (moj je tale http://www.hids-direct.co.uk/h1-canbus- ... -slim-35w/ H1, 5000K, ravno prava barva). Fino je tudi, ce predelas zaslonko v projektorju na xenonski snop (poglej par strani nazaj primerjavo med xenonskim in halogenskim snopom)
- montaza je stvar pol ure in jo lahko naredis brez problema sam. V osnovi se vse priklopi na napeljavo halogenk, samo po navodilih priklopis, zamenjas zarnico IN NA NOVO UMERIS LUCI! (imas linke nekje v tej temi, kako jih na novo nastimat pravilno, zelo pomemben korak, ne ga spustit ker "si imel ze prej pravilno nastimane luci"). Sicer je boljsa moznost priklop prek releja na akumulator (zaradi spice pri zagonu xenona in stabilnejse napetosti in ker so ponavadi originalni kabli rajsi presvoh kot predebeli..). Relejno vezje lahko kupis ze narejeno prav za ta namen skupaj z varovalkami, ali pa si ga naredis sam ce si vsaj malo stromarja in razumes za kaj se gre za manj kot 10 eur materiala.

Za vse ostale info pobrskaj po tej temi, je res veliko informacij notr, ce ti pa se kaj ni jasno potem konkretnega, pa vprasaj.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

poskodba
Nov uporabnik

Napisal/-a poskodba To jun 18, 2013 2:23 pm

Lp...

Eno vprašanje....

Menjat morem xenon žarnice ker so te že proti koncu...Rad bi imel žarnice, ki bi svetile bolj na modro kot na rumeno. Sicer sem prebiral že nekaj forume, pa ne dobim prave informacije, katere žarnice kupit. Ma mogoče kdo kak predlog? Avto pa je Leon Cupra z original xenon žarometi.

Hvala za odgovore!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov