Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

martello
Novinec

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a martello Pe jan 04, 2013 10:10 am

~toMmy~ je napisal/-a:
S hupanjem sem jaz "predramil" voznika, ki je zapeljal direkt pred mene na takšen način, da nisem imel nobenih šans za izogibanje oz. bremzanje. Takrat me je hupanje rešilo zelo hude prometne nesreče, ni bilo pa ne prvič ne zadnjič, da mi je hupanje/blendanje pomagalo. ;)

Meni se zdi, da te je rešila zgolj tvoja reakcija.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 04, 2013 10:20 am

martello je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
S hupanjem sem jaz "predramil" voznika, ki je zapeljal direkt pred mene na takšen način, da nisem imel nobenih šans za izogibanje oz. bremzanje. Takrat me je hupanje rešilo zelo hude prometne nesreče, ni bilo pa ne prvič ne zadnjič, da mi je hupanje/blendanje pomagalo. ;)

Meni se zdi, da te je rešila zgolj tvoja reakcija.

Ja in ta reakcija je bila predvsem hupanje.

daneb je napisal/-a:Ne vem kako Ti je hupanje pomagalo v opisanem primeru? Napisal si, da nisi imel nobene druge možnosti po moje si jo pa vseeno imel, če ne bi počilo.
LP

Edina rešitev v dani situaciji je bila ta, da me tisti i**** opazi in neha rinit na moj pas oz. cukne nazaj na svojega in to praktično TAKOJ. S hupanjem sem ga "zbudil" in to dosegel.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne jan 06, 2013 10:25 am

martello je napisal/-a:In druga stran: zakaj mora nekdo, ki se ne počuti varno pri neki hitrosti, voziti hitreje, kot se mu zdi varno (brez ustavljanja na robu vozišča, kar je že itak nevarno, in brez limanja na rit)?

Ne rabi voziti hitreje. On nej vozi po svojih zmožnostih in tako hitro kakor on sam meni, da je varno. Vsekakor odobravam. Oz, da se ne bom ponavljal.

a_sist je napisal/-a:@martello

Enkrat na lepo nedeljo ob 18h zvečer pojdi iz tolmina v ljubljano ( preko idrije ), pa boš videl o čem nas večina tukaj govori. Tudi s tvojimi previdnimi 70/h in klobukom na glavi boš preklinjal zakaj se človek, ki ima 20 avtomobilov za seboj, še kar vozi 50/h... Mene ne moti da je previden in vozi počasi( lahko tudi počasneje od zakonsko določene minimalne hitrosti ). Ampak naj hkrati poskrbi še za varnost drugih, naj jih ne sili v prehitevanje in izpostavljanje nevarnosti.

Igranje šerifa misleč, da drugi nimajo kaj hitreje voziti kot ti, je ( kot ti je tommy povedal ) debilizem prve klase. Pa brez zamere.

Najbrž da je bilo tudi v tej temi, da so mečkači nevarni. Ja so, pa ne s svojo hitrostjo ampak zato, ker vsiljujejo svoje mečkanje drugim. a_sist je lepo povedal. Če se v prometu ne oziraš na druge, je samo vprašanje časa kdaj bo masaker. Martello ti si odšraufaj vsa ogledala za nazja in boš najbolje naredil. ;)

Pa še na temo norcev na cesti, vključno z mano. Zraven sem dodal še tri izogibke na razdalji 1km. Se ne rabiš ustavljat ob cesti in ogrožat druge. Tega zakon ne pravi. ;) Še najbolj zanimiva sta bila dva avtomobila. Črni pred mano se je ustavil 500m naprej v gostilni (s tem da je prehitel kamion in še dva avtomobila v ovinek), eden je pa 50m pred gostilno zavil na stransko. :mrgreen:

Ko bo video ready, ga zalimam.
SlikaSlika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Po jan 07, 2013 12:30 pm

X-Hair je napisal/-a:Najbrž da je bilo tudi v tej temi, da so mečkači nevarni. Ja so, pa ne s svojo hitrostjo ampak zato, ker vsiljujejo svoje mečkanje drugim. a_sist je lepo povedal. Če se v prometu ne oziraš na druge, je samo vprašanje časa kdaj bo masaker.

Poglejmo še z logičnega vidika: normalna vožnja je vožnja, ki jo prakticira večina - odstopanja od tega so nenormalna. Večina voznikov torej ni mečkačev. Jaz zagovarjam zgolj to, da naj se v primeru, ko srečaš mečkača, potrpi, saj se z izvajanjem pritiska na takšnega voznika ustvarja nevarna situacija. Če je prostor za prehitevanje ga pač prehiti, v nasprotnem primeru potrpi. Brez raznih umikanj na rob vozišča, ker tega večina itak ne bo prakticirala.
X-Hair je napisal/-a:Martello ti si odšraufaj vsa ogledala za nazja in boš najbolje naredil. ;)

Glede na to, da me ne poznaš - STFU.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 07, 2013 1:03 pm

martello je napisal/-a:... da naj se v primeru, ko srečaš mečkača, potrpi, saj se z izvajanjem pritiska na takšnega voznika ustvarja nevarna situacija....

Včeraj sem nekje proti Lomu (Lj > Kp nekaj čez poldne) gledal Maseratija s koprsko tablico, kako vozi P 206-ki samo par dm (ja, prav sem napisal) za ritjo. In to ne par sto metrov, kar par km! Seveda je bil P206 na prehitevalnem, nekaj časa je celo prehiteval, nato se ni dovolj hitro umaknil, kar je bilo zanj itak bolj težavno zaradi gostote vozil na obeh pasovih. Notri sta bila dva stara zakonca (v Maseratiju pa mlad petelinček s plehpičko (če se vozi s takimi retardiranimi imbecili, ne more biti bistveno boljša), ki sta seveda bila na tem, da doživita infarkt.
Kakšen gnoj od voznika oz človeka!! Mislim, kako so lahko taki debili sploh še živi? Če bi imel možnost, bi osebno kastriral tega petelinčka.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe jan 11, 2013 4:00 pm

par pestrih zadnje dni ...

v uncu legenda z A6 (LJ tablice) cez pol naselja prehiteval kolono skozi krizisca itd. z ene 90 km/h 8)

v dekanskem tunelu policaji z octavio (brez prizganih luck) leteli skozi z ene 170 km/h

zopet policaji pretiravali z kontrolami. na relaciji obrov - hrpelje (13 km) 7 policijskih kontrol :shock:
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 11, 2013 4:46 pm

Ne moti me, če kdo prehiteva kolono, ne moti me če kdo prehiteva v naselju (oboje velja na primernem mestu), ampak da si pa tak i****, da greš v naselju s križišči ipd. prehitevat (kolono), tega pa ne štekam. Poznam eno z dolgoletnimi izkušnjami, ki je to naredila pred mano v koloni, ko je ta upočasnjevala, na srečo je tisti čisto spredaj zavijal desno in ne levo. :roll: Pa to moraš bit al skrajno neumen al pa da se ti je** za vse živo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe jan 11, 2013 7:44 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ne moti me, če kdo prehiteva kolono, ne moti me če kdo prehiteva v naselju (oboje velja na primernem mestu), ampak da si pa tak i****, da greš v naselju s križišči ipd. prehitevat (kolono), tega pa ne štekam. Poznam eno z dolgoletnimi izkušnjami, ki je to naredila pred mano v koloni, ko je ta upočasnjevala, na srečo je tisti čisto spredaj zavijal desno in ne levo. :roll: Pa to moraš bit al skrajno neumen al pa da se ti je** za vse živo.

tako je naredil en kolega, b**** in pol. kolona, on gre prehitevat, a prvi v koloni je zavijal levo ... pol ves kolko je bla ura :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 11, 2013 7:51 pm

Ma saj to žensko sem pozneje vprašal, če se jih sploh sanja, kakšno neumnost je šla delat in če ve kako bi se lahko končalo, pa je šele po moji razlagi skapirala... :roll: In to na delu, kjer je cel kup odcepov in dovozov ravno na levi...
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 11, 2013 8:21 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ma saj to žensko sem pozneje vprašal, če se jih sploh sanja, kakšno neumnost je šla delat in če ve kako bi se lahko končalo, pa je šele po moji razlagi skapirala... :roll: In to na delu, kjer je cel kup odcepov in dovozov ravno na levi...

No če je vsaj skapirala je še dobro. Večino pa enostavno boli ku***, "se bodo že drugi umaknili, tudi s ceste če je treba" :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 12, 2013 4:13 am

peroRS je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ma saj to žensko sem pozneje vprašal, če se jih sploh sanja, kakšno neumnost je šla delat in če ve kako bi se lahko končalo, pa je šele po moji razlagi skapirala... :roll: In to na delu, kjer je cel kup odcepov in dovozov ravno na levi...

No če je vsaj skapirala je še dobro. Večino pa enostavno boli ku***, "se bodo že drugi umaknili, tudi s ceste če je treba" :roll:

Je, vsa začudena, da sem ji sploh kaj "težil". Najbolj me moti, da imaš cel kup takšnih izkušenih voznikov/voznic, ki se počutijo zelo sposobne, niso pa dovolj pametni, da bi se kilometer od šihta toliko zadržali in zamudili en interval na semaforju. Upoštevaj hitrost prvega avtomobila, ki je upočasnil za zavijanje pod pravim kotom čez blag robnik in njeno hitrost pri prehitevanju, pa veš, kaj bi lahko sledilo.

Sicer ne vem, koliko sva v živo predebatirala o tem, ampak jaz osebno zeelooo pogosto prehitevam in tudi hitro vozim, pa mi kaj takšnega nikoli ni padlo na misel! :?
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 12, 2013 9:02 am

Jaz sem opustil kar nekaj nekoč stalnih, načeloma varnih prehitevalnih mest, seveda izven naselja ravno zato, ker sem uvidel, da bi bila štala če bi se mi v tistem trenutku eden vključil nasproti s stranke ceste oz. celo poljske poti oops

Brezveze se nekaj silit naprej. Na času se, v jutranji oz. popoldanski konici, pozna glih toliko, da pred semaforjem čakaš v isti koloni (le nekaj avtov spredaj), kot avto, ki ga prehitiš 20km nazaj. Je pa res, da se vedno nekaj mudi in vsaka minuta šteje :mrgreen:

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel So jan 12, 2013 7:49 pm

Zanima me, koliko vi zaupate voznikom, ki imajo prižgan smernik (zeleni), ki nakazuje spremembo smeri tako, da se lahko jaz, kot modri voznik vključim na glavno cesto za rdečim?
Prižganega ni imel že prej, ampak sem videl, kdaj ga je prižgal, tako, da sem sklepal, da bo zavil desno. Jaz sem že začel speljevati, zatem, ko je šel rdeči mimo, nakar se tudi zeleni očitno premisli in se z vključenim smernikom pelje naravnost. (vozil je med telefoniranjem.) Sama sreča, da sem ga opazil, še preden sem zares speljal. Zeleni je zgrešil odcep in se nato iz glavne izključil na naslednjem.

Ali vi vedno do konca čakate, da res začnejo zavijat, ali jim kdaj zaupate?

Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ So jan 12, 2013 8:15 pm

weasel je napisal/-a:Ali vi vedno do konca čakate, da res začnejo zavijat, ali jim kdaj zaupate?

zaupam jim sele takrat ko zacnejo zavijati. nikoli ne ves kaj njemu dogaja ;)
turbo inside

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 12, 2013 8:18 pm

_furby_ je napisal/-a:
weasel je napisal/-a:Ali vi vedno do konca čakate, da res začnejo zavijat, ali jim kdaj zaupate?

Zaupam jim šele takrat ko res zavijejo, saj se eni na pol zavijanja premislijo :roll:
Smernikom pa ne zaupam nič. Nažalost je tako in samo zahvaljujoč temu imam še cel avto :D

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 So jan 12, 2013 8:26 pm

Jaz bi vedno speljal takoj za rdečim. Če ima žmigavec vpaljen ima da gre desno, za to so pa žmigavci. S tem se doseže dost večjo pretočnost prometa.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 12, 2013 8:32 pm

virtuoso89 je napisal/-a:Jaz bi vedno speljal takoj za rdečim. Če ima žmigavec vpaljen ima da gre desno, za to so pa žmigavci. S tem se doseže dost večjo pretočnost prometa.

Ko ti bo en tak priletel v bok boš začel drugače razmišljat.
Mojga fotra bi na motorju lansko leto kmalu tovornjak povozil ravno zato, ker je imel vklopljen desni smernik in je fotr mislil,
da bo zavil desno, v resnici je šel pa naravnost (smernik je bil pa vklopljen od bogve kdaj prej) :roll: :huh:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 12, 2013 8:34 pm

_furby_ je napisal/-a:

x2.

sicer pa...ne vem, kak je pri vas, ampak nas so tako tudi v avtošoli učili.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ So jan 12, 2013 8:37 pm

peroRS je napisal/-a:
virtuoso89 je napisal/-a:Jaz bi vedno speljal takoj za rdečim. Če ima žmigavec vpaljen ima da gre desno, za to so pa žmigavci. S tem se doseže dost večjo pretočnost prometa.

Ko ti bo en tak priletel v bok boš začel drugače razmišljat.

potem pa se kazen dobis ker si ga izsilil ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So jan 12, 2013 9:16 pm

Če mi razmere in avto dopuščata, da bi v primeru lažnega smerokaza lahko močno potegnil, potem večinoma speljem. Vsekakor pa se vidi, če človek zmanjšuje hitrost in ponavadi ugotovim da ne bo zavijal, še predno on ugotovi da je prehitro prižgal smerokaz (če sta recimo dva dovoza zapored). Je pa res, da če bi bolj pogosto vozil varčno in počasi speljeval, bi verjetno precej večkrat čakal :D
when in doubt, flat out
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov