martello je napisal/-a:In druga stran: zakaj mora nekdo, ki se ne počuti varno pri neki hitrosti, voziti hitreje, kot se mu zdi varno (brez ustavljanja na robu vozišča, kar je že itak nevarno, in brez limanja na rit)?
Ne rabi voziti hitreje. On nej vozi po svojih zmožnostih in tako hitro kakor on sam meni, da je varno. Vsekakor odobravam. Oz, da se ne bom ponavljal.
a_sist je napisal/-a:@martello
Enkrat na lepo nedeljo ob 18h zvečer pojdi iz tolmina v ljubljano ( preko idrije ), pa boš videl o čem nas večina tukaj govori. Tudi s tvojimi previdnimi 70/h in klobukom na glavi boš preklinjal zakaj se človek, ki ima 20 avtomobilov za seboj, še kar vozi 50/h... Mene ne moti da je previden in vozi počasi( lahko tudi počasneje od zakonsko določene minimalne hitrosti ). Ampak naj hkrati poskrbi še za varnost drugih, naj jih ne sili v prehitevanje in izpostavljanje nevarnosti.
Igranje šerifa misleč, da drugi nimajo kaj hitreje voziti kot ti, je ( kot ti je tommy povedal ) debilizem prve klase. Pa brez zamere.
Najbrž da je bilo tudi v tej temi, da so mečkači nevarni. Ja so, pa ne s svojo hitrostjo ampak zato, ker vsiljujejo svoje mečkanje drugim. a_sist je lepo povedal. Če se v prometu ne oziraš na druge, je samo vprašanje časa kdaj bo masaker. Martello ti si odšraufaj vsa ogledala za nazja in boš najbolje naredil.
Pa še na temo norcev na cesti, vključno z mano. Zraven sem dodal še tri izogibke na razdalji 1km. Se ne rabiš ustavljat ob cesti in ogrožat druge. Tega zakon ne pravi.

Še najbolj zanimiva sta bila dva avtomobila. Črni pred mano se je ustavil 500m naprej v gostilni (s tem da je prehitel kamion in še dva avtomobila v ovinek), eden je pa 50m pred gostilno zavil na stransko.
Ko bo video ready, ga zalimam.