Debate, ki niso vezane na ostala področja...

assholer
Nov uporabnik

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a assholer To jun 18, 2013 3:07 pm

Predlagam ti 5000K, ki svetijo belo. Bolj razširjene pa so 6000K, ki povlečejo na modro, vendar bolj kot so modre, manjša je svetilnost. Če ti zdaj svetijo rumenkasto, imaš najverjetnjeje 4300K.

poskodba
Nov uporabnik

Napisal/-a poskodba To jun 18, 2013 3:58 pm

aha hvala..trentno sveti ena vijola modro...druga belo(šibka svetloba, ni polna...kot da je pri koncu žarnica)...zaradi tega bi menjal obe in bi rad da mi ne vleče na rmeno...veš mogoče kje se splača kupit take žarnice? hvala

mkrizan
Nov uporabnik

Xenon Kit 6000k H7

Napisal/-a mkrizan Če jun 20, 2013 9:22 am

Pozdravljeni!

Imam Renault Megane 2 1.9 dCi Dynamiq Lux. Letnik 2005 tisti model ko že ma halogenske luči not. Nabavil sem si Xenon Kit 6000k in me zanima če me lahko policaji kaj zajebavajo glede tega, ker sem malo bral po internetu in baje moraš met avtomatsko nastavljanje višine + pranje žarometov. Zdaj pa eni pravijo da ni potrebno, eni pa da vseeno JE treba meti homologirano..

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Če jun 20, 2013 12:34 pm

Leon ima D1S zarnice ne? Od Philipsa imas na mimovrste tole recimo, 6000K http://www.mimovrste.com/artikel/528000 ... sion-ultra

Definitivno pa karkoli bos jemal, ce ne pise barvne temperature na skatli ali v specifikacijah, potem predvidevaj da je 4300K (hladna bela, ampak se vedno cist eno malenkost vlece na rumeno). Prava lepa modrikasta hladna bela je 5000K ali 6000K, in vse take zarnice imajo napisano na skatli ali specifikacijah barvno temperaturo. Pa preveri za ziher se enkrat prej, katero podnozje je pravo za tvoj avto.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Re: Xenon Kit 6000k H7

Napisal/-a EX-B Če jun 20, 2013 12:55 pm

mkrizan je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam Renault Megane 2 1.9 dCi Dynamiq Lux. Letnik 2005 tisti model ko že ma halogenske luči not. Nabavil sem si Xenon Kit 6000k in me zanima če me lahko policaji kaj zajebavajo glede tega, ker sem malo bral po internetu in baje moraš met avtomatsko nastavljanje višine + pranje žarometov. Zdaj pa eni pravijo da ni potrebno, eni pa da vseeno JE treba meti homologirano..

Najprej povej, ali imajo tvoje halogenske luci projektor z leco ali imas navadne luci s parabolo? Predvidevam da si mislil projektor z leco, samo napisal si nerodno. V vsakem primeru: policaji te lahko jebejo, definitivno te bodo pa jebali na tehnicnih ko preverijo snop luci (ki ne bo xenonski (raven, stopnicka, potem raven naprej v desno) ampak halogenski (raven, potem pa se dvigne proti desni) in pa ker verjetno nimas pranja luci). Ce imas projektor z leco, potem te policaji po vsej verjetnosti ne bodo kaj dosti buzerirali, za tehnicnega jih bos pa ziher moral zamenjat nazaj z halogenkami. Ce imas pa navadno parabolo, te bo pa jebal vsak z 1 minuto cajta, pa se tisti ki se ponoci nasproti tebe vozijo :)

Aja, upam da si na novo nastavil luci po vgradnji kita, ne slepo predvidevat da ce si imel prav nastavljene halogenke, da bo tudi xenon kit prav nastavljen. Sploh te kitajci so znani, da tisti del ki dejansko sveti ni vedno cisto tocno na istem (pravem) mestu..

Homologacijo za xenon bos spravil cez SAMO ce imas izpolnjene VSE spodnje pogoje:
- dejanski zaromet namenjen za xenon (original ali nadomestek, ampak mora biti original namenjen za xenon), s kakorkoli predelanim ali navadnim halogenskim se ti bodo samo smejali na homologaciji. Tukaj zraven seveda spada tudi druga zarnica in balasti, original xenon zarometi imajo cisto druga podnozja in konektorje.
- avtomatsko nastavljanje visine
- pranje zarometov
- TUV papirje za luci (ali originalne OEM xenon luci z vsemi oznakami proizvajalca) in potrdilo o strokovnji vgradnji od mehankarja

To je to. Povzetek? Ce imas leco, uporabljaj, nastavi jih dobro, pametno vozi da te ne ustavljajo za brezveze, za tehnicne zamenjas nazaj halogenke notr.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

mkrizan
Nov uporabnik

Napisal/-a mkrizan Če jun 20, 2013 2:54 pm

Luč zgleda takole:

Slika

Kita še nimam vgrajenega, mi je pa rekel avtomehanik da bo tako naredil da policaj sploh ne bo mogu videt... Torej ga lahko namestim zdaj ko veš kakšna je luč?

mkrizan
Nov uporabnik

Napisal/-a mkrizan Če jun 20, 2013 2:58 pm

Pa ko mi bo to not dal torej rabim homologacijo al ne? Imam pa tale kit:

http://mcenter.si/Avto-moto/Xenon_osvet ... osvetlitev

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Če jun 20, 2013 3:14 pm

Vidim da ga nisi dobro razumel. Luč res da ima lečo, vendar rez snopa svetlobe ni pravi. Ta luč je namenjena halogenskim žarnicam in ne xenonu, ki ima snop rezan tako, da nima ob desni strani žarek poševno navzgor odrezan (ampak je povsem paralelen s tlemi). Poglej si spodnjo sliko kjer lahko vidiš da je rez žarka drugačen kot pa pri tebi....
Slika

Takole bo pa izgledalo pri tebi:
Slika

Vidiš razliko?

No in zaradi tega homologacije ne boš nikdar naredil (luč ni namenjena ksenonu). No da ne bi o tem da ti manjka še pranje luči, avtomatska nastavitev višine snopa...
Mehanik ti je pa hotel s tistim stavkom le to povedati, da bo balaste dobro skril da ne bodo takoj vidni in se jih bo težko odkrilo.
mkrizan je napisal/-a:Pa ko mi bo to not dal torej rabim homologacijo al ne? Imam pa tale kit:

http://mcenter.si/Avto-moto/Xenon_osvet ... osvetlitev

Če hočeš imeti avto skladen z zakonom je potrebno vsako predelavo vpisati (homologirati).

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Če jun 20, 2013 3:32 pm

mkrizan: vidim da imas luc z leco, tako da vsaj policajem ne bos prevec opazen (predvsem ker originalna xenon luc za Megana izgleda na zunaj popolnoma enaka) in ne bos motec ostalim uporabnikom. Za snop svetlobe ti je ze swen dal lepo sliko, kako mora izgledat s pravo xenon lucjo, poglej tam ko je na xenonski stopnicka in gre potem spet naprej desno ravno vzporedno s cesto? No pri tebi se od stopnicke gor ne bo zravnal in se nadaljuje gor. Zaradi tega na desno stran svetis previsoko in slepis. Snop svetlobe ti pogledajo na tehnicnem, tam ko pogledajo visino luci, in ce ne prej, te bo tam vrgel.
In kot receno, s tem ko ti je mehanik rekel da ti bo tako vgradil, da se sploh videlo ne bo.. Ja, skril bo balaste in vse komponente tako da se jih ne bo videlo na prvi pogled, ampak se vedno nimas pravega snopa, pranja, avtomatskega leveliranja, ... tako da cez tehnicnega ne prides v vsakem primeru, policaji pa tudi niso tako neumni in veliko vejo, in ce se ti bo spravil pregledovat, bo hitro videl kaj vse ti manjka.

No, po vsem tem lahko povem se tole: veliko se nas vozi s xenon kiti v navadnih halogenskih luceh (seveda projektorji z leco), in nimamo posebnih problemov z oblastmi ali drugimi uporabniki ceste. Dokler imas luc pravilno nastavljeno in se vozis normalno in nimas cist modrih xenonk notr, ti noben ne bo tezil. Edino za tehnicnega na hitro zamenjas in das notr nazaj originalne zarnice, pa gremo.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

mkrizan
Nov uporabnik

Napisal/-a mkrizan Če jun 20, 2013 7:16 pm

Kaj pa je torej potrebno narediti da bo snop tako kot je prikazan na prvi sliki? lepo vzporeden? Ker če sem prav razumel, je baje original xenonska luč od tega megana enaka tej ko je not.. torej zakaj bi snop bil drugačen? Pa še tole me zanima, kje se da dobiti avtomatsko nastavljanje višine in koliko stane
Zadnjič spremenil mkrizan, dne Če jun 20, 2013 7:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mkrizan
Nov uporabnik

Napisal/-a mkrizan Če jun 20, 2013 7:18 pm

mkrizan
Nov uporabnik

Napisal/-a mkrizan Če jun 20, 2013 9:18 pm

Pa zanima me kaj menite o kitu: http://mcenter.si/Avto-moto/Xenon_osvet ... osvetlitev

Je vredu? Obstaja kaki boljši v pretežno istem cenovnem rangu?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Pe jun 21, 2013 4:04 pm

mkrizan je napisal/-a:Kaj pa je torej potrebno narediti da bo snop tako kot je prikazan na prvi sliki? lepo vzporeden? Ker če sem prav razumel, je baje original xenonska luč od tega megana enaka tej ko je not.. torej zakaj bi snop bil drugačen? Pa še tole me zanima, kje se da dobiti avtomatsko nastavljanje višine in koliko stane

Original xenonska luc na zunaj IZGLEDA enako kot halogenska, sam projektor je seveda drugacen. Halogenski je prirejen za halogenske zarnice in halogenski snop, xenonski pa za xenonske seveda. Seveda so drugacne tudi same oznake na luceh, na halogenskih imas oznake s certifikati in tip halogenskih zarnic, na xenonskih pa seveda xenonske oznake.

Obliko snopa doloca zaslonka v projektorju, med leco in reflektorjem. Seveda se jo da predelat v xenonski snop (jaz jo imam recimo), vendar moras zato luc popolnoma razdret in predelat zaslonko v pravo obliko in vse skupaj sestavit nazaj.

Avtomatsko nastavljanje visine sem ze videl pri enem od slovenskih prodajalcev teh kitov, ampak je montaza kar zajebana kolikor sem se zanimal. Veliko kabliranja in precizna montaza senzorjev in podobne bedarije.. In zakaj? Zato da potem se vedno ne bos mogel homologirat :) Ce si zelis zadevo resnicno imet legalno in tako narejeno, da ti ne bodo niti na tehnicnem mogli kaj rect, potem je meni znana edino ena moznost: najdes enega od zadaj razbitega megana ki je imel originalne xenon luci in od njega kupis luci z balasti in zarnicami, celotno avtomatsko nastavljanje visine, pranje, ... In potem to zmontiras na svojega. Ce se ti da.. :)

Kar se tice kita, pac kitajski kit kot vsi ostali. Verjetno bo delal dobro, ni pa presezek.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

mkrizan
Nov uporabnik

Napisal/-a mkrizan To jun 25, 2013 10:30 am

Hvala za odgovore!
Sem namestil Xenon kit pa je žarnca potrepnila in crknila v 2eh sekundah! NE KUPUJTE PREKO INTERNETA KITOV, KER NIKOLI NE VEŠ KAJ BOŠ DOBIL! Mehanik mi bo zdaj vse original zrihtal za 200€.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To jun 25, 2013 11:29 am

Kaj ti bo dal original za 200€? Ne sanjaj, vsi dajo te kitajske kite, sicer pa če ti je crknila v 2 sekundah imaš garancijo.

Tak btw imam v mojem ta kitajski kit že drugo leto dela b.p :lol:

elektron
Nov uporabnik

Napisal/-a elektron To jun 25, 2013 11:55 am

Na svojem audiju a4 sm naknadno imel montiran BI-XSENON in je zadeva delovala dobro, edino kar me je motilo je to, da so se morale ta dolge "napolniti" preden so začele svetiti.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Napisal/-a =swen= To jun 25, 2013 12:04 pm

mkrizan je napisal/-a:Sem namestil Xenon kit pa je žarnca potrepnila in crknila v 2eh sekundah! NE KUPUJTE PREKO INTERNETA KITOV, KER NIKOLI NE VEŠ KAJ BOŠ DOBIL! Mehanik mi bo zdaj vse original zrihtal za 200€.

Nerodna reč. Garancijo pa le uveljavljaj. Mehanik ti bo zrihtal balaste in žarnice, ali tudi luči?
Katero žarnico pa imajo original luči, ali nimajo D2S? Ne predstavljam si namreč kako bo D2S žarnico upasal v te tvoje luči, ki imajo H7 podnožje.
Upam da zadevo uspešno rešite, pa če se ti da, le prilepi kako sliko. :pivo

mkrizan
Nov uporabnik

Napisal/-a mkrizan To jun 25, 2013 12:17 pm

Zrihtal bo najboljšo robo ki se jo trenutno da dobit na trgu. Torej ne bo nek poceni punk ass kit.. Čisto odvisno kako naletiš, lahko da ne bo nič delalo ko dobiš, lahko pa da ti drži po 2-3 leti skupaj.. Je rekel da jih je veliko že montiral teh ko jih naroči, in da noben ni mel problema. Ko montiram nalimam slikice!

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Napisal/-a =swen= To jun 25, 2013 12:28 pm

Tale kit je menda presneto dober za svojo ceno: http://www.theretrofitsource.com/produc ... ts_id=3893
Ko boš zvedel kateri kit ti bo vgradil prosim sporoči. Če se ne motim za tvojega Megana CANBUS kit ni potreben kajne?

mkrizan
Nov uporabnik

Napisal/-a mkrizan To jun 25, 2013 7:44 pm

Ne vem.. nisma probala brez canbus sistema, sej ne škoduje če je tam ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], spaceone in 7 gostov