MasTTer je napisal/-a:Sedaj sem že parkrat opazil, ko stopim malo bolj na plin, začne naprava piskati in preklopi na bencin. To se je sedaj zgodilo le pozimi, ko so nižje temperature. Tekočina za mazanje ventilov je dokraja nalita, avtoplina je bilo še najmanj 10l...torej v čem je težava?
Ali ta avtoplin slabše deluje pozimi, ali pa ima uparjalnik kakšno težavo pozimi? Kot rečeno poleti tega nikoli ni bilo.... Zanimivo je tudi to, da ko sem danes natočil avtoplin, in ko sem odklopil pištolo (imam tudi nastavek), se mi je plin razlil pod celim delom avta pod porkovom za gorivo. Tega še nikoli nisem doživel. Temperature so bile okoli 2-4C...a vam to tudi dela? Sicer logično je, da ne izhlapi kot poleti, in tudi ne udari plin v plinastem stanju kot poleti, vendar je tega kar dosti blo.
Vikking je napisal/-a:Odpelji se tankat na plinarno kjer imajo samo propan. Pa stestiraj če je kaj boljše.
iziboy je napisal/-a:Vikking je napisal/-a:Odpelji se tankat na plinarno kjer imajo samo propan. Pa stestiraj če je kaj boljše.
Aja?! Tole da tankajo samo propan mi je pa milo rečeno neverjetno, ker če govoriš o MB plinarni dobivajo plin iz Butana, oni ga uvažajo že mešanega 60/40, se pravi ne morejo določati mešanice sami. Lahko ti prodajalec tako trdi, ampak tudi jaz lahko trdim da sem Chuck Norris...
Vikking je napisal/-a:Evo že dobil odgovor od OMV Istrabenz. Sporočilo sem poslal g. Zvonko Mihelčiču ki je vodja poslovne enote v Mariboru, ter vodja poslovne enote za vzhodno Slovenijo:
Sent: Thursday, December 20, 2012 11:26 AM
To: Zvonko Mihelčič
Subject: Vprašanje glede utekočinjenega naftnega plin
Imam vprašanje glede avtoplina, na vaši črpalki v Celju (Celje, Plinarniška 1, 3000 Celje )
Imate na tej lokaciji pri vas mešanico propan/butan (v kakšnem razmerju), ali samo propan.
Za odgovor sem vam najlepše zahvaljujem.
-----------------------------------------------------------------------------------
On 20.12.2012 11:32, Zvonko Mihelčič wrote:
> Spoštovani !
>
> Na našem servisu na Plinarniški 1 v Celju prodajamo propan
>
> Lep pozdrav !
>
> Zvonko Mihelčič
plinaš je napisal/-a:ta g.mihelčič - ali je on strokovnjak ali PR ? da ni to tako kot na petrolu ko je frips dobil isti odgovor ( pravi copy / paste ) od PR-a.... pa še nekaj ...normativi za avtoplin so določeni...če prodajajo "čisti "- 100%ni - propan nisem siguren , da ga lahko poimenujejo - ter zaračunavajo - kot avtoplin ...
mc123 je napisal/-a:OK. Da malo tudi skritiziram Plinski center Maribor: cca 1 teden nazaj sem šel na črpalko, da bi natočil plin in presenečen ugotovim, da ventila za točenje ni več![]()
Kaj za vraga si mislim, odpeljem s črpalke, in potem vidim da je ventil za točenje pod avtom, in vse je nekako zgledalo da ga je odtrgalo ali pa nekako drugače oziroma nimam pojma kako se je znašel pod avtom.
Torej, bistvo je, ker je bilo potrebno zamenjati en del cevi, plus nov ventil za točenje plina. Seveda sem menjavo kar pošteno plačal in nikakor mi niso priznali moje trditve, da če bi bilo prav pritrjeno, da se to ne bi zgodilo! Torej, še vedno trdim: ne glede na to, kaj in kako se je znašel ventil po avtom-da ga je nekaj odtrgalo itd,... se ne bi zgodilo, če bi mi monter montiral vse tako da bi bilo prilagojeno vožnji z avtom. Se vam ne zdi? A oni meni rečejo da niso nič krivi. Tako da je bilo takrat prvič, da sem jih preklel do konca. Ampak ok. Plačal sem, seveda, ampak sedaj bom vsakemu povedal slabe izkušnje o njih in raje svetoval kakšno drugo firmo za montirat plin-mi je čisto vseeno. Res so me razjezili. In poleg tega povem serviserju 5 dni prej, da pridem v LJ, da se napaka odpravi. Ko pa pridem čez 5 dni v lj, mi reče da ne more ventila zamenjat, ker nima kosov??? Halo-kaj jaz pridem v Lj kr tako-zastonj? Potem sem mogel it še v KP da mi je vse zamenjal, namesto da bi rekel da pride v Sežano. Hvala lepa res.
Vikking je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:ta g.mihelčič - ali je on strokovnjak ali PR ? da ni to tako kot na petrolu ko je frips dobil isti odgovor ( pravi copy / paste ) od PR-a.... pa še nekaj ...normativi za avtoplin so določeni...če prodajajo "čisti "- 100%ni - propan nisem siguren , da ga lahko poimenujejo - ter zaračunavajo - kot avtoplin ...
Potem povej, kateremu še naj pošljem elektronsko sporočilo, tukaj je izbira: http://www.istrabenzplini.si/sl/info.cp ... inkid=info
Vprašal sem gospoda ki že precej časa dela na tisti plinarni in je povedal da samo propan. Sedaj sem poslal še sporočilo vodji enote , pravi da samo propan. Izberi iz gornjega seznama, ne vidim pa razloga zakaj bi kdo od teh dveh lagal.
Glede na to da nisem edini ki ima to informacijo iz foruma, kot sem že dejal uporabnik buffy ima isto informacijo.
evilfury je napisal/-a:Samo da se pa na moči ne pozna je pa laž. Pozna se in to kar opazno. Na bencin avto pospeši bolj energično medtem ko morm na plin bolj na gas pritisnit...
plinaš je napisal/-a:evilfury je napisal/-a:Samo da se pa na moči ne pozna je pa laž. Pozna se in to kar opazno. Na bencin avto pospeši bolj energično medtem ko morm na plin bolj na gas pritisnit...
zanimivo bi bilo , če bi se kdaj dobili nekje , kjer bi se dalo naše avtomobile izmeriti pri vožnji na plin ter na bencin ... pa hladen štart bi lahko primerjali med različnimi napravami pri - 5stC ... nisem še izmeril časa - zmeraj pozabim ker vžgem pa je avto takoj segret...
pri vožnji na plin se avto malce drugače odziva ... zanimivo bo bilo dobiti končne podatke pri obeh gorivih za pošpeške ter prožnost motorja ter jih primerjati s tovarniškimi ali s podatki testov novih vozil... seveda bi morali tudi stehtati vozila ter upoštevati dodatno težo plinske naprave - ter seveda plina v tanku ( če imam jaz v polnem tanku 54 l punto pa 34 se to pri naših mlinčkih na meritvah pozna )...moram pa enkrat poizkusiti vrhniški klanec na bencin ....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov