Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
vidiber
Nov uporabnik

Nissan Qashqai 2.0 Tekna Pack - avtomatsko pranje žarometov

Napisal/-a vidiber Sr jul 17, 2013 10:30 pm

Spoštovani,

pred kratkim sem kupil vozilo Nissan Qashqai Tekna Pack, ki ima xenon žaromete in možnost avtomatskega pranja.

* Vidim, šobe, ki lahko potujejo navzven in poškropijo luči, toda nikakor ne morem ugotoviti, kje se to vklopi. Prosim za pomoč.
* Ne vem tudi, kako se nastavlja snop xenon žarometov, saj nikjer ni gumba za dvig/spust snopa. A je tudi to mogoče avtomatsko?
* Ranvo tako bi prosil, če ima kdo kakšno možnost priskrbeti navodila za uporabo za takšen avto v angleškem jeziku (digitalna oblika).

Hvala za vse odgovore že vnaprej.

Lp
Vidiber
Z vami vem več!

Lep pozdrav
VidiBer

Chris27
Novinec

Re: Nissan Qashqai 2.0 Tekna Pack - avtomatsko pranje žarome

Napisal/-a Chris27 Sr jul 17, 2013 10:36 pm

1. S potegom ročke za umivanje vetrobranskega stekla se čez sekundo ali dve avtomatsko vklopijo tudi čistilci obeh žarometov. Ročko držiš in hkrati šprica tekočino na vetrobransko steklo in žaromete.
2. Xenonski žarometi imajo avtomatsko nastavljanje višine snopa - ob zagonu motorja sveti na armaturki posebna oranžna lučka - poglej v navodila.
3. Vpišeš v googla nissam quasqai owner's manual - kolikor gledam, je kar težko priti do njega.

Uporabniški avatar
vidiber
Nov uporabnik

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a vidiber Če jul 18, 2013 10:48 pm

Hvala Chris,

bom poskusil, pa da vidimo. Ja, glede navodil pa je resnično problem. Če bi imel angleška, bi veliko stvari naštudiral in se v tem forumu sploh ne bi pojavljal.

Lp
Vidiber.
Z vami vem več!

Lep pozdrav
VidiBer

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a Krazy So avg 10, 2013 9:20 pm

Mene pa zanima kaj več o 25 W xenonu, ki naj bi svetil 2000 lumnov oz manj. Ali je res v EU, da pri taki svetlosti, samodejno uravnavanje višine snopa in pranje nista potrebna? Torej bo mnogo cenej serijsko kupiti xenon, kot je že pri nekaj modelih, verjetno pa bo tudi afterkamarket vgradnja lažja, cenejša in legalna? Ali že obstajajo kaki kiti ali celo luči s takšnim xenon-om? Hvala za info.
Veselje do vožnje.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Ne avg 11, 2013 9:45 am

Hej,

zanimam me, če kdo že ima take žarnice ali jih je že probal?

http://www.superstrela.com/katalog/led- ... msung.html

assholer
Nov uporabnik

Napisal/-a assholer Ne avg 11, 2013 9:58 am

Krazy je napisal/-a:Mene pa zanima kaj več o 25 W xenonu, ki naj bi svetil 2000 lumnov oz manj. Ali je res v EU, da pri taki svetlosti, samodejno uravnavanje višine snopa in pranje nista potrebna? Torej bo mnogo cenej serijsko kupiti xenon, kot je že pri nekaj modelih, verjetno pa bo tudi afterkamarket vgradnja lažja, cenejša in legalna? Ali že obstajajo kaki kiti ali celo luči s takšnim xenon-om? Hvala za info.

Dvomim da pranje žarometov ne bi bilo potrebno, saj se pozimi ravno tako nabira led na lučeh.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne avg 11, 2013 3:07 pm

207sport je napisal/-a:Hej,

zanimam me, če kdo že ima take žarnice ali jih je že probal?

http://www.superstrela.com/katalog/led- ... msung.html

Na nekem ameriskem forumu sem ze bral o teh, vendar so rezultati se vedno presvoh in seveda nelegalni, tako kot xenon kit.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Re: Nissan Qashqai 2.0 Tekna Pack - avtomatsko pranje žarome

Napisal/-a vuli Sr avg 21, 2013 9:18 pm

Chris27 je napisal/-a:1. S potegom ročke za umivanje vetrobranskega stekla se čez sekundo ali dve avtomatsko vklopijo tudi čistilci obeh žarometov. Ročko držiš in hkrati šprica tekočino na vetrobransko steklo in žaromete.
2. Xenonski žarometi imajo avtomatsko nastavljanje višine snopa - ob zagonu motorja sveti na armaturki posebna oranžna lučka - poglej v navodila.
3. Vpišeš v googla nissam quasqai owner's manual - kolikor gledam, je kar težko priti do njega.

a še vedno iščeš navodila?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr avg 21, 2013 9:32 pm

Mene zanima, če kdo lahko predlaga kakšen dober kit, predvsem da se ga da kupiti preko slovenske strani ali preprosto v trgovini, skratka ebayi in podobno odpadejo... Potrebovali bi žarnico H1. Zanima me kaj je bolje: 6000K ali 8000K?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Če avg 22, 2013 7:41 am

Gosic je napisal/-a:Mene zanima, če kdo lahko predlaga kakšen dober kit, predvsem da se ga da kupiti preko slovenske strani ali preprosto v trgovini, skratka ebayi in podobno odpadejo... Potrebovali bi žarnico H1. Zanima me kaj je bolje: 6000K ali 8000K?

Dober kit za dobit v SLO ti bo mogoce predlagal kdo drug, jaz sem ga raje narocil iz UK, ker podobnega v SLO nisem nasel..

Glede 6000K proti 8000K in kaj je bolje: razlika je primarno v barvni temperaturi, 8000K so veliko bolj modre kot 6000K, pa ze 6000K v kitih se mi zdijo veliko prevec modre in ocitne (za policaje). Z 8000K si pomojem tapravi magnet za plavce in njihove poloznice :) Z visanjem barvne temperature se nekoliko zmanjsuje tudi uporabna svetilnost, torej 8000K so naceloma nekaj "temnejse" od 6000K.

Nasvet: jaz sem iskal in potem tudi vzel iz UK en Terminator kit z 5000K zarnicami. Izgledajo tako kot original xenon v novejsih nemcih, ravno prava hladna bela barva, nic prevec modrikasta. Problem je, da je vsaj pri nas 5000K kite zelo zelo tezko dobit.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če avg 22, 2013 3:31 pm

Koliko pa je okvirna cena takšnega kita? Bolj mene skrbi vsaj tista začetna garancija, ki je iz tujine verjetno ravno ni?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Če avg 22, 2013 6:23 pm

http://www.hids-direct.co.uk/h1-canbus- ... -slim-35w/

Skupaj s postnino in preracunano v eur sem dal okoli 90 eur ce se prav spomnim. Garancija velja isto kot v SLO, samo da je postnina malenkost drazja :)

Ceprav sem enkrat ze pisal zakaj sem se odlocil za en takle malce drazji kit iz tujine, bom ponovil: V SLO sem ze dvakrat nabavil pocenski kit za 30 do 50 eur, eden je bil 6000K eden 4300K, vse H1 podnozje. Oba kita ki sem ju kupil v SLO (eden je iz digit-klika, za drugega se ne spomnim vec kje sem ga kupil) sta mi zacela po ZELO kratkem casu utripat, v 6000K kitu mi je veliko prekmalu sla ena xenonka , 4300K kit pa je zacel po samo parih urah svetit zelo na zeleno in svetilnost se je zelo zmanjsala. No, s tem Terminator kitom iz UK nimam teh problemov, zaenkrat, 1 leto se vedno taka barva in svetilnost kot mora biti, nobenega utripanja, nic..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a Krazy Če avg 22, 2013 7:10 pm

Kar se tiče 25 w xenon z oz manj kot 2000 lumni svetlosti, sem na nekaj stranehal našel, da pranje in samodejno nastavljanje ni potrebno, tako imajo že nekateri avtomobili, predvsem VAG grupa, audi A1, beetle in rapid spaceback. Već na tej strani http://www.hidled.com/articles/25WHID-x ... ndards-125
Veselje do vožnje.

aljosakr
Nov uporabnik

Xenon žarometi

Napisal/-a aljosakr Sr okt 09, 2013 11:56 am

Pozdravljeni.

Zanima me kakšen je postopek vgradnje xenon žarnic. Sedaj imam notri H1 žarnice.
Povedali so mi da rabim xenon žarnice D1S. Zdaj pa me zanima a rabim še kakšne posebne priključke iz priključkov H1.
Gledal sem use te priklučke ki so na D1S žarnicah in moji priključki ne pašejo na njih.

Prosim za pomoč ali nasvete kaj potrebujem.

Hvala

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr okt 09, 2013 12:43 pm

Kupit hid xenon kit. Imaš napisanih 166 strani v tej temi.

Tole ni da boš zamenjal priključek na koncu kabla in hopla voila, xenon je tu.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Re: Xenon žarometi

Napisal/-a EX-B Sr okt 09, 2013 1:01 pm

aljosakr je napisal/-a:Pozdravljeni.

Zanima me kakšen je postopek vgradnje xenon žarnic. Sedaj imam notri H1 žarnice.
Povedali so mi da rabim xenon žarnice D1S. Zdaj pa me zanima a rabim še kakšne posebne priključke iz priključkov H1.
Gledal sem use te priklučke ki so na D1S žarnicah in moji priključki ne pašejo na njih.

Prosim za pomoč ali nasvete kaj potrebujem.

Hvala

Ojoj, toliko informacij o tem v tej temi, pa se ti ne da niti malenkost poiskat?

H1 na D1S ne gre kar tako. D1S ima popolnoma drugacno lezisce za samo zarnico, to pomeni dejansko drugacen celoten zaromet, ne samo da konektor ne pase! Seveda pri xenonu ni druga samo zarnica, ampak je s tem povezan celoten sistem, pred zarnico xenon potrebuje se balast in igniter.

Kot receno, kupi si H1 xenon kit (upam da imas vsaj projektorske luci z leco, ce imas navadne reflektorske parabole bolje da se tega ne lotevas) in ga vgradi, najlazja in najcenejsa varianta. Drazja in boljsa varianta je vgradnja celotnih pravih xenonskih luci s pravimi xenon projektorji in pripadajocimi zarnicami in balastom in igniterjem. Problem je v tem, da oba ta nacina vgradnje nista legalna, ker ju ne mores homologirat. Najdrazji nacin je vgradnja originalnih OEM proizvajalcevih xenon luci z vsemi pripadajocimi deli (avtomatsko nastavitvijo visine in pranjem luci), kar lahko homologiras, ce je bila to seveda sploh tovarniska opcija za tvoj avto..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

aljosakr
Nov uporabnik

Napisal/-a aljosakr Sr okt 09, 2013 1:18 pm

Imam original xenon žaromete na peugeot 307 oxygo z lečo samo kablov nimam takih ki bi pasalo na xenon žarnco. Sta pa dva kabla u prostoru za xenon žarnico. eden gre na žarnico eden pa je še prikloplen zarven sam ne vem zakaj je.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Sr okt 09, 2013 3:24 pm

En kabel ti gre na zarnico, drugi kabel gre pa na balast(da ti bo sploh svetila žarnica)

aljosakr
Nov uporabnik

Napisal/-a aljosakr Sr okt 09, 2013 6:56 pm

V knjizici sem gledu da mi pise da bi pase ali h1 ali xenonska zarnica. Nikjer ne pise da bi mogu se kaj drugega kupovat sam ne vem kako priklopit ?

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Sr okt 09, 2013 9:50 pm

Vidim da ne razumeš najbolje.
V knjižici ti zato tako piše ker če bi imel avto z original ksenonom bi res samo žarnice menjal, balast za 'zagon' žarnice bi bil že montiran v avto in z njim se ne bi nič ukvarjal, zato tudi ni napisa v knjižici.

Ti pa sedaj skušaš iz H1 halogenke presedlati na xenon, kar pa pomeni da nujno potrebuješ žarnico in ustrezen balast. Brez tega ne gre...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov