evilfury je napisal/-a:Z mojmu g-1 zdaj ko je mraz je kriza. Cukanje pa ko preklop avto res zatrokira... se rajši na bencin vozim. Dostkrat mi je tudi ckrnil, ko sem se na semaforju ustavil. Če ne bodo znal zrihtat sem pa že zmenjen pri prinsu, da potem oni svojo opremo dajo notr, razn lajtang pa rezeroarja.
Nejko je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:evilfury je napisal/-a:Samo da se pa na moči ne pozna je pa laž. Pozna se in to kar opazno. Na bencin avto pospeši bolj energično medtem ko morm na plin bolj na gas pritisnit...
zanimivo bi bilo , če bi se kdaj dobili nekje , kjer bi se dalo naše avtomobile izmeriti pri vožnji na plin ter na bencin ... pa hladen štart bi lahko primerjali med različnimi napravami pri - 5stC ... nisem še izmeril časa - zmeraj pozabim ker vžgem pa je avto takoj segret...
pri vožnji na plin se avto malce drugače odziva ... zanimivo bo bilo dobiti končne podatke pri obeh gorivih za pošpeške ter prožnost motorja ter jih primerjati s tovarniškimi ali s podatki testov novih vozil... seveda bi morali tudi stehtati vozila ter upoštevati dodatno težo plinske naprave - ter seveda plina v tanku ( če imam jaz v polnem tanku 54 l punto pa 34 se to pri naših mlinčkih na meritvah pozna )...moram pa enkrat poizkusiti vrhniški klanec na bencin ....
Lahko bi zmenli za kakšen group test na valjih...najprej bencin nato LPG. Je pa res da jaz opažam (sploh v tijini) velike razlike pri moči glede na različne LPG črpalke.
T1cK0 je napisal/-a:No ker ste že lih na to temo pršli, koliko moči pobere plin. Tudi mene je zanimalo pa sem poleti peljal avto na valarje. Ni neki kritičen padec moči... s plinom izgubim nekje 2-3KM ter 3-4Nm... Na grafu se lepo vidi preskok moči pri prb. 5400 obratih, ko mi je računalnik samodejno iz plina prešaltal na bencin.
Sem pa razmišljal, da bi peljal avto še na valarje v Ljubljano h avtoelektroniki, da bi videl primerjavo.
rutenka je napisal/-a:@Plinaš
če sem nekje prav zasledil imaš dodatno izolirane cevi za vodo
meni je včeraj pri temp 8stopinj plusa preklopil po cca 1,5km. vedno preklopi istočasno ko se začne števec od temp vode premikati, tako da mislim da je pri mmeni nastavljena temp na termostatu višja in posledično kasneje začne krožiti voda in kasneje plin zazna "toplo" vodo( sem laik na področju pod pokrovom motorja a mislim da logično razmišljam-ali se motim)
Zaradi napake meritve. Kaj mislite, da so meritve na valjih natančne na 0,001% ?plinaš je napisal/-a:T1cko - če ti je pri 5400 obr/min preklopil na bencin - zakaj se od tam naprej graf prve meritve na bencin ter graf druge meritve na bencin (od 5400 naprej ) sploh razlikujeta če je obakrat šel na bencin?
plinaš je napisal/-a:MasTTer je napisal/-a:Sedaj sem že parkrat opazil, ko stopim malo bolj na plin, začne naprava piskati in preklopi na bencin. To se je sedaj zgodilo le pozimi, ko so nižje temperature. Tekočina za mazanje ventilov je dokraja nalita, avtoplina je bilo še najmanj 10l...torej v čem je težava?
Ali ta avtoplin slabše deluje pozimi, ali pa ima uparjalnik kakšno težavo pozimi? Kot rečeno poleti tega nikoli ni bilo.... Zanimivo je tudi to, da ko sem danes natočil avtoplin, in ko sem odklopil pištolo (imam tudi nastavek), se mi je plin razlil pod celim delom avta pod porkovom za gorivo. Tega še nikoli nisem doživel. Temperature so bile okoli 2-4C...a vam to tudi dela? Sicer logično je, da ne izhlapi kot poleti, in tudi ne udari plin v plinastem stanju kot poleti, vendar je tega kar dosti blo.
a te je mogoče kdo tukaj pred montažo kaj posvaril glede zmogljivosti uparjalnikov ?? jap...je ...
tisto pri tankanju je pa normalno ...
MasTTer je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:a te je mogoče kdo tukaj pred montažo kaj posvaril glede zmogljivosti uparjalnikov ?? jap...je ...
tisto pri tankanju je pa normalno ...
Hehe...no to dela, ko fajn stopim na plin. Prilagam še odgovor z strani plineksa:
Pozdravljeni,
uparjalnik je sigurno zadosti zmogljiv, enak uparjalnik smo recimo uporabili pri Maseratiju, ki ima 400 konjev. Zakaj preklaplja na bencin težko rečem, verjetno pa zaradi premalega deleža propana v mešanici LPG.
žuža je napisal/-a:Vprašanje. Na posodi mi piše "use only JLM Valve Saver Fluid"
Lahko dam kaj drugega not (FlashLube?) al mora bit prav od JLM? In kje se da kupiti JLM v Sloveniji (oziroma LJ ali Gorenjska)?
lp,
žuža
plinaš je napisal/-a:žuža je napisal/-a:Vprašanje. Na posodi mi piše "use only JLM Valve Saver Fluid"
Lahko dam kaj drugega not (FlashLube?) al mora bit prav od JLM? In kje se da kupiti JLM v Sloveniji (oziroma LJ ali Gorenjska)?
lp,
žuža
------------------------------------------------------------------------------------------------I
Prispevkov: 11-------------------------------------------------------------------------------I
Pridružen: Če apr 05, 2012 12:32 pm---------------------------------------------------I
Re: Avtoplin - stari znanec?-------------------------------------------------------------------I
žuža » To okt 02, 2012 1:55 pm ----------------------------------------------------------------I Pri taki ceni ni čudno, da te pustijo brez " support-a" ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------I
Mene bi Prins koštal dobrih 2100EUR. Torej, plačal 700eur manj.---------I
------------------------------------------------------------------------------------------------I
žuža je napisal/-a:wtf?
BBoss je napisal/-a:žuža je napisal/-a:wtf?
Ne sekiraj se, mal te jebbe v glavo, ker nisi Prinsa vzel, drugače pa nič zlonamernega.
BBoss je napisal/-a:žuža je napisal/-a:wtf?
Ne sekiraj se, mal te jebbe v glavo, ker nisi Prinsa vzel, drugače pa nič zlonamernega.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov