Debate, ki niso vezane na ostala področja...

evilfury
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a evilfury Po dec 31, 2012 10:50 am

Z mojmu g-1 zdaj ko je mraz je kriza. Cukanje pa ko preklop avto res zatrokira... se rajši na bencin vozim. Dostkrat mi je tudi ckrnil, ko sem se na semaforju ustavil. Če ne bodo znal zrihtat sem pa že zmenjen pri prinsu, da potem oni svojo opremo dajo notr, razn lajtang pa rezeroarja.

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po dec 31, 2012 12:12 pm

No ker ste že lih na to temo pršli, koliko moči pobere plin. Tudi mene je zanimalo pa sem poleti peljal avto na valarje. Ni neki kritičen padec moči... s plinom izgubim nekje 2-3KM ter 3-4Nm... Na grafu se lepo vidi preskok moči pri prb. 5400 obratih, ko mi je računalnik samodejno iz plina prešaltal na bencin. :)

Slika

Sem pa razmišljal, da bi peljal avto še na valarje v Ljubljano h avtoelektroniki, da bi videl primerjavo.
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 31, 2012 1:07 pm

evilfury je napisal/-a:Z mojmu g-1 zdaj ko je mraz je kriza. Cukanje pa ko preklop avto res zatrokira... se rajši na bencin vozim. Dostkrat mi je tudi ckrnil, ko sem se na semaforju ustavil. Če ne bodo znal zrihtat sem pa že zmenjen pri prinsu, da potem oni svojo opremo dajo notr, razn lajtang pa rezeroarja.

če povem po pravici ... ja mi je uspelo da je malce pojamral ko sem ga hladnega priganjal pa je preklopil - zunanja T pod ničlo - nekje pri 4500obr/min , vlekel do nekih 6300 pa malo zajamral ...sem prestavil v tretjo za 200m in potem zmanjšal na 60km/h in poskusil še enkrat z drugo pa je že šel na polno do 6900 ... je pa naprava tik pred servisom ....
danes po dveh dneh hladen vžig - preklop po 900 m ... še na mestu sem obljubil izmerit , ko bo kaj minusa za preklop v prostem teku ..
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 31, 2012 1:10 pm

Nejko je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
evilfury je napisal/-a:Samo da se pa na moči ne pozna je pa laž. Pozna se in to kar opazno. Na bencin avto pospeši bolj energično medtem ko morm na plin bolj na gas pritisnit...

zanimivo bi bilo , če bi se kdaj dobili nekje , kjer bi se dalo naše avtomobile izmeriti pri vožnji na plin ter na bencin ... pa hladen štart bi lahko primerjali med različnimi napravami pri - 5stC ... nisem še izmeril časa - zmeraj pozabim ker vžgem pa je avto takoj segret 8) ...

pri vožnji na plin se avto malce drugače odziva ... zanimivo bo bilo dobiti končne podatke pri obeh gorivih za pošpeške ter prožnost motorja ter jih primerjati s tovarniškimi ali s podatki testov novih vozil... seveda bi morali tudi stehtati vozila ter upoštevati dodatno težo plinske naprave - ter seveda plina v tanku ( če imam jaz v polnem tanku 54 l punto pa 34 se to pri naših mlinčkih na meritvah pozna )...moram pa enkrat poizkusiti vrhniški klanec na bencin ....

Lahko bi zmenli za kakšen group test na valjih...najprej bencin nato LPG. Je pa res da jaz opažam (sploh v tijini) velike razlike pri moči glede na različne LPG črpalke.

na valjih se dobi rezultate pri skoraj idealnih razmerah ... ene -5 pa suh asfalt je bolj realno....
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 31, 2012 1:13 pm

T1cK0 je napisal/-a:No ker ste že lih na to temo pršli, koliko moči pobere plin. Tudi mene je zanimalo pa sem poleti peljal avto na valarje. Ni neki kritičen padec moči... s plinom izgubim nekje 2-3KM ter 3-4Nm... Na grafu se lepo vidi preskok moči pri prb. 5400 obratih, ko mi je računalnik samodejno iz plina prešaltal na bencin. :)

Slika

Sem pa razmišljal, da bi peljal avto še na valarje v Ljubljano h avtoelektroniki, da bi videl primerjavo.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: samodejno :lol: :lol: :lol: in to ti je monter povrh vsega naložil da tako mora biti ker drugače ti bo bencinski comp skurlo - al kaj ?? :lol: :lol: zmznil ti je uparjalnik ne pa da ti je računalnik samodejno preklopil na plin ... ker ne dela nič sam od sebe ampak je dobil podatek o prenizkem tlaku za uparjalnikom od tipala za pritisk vpljinjene faze ... =P

a na avtoelektroniki pa misliš da ne bo preklopil nazaj na bencin ??? :lol:
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Po dec 31, 2012 1:35 pm

@Plinaš
če sem nekje prav zasledil imaš dodatno izolirane cevi za vodo
meni je včeraj pri temp 8stopinj plusa preklopil po cca 1,5km. vedno preklopi istočasno ko se začne števec od temp vode premikati, tako da mislim da je pri mmeni nastavljena temp na termostatu višja in posledično kasneje začne krožiti voda in kasneje plin zazna "toplo" vodo( sem laik na področju pod pokrovom motorja a mislim da logično razmišljam-ali se motim)
lakom lačen hoče papico

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 31, 2012 1:46 pm

rutenka je napisal/-a:@Plinaš
če sem nekje prav zasledil imaš dodatno izolirane cevi za vodo
meni je včeraj pri temp 8stopinj plusa preklopil po cca 1,5km. vedno preklopi istočasno ko se začne števec od temp vode premikati, tako da mislim da je pri mmeni nastavljena temp na termostatu višja in posledično kasneje začne krožiti voda in kasneje plin zazna "toplo" vodo( sem laik na področju pod pokrovom motorja a mislim da logično razmišljam-ali se motim)

res je .. od razvoda do uparjalnika je nekje med 35 do 40 cm ... od tega imam tisto izolacijo za cevi od centralne cca 25 cm .. ne vem točno lahko pa pomerim ..

ne motiš se .. pri prinsu je preklop odvisen / nastavljen samo na temperaturo in čas ..
plin je cnej k bencin

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 31, 2012 3:24 pm

Jaz na 75-konjskem 3-valjnem mlinčku nisem opazil nobene razlike pri vožnji plin-bencin (pustimo decimalke na valjih).
Celo se mi je zdelo, da je na plinu bolj živahen :mrgreen: :twisted:

Enako, kar se tiče porabe, brez omembe vredne razlike.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jan 01, 2013 12:30 pm

T1cko - če ti je pri 5400 obr/min preklopil na bencin - zakaj se od tam naprej graf prve meritve na bencin ter graf druge meritve na bencin (od 5400 naprej ) sploh razlikujeta če je obakrat šel na bencin? ali je to pač samo zaradi razlike tistih 3% nižjih vrednosti moči in navora ko ti je preklopil na bencin ?
na žalost graf meritve na plin ni druge barve ter se tako ne vidi na sliki kateri graf je od prve meritve ter kateri od druge - se pa pri 5500 pokrijeta...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr jan 02, 2013 9:42 am

plinaš je napisal/-a:T1cko - če ti je pri 5400 obr/min preklopil na bencin - zakaj se od tam naprej graf prve meritve na bencin ter graf druge meritve na bencin (od 5400 naprej ) sploh razlikujeta če je obakrat šel na bencin?
Zaradi napake meritve. Kaj mislite, da so meritve na valjih natančne na 0,001% ?
Jasno pa je, da se pri povsem pravilno dimenzioniranem in nastavljenem plinskem sistemu krivulje benz/plin ne bi smele praktično nič razlikovati. Razlikuje se samo poraba, in to za razliko v kurilni vrednosti.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

potepuhec
Nov uporabnik

Napisal/-a potepuhec Če jan 03, 2013 3:10 am

Pozdravljeni.

Bral sem že nekaj "takih" podobnih tem, kjer je bila debata o avtoplinu ampak konkretnega odgovora na to kar me zanima nisem dobil.

Spogledujem se z nakupom audija TT - model nekje 06-08 (2.0 TFSI 200KM - kar je itak standard za te avte) in audi tt 1.8T 180KM letnik 99-01. Brskal sem malo po nemških forumih kjer pravijo, da naj bi poraba bila med 8-9 litri za tfsi motor in 10l za 1.8t. Glede na trenutne cene bencina (kateri bo pa zmeraj bolj naraščal) je to kar drago na vsakih 100km, ki se jih prevozil. V kolikor dam plin notri koliko litrov mi bo pilo? (pravijo, da je 2 več kot pod normalnimi pogoji, torej 10 ali 11?).

Tisti, ki ste vstavili plin v avte ste zadovoljni z njim? Prišparate res toliko kolikor piše na vseh spletnih straneh raznih plinarn? Mate kake dodatne okvare, težave z avtoplinom?

Hvaležen bom vsakega nasveta... Pa tisti, ko boste pravili, da če dam avtoplin v tak avto, da izgubim 5-10% moči - mi je čisto vseeno, saj kupujem TT-ja, ker mi je LEP, ne pa zaradi njegovega motorja. Ker letno pa prevozim po 30.000 kilometrov bi rad prvo preveril, če morda ni avto preveč potraten zame.

Hvala za odgovor vsem uporabnikom, ki imajo avtoplin.

Lp

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jan 03, 2013 8:32 am

Jaz imam 1.8t q 2001 predelan na plin. Opravljenih 70k km na plin, dve malenkosti in nobenih resnih težav. 10l je povprečje na bencin pri tem motorju.

Glede na mojo res podrobno statistiko zadnjih 10k km. Se vozim, kot da bi imel povprečno porabo bencina 7,2l /100km, če hočeš drugače 10,70€ me stane prevoženih 100km. V to je vključeno: porabljen plin, porabljen bencin, olje za mazanje ventilov in servis plinske naprave.

Izguba moči hja, sam komajda zaznam razliko če sploh, zelo subjektivna ocena. Dokler ni na valjih...!?!

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če jan 03, 2013 9:58 am

plinaš je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:Sedaj sem že parkrat opazil, ko stopim malo bolj na plin, začne naprava piskati in preklopi na bencin. To se je sedaj zgodilo le pozimi, ko so nižje temperature. Tekočina za mazanje ventilov je dokraja nalita, avtoplina je bilo še najmanj 10l...torej v čem je težava?

Ali ta avtoplin slabše deluje pozimi, ali pa ima uparjalnik kakšno težavo pozimi? Kot rečeno poleti tega nikoli ni bilo.... Zanimivo je tudi to, da ko sem danes natočil avtoplin, in ko sem odklopil pištolo (imam tudi nastavek), se mi je plin razlil pod celim delom avta pod porkovom za gorivo. Tega še nikoli nisem doživel. Temperature so bile okoli 2-4C...a vam to tudi dela? Sicer logično je, da ne izhlapi kot poleti, in tudi ne udari plin v plinastem stanju kot poleti, vendar je tega kar dosti blo.

a te je mogoče kdo tukaj pred montažo kaj posvaril glede zmogljivosti uparjalnikov ?? jap...je ...

tisto pri tankanju je pa normalno ...

Hehe...no to dela, ko fajn stopim na plin. Prilagam še odgovor z strani plineksa:

Pozdravljeni,

uparjalnik je sigurno zadosti zmogljiv, enak uparjalnik smo recimo uporabili pri Maseratiju, ki ima 400 konjev. Zakaj preklaplja na bencin težko rečem, verjetno pa zaradi premalega deleža propana v mešanici LPG.

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Če jan 03, 2013 10:50 am

Vprašanje. Na posodi mi piše "use only JLM Valve Saver Fluid"
Lahko dam kaj drugega not (FlashLube?) al mora bit prav od JLM? In kje se da kupiti JLM v Sloveniji (oziroma LJ ali Gorenjska)?

lp,
žuža
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jan 03, 2013 11:20 am

MasTTer je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:a te je mogoče kdo tukaj pred montažo kaj posvaril glede zmogljivosti uparjalnikov ?? jap...je ...

tisto pri tankanju je pa normalno ...

Hehe...no to dela, ko fajn stopim na plin. Prilagam še odgovor z strani plineksa:

Pozdravljeni,

uparjalnik je sigurno zadosti zmogljiv, enak uparjalnik smo recimo uporabili pri Maseratiju, ki ima 400 konjev. Zakaj preklaplja na bencin težko rečem, verjetno pa zaradi premalega deleža propana v mešanici LPG.

če oni tako pravijo potem mora biti res( :shock: koliko uparjalnikov istega tipa pa so dali v maseratija ???) ...in nikjer niso napisali , da tisti maserati pa ne preklaplja na bencin ko ga pohodiš do konca ...eno je , da nekaj vgradijo - ni pa rečeno da to tam notri tudi dela ...

saj so baje najboljši in z največ izkušnjami kar pove tudi ta del njihovega odgovora :citat - " Zakaj preklaplja na bencin težko rečem," - konec citata ... :lol:
(zna biti . da pri polnem gasu alternator proizvaja višek električnega toka , katerega plinska naprava preusmeri v "elektro + becin mode" :lol: :lol: :lol: )
nekaj takega je bilo tukaj že omenjeno ... =P

glede na zadnji del odgovora ti dam en nasvet :idea: - pojdi tankat v celje čisti propan ... če te bo še "zajebavalo" naj se plineks in OMV zmenita med sabo kdo strelja buče ... =P ( če bo delalo v redu pa zahtevaj , da ti "propansko" napravo zamenjajo z napravo za LPG ) :rofl
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jan 03, 2013 11:32 am

žuža je napisal/-a:Vprašanje. Na posodi mi piše "use only JLM Valve Saver Fluid"
Lahko dam kaj drugega not (FlashLube?) al mora bit prav od JLM? In kje se da kupiti JLM v Sloveniji (oziroma LJ ali Gorenjska)?

lp,
žuža

------------------------------------------------------------------------------------------------I
Prispevkov: 11-------------------------------------------------------------------------------I
Pridružen: Če apr 05, 2012 12:32 pm---------------------------------------------------I
Re: Avtoplin - stari znanec?-------------------------------------------------------------------I
žuža » To okt 02, 2012 1:55 pm ----------------------------------------------------------------I Pri taki ceni ni čudno, da te pustijo brez " support-a" ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------I
Mene bi Prins koštal dobrih 2100EUR. Torej, plačal 700eur manj.---------I
------------------------------------------------------------------------------------------------I
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Če jan 03, 2013 11:43 am

plinaš je napisal/-a:
žuža je napisal/-a:Vprašanje. Na posodi mi piše "use only JLM Valve Saver Fluid"

lp,
žuža

Prispevkov: 11-------------------------------------------------------------------------------I
Pridružen: Če apr 05, 2012 12:32 pm---------------------------------------------------I
Re: Avtoplin - stari znanec?-------------------------------------------------------------------I
žuža » To okt 02, 2012 1:55 pm ----------------------------------------------------------------I Pri taki ceni ni čudno, da te pustijo brez " support-a" ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------I
Mene bi Prins koštal dobrih 2100EUR. Torej, plačal 700eur manj.---------I

wtf? :huh:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 03, 2013 12:13 pm

žuža je napisal/-a:wtf? :huh:

Ne sekiraj se, mal te jebbe v glavo, ker nisi Prinsa vzel, drugače pa nič zlonamernega. =P

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jan 03, 2013 12:35 pm

BBoss je napisal/-a:

Ne sekiraj se, mal te jebbe v glavo, ker nisi Prinsa vzel, drugače pa nič zlonamernega. =P

=P tolk pa nism nesramen ... no včasih - priznam ...

žuža - ja dobiš pri tvojem monterju - vsaj naj bi bilo tako ... saj praviš da je s tvojih koncev - skoraj sosed ... drugače ti pa mora povedati kje lahko nabaviš tekočino ( hint : verovškova ljubljana )
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Če jan 03, 2013 1:18 pm

BBoss je napisal/-a:

Ma vem. Samo če vprašam na forumu, pričakujem pač neko pomoč, odgovor, .. saj temu služijo forumi. Za izmenjavo mnenj (normalna komunikacija) ne pa nekih napadov samo zato, ker uporabljam drugačen sistem. Bi mi enako pomagal četudi ne bi napisal tist komentar :)

Vprašal pa sem, čisto tako, da vem ali lahko Flash Lube natočim, ali mora biti ravno JLM. To me predvsem zanima :)

In zanimalo me je kje vse se da dobiti, poleg pri monterju, da vidim a mi je spotoma blizu službe (LJ) ali nekje doma na Gorenjskem (bližje Kranjski Gori, ker sem se praktično preselil).
Ne vem, a je težko napisat (če slučajno nekdo ve) "Živjo Žuža. Dobiš na prodajnem mestu A, na prodajnem mestu B, lahko pa preveriš tudi pri XY trgovini" :)

to da Plinaš večkrat "napada" tiste k nimamo Prins mi je jasno, sem že opazil :)

plinaš, na Verovškovi se mi zdi, da imajo le Flash Lube in Valve Care, JLM pa nisem opazil.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov