Debate, ki niso vezane na ostala področja...

gasolinedream
Uporabnik

Re: Xenon žarometi

Napisal/-a gasolinedream Sr okt 09, 2013 11:30 pm

aljosakr je napisal/-a:Pozdravljeni.

Zanima me kakšen je postopek vgradnje xenon žarnic. Sedaj imam notri H1 žarnice.
Povedali so mi da rabim xenon žarnice D1S. Zdaj pa me zanima a rabim še kakšne posebne priključke iz priključkov H1.
Gledal sem use te priklučke ki so na D1S žarnicah in moji priključki ne pašejo na njih.

Prosim za pomoč ali nasvete kaj potrebujem.

Hvala

Potrebuješ nekaj elektronike za krmiljenje, senzor na zadnji premi, motorčke za nastavitev višine snopa ter pranje žarometov. Da bo žarnica sploh zasvetila pa še balaste ter vživalnik (vžigalnikov mogoče ni več, ne vem v katero smer to gre). Skratka, ne gre se samo za menjavo žarnice in konektorjev.

Obstaja razlog zakaj imajo xenon žarometi takšno ceno.

Seveda lahko kupiš poceni kitajski kit, in si car. Ostali udeleženci v prometu pa ne bodo ravno zadovoljni.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a EX-B Če okt 10, 2013 6:23 pm

aljosakr je napisal/-a:Imam original xenon žaromete na peugeot 307 oxygo z lečo samo kablov nimam takih ki bi pasalo na xenon žarnco. Sta pa dva kabla u prostoru za xenon žarnico. eden gre na žarnico eden pa je še prikloplen zarven sam ne vem zakaj je.

A lahko prosim to poslikas, mislim da ni nobenemu nic jasno iz tvojih opisov. Ampak sumim, da nimas original xenon zarometov, ampak navadne halogenske zaromete z leco (ni vsak zaromet z leco kar xenon zaromet). Ce je to res, potem imas H1 zarnico v projektorju za leco, na to zarnico se res priklopi ena zica (plus), druga (minus) pa na parabolo projektorja nekje zraven zarnice.
Ce bi imel dejansko originalne xenon zaromete, bi imel popolnoma drugacen konektor za xenon zarnico in ta bi bil na kablu ki bi sel iz balasta.
Dopuscam drugo moznost, da si kupil kake rabljene originalne xenon zaromete brez vsega (balasta, zarnic), pa ti ne pasejo priklopi. Ne vem, poslikaj nam, pa ti bomo povedali najlazje kaksno imas situacijo.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

bobi20
Nov uporabnik

GOLF 4 KSENON

Napisal/-a bobi20 Pe dec 13, 2013 12:24 pm

Ker bi rat na avto dal ksenon sem bil danes na uradnem servisu ker me je znimal koliko pride komplet za praje žarometov. Cena 600+ostali stroški.
Zdej me pa zanima ali se splača to kupit ali dobit od kakega razbitega pa samo kej dokupit ali je bolje imeti navadne žarnice

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Re: GOLF 4 KSENON

Napisal/-a Mate Pe dec 13, 2013 12:31 pm

Zamenjava navadnih žarometov za original xenon na tem avtu:
- Oba xenonska žarometa, komplet cena cca 400-500€ za rabljene na ebayu
- Avtomatska regulacija višine - ALWR (dva senzorja, kabli in adapterji za luči) 200 €
- Pranje žarometov, najbrž 100 do 200 € rabljeno
- Veliko dela za montažo vsega skupaj in programiranje računalnikov luči.
To je minimum kar rabiš, da bo stvar približno legalna, pa še vseeno boš imel težave z legalizacijo. Bodi zelo pozoren na točno kodo luči. Morajo biti za EU trg, da imaš sploh možnosti za homologacijo. Jaz sem za xenon zapravil nekje okrog 1000€, ker sem se z enimi žarometi nategnil in na koncu jih nisem mogel homologirati, ker so bili za južnoameriški trg. Zgleda veliko boljše, sveti ne toliko boljše. Če je vredno naj vsak presodi sam. Cene sem pisal po spominu izpred cca 5 let. Lahko da so zdaj drugačne. Če rabiš še kaj bolj detajlno, mi pošlji ZS.
Slika

hippo
Poznavalec foruma

Re: GOLF 4 KSENON

Napisal/-a hippo Pe dec 13, 2013 12:51 pm

Na golfu 4 pusti gor kar navadne žaromete, ker te bo na koncu prišlo skoraj toliko, kot je avto vreden.
Pa da ne bi pomislil dajati gor kitajskih ponaredkov, ker nimajo regulacije višine in mi gre totalno na živce, ko me vsake toliko nek pameten nasproti vozeči osebek zaslepi s temi fejk xenonkami...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe dec 13, 2013 1:43 pm

Pa menda ne boš xenon tlaču na golfa ker je že zastarela tehnologija oz se izdeluje že iz prazgodovine, raje daj zasenčene led gor lepše zgleda pa še bolje sveti ponoči. :D
Lp

bobi20
Nov uporabnik

Napisal/-a bobi20 So dec 14, 2013 11:15 am

glede na strošk bom pustu kr tku kt je. žarometa ma itak od r32 look tku da sam ene bolše žarnice pa je

xl123
Nov uporabnik

Xenon kit 35w vs 55w

Napisal/-a xl123 Če dec 26, 2013 8:52 am

Zdravo,
Kupil sem xenon kit 55W z Ebay-a, sedaj pa me zanima ali lahko zamenjam oz. priklopim na isti balast tudi žarnce 35W?
Glede na to, da nisem od stroke, me v bistvu namreč zanima, ali je balast lahko univerzalen za oboje W žarnic, ali je balast nastavljen zgolj za določene W žarnice (35W oz. 55W).
Hvala za odgovore.

gasolinedream
Uporabnik

Re: Xenon kit 35w vs 55w

Napisal/-a gasolinedream Če dec 26, 2013 12:08 pm

Niso vsi kiti enaki. Pri nekaterih kitih enakega proizvajalcega dobiš celo dva različna tipa žarnic glede na watte (low pressure in high pressure). Balast načeloma ni univerzalen. Bi pa moralo pisat če temu ni tako.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po dec 30, 2013 5:36 pm

Kolikor sem jaz bral, 35 in 55W komponent pri xenon kitih ni pametno mesat med sabo, kakorkoli sploh. Niti 55W zarnic na 35W balast, kar se slisi se najbolj ziher varianta, vseh ostalih variant jaz osebno ze po common sense-u ne bi probaval kombinirat..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 Ne jan 05, 2014 10:49 pm

Kaj se bolj splača? Kupit na ebayu kaj takega: http://www.ebay.com/itm/Renault-Megane- ... 43aaa9624c

Al kupit en xenon hid kit za 150€ in ga vstavit na original luči renault megane 2 1.9 dci? (s parabolo)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jan 05, 2014 11:17 pm

Zadeva ne bo legalna, razen če boš naredil po vseh zgornjih opisanih postopkih, kar pa ne bo le 150€. V primeru nesreče lahko pride do tega, da imaš tehnično neizpravno vozilo.

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 Po jan 06, 2014 7:09 am

Ja kje se pa dobi oz. lahko naroči avtomatsko nastavljanje višine in pranje žarometov?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po jan 06, 2014 9:46 am

M3-E92 je napisal/-a:Kaj se bolj splača? Kupit na ebayu kaj takega: http://www.ebay.com/itm/Renault-Megane- ... 43aaa9624c

Al kupit en xenon hid kit za 150€ in ga vstavit na original luči renault megane 2 1.9 dci? (s parabolo)

Pazi, zgornje D2S xenon luci iz ebay-a ne bo slo priklopit direktno na originalno napeljavo avta, ce imas originalno halogensko luc! Poleg tega zgornji link vkljucuje samo dejansko ohisje luci, ne vkljucuje balasta, igniterja in pa D2S xenon zarnice. V najboljsem primeru, ce priklop med halogensko in xenonsko lucjo stima (je enak), moras racunalniku avta povedat da je zdaj notri xenon luc in pa dokupit balaste, igniterje in zarnice. V najslabsem primeru priklop ne stima in se bos jebal se s tem.

Xenon kit za 150 eur je verjetno isti falus kot xenon kit za 50 eur. In prosim, v dobro vseh ostalih udelezencev na cesti (ce ze ne zaradi sebe in kazni ki te lahko doleti), NE ga dajat v original luci s parabolo.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 06, 2014 9:52 am

M3-E92 je napisal/-a:Ja kje se pa dobi oz. lahko naroči avtomatsko nastavljanje višine in pranje žarometov?

Ceneje bo če boš menjal avto.
Pa še to neke čipšit luči je škoda kupovat, ker so dobesedno zanič kvaliteta je na podnu
Lp

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 Po jan 06, 2014 9:33 pm

No mi je en električar iz nemčije za 150€ xenonke naročo (kit) 6000K in delujejo fenomenalno! Zanima me samo ena stvar.. na meganu imam nastavljeno da se avtomatsko luči prižgejo ko se prižge avto, in ko se prižgejo luči, xenonke na hitro utripnejo potem pa se počasi napolnijo.. a je to normalno da utripnejo kot da so že napolnjene in se potem napolnijo?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To jan 07, 2014 8:51 am

Xenon se vedno prizge z zelo mocnim in kratkim flash-em ko vzge plin, potem pa se zacne dejansko ogrevat in v vecini primerov rabi kako sekundo do tri da pride do prave svetilnosti. http://www.youtube.com/watch?v=yh48V-uw1Gc

Pa si resno zmontiral xenon kit v halogenske parabole, kljub celemu thread-u postov o tem, kako to grdo blesci? Upam da si vzel vsaj zarnice z R oznakami (zarnice s shield-om proti blescanju, posebej namenjene za parabole), ceprav ne pomagajo ravno nekaj, vseeno bolje kot navadne..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 To jan 07, 2014 4:12 pm

Res sem jih montiral.. Prilepim slikice dans večer.. Prav lepo svetijo kot prava xenon luč..

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 To jan 07, 2014 4:49 pm

Pozabo sem slikat snop.. ampak ok tole mi je pa ratalo.. xenonke so 6000K

Snop pa zgleda skoraj popolnoma enako kot xenonski, sicer ne vem kako je to možno ampak sploh nima halogenskega snopa..

Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To jan 07, 2014 10:10 pm

Ah, OK, v prvem postu si napisal, kot da imas sedaj halogenske luci s parabolo (reflektorske), ne pa projektorske, zato sem ti "tezil", ker sem mislil da imas navadne luci. Se vedno ni legalno, je pa milijonkrat bolje glede slepenja nasproti vozecih in privabljanja policajev. Poslikaj se snop v steno, pa ti bomo hitro povedali kaj je res. Za meganove projektorje res ne vem, popolnoma mozno je, da imajo straight cut-off, ne navaden halogenski..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov