Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Če jan 03, 2013 4:58 pm

žuža je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
žuža je napisal/-a:wtf? :huh:

Ne sekiraj se, mal te jebbe v glavo, ker nisi Prinsa vzel, drugače pa nič zlonamernega. =P

Ma vem. Samo če vprašam na forumu, pričakujem pač neko pomoč, odgovor, .. saj temu služijo forumi. Za izmenjavo mnenj (normalna komunikacija) ne pa nekih napadov samo zato, ker uporabljam drugačen sistem. Bi mi enako pomagal četudi ne bi napisal tist komentar :)

Vprašal pa sem, čisto tako, da vem ali lahko Flash Lube natočim, ali mora biti ravno JLM. To me predvsem zanima :)

In zanimalo me je kje vse se da dobiti, poleg pri monterju, da vidim a mi je spotoma blizu službe (LJ) ali nekje doma na Gorenjskem (bližje Kranjski Gori, ker sem se praktično preselil).
Ne vem, a je težko napisat (če slučajno nekdo ve) "Živjo Žuža. Dobiš na prodajnem mestu A, na prodajnem mestu B, lahko pa preveriš tudi pri XY trgovini" :)

to da Plinaš večkrat "napada" tiste k nimamo Prins mi je jasno, sem že opazil :)

plinaš, na Verovškovi se mi zdi, da imajo le Flash Lube in Valve Care, JLM pa nisem opazil.

JLM prodajajo med drugim tudi pri Prins-u v Domžalah...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jan 03, 2013 5:43 pm

žuža je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

Ne sekiraj se, mal te jebbe v glavo, ker nisi Prinsa vzel, drugače pa nič zlonamernega. =P

Ma vem. Samo če vprašam na forumu, pričakujem pač neko pomoč, odgovor, .. saj temu služijo forumi. Za izmenjavo mnenj (normalna komunikacija) ne pa nekih napadov samo zato, ker uporabljam drugačen sistem. Bi mi enako pomagal četudi ne bi napisal tist komentar :)

Vprašal pa sem, čisto tako, da vem ali lahko Flash Lube natočim, ali mora biti ravno JLM. To me predvsem zanima :)

In zanimalo me je kje vse se da dobiti, poleg pri monterju, da vidim a mi je spotoma blizu službe (LJ) ali nekje doma na Gorenjskem (bližje Kranjski Gori, ker sem se praktično preselil).
Ne vem, a je težko napisat (če slučajno nekdo ve) "Živjo Žuža. Dobiš na prodajnem mestu A, na prodajnem mestu B, lahko pa preveriš tudi pri XY trgovini" :)

to da Plinaš večkrat "napada" tiste k nimamo Prins mi je jasno, sem že opazil :)

plinaš, na Verovškovi se mi zdi, da imajo le Flash Lube in Valve Care, JLM pa nisem opazil.

forumi in teme v forumih obstajajo tudi za to , da se berejo ... ne pa da se vsakih 5 strani pojavljajo ista vprašanja ...

če v času zelo dobrih iskalnikov nisi sposoben 5 x kliknit na internetu si navadna lenoba ...
1, vpišeš v google : jlm aditiv generalni zastopnik
2,klikneš tole : http://www.jlmlubricants.com/en
3, http://www.jlmlubricants.com/en/where-to-buy
4, http://www.jlmlubricants.com/en/where-t ... europe#map
5, klikneš na "slovenia" in voila :wiihuu lej ga zlomka : http://www.avtonaplin.si/

in ja , prav zanalašč ti nisem dal linka - tega : http://www.jlmlubricants.com/en/where-t ... europe#map ker je na linku tudi monter prins-a ... že tako je zmeraj huda ura - kot videno - kaj bo šele zdaj , ko sem ti ga posredoval ..

če si napisal , da na plastenki piše : " uporabljajte samo originalno jlm tekočino !!!" - ja jaz ne vem ali naj ti mogoče priporočim google translate ali kaj ?
In : Ne uporabljajte tekočin drugih proizvajalcev !!! ker se razlikujejo po viskoznosti !!! in ker potem zaradi druge viskoznosti ter drugačnega razmerja aditivov v tekočini ne nudi optimalnega doziranja !!!

živjo žuža ! naprej vprašaj pri monterju , če se lahko pri njem nabavi tekočina ..če je nima , ga vprašaj , če je lahko tako dober in ti pove na kateri strani knjižice za uporabo sistema JLM je spisek prodajnih mest v sloveniji.. če tega ni , ga vprašaj če ti lahko pošlje na mail prodajna mesta od ljubljane do jesenic ...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bolje napisati : " nisem pogledal ....nisem vprašal prodajalca .... "
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1,google
2,vpišeš "butan plin "
3,klikneš na domačo stran
4,avtoplinske črpalke : in zmaga je tu !!! again ..

Ljubljana

Verovškova ulica 70, 01/588 98 56 . pokličeš in ko se na drugi strani oglasi ( moraš malce počakati ker fant pač dela sam na črpalki ali pa poklicati še enkrat) : " butan plin črpalka prosim ...ali imate pri vas JLM aditiv ? .... imamo - pollitrskega ali litrskega ? aha super..hvala lepa nasvidenje ... " klic opravljen ob 16,48 uri 03,01,2013 ... fak kolk je to težko ane ...

in potem se delaš še užaljenega ... lej sorry samo forumi so za pomoč ko sam ne najdeš nič uporabnega ...ne ko se ti ne da poiskati ...

tko in zdej boš moral dat za enga laškega .. :pivo
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jan 03, 2013 6:20 pm

tako..sedaj pa še malo monologa ...

( se opravičujem za dretje ) NIKOLI IN NIKDAR NIKOMUR NE PRIVOŠČIM KAKRŠNIHKOLI TEŽAV Z AVTOPLINSKO NAPRAVO !! upam , da je sedaj to kristalno jasno ...

ko me nekdo poprosi za nasvet , ga dam ... tudi odsvetujem kakšno stvar ... a če se taisti član foruma odloči za drugo opcijo ( beri : si je zaradi par sto € razlike v ceni naprave - ki bo montirana v ponavadi kar nekajkrat vrednejše vozilo , kateremu lahko naredi veliko slabega - sposoben izpiliti kvadratno luknjo v koleno - potem iz te razlike kupiti nov gsm katerega ne zna / noče uporabiti ) potem mu nisem kriv ...

tole je za T1cKO - stari... kolk ti potem požre bencina zraven plina , če se vsakič , ko se voziš nad 5400 laufa na bencin??

če napišem " a sem ti rekel ?" ni privoščljivost ... kvečjemu mu hočem dati vedeti , da ima po par mesecih še vse možnosti , da odmontira tista "j***a" ven iz avta ter dobi povrnjen denar ...

nisem kriv za nekvalitetne komponente ter šalabajzersko montažo ... nisem kriv , če so v sloveniji ostali monterji "prvi in najbolj vodilni v svetu!" , če imajo ostale naprave pol daljšo garancijo kot prins potem pa ti ventili , izparilec in računalnik padejo na strošek lastnika avta ko crknejo ... ( wtf pa rabim 7 letno garancijo - a na bakrenko pa vezice ???) ...

priznam da sem zadnje čase / večkrat / zmeraj bolj pogosto : sarkastičen , zajedljiv , pikanten in tudi jezen ... a to samo zaradi takih carjev/monterjev , ki obljubljajo vse in še več pa še skoraj bi ti nakazali 100€ samo da bi pri njih zastonj zmontiral - potem ko pa : meče na bencin pri revnih 5400obr/min , ugašuje pozimi ko preklaplja na plin ( no tu je treba napisati "če preklaplja sam ob obratih prostega teka " ) , prižiga "check engine" lučko - ja potem je pa ali krivo vse drugo ( premalo propana , prehladen tank , ali celo ta zadnja od plineksa da se jim en šit ne sanja kaj bi bilo narobe ) ali pa da celo to tako mora delati "ne delati kot bi moralo" ... še to se manjka , da rečejo stranki "ja to je to za ta denar " - ko Vas šmirgla ...

tako da moji dragi forumaši - nisem kriv za vaše težave a vam jih tudi pod razno ne privoščim ... ni pa za težave kriv plin ( načeloma ne , dokler ni svinjsko umazan )... plin je cool ...samo nekateri mečejo slab glas nanj ...

se mi pa zdi , da bi lahko - mogoče - se pa le kdaj srečali kje kdaj in se skupno poveselili kajti glede na to koliko prihranimo si pa zaslužimo tista dva pira vsak ... če ima kdo kakšno idejo kdaj in kje bi se dobili ter malo pocvilili na plin? ... pa ne prekmalu ...počakajmo na +15stC da ne bo kdo rekel , da smo ga namenoma izobčili pa je moral pripeljati na bencin ... =P

pa lep pozdrav in veselo v nove kilometre Vam želi plinaš
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe jan 04, 2013 10:13 am

plinaš je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:a te je mogoče kdo tukaj pred montažo kaj posvaril glede zmogljivosti uparjalnikov ?? jap...je ...

tisto pri tankanju je pa normalno ...

Hehe...no to dela, ko fajn stopim na plin. Prilagam še odgovor z strani plineksa:

Pozdravljeni,

uparjalnik je sigurno zadosti zmogljiv, enak uparjalnik smo recimo uporabili pri Maseratiju, ki ima 400 konjev. Zakaj preklaplja na bencin težko rečem, verjetno pa zaradi premalega deleža propana v mešanici LPG.

če oni tako pravijo potem mora biti res( :shock: koliko uparjalnikov istega tipa pa so dali v maseratija ???) ...in nikjer niso napisali , da tisti maserati pa ne preklaplja na bencin ko ga pohodiš do konca ...eno je , da nekaj vgradijo - ni pa rečeno da to tam notri tudi dela ...

saj so baje najboljši in z največ izkušnjami kar pove tudi ta del njihovega odgovora :citat - " Zakaj preklaplja na bencin težko rečem," - konec citata ... :lol:
(zna biti . da pri polnem gasu alternator proizvaja višek električnega toka , katerega plinska naprava preusmeri v "elektro + becin mode" :lol: :lol: :lol: )
nekaj takega je bilo tukaj že omenjeno ... =P

glede na zadnji del odgovora ti dam en nasvet :idea: - pojdi tankat v celje čisti propan ... če te bo še "zajebavalo" naj se plineks in OMV zmenita med sabo kdo strelja buče ... =P ( če bo delalo v redu pa zahtevaj , da ti "propansko" napravo zamenjajo z napravo za LPG ) :rofl

Sem že navajen na tak odgovor z njihove strani. Večinoma ti povedo, vendar si tak na istem kot prej :D

Bom res šel enkat v Celje tankat tisti Propan pa da vidimo. Drugim se pa to ne dogaja pozimi, tisti kateri imate nad 200konjec recimo?

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Pe jan 04, 2013 10:58 am

plinaš je napisal/-a:
žuža je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

forumi in teme v forumih obstajajo tudi za to , da se berejo ... ne pa da se vsakih 5 strani pojavljajo ista vprašanja ...

če v času zelo dobrih iskalnikov nisi sposoben 5 x kliknit na internetu si navadna lenoba ...
1, vpišeš v google : jlm aditiv generalni zastopnik
2,klikneš tole : http://www.jlmlubricants.com/en
3, http://www.jlmlubricants.com/en/where-to-buy
4, http://www.jlmlubricants.com/en/where-t ... europe#map
5, klikneš na "slovenia" in voila :wiihuu lej ga zlomka : http://www.avtonaplin.si/

in ja , prav zanalašč ti nisem dal linka - tega : http://www.jlmlubricants.com/en/where-t ... europe#map ker je na linku tudi monter prins-a ... že tako je zmeraj huda ura - kot videno - kaj bo šele zdaj , ko sem ti ga posredoval ..

če si napisal , da na plastenki piše : " uporabljajte samo originalno jlm tekočino !!!" - ja jaz ne vem ali naj ti mogoče priporočim google translate ali kaj ?
In : Ne uporabljajte tekočin drugih proizvajalcev !!! ker se razlikujejo po viskoznosti !!! in ker potem zaradi druge viskoznosti ter drugačnega razmerja aditivov v tekočini ne nudi optimalnega doziranja !!!

živjo žuža ! naprej vprašaj pri monterju , če se lahko pri njem nabavi tekočina ..če je nima , ga vprašaj , če je lahko tako dober in ti pove na kateri strani knjižice za uporabo sistema JLM je spisek prodajnih mest v sloveniji.. če tega ni , ga vprašaj če ti lahko pošlje na mail prodajna mesta od ljubljane do jesenic ...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1,google
2,vpišeš "butan plin "

Ljubljana

Verovškova ulica 70, 01/588 98 56 . pokličeš in ko se na drugi strani oglasi ( moraš malce počakati ker fant pač dela sam na črpalki ali pa poklicati še enkrat) : " butan plin črpalka prosim ...ali imate pri vas JLM aditiv ? .... imamo - pollitrskega ali litrskega ? aha super..hvala lepa nasvidenje ... " klic opravljen ob 16,48 uri 03,01,2013 ... fak kolk je to težko ane ...

in potem se delaš še užaljenega ... lej sorry samo forumi so za pomoč ko sam ne najdeš nič uporabnega ...ne ko se ti ne da poiskati ...

Tooooo care! :mrgreen:

- Seveda forumi obstajajo tudi za to. Vendar v iskalniku sem iskal, pa odgovor nisem našel. Zato sem vprašal. Preveril tudi zadnjih 10 strani, pa ni govora o tem. 8)

- Če v času dobrih iskalnikov ne znaš iskat, pa potem drugim pametuješ .. jebiga - tvoj problem. :) Sem že preveril http://www.jlmlubricants.com/en, preiskal zastopnike in glej ga zlomka.. za LPG produkte Slovenije ni na spisku! :wiihuu Samo Hrvaška. In prav na tem linku katerega ti daješ je monter Prinsa, vendar ni navedeno da ima LPG&CNG produkte :wiihuu oops

- Kljub temu kaj na plastenki piše sem vseeno vprašal. Vprašati ni greh, mar ne? Ravno tako ti v homologaciji avtomobilov recimo piše "vrsta goriva - eurosuper95", pa potem lahko stotko točiš in ne bo nič narobe z avtom. Zato sem vprašal, kakšne so razlike ... ravno zaradi viskoznosti. Lahko bi imel enako viskoznost, samo druga znamka, mar ne? A je težko napisati odgovor "Ne, raje ne vlivaj druga olja, saj se razlikujejo v viskoznosti. Preverjeno", kot pa pisat klobase od teksta samo da nekoga "napadeš", ker pač morebit nima istega sistema kot ti ali pa ga smatraš "butljem" "ker ta pojma nima".
Malo kulture dijaloga ne bi škodilo.
Pa samo lepo sem vprašal .....

- Ja! Nisem opazil! Večkrat tam točil in ko sem plačal, vendar nikoli nisem detaljno gledal kakšne še produkte prodajajo. Opazil sem (padlo v oči) FlashLube in Valve Care, ostalih olj in podobno nisem opazil. Je to tako velik problem?
Dokler sem čakal nek pameten odgovor od sočlanov foruma, sem obrnil par številk in se pozanimal. In v vednost za druge člane tega foruma... Ja, na Verovškovi pri Butan plinu imajo JLM Valve Saver Fluid.
In želel sem danes se opravičiti na temi in napisati, da si imel prav, da imajo na Verovškovi .. odprem forum in kaj vidim? Tvojo bolj kot ne neprijazno reakcijo.

- Čemu potem forum sploh služi, če se vedno pojaviš ti s takimi komentarji "imaš google", "išči v iskalnikih", .. Najbolje bi bilo potem tole temo zapret in naj administrator pusti sporočilo "Vse kar vas zanima o Avtoplinu poiščite na Googlu :wiihuu"

Mislm, svašta res .. :?
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe jan 04, 2013 11:12 am

žuža je napisal/-a:Vprašanje. Na posodi mi piše "use only JLM Valve Saver Fluid"
Lahko dam kaj drugega not (FlashLube?) al mora bit prav od JLM? In kje se da kupiti JLM v Sloveniji (oziroma LJ ali Gorenjska)?

lp,
žuža

Jaz bi samo še dodal, da najceneje prideš skoz če naročiš iz tujine. Sam sem naročil 5l kanister ki stane 52,99€ ter poštnina 26,50 torej vseskupaj 79,49€. To je za 1 liter 15,90€.
http://www.gasshoponline.com/epages/614 ... ageSize=50
5L je dovolj za približno 5000l avtoplina torej za okoli 45.000km.

Moreš pa pogledat, če ti res porabi na 50l avtoplina 50ml oz. pol deci...če temu ni tako je potrebno nastavit, kar je zelo teško. Sam se z tem ubadam že pol leta ;)

Pri AvtoNaPlin so imeli le 1litersko za ceno 26€. 5L pa stane pri njih 88€, vendar tega mislim da sploh ne prodajajo, kljub temu, da je v ceniku zajet... http://www.avtonaplin.si

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Pe jan 04, 2013 11:17 am

MasTTer je napisal/-a:
žuža je napisal/-a:Vprašanje. Na posodi mi piše "use only JLM Valve Saver Fluid"
Lahko dam kaj drugega not (FlashLube?) al mora bit prav od JLM? In kje se da kupiti JLM v Sloveniji (oziroma LJ ali Gorenjska)?

lp,
žuža

Jaz bi samo še dodal, da najceneje prideš skoz če naročiš iz tujine. Sam sem naročil 5l kanister ki stane 52,99€ ter poštnina 26,50 torej vseskupaj 79,49€. To je za 1 liter 15,90€.
http://www.gasshoponline.com/epages/614 ... ageSize=50
5L je dovolj za približno 5000l avtoplina torej za okoli 45.000km.

Moreš pa pogledat, če ti res porabi na 50l avtoplina 50ml oz. pol deci...če temu ni tako je potrebno nastavit, kar je zelo teško. Sam se z tem ubadam že pol leta ;)

Pri AvtoNaPlin so imeli le 1litersko za ceno 26€. 5L pa stane pri njih 88€, vendar tega mislim da sploh ne prodajajo, kljub temu, da je v ceniku zajet... http://www.avtonaplin.si

Sem že videl to spletno stran. Bom naslednjič tam naročil. :)

Hvala za obvestilo vseeno :)
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 So jan 05, 2013 9:26 pm

MasTTer je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:a te je mogoče kdo tukaj pred montažo kaj posvaril glede zmogljivosti uparjalnikov ?? jap...je ...

tisto pri tankanju je pa normalno ...

Hehe...no to dela, ko fajn stopim na plin. Prilagam še odgovor z strani plineksa:

Pozdravljeni,

uparjalnik je sigurno zadosti zmogljiv, enak uparjalnik smo recimo uporabili pri Maseratiju, ki ima 400 konjev. Zakaj preklaplja na bencin težko rečem, verjetno pa zaradi premalega deleža propana v mešanici LPG.

če oni tako pravijo potem mora biti res( :shock: koliko uparjalnikov istega tipa pa so dali v maseratija ???) ...in nikjer niso napisali , da tisti maserati pa ne preklaplja na bencin ko ga pohodiš do konca ...eno je , da nekaj vgradijo - ni pa rečeno da to tam notri tudi dela ...

saj so baje najboljši in z največ izkušnjami kar pove tudi ta del njihovega odgovora :citat - " Zakaj preklaplja na bencin težko rečem," - konec citata ... :lol:
(zna biti . da pri polnem gasu alternator proizvaja višek električnega toka , katerega plinska naprava preusmeri v "elektro + becin mode" :lol: :lol: :lol: )
nekaj takega je bilo tukaj že omenjeno ... =P

glede na zadnji del odgovora ti dam en nasvet :idea: - pojdi tankat v celje čisti propan ... če te bo še "zajebavalo" naj se plineks in OMV zmenita med sabo kdo strelja buče ... =P ( če bo delalo v redu pa zahtevaj , da ti "propansko" napravo zamenjajo z napravo za LPG ) :rofl

Sem že navajen na tak odgovor z njihove strani. Večinoma ti povedo, vendar si tak na istem kot prej :D

Bom res šel enkat v Celje tankat tisti Propan pa da vidimo. Drugim se pa to ne dogaja pozimi, tisti kateri imate nad 200konjec recimo?

mam plin v AR 156 2.5 (3.0) V6 (Prins VSI) inv AR 166 3.0 V6 (Prins VSI2), pri obeh nikoli pri nobeni temperaturi ne preklaplja na benz.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So jan 05, 2013 10:33 pm

žuža je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Tooooo care! :mrgreen:

- Seveda forumi obstajajo tudi za to. Vendar v iskalniku sem iskal, pa odgovor nisem našel. Zato sem vprašal. Preveril tudi zadnjih 10 strani, pa ni govora o tem. 8)

- Če v času dobrih iskalnikov ne znaš iskat, pa potem drugim pametuješ .. jebiga - tvoj problem. :) Sem že preveril http://www.jlmlubricants.com/en, preiskal zastopnike in glej ga zlomka.. za LPG produkte Slovenije ni na spisku! :wiihuu Samo Hrvaška. In prav na tem linku katerega ti daješ je monter Prinsa, vendar ni navedeno da ima LPG&CNG produkte :wiihuu oops

- Kljub temu kaj na plastenki piše sem vseeno vprašal. Vprašati ni greh, mar ne? Ravno tako ti v homologaciji avtomobilov recimo piše "vrsta goriva - eurosuper95", pa potem lahko stotko točiš in ne bo nič narobe z avtom.

- Ja! Nisem opazil! Večkrat tam točil in ko sem plačal, vendar nikoli nisem detaljno gledal kakšne še produkte prodajajo. Opazil sem (padlo v oči) FlashLube in Valve Care, ostalih olj in podobno nisem opazil. Je to tako velik problem?
Dokler sem čakal nek pameten odgovor od sočlanov foruma, sem obrnil par številk in se pozanimal. In v vednost za druge člane tega foruma... Ja, na Verovškovi pri Butan plinu imajo JLM Valve Saver Fluid.
In želel sem danes se opravičiti na temi in napisati, da si imel prav, da imajo na Verovškovi .. odprem forum in kaj vidim? Tvojo bolj kot ne neprijazno reakcijo.

- Čemu potem forum sploh služi, če se vedno pojaviš ti s takimi komentarji "imaš google", "išči v iskalnikih", .. Najbolje bi bilo potem tole temo zapret in naj administrator pusti sporočilo "Vse kar vas zanima o Avtoplinu poiščite na Googlu :wiihuu"

Mislm, svašta res .. :?

in vse to samo da ne bi dal za en pir ..saj je v redu ... =P

le kako je pa meni uspelo ? in po petem kliku sem dobil tale rezultat ( tudi v mojem posti z linki ) : pod slovenia !!!! prav na tem linku , za katerega ti trdiš , da je samo hrvaška .... moraš potegniti malce s scroll-om navzdol do črke "S" kot slovenija ...

še enkrat link od jlm - za druge - : http://www.jlmlubricants.com/en/where-t ... europe#map

Slovenia (2)
Avtohisa K d.o.o.
patricija@kruno.si
+386 (0)7 4992 322
Diesel
Petrol
Service
IQ Sistemi d.o.o.
info@avtonaplin.si
+38 642 316 219

v homologaciji ... v navodilih za uporabo pa ponavadi - pri novejših motorjih - piše : "uporabljajte bencin z najmanj 95 oktani" ....

ni velik problem povedati ... a ko sem ti povedal , si to , da prodajajo "jlm" na verovškovi , si kategorično zanikal kot največji vseved ... jaz sem celo preveril tisto kar sem vedel ..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
žuža - ja dobiš pri tvojem monterju - vsaj naj bi bilo tako ... saj praviš da je s tvojih koncev - skoraj sosed ... drugače ti pa mora povedati kje lahko nabaviš tekočino ( hint : verovškova ljubljana )
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1,google
2,vpišeš "butan plin "

Ljubljana

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

priznam ... maksimalno sem bil neprijazen ... bi bil veliko manj , če bi vedel , da si tako občutljiv ... bom vedel za drugič ...

ni pa čudno , da si "JLM" plastenko spregledal med vsemi tistimi svetlimi , ki smo jih navajeni - http://www.jlmlubricants.com/en/product ... luid-500ml

ups ... v iskalnik foruma , ki je zgoraj sem odtipkal "jlm" ... in glej ga zlomka - par rezultatov (in med njimi so tudi uporabnik foruma , ki imajo "jlm" pa jim pošlješ privatno sporočilo in ti bodo verjetno povedali , kje nabavljajo tekočino) :
viewtopic.php?f=2&t=43038&start=3280

( Približno 9 rezultatov (0,23 s) ) ..... no comment ...

in ja .. / tko in zdej boš moral dat za enga laškega .. /............tole je bilo mišljeno kot "zakopati bojno sekiro " - "urediti medsoseske odnose" ... figurativno ...pa ni treba ....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
in če nisi prebral bom skopiral še enkrat :
"ko me nekdo poprosi za nasvet , ga dam ... tudi odsvetujem kakšno stvar ... a če se taisti član foruma odloči za drugo opcijo ( beri : si je zaradi par sto € razlike v ceni naprave - ki bo montirana v ponavadi kar nekajkrat vrednejše vozilo , kateremu lahko naredi veliko slabega - sposoben izpiliti kvadratno luknjo v koleno - potem iz te razlike kupiti nov gsm katerega ne zna / noče uporabiti ) potem mu nisem kriv ..."

"če napišem " a sem ti rekel ?" ni privoščljivost ... kvečjemu mu hočem dati vedeti , da ima po par mesecih še vse možnosti , da odmontira tista "j***a" ven iz avta ter dobi povrnjen denar ... "
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pa nisem otrok računalniške dobe - kvečjemu eden večjih neznalcev okoli compa ...sem šlosar stare šole , ki če ne gre zlahka pač vzame v roke večjo macolo ...
in nisem prostovoljni iskalnik po internetu , ki samo čaka , da ga bo kdo kaj vprašal ...kajti tudi jaz porabljam svoj čas za iskanje svojih stvari ...
tole na forumu mi je v veselje in razvedrilo - zato včasih tudi kakšen post , pri katerem se mogoče kdo čuti okrcanega z moje strani - pa velikokrat ni tako - le mogoče za nekatere preveč sarkastičen ...
če sem pa koga spravil v jok naj pove , se mu bom opravičil pa še na pir ga bom peljal ....z balenotom ... :lol:
---------
če se vedno pojaviš ti s takimi komentarji "imaš google", "išči v iskalnikih".......... včasih smo se imeli bolj fajn ko ljudje niso bili tako občutljivi ...malo smo se kregali pa malo nasmejali ...
se mi zdi , da si pri zadnjih , ki lahko rečejo "zaprite temo" ...
--------
plin je cnej k bencin

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 05, 2013 10:47 pm

Dobri ste, da znate dešifrirat te hieroglife :shock:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So jan 05, 2013 11:21 pm

peroRS je napisal/-a:Dobri ste, da znate dešifrirat te hieroglife :shock:

moraš počasi brati ker sem tudi jaz počasi pisal =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Ne jan 06, 2013 11:41 am

pero666 je napisal/-a:mam plin v AR 156 2.5 (3.0) V6 (Prins VSI) inv AR 166 3.0 V6 (Prins VSI2), pri obeh nikoli pri nobeni temperaturi ne preklaplja na benz.

Kje pa točiš avtoplin? Jaz ponavadi pri Petrolu. Sem pa prepričan, da sigurno ni v avtoplinu problem...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po jan 07, 2013 11:42 am

Meni tudi nikoli ne preklaplja na bencin. Pa se moj kafe mlinček vrti do 7200 rpm. ;)

Za nastavljanje doziranja tekočine za hlajenje ventilov sem pa jaz, v štartu nastavil tako, kot pravijo navodila (15 kapljic/minuto). Ampak ugotovil, da se kar drastično spremeni viskoznost olja, ko je v motornem prostoru toplo in začne prekomerno dozirat. Tako, da sem na koncu nastavil, da pri hladnem dozira kapljico na 7-8s, ko pa se zadeva ogreje pa canka nekje na 6s. Govorim o JLM olju in dozirni enoti. :)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Po jan 07, 2013 12:56 pm

LaMike je napisal/-a:Meni tudi nikoli ne preklaplja na bencin. Pa se moj kafe mlinček vrti do 7200 rpm. ;)

Za nastavljanje doziranja tekočine za hlajenje ventilov sem pa jaz, v štartu nastavil tako, kot pravijo navodila (15 kapljic/minuto). Ampak ugotovil, da se kar drastično spremeni viskoznost olja, ko je v motornem prostoru toplo in začne prekomerno dozirat. Tako, da sem na koncu nastavil, da pri hladnem dozira kapljico na 7-8s, ko pa se zadeva ogreje pa canka nekje na 6s. Govorim o JLM olju in dozirni enoti. :)

Aha, tak si ti to rešil. No ker jaz sem tudi nastavil 15kaplic na sekundo, vendar mi je nato pri 50l avtoplina pokurilo 2deci te tekočine, kar sem opazil šele pri tankanju hehe.... Bom poizkusil tako nastavit, mogoče malce še na manj, ker je v mojem najbrž bolj redko oljše.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po jan 07, 2013 3:00 pm

MasTTer je napisal/-a:
pero666 je napisal/-a:mam plin v AR 156 2.5 (3.0) V6 (Prins VSI) inv AR 166 3.0 V6 (Prins VSI2), pri obeh nikoli pri nobeni temperaturi ne preklaplja na benz.

Kje pa točiš avtoplin? Jaz ponavadi pri Petrolu. Sem pa prepričan, da sigurno ni v avtoplinu problem...

Saj ni...a nisi dobro prebral? Pravi da njemu nikoli ne preklaplja na benz niti ko ga obremeni do konca. Pa mislim da imata oba motorja čez 200KM...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Po jan 07, 2013 3:04 pm

Tako je. Najlažje je, da nastaviš na več, cca. 8s, se pelješ ene 20-30km in spet nastaviš na cca. 5-6s. Čisto točno pa je skoraj nemogoče. Imam pa JLM 1.2 (oranžna labela) olje. :)

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To jan 08, 2013 9:55 am

A se plin sploh splaca? Pravijo 50% glede na bencin samo je treba računat da s plinom naredis manj kilometrov. S svojmu 2.4 audijem nardim z bencinom okoli 700km na tank. S plinom pa kaksnih 500... S tem da je treba upostevat se porabo bencina dokler ne preklopi na plin.

Plin mene se vedno ni prepričal. Das 2 jurja vec pa mas dizlna...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike To jan 08, 2013 10:43 am

Jaz sem nekje v temi nardil primerjavo med 2.2 170 ps dizlom in 1.2 75 ps plinašom. In prišel do zaključka, da se do neke mere splača (če si nekje tukaj v razmerju kubature in moči). Torej, dokler je motor toliko šibkejši. Bi bil rezultat čisto drugačen, če bi imel enako močna motorja. :D Se pa splača, če ne misliš avta menjati. Potem se sigurno splača. ;)

Marketinški podatki podjetij so pa res zavajajoči. Sicer je v tej temi že 1000000000x omenjeno, da so. Niti 40% ne prišparaš. Prišparaš pa realno tam med 20-30%, če voziš relacije, če voziš po mestu pa nič. ;)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jan 08, 2013 1:26 pm

LaMike je napisal/-a:Jaz sem nekje v temi nardil primerjavo med 2.2 170 ps dizlom in 1.2 75 ps plinašom. In prišel do zaključka, da se do neke mere splača (če si nekje tukaj v razmerju kubature in moči). Torej, dokler je motor toliko šibkejši. Bi bil rezultat čisto drugačen, če bi imel enako močna motorja. :D Se pa splača, če ne misliš avta menjati. Potem se sigurno splača. ;)

Marketinški podatki podjetij so pa res zavajajoči. Sicer je v tej temi že 1000000000x omenjeno, da so. Niti 40% ne prišparaš. Prišparaš pa realno tam med 20-30%, če voziš relacije, če voziš po mestu pa nič. ;)

prihranek pri mojih dveh avtih se vrti od 34% tudi do 45% - vse pa je seveda odvisno od trenutnega razmerja bencin / plin ..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike To jan 08, 2013 1:49 pm

plinaš je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Jaz sem nekje v temi nardil primerjavo med 2.2 170 ps dizlom in 1.2 75 ps plinašom. In prišel do zaključka, da se do neke mere splača (če si nekje tukaj v razmerju kubature in moči). Torej, dokler je motor toliko šibkejši. Bi bil rezultat čisto drugačen, če bi imel enako močna motorja. :D Se pa splača, če ne misliš avta menjati. Potem se sigurno splača. ;)

prihranek pri mojih dveh avtih se vrti od 34% tudi do 45% - vse pa je seveda odvisno od trenutnega razmerja bencin / plin ..

Sam tvoja 2 sta malo bolj žejna, kot moj. =P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov