M3-E92 je napisal/-a:4300 je še dokaj rumena svetloba in se ti ne splača not devat če hočeš met pravi xenon izgled. Ta ko mi je to not montiral je rekel da jih je že vgradil stotine teh kitov, in še do danes ni noben hotu met 4300, vsak je vzel 6000k ker je to najbolj podobno xenonu
Velika je razlika med pravimi (dragimi) OEM Philips in Osram xenon zarnicami (ki so v najpogostejsih variantah 4300K, Osram Cool Blue Intense in podobne oglasevane ponavadi z Blue pa so 5000K) in pa poceni kitajskimi zarnicami. 4300K v kitih je ponavadi res malenkost rumenkasta, ne popolnoma lepa bela, kot jo dobis iz 4300K OEM zarnic v originalnih xenon projektorjih (je pa res, da leca v projektorju veliko naredi za barvo in izgled xenon-a, 4300K v projektorju s clear leco recimo izgledajo malenkost bolj bele kot iste zarnice v projektorju z "megleno" leco). Jaz imam 5000K kit in v aftermarket projektorjih s clear leco izgleda tako kot avti z originalnim xenonom (4300K). Svetloba kitajskega 6000K kita se pa ze na dalec vidi, ker se svetlika zelo modro, ceprav sama svetloba ni tako modra.
Aja, M3-E92, daj nam ze enkrat povej kak super-duper kitajski kit za 200 eur ti je to nabavil mehanikar, mislim da sem te enkrat to ze spraseval? Nekam veliko je 200 eur za kitajski kit, se Morimoto-jev kit, ki je med najbolj cislanimi med kitajskimi kiti ne stane toliko, vecina jih je pa itak popolnoma enakih in komaj vrednih tistih svojih 50 eur..