Daedalus je napisal/-a:Taki, ki POSPEŠIJO v naselju so redki. Ponavadi vozijo 60 ven in 60 noter. Je pa res, tisti, ki vozi 75 po naselju. In tisti, ki peljejo 110 po ravni cesti sredi ničesar me tudi ne motijo - kje si te našel v mojem odstavku mi res ni jasno...govoril sem o tistih, ki vozijo 30-40 čez omejitev...in morda bi bilo potrebno dodati še "čez neko normalno hitrost glede na pogoje (ovinki, preglednost, stanje cestišča itd.)", in se lepijo v rit, so nestrpni, blendajo itd.
Seveda se pameten takšnim umakne, tudi sam se (nisem mečkač, kjer lahko vozim 80-90, v ovinke ne bremzam kot trontelj, pa še vedno se najdejo divjaki, ki so 1x hitrejši od mene...go figure). Problem pa je, ker takšni ljudje ne vidijo dosti okoli sebe (beri: sebični, egoisti), in se prej ali slej kaj slabega zgodi. Ali zaradi pretiravanja, ali zaradi tega, ker naletijo na mečkače, ki se ne umaknejo (ja, potem je krivda malenkost deljena tudi na njih), in potem gredo prehitevat kjer raje ne bi itd., in pa seveda varnostna razdalja, ki je tako ali tako velik problem in totalna tujka na naših cestah za ogromno voznikov, ne samo za divjake in nestrpneže.
EDIT: Glede "pravne" države pa se strinjam. Po našem kraju že leeeeta prosto po prešernu vozi en strganec, za katerega sem ziher, da je brez izpita, in je povzročil že ničkoliko nesreč ter je zapitek IN džanki. Vsi vedo za kaj se gre, samo policija miži na oba očesa, ker si baje vedno ponajde nek alibi ali pa ima kakšne veze al nevem kaj...karnekaj. Če bi se pa nekdo odločil pihnit takega človeka (sicer nerad to govorim, ampak neke škode ne bi bilo, kvečjemu korist, ker se ne bi mogel razmnoževat naprej), ki je grožnja vsem, bi pa sedel 15 let. Pfej.
Zdej pa jaz ne razumem... kateri te motijo tisti, ki peljejo po AC 30-40km/h prehitro ali tisti, ki to počnejo v naselju. Na AC to pomeni 160-170 v naselju pa 80-90 - hmmmm mene na AC to ne moti, če vozi sigurno, se ne lima na rit in se obnaša strpno, ker ve, da mora zmanjševati hitrost zaradi tega, ker je sam prehiter glede na omejitve. V naselju pa ni nikakršnih opravičil saj je tam v večini dvosmerni promet poleg tega pa imamo v prometu še udeležene, pešce, kolesarje, mopediste, traktorje, mamice z vozički, skejterje in rolerje, pse, mačke itd...
Po drugi strani pa sem sam ogromno na cesti (cca 40.000km na leto) in vozim po omejitvah (včasih na AC kakih 10-20km/h čez, če je malo ali nič prometa) in se ne spomnim, da bi se mi v zadnjih dveh letih nekdo limal na rit in bil čisto živčen, da bi rad šel mimo tako, da mi ni jasno kako nekateri skos naletavate na take primerke - zdej ali imate res smolo ali pa nas vse skupaj tuki malate, da res vozite po maksimalni dovoljeni hitrosti a v bistvu ste precej pod in zato se vam pojavljajo take zadeve.
Drugače je pa vseeno fino, če si počasnejši, da vsaj malo omogočiš, da gre hitrejši mimo - to se da narediti na ogromno načinov in sploh ni nujno, da se moraš ustaviti ali pa zaviti s ceste dol. Dovolj je samo, da mu daš vedeti, da naj gre mimo in da ga ne boš probal zajebat in tudi sam pospeševati takrat, da te ja ne bo prehitel, kar navadno delajo razni taki dušebrižniki, ki v vseh drugih vidijo samo divjake in neprilagojence sami pa so v svojih očeh najbolj varni vozniki pod soncem.