Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

smrkec*
Nov uporabnik

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a smrkec* Sr maj 22, 2013 11:05 am

Jao, da še jaz povem svojo današnjo prigodo...
Se peljem po pomurski avtocesti in daleč pred seboj zagledam srebrnega A6 - ki stoji na voznem pasu (odstavnega pasa na tej avtocesti itak ni). Ko se malo bolj približam, vidim, da dejansko ne stoji ampak vozi vzvratno in to precej hitro :shock:. Nič jasno, mu potrobim in grem dalje. Niti malo mi ni bilo jasno kaj počne model... sem pomislil, da je morda sfalil izvoz, vendar vsaj v razmaku 1km ni bilo nobenega izvoza.... Čez par sekund pa vse jasno... malo naprej sem namreč zagledal darsovce v zasedi, kao kontrola vinjet - so imeli neke table, stožce in promet speljan le po voznem pasu.
WTF, res adijo pamet. Folk gre vozit vzvratno na eni najnevarnejših avtocest (polno tovornjakov, brez odstavnega pasu) zaradi fucking vinjete.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Re: ˝mečkarji˝na cesti

Napisal/-a SuperVeloce Sr maj 22, 2013 11:11 am

Daedalus je napisal/-a:Sicer imam precej več proti tistim, ki grejo 30-40 čez omejitev in se lepijo na rit in so nestrpni, so "mečkarji" (mečkači) tudi problem. Še posebej zato, ker jih precej takih ni ravno zavednih kaj se dogaja okoli njih. In, ja, tipično, po naseljih pa nespremenjeno nad omejitev.

Ampak še vedno mi gredo ta prvi bolj na živce. Mečkače bi samo poslal na Vransko dokler ne dobijo občutka za avto in samozaupanja, da lahko vozijo 90 kjer se to pač brez problema da...nestrpne in divje objestneže, ki mislijo, da je cesta njihov "playground", bi pa poslal na Goli otok...pa naj si tam zgradijo dirkališče.

Ne razumeš pa, da ravno prva in druga skupina voznikov spadata po tvoji logiki v isti koš. Zato bi moral takšne mečkače najbolj mrziti. Če se nekdo j***a 60 po regionalni, potem pa dobi jajce čez ravno naselje in se pelje 75, je to krepka prekoračitev in zame precej hujše kot peljati 110 po ravni cesti sredi ničesar. Tisti, ki res ne more, se ponavadi umakne ali pa ga ponavadi ni težko prehiteti. Medtem ko mečkači / city schumacherji se ti ne bodo umaknali za nič na svetu in ti bi ob prehitevanju še pospešil, ker njegova hitrost je edina varna.

edit: beseda jajce (množina) se tukaj cenzurira, kaj takšnega... :D
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr maj 22, 2013 11:42 am

Jaz bi pa opozoril na voznika Megana (2. gen.), ki sem ga že večkrat videl na štajerski AC, kjer se dnevno vozimo na šiht v LJ. Očitno gre za prenapetega prepotentneža, ki prav tako misli, da je vsa cesta njegova. Prehiteva vse povprek na način, da cik-caka, lima se na rit, skratka vozi zelo nevarno. Enkrat je na ta način v trojanskem tunelu precej grdo izsilil kolega, malo je manjkalo da bi se zaleteli. Registracija je MB (naprej nisem videl), spozna se ga pa po emblemu NK Maribor, ki mu visi na vzvratnem ogledalu (pripadnik Viol?). Upam, da ga nekoč nekdo ustavi in mu da dve okol kepe :/:o:/, preden povzroči kako piz**rijo, ki jih je zadnje čase vse preveč po slovenskih cestah. :evil:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr maj 22, 2013 12:00 pm

esem je napisal/-a:Pazite se belega BMW X6 s tablico nekaj podobnega KP CL 1 !

Za take pa si želim, da bi imel pri roki panzerfaust in pufff! :twisted: Ker ta avto točno to je, tank namreč, kjer pri trčenju potegne krajši konec nekdo drug, razen če ni v 40 tonskem šleperju. In glede na to, da jih v SLO ni ravno veliko, povzročijo precej velik odstotek nesreč. Zadnjič je en pijan z X6 do smrti zbil motorista, kaki dve leti nazaj je divjak v X6 pri Domžalah priletel v avto pred sabo (2 mrtva in težko ranjeni),... Ne vem, a bomo morali ljudje vzeti zakon v svoje roke in res začet streljat na take id**te oz. jih kakorkoli drugače izločit iz prometa in družbe?? Kajti naša "pravna" država je itak totalno pogrnila in take barabe običajno še ščiti! :evil:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr maj 22, 2013 12:19 pm

Polo78 je napisal/-a:Ne vem, a bomo morali ljudje vzeti zakon v svoje roke...

Glede na vsa sranja ki jih imamo v Sloveniji, mogoče to niti nebi bilo tako narobe. Sam še status cigana si moramo umislit, da bomo varni pred policaji.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr maj 22, 2013 12:24 pm

Pikon v koleno za kakšne hilde, pikon v haubo za prepotentneže, ki jim nihče nič ne more - ko bo pa pravna država zafunkcionirala tkao, da takih debilov na cesti ne bo več, potem pa drugače.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr maj 22, 2013 2:04 pm

SuperVeloce je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Sicer imam precej več proti tistim, ki grejo 30-40 čez omejitev in se lepijo na rit in so nestrpni, so "mečkarji" (mečkači) tudi problem. Še posebej zato, ker jih precej takih ni ravno zavednih kaj se dogaja okoli njih. In, ja, tipično, po naseljih pa nespremenjeno nad omejitev.

Ampak še vedno mi gredo ta prvi bolj na živce. Mečkače bi samo poslal na Vransko dokler ne dobijo občutka za avto in samozaupanja, da lahko vozijo 90 kjer se to pač brez problema da...nestrpne in divje objestneže, ki mislijo, da je cesta njihov "playground", bi pa poslal na Goli otok...pa naj si tam zgradijo dirkališče.

Ne razumeš pa, da ravno prva in druga skupina voznikov spadata po tvoji logiki v isti koš. Zato bi moral takšne mečkače najbolj mrziti. Če se nekdo j***a 60 po regionalni, potem pa dobi jajce čez ravno naselje in se pelje 75, je to krepka prekoračitev in zame precej hujše kot peljati 110 po ravni cesti sredi ničesar. Tisti, ki res ne more, se ponavadi umakne ali pa ga ponavadi ni težko prehiteti. Medtem ko mečkači / city schumacherji se ti ne bodo umaknali za nič na svetu in ti bi ob prehitevanju še pospešil, ker njegova hitrost je edina varna.

edit: beseda jajce (množina) se tukaj cenzurira, kaj takšnega... :D

Taki, ki POSPEŠIJO v naselju so redki. Ponavadi vozijo 60 ven in 60 noter. Je pa res, tisti, ki vozi 75 po naselju. In tisti, ki peljejo 110 po ravni cesti sredi ničesar me tudi ne motijo - kje si te našel v mojem odstavku mi res ni jasno...govoril sem o tistih, ki vozijo 30-40 čez omejitev...in morda bi bilo potrebno dodati še "čez neko normalno hitrost glede na pogoje (ovinki, preglednost, stanje cestišča itd.)", in se lepijo v rit, so nestrpni, blendajo itd.

Seveda se pameten takšnim umakne, tudi sam se (nisem mečkač, kjer lahko vozim 80-90, v ovinke ne bremzam kot trontelj, pa še vedno se najdejo divjaki, ki so 1x hitrejši od mene...go figure). Problem pa je, ker takšni ljudje ne vidijo dosti okoli sebe (beri: sebični, egoisti), in se prej ali slej kaj slabega zgodi. Ali zaradi pretiravanja, ali zaradi tega, ker naletijo na mečkače, ki se ne umaknejo (ja, potem je krivda malenkost deljena tudi na njih), in potem gredo prehitevat kjer raje ne bi itd., in pa seveda varnostna razdalja, ki je tako ali tako velik problem in totalna tujka na naših cestah za ogromno voznikov, ne samo za divjake in nestrpneže.

EDIT: Glede "pravne" države pa se strinjam. Po našem kraju že leeeeta prosto po prešernu vozi en strganec, za katerega sem ziher, da je brez izpita, in je povzročil že ničkoliko nesreč ter je zapitek IN džanki. Vsi vedo za kaj se gre, samo policija miži na oba očesa, ker si baje vedno ponajde nek alibi ali pa ima kakšne veze al nevem kaj...karnekaj. Če bi se pa nekdo odločil pihnit takega človeka (sicer nerad to govorim, ampak neke škode ne bi bilo, kvečjemu korist, ker se ne bi mogel razmnoževat naprej), ki je grožnja vsem, bi pa sedel 15 let. Pfej.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr maj 22, 2013 3:16 pm

Daedalus je napisal/-a:Taki, ki POSPEŠIJO v naselju so redki. Ponavadi vozijo 60 ven in 60 noter. Je pa res, tisti, ki vozi 75 po naselju. In tisti, ki peljejo 110 po ravni cesti sredi ničesar me tudi ne motijo - kje si te našel v mojem odstavku mi res ni jasno...govoril sem o tistih, ki vozijo 30-40 čez omejitev...in morda bi bilo potrebno dodati še "čez neko normalno hitrost glede na pogoje (ovinki, preglednost, stanje cestišča itd.)", in se lepijo v rit, so nestrpni, blendajo itd.

Seveda se pameten takšnim umakne, tudi sam se (nisem mečkač, kjer lahko vozim 80-90, v ovinke ne bremzam kot trontelj, pa še vedno se najdejo divjaki, ki so 1x hitrejši od mene...go figure). Problem pa je, ker takšni ljudje ne vidijo dosti okoli sebe (beri: sebični, egoisti), in se prej ali slej kaj slabega zgodi. Ali zaradi pretiravanja, ali zaradi tega, ker naletijo na mečkače, ki se ne umaknejo (ja, potem je krivda malenkost deljena tudi na njih), in potem gredo prehitevat kjer raje ne bi itd., in pa seveda varnostna razdalja, ki je tako ali tako velik problem in totalna tujka na naših cestah za ogromno voznikov, ne samo za divjake in nestrpneže.

EDIT: Glede "pravne" države pa se strinjam. Po našem kraju že leeeeta prosto po prešernu vozi en strganec, za katerega sem ziher, da je brez izpita, in je povzročil že ničkoliko nesreč ter je zapitek IN džanki. Vsi vedo za kaj se gre, samo policija miži na oba očesa, ker si baje vedno ponajde nek alibi ali pa ima kakšne veze al nevem kaj...karnekaj. Če bi se pa nekdo odločil pihnit takega človeka (sicer nerad to govorim, ampak neke škode ne bi bilo, kvečjemu korist, ker se ne bi mogel razmnoževat naprej), ki je grožnja vsem, bi pa sedel 15 let. Pfej.

Zdej pa jaz ne razumem... kateri te motijo tisti, ki peljejo po AC 30-40km/h prehitro ali tisti, ki to počnejo v naselju. Na AC to pomeni 160-170 v naselju pa 80-90 - hmmmm mene na AC to ne moti, če vozi sigurno, se ne lima na rit in se obnaša strpno, ker ve, da mora zmanjševati hitrost zaradi tega, ker je sam prehiter glede na omejitve. V naselju pa ni nikakršnih opravičil saj je tam v večini dvosmerni promet poleg tega pa imamo v prometu še udeležene, pešce, kolesarje, mopediste, traktorje, mamice z vozički, skejterje in rolerje, pse, mačke itd...

Po drugi strani pa sem sam ogromno na cesti (cca 40.000km na leto) in vozim po omejitvah (včasih na AC kakih 10-20km/h čez, če je malo ali nič prometa) in se ne spomnim, da bi se mi v zadnjih dveh letih nekdo limal na rit in bil čisto živčen, da bi rad šel mimo tako, da mi ni jasno kako nekateri skos naletavate na take primerke - zdej ali imate res smolo ali pa nas vse skupaj tuki malate, da res vozite po maksimalni dovoljeni hitrosti a v bistvu ste precej pod in zato se vam pojavljajo take zadeve.

Drugače je pa vseeno fino, če si počasnejši, da vsaj malo omogočiš, da gre hitrejši mimo - to se da narediti na ogromno načinov in sploh ni nujno, da se moraš ustaviti ali pa zaviti s ceste dol. Dovolj je samo, da mu daš vedeti, da naj gre mimo in da ga ne boš probal zajebat in tudi sam pospeševati takrat, da te ja ne bo prehitel, kar navadno delajo razni taki dušebrižniki, ki v vseh drugih vidijo samo divjake in neprilagojence sami pa so v svojih očeh najbolj varni vozniki pod soncem.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr maj 22, 2013 8:33 pm

BBoss je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Taki, ki POSPEŠIJO v naselju so redki. Ponavadi vozijo 60 ven in 60 noter. Je pa res, tisti, ki vozi 75 po naselju. In tisti, ki peljejo 110 po ravni cesti sredi ničesar me tudi ne motijo - kje si te našel v mojem odstavku mi res ni jasno...govoril sem o tistih, ki vozijo 30-40 čez omejitev...in morda bi bilo potrebno dodati še "čez neko normalno hitrost glede na pogoje (ovinki, preglednost, stanje cestišča itd.)", in se lepijo v rit, so nestrpni, blendajo itd.

Zdej pa jaz ne razumem... kateri te motijo tisti, ki peljejo po AC 30-40km/h prehitro ali tisti, ki to počnejo v naselju. Na AC to pomeni 160-170 v naselju pa 80-90 - hmmmm mene na AC to ne moti, če vozi sigurno, se ne lima na rit in se obnaša strpno, ker ve, da mora zmanjševati hitrost zaradi tega, ker je sam prehiter glede na omejitve. V naselju pa ni nikakršnih opravičil saj je tam v večini dvosmerni promet poleg tega pa imamo v prometu še udeležene, pešce, kolesarje, mopediste, traktorje, mamice z vozički, skejterje in rolerje, pse, mačke itd...

Po drugi strani pa sem sam ogromno na cesti (cca 40.000km na leto) in vozim po omejitvah (včasih na AC kakih 10-20km/h čez, če je malo ali nič prometa) in se ne spomnim, da bi se mi v zadnjih dveh letih nekdo limal na rit in bil čisto živčen, da bi rad šel mimo tako, da mi ni jasno kako nekateri skos naletavate na take primerke - zdej ali imate res smolo ali pa nas vse skupaj tuki malate, da res vozite po maksimalni dovoljeni hitrosti a v bistvu ste precej pod in zato se vam pojavljajo take zadeve.

Drugače je pa vseeno fino, če si počasnejši, da vsaj malo omogočiš, da gre hitrejši mimo - to se da narediti na ogromno načinov in sploh ni nujno, da se moraš ustaviti ali pa zaviti s ceste dol. Dovolj je samo, da mu daš vedeti, da naj gre mimo in da ga ne boš probal zajebat in tudi sam pospeševati takrat, da te ja ne bo prehitel, kar navadno delajo razni taki dušebrižniki, ki v vseh drugih vidijo samo divjake in neprilagojence sami pa so v svojih očeh najbolj varni vozniki pod soncem.

Govoril sem skoraj izključno o regionalkah...oz. cestah, ki imajo neločen dvosmerni enopasovni promet, kjer je omejitev 90km/h. Bo zdaj lažje? ;) To znajo bit gokard steze za marsikaterega piškavoglavca...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr maj 22, 2013 11:16 pm

Daedalus je napisal/-a:Govoril sem skoraj izključno o regionalkah...oz. cestah, ki imajo neločen dvosmerni enopasovni promet, kjer je omejitev 90km/h. Bo zdaj lažje? ;) To znajo bit gokard steze za marsikaterega piškavoglavca...

Samo še to mi povej pa neham - kje se pa ti voziš, da je toliko takih "divjakov"... to me zgolj zato zanima, da se ognem takim cestam.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če maj 23, 2013 8:26 am

Daedalus je napisal/-a:Po našem kraju že leeeeta prosto po prešernu vozi en strganec, za katerega sem ziher, da je brez izpita, in je povzročil že ničkoliko nesreč ter je zapitek IN džanki. Vsi vedo za kaj se gre, samo policija miži na oba očesa, ker si baje vedno ponajde nek alibi ali pa ima kakšne veze al nevem kaj...karnekaj.
Takele male ribe policaji načrtno pustijo večino časa pri miru, ker jih po potrebi uporabijo kot vire informacij od drugih pizdarijah, o katerih marsikateri mali lopovi in dilerji kaj vedo, ker se gibljejo okoli kriminalnih krogov...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če maj 23, 2013 1:00 pm

sonic je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Po našem kraju že leeeeta prosto po prešernu vozi en strganec, za katerega sem ziher, da je brez izpita, in je povzročil že ničkoliko nesreč ter je zapitek IN džanki. Vsi vedo za kaj se gre, samo policija miži na oba očesa, ker si baje vedno ponajde nek alibi ali pa ima kakšne veze al nevem kaj...karnekaj.
Takele male ribe policaji načrtno pustijo večino časa pri miru, ker jih po potrebi uporabijo kot vire informacij od drugih pizdarijah, o katerih marsikateri mali lopovi in dilerji kaj vedo, ker se gibljejo okoli kriminalnih krogov...

Zelo produktivno, glede na to, da je zelo čudno, da ni še nikogar ubil.

BBoss je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Govoril sem skoraj izključno o regionalkah...oz. cestah, ki imajo neločen dvosmerni enopasovni promet, kjer je omejitev 90km/h. Bo zdaj lažje? ;) To znajo bit gokard steze za marsikaterega piškavoglavca...

Samo še to mi povej pa neham - kje se pa ti voziš, da je toliko takih "divjakov"... to me zgolj zato zanima, da se ognem takim cestam.

Nevem, če sem rekel, da jih je veliko...mislim, da ne. :) So pa po mojem mnenju precej večja nevarnost, kot pa mečkači. Seveda bi bilo pa daleč najbolše, če ne bi bilo ne enih ne drugih...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če maj 23, 2013 8:44 pm

Daedalus je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Zelo produktivno, glede na to, da je zelo čudno, da ni še nikogar ubil.

Se strinjam. Mi ni všeč, da je tako, a tako je.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com To maj 28, 2013 9:58 am

Hahahaha ker konj od krave :-)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To maj 28, 2013 7:36 pm

Tako je, če je telefon najbolj pomembna zadeva na svetu.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To maj 28, 2013 8:41 pm

.com je napisal/-a:Hahahaha ker konj od krave :-)

Ampak kaj ko teh konjev od krav ne zmanjka na cesti, p*****a pri prasici. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
daneb
Nov uporabnik

Napisal/-a daneb Sr maj 29, 2013 6:10 am

Oj, spet kriv je telefon spet ne vidim nič.
Moto šport me je zasvojil.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr maj 29, 2013 6:19 am

Tko bom reku. Če bi jest videl kaj takega, bi žensko ali kogarkoli takoj ustavil in mu vzel ključe od avta. Seveda pa poklical policijo in predložil posnetek. V BTC-ju bi jo res z lahkoto ustavil. Un pa nabija kilometre in se vozi za njo. Pa zraven se še smeje po možnosti. Kaj pa če bi pri prehodu za pešce pri city-ju mimo grede odnesla kakega otroka k je bla tako blizu stebričkov? Si predstavljate? Jest si ne.

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr maj 29, 2013 7:29 am

King1 je napisal/-a:Tko bom reku. Če bi jest videl kaj takega, bi žensko ali kogarkoli takoj ustavil in mu vzel ključe od avta. Seveda pa poklical policijo in predložil posnetek. V BTC-ju bi jo res z lahkoto ustavil. Un pa nabija kilometre in se vozi za njo. Pa zraven se še smeje po možnosti. Kaj pa če bi pri prehodu za pešce pri city-ju mimo grede odnesla kakega otroka k je bla tako blizu stebričkov? Si predstavljate? Jest si ne.

lp

a ti bi se kr šu policaja pa ustavu pa ključ vzel vn?
ti pa si prvavi moški ja.
a veš kakšne tožbe lahko pričakuješ?
sj mislm da veš da v slo se po novem vsi samo tožarijo in da uni ki poskušajo narediti dobro za druge (v tem primeru ti) odnesejo vedno najslabše.
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov