Kael je napisal/-a:Ja kako neki sem prisel do te porabe... Ko sem avtoprevzel, sem natankalna polno. Sedaj sem prevozil 156km in sel spet tankat plin.
Sem spregledal podatek, da si spet natankal, zato mi je blo čudno

Kael je napisal/-a:Ja kako neki sem prisel do te porabe... Ko sem avtoprevzel, sem natankalna polno. Sedaj sem prevozil 156km in sel spet tankat plin.
Kael je napisal/-a:@mucek: sam plinski sistem zaenkrat spila ko urca, vendar tole z indikatorjem pri 1970 € ni ravno nek ponos tega sistema. Opravicljivo je samo v primeru, ce obstajajo smiselne ekonomske / fizicne omejitve, da tega ne zrihtajo. Kakorkoli ze, na to stvar bi morali pri vgrajevalcu opozoriti - glede tega nameravam se protestirat, sicer pa sem z vsem preostalim zaenkrat izredno zadovoljen.
Lej, ne more biti drugače. LPG (butan) ima 21% manjšo energijsko gostoto kot bencin. Če se voziš točno tako kot prej, mora biti poraba okoli 20% večja, ni druge variante. Če je v mešanici še propan, je poraba še kakšen % večja.MasTTer je napisal/-a:Dejansko pa opažam, da imate vsi nekje 20% večjo porabo na plinu. Niti Prins ne more bit izjema, le da so tam očitno edini iskreni....
evilfury je napisal/-a:Po težavah z g-1 so mi ga na rednem servisu zdaj uspel sistem zrihtat. Zdaj dela kot se zagre, samo sem moral dost glas povzdignit, da jim je uspelo zrihtat.
Energetik81 je napisal/-a:Lej, ne more biti drugače. LPG (butan) ima 21% manjšo energijsko gostoto kot bencin. Če se voziš točno tako kot prej, mora biti poraba okoli 20% večja, ni druge variante. Če je v mešanici še propan, je poraba še kakšen % večja.MasTTer je napisal/-a:Dejansko pa opažam, da imate vsi nekje 20% večjo porabo na plinu. Niti Prins ne more bit izjema, le da so tam očitno edini iskreni....
Lahko majstri sicer naštelajo, da je pri močnem pospeševanju mešanica bolj revna kot pri bencinu in pridobijo še kakšen procent, ampak to je seveda na škodo višjim temperaturam izgorevanja, posledično morebitni škodi na ventilih, sedežih, svečkah.
bento je napisal/-a:evilfury je napisal/-a:Po težavah z g-1 so mi ga na rednem servisu zdaj uspel sistem zrihtat. Zdaj dela kot se zagre, samo sem moral dost glas povzdignit, da jim je uspelo zrihtat.
kakšne probleme si pa imel?
J.McLane je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:prihranek pri mojih dveh avtih se vrti od 34% tudi do 45% - vse pa je seveda odvisno od trenutnega razmerja bencin / plin ..plinaš je napisal/-a:no pa bom napisal še enkrat : xsara picasso 1,6 16v 80 kw - povprečna poraba plina 9,4l + 0,7l na 100km - povprečje hladnih vžigov - 8
suzuki baleno 1,3 16v 63 kw - povprečna poraba od 23,000km na plinu ko sem zamenjal svečke - 10l plina - za bencin pa res ne vem ker če tankam za 15 € pozabim kdaj sem ga tankal prejšnjič ... povprečje hladnih vžigov cca 15 na 100km ... raje več ...
za 45% prihranek bi ti Xsara na bencin pila 10,6 l/100 km torej več kot na plin (pri cenah 0,818 €/l : 1,5 €/l), je bilo kdaj razmerje med cenama bistveno drugačno?
34 % prihranek je možen, to pri teh cenah pomeni da da bi ti Xsara pri istih pogojih porabila 8,8 l/100 km bencina, možno ampak mislim da bi ti bencina vseeno malenkost manj popila.
Saj prihranek je in tudi 34% je ogromno, ampak ne pa napihovati da je prihranek 45%.
Kael je napisal/-a:Napram tezavam, ki jih imajo drugi je ta zadeva minorna, vendar je pa malo moteca - zamerim pa Prinsu, da tega niso povedal, vendar po drugi strani, kdo ti pa danes pove, ko nekaj kupujes. Po drugi strani pa, cetudi bi vedel, bi sistem absolutno kupil. Jim pa verjamem ,da delajo v smeri, da bodo ta sistem res zrihtal...
J.McLane je napisal/-a:Pri tvoji skrajno veliki razliki v ceni, ki je samo posledica hitrosti ažurnosti cene, sem jaz pri tvojih podatkih naračunal 39% prihranek, in ne 45% kot navajaš ti:
Bencin: 9,1 * 1,56 = 14,196 €/100 km
Plin: 9,7 * 0,78 + 0,7 * 1,56 = 8,658 €/100 km
1 - 8,658/14,196 = 39 %
dodaj zraven še servise in tekočino za mazanje ...
BTW, nimam avta na plin, ker imam na bencin strošek za gorivo <7 €/100 km, čakam da bodo cene x2, in črpalka v bližini.
J.McLane je napisal/-a:Pri tvoji skrajno veliki razliki v ceni, ki je samo posledica hitrosti ažurnosti cene, sem jaz pri tvojih podatkih naračunal 39% prihranek, in ne 45% kot navajaš ti:
BTW, nimam avta na plin, ker imam na bencin strošek za gorivo <7 €/100 km, čakam da bodo cene x2, in črpalka v bližini.
J.McLane je napisal/-a:Mene je motil tisti tvoji do 45%, in sem ga poizkušal zračunat na tvoji navedbi ko je bila cenovna razlika med plinom in bencinom največja. Torej ko je cenovna razlika 50% je prihranka za 40%, se strinjaš? Za tvojih 45% prihranka bi morala biti cenovna razlika 56%, je kdaj bila?
Trenutne razmere res ne vplivajo dobro na mojo porabo, ja in res je strošek po trenutnih cenah 7,1 € in ne manj kot 7 €. Je bila pa poleti poraba konsistentno 4,3 l/100 km, če že na vsak način hočeš naprej metati mojo zimsko porabo. Kdo pa tanka 100 oktansko gorivo? Aja VW TSIPa celotni stroški za avto pri meni znesejo ca. 26 €/100 km, če bi hotel prišparat bi bilo pametno tudi kje drugje.
Črpalke na LPG v Škofji Loki še ni, bo pa baje kmalu, ampak ne bo po taki ceni kot jo ima Butan Plin. Pa kakorkoli vzameš, če se dnevno ne voziš mimo Butan Plina pa tudi če si iz LJ to pomeni nekaj dodatnih km, ki jih drugače nebi delal.
Kar se tovarniške porabe tiče je pri vseh avtih tako, ker je pač tak predpisani testni cikel, jaz pač zmeraj za porabo pogledam spritmonitor.de. Ameriška EPA ima veliko bolj realen test in za Priusa so namerili 50 MPG kar je točno 4,7 l/100 km, ampak večine evropskih modelov (sploh dizlov) tam ne prodajajo.
valvoline je napisal/-a:Kdor se hoče res poceni furat,kupi novo kia rio 1.1crdi z porabo 3l na 100km.
valvoline je napisal/-a:Hehe,tole pije skoraj enako k moj a4 1.9tdi z 320.000km.
My mistake.
![]()
Lupota so hvalil da pije 3-3.5l pa res je tako. Around the world lupo so dosegl 2.8l končno povprečje in to desetletje nazaj.
Shame on you kia!
Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tomzzi in 7 gostov