Debate, ki niso vezane na ostala področja...

peroRS
Mojster foruma

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a peroRS So jan 12, 2013 8:16 pm

Kael je napisal/-a:Ja kako neki sem prisel do te porabe... Ko sem avtoprevzel, sem natankalna polno. Sedaj sem prevozil 156km in sel spet tankat plin.

Sem spregledal podatek, da si spet natankal, zato mi je blo čudno ;)

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy So jan 12, 2013 8:56 pm

Kael je napisal/-a:@mucek: sam plinski sistem zaenkrat spila ko urca, vendar tole z indikatorjem pri 1970 € ni ravno nek ponos tega sistema. Opravicljivo je samo v primeru, ce obstajajo smiselne ekonomske / fizicne omejitve, da tega ne zrihtajo. Kakorkoli ze, na to stvar bi morali pri vgrajevalcu opozoriti - glede tega nameravam se protestirat, sicer pa sem z vsem preostalim zaenkrat izredno zadovoljen.

Tele hece s temi lučkami imamo skoraj vsi. Lahko izbiras: ali manj plina v tanku ali pa zelo približno prikazovanje stanja plinskega tanka. Sploh pa prikazovanje stanja plina ni neposredno odvisno od Prinsa, ampak od ventila v tanku in senzorja na njem. Tega dvojega pa mislim da Prins ne izdeluje. Ti bo monter povedal koliko se motim. Jaz gledam trip števec in ni napake...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So jan 12, 2013 10:08 pm

Napram tezavam, ki jih imajo drugi je ta zadeva minorna, vendar je pa malo moteca - zamerim pa Prinsu, da tega niso povedal, vendar po drugi strani, kdo ti pa danes pove, ko nekaj kupujes :). Po drugi strani pa, cetudi bi vedel, bi sistem absolutno kupil. Jim pa verjamem ,da delajo v smeri, da bodo ta sistem res zrihtal...

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So jan 12, 2013 10:12 pm

Po težavah z g-1 so mi ga na rednem servisu zdaj uspel sistem zrihtat. Zdaj dela kot se zagre, samo sem moral dost glas povzdignit, da jim je uspelo zrihtat.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 So jan 12, 2013 10:42 pm

MasTTer je napisal/-a:Dejansko pa opažam, da imate vsi nekje 20% večjo porabo na plinu. Niti Prins ne more bit izjema, le da so tam očitno edini iskreni....
Lej, ne more biti drugače. LPG (butan) ima 21% manjšo energijsko gostoto kot bencin. Če se voziš točno tako kot prej, mora biti poraba okoli 20% večja, ni druge variante. Če je v mešanici še propan, je poraba še kakšen % večja.

Lahko majstri sicer naštelajo, da je pri močnem pospeševanju mešanica bolj revna kot pri bencinu in pridobijo še kakšen procent, ampak to je seveda na škodo višjim temperaturam izgorevanja, posledično morebitni škodi na ventilih, sedežih, svečkah.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento Ne jan 13, 2013 9:41 am

evilfury je napisal/-a:Po težavah z g-1 so mi ga na rednem servisu zdaj uspel sistem zrihtat. Zdaj dela kot se zagre, samo sem moral dost glas povzdignit, da jim je uspelo zrihtat.

kakšne probleme si pa imel?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne jan 13, 2013 9:59 am

Energetik81 je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:Dejansko pa opažam, da imate vsi nekje 20% večjo porabo na plinu. Niti Prins ne more bit izjema, le da so tam očitno edini iskreni....
Lej, ne more biti drugače. LPG (butan) ima 21% manjšo energijsko gostoto kot bencin. Če se voziš točno tako kot prej, mora biti poraba okoli 20% večja, ni druge variante. Če je v mešanici še propan, je poraba še kakšen % večja.

Lahko majstri sicer naštelajo, da je pri močnem pospeševanju mešanica bolj revna kot pri bencinu in pridobijo še kakšen procent, ampak to je seveda na škodo višjim temperaturam izgorevanja, posledično morebitni škodi na ventilih, sedežih, svečkah.

Kaj je to energijska gostota!?
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne jan 13, 2013 10:15 am

bento je napisal/-a:
evilfury je napisal/-a:Po težavah z g-1 so mi ga na rednem servisu zdaj uspel sistem zrihtat. Zdaj dela kot se zagre, samo sem moral dost glas povzdignit, da jim je uspelo zrihtat.

kakšne probleme si pa imel?

Avto mi je zdaj pozimi začel trokirat kadar je preklopil na plin. Potem mi je že crknil večkrat, kadar sem se ustavil pred semaforjem. Ni bilo tiste smooth vožnje kot je zdaj. Problem je bil da je delal sistem prebogato mešanco...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 13, 2013 12:26 pm

J.McLane je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:prihranek pri mojih dveh avtih se vrti od 34% tudi do 45% - vse pa je seveda odvisno od trenutnega razmerja bencin / plin ..

plinaš je napisal/-a:no pa bom napisal še enkrat : xsara picasso 1,6 16v 80 kw - povprečna poraba plina 9,4l + 0,7l na 100km - povprečje hladnih vžigov - 8
suzuki baleno 1,3 16v 63 kw - povprečna poraba od 23,000km na plinu ko sem zamenjal svečke - 10l plina - za bencin pa res ne vem ker če tankam za 15 € pozabim kdaj sem ga tankal prejšnjič ... povprečje hladnih vžigov cca 15 na 100km ... raje več ...

za 45% prihranek bi ti Xsara na bencin pila 10,6 l/100 km torej več kot na plin (pri cenah 0,818 €/l : 1,5 €/l), je bilo kdaj razmerje med cenama bistveno drugačno?
34 % prihranek je možen, to pri teh cenah pomeni da da bi ti Xsara pri istih pogojih porabila 8,8 l/100 km bencina, možno ampak mislim da bi ti bencina vseeno malenkost manj popila.

Saj prihranek je in tudi 34% je ogromno, ampak ne pa napihovati da je prihranek 45%.

najprej me zanima , kakšno razmerje ali prihranek imaš ti na svojem avtu na plin?

ne da se mi razglabljat s skeptikom in človekom , ki ne zna računati ...... poglej si ta link za datum 04,09,2012 do 14,09,2012, ko je bilo razmerje med bencinom in plinom 1,58€ / 0,78€ kar je prek 50% !!!!!!!!!! http://butanplin.si/vsebina/avtoplin

trenutni prihranek na xsari je prek 35% ... če ne verjameš : povprečna zimska poraba samo na bencin - 9,1l.... povprečna zimska poraba na plin 9,7l ... večletno celoletno povprečje porabe bencina poleg plina ( za ogrevanje plinskega sistema do preklopa na plin ) - 0,7l bencina ...

in če komu še zmeraj ni jasno ...delam izračune za verovškovo ker tankam tam in ne na petrolu ... če bi tankal na butan-u v izoli , bi bil prihranek še 1% višji , ker je tam trenutna cena plina 0,790€...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Ne jan 13, 2013 12:53 pm

Pri tvoji skrajno veliki razliki v ceni, ki je samo posledica hitrosti ažurnosti cene, sem jaz pri tvojih podatkih naračunal 39% prihranek, in ne 45% kot navajaš ti:

Bencin: 9,1 * 1,56 = 14,196 €/100 km
Plin: 9,7 * 0,78 + 0,7 * 1,56 = 8,658 €/100 km

1 - 8,658/14,196 = 39 %

dodaj zraven še servise in tekočino za mazanje ...

BTW, nimam avta na plin, ker imam na bencin strošek za gorivo <7 €/100 km, čakam da bodo cene x2, in črpalka v bližini.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 13, 2013 1:21 pm

Kael je napisal/-a:Napram tezavam, ki jih imajo drugi je ta zadeva minorna, vendar je pa malo moteca - zamerim pa Prinsu, da tega niso povedal, vendar po drugi strani, kdo ti pa danes pove, ko nekaj kupujes :). Po drugi strani pa, cetudi bi vedel, bi sistem absolutno kupil. Jim pa verjamem ,da delajo v smeri, da bodo ta sistem res zrihtal...

prins je izdelovalec plinskih naprav . tanke in ventile izdelujejo drugi proizvajalci ... teoretična možnost točnega odčitavanja stanja plina v tanku seveda obstaja a se je z desetletji izkušenj uporabe plinskih naprav zaradi visokega stroška nihče ne podstopi izdelat - naj ti zaupam , da zaradi majhnih količin izdelanih plovcev za plin napram plovcen za bencin bi cena takega plinskega - točnega - plovca dosegala ceno okoli desetkratnika današnje cene - me zanima koliko herojev bi bilo pripravljeno plačati med 500 in 700€ doplačila za točno odčitavanje stanja plina ....

ko tankaš daš dnevni števec na nulo (kdor bi bral temo sem to že ene 5x napisal) .... nato en tank plina sprazniš z vožnjo na polno - pospeševanje , vožnja z visoko hitrostjo , v klanec do konce .... ko ti zmanjka plina pogledaš taisti dnevni števec kilometrov ter vidiš , koliko kilometrov boš naredil minimalno s polnim tankom ... naslednjič greš tankat okoli istih prevoženih kilometrov in si zmagal !!!

točnost odčitavanja količine plina v tanku pa pogojuje tudi sama zgradba šasije dotičnega avtomobila - dejanske možnosti montiranja plinskega tanka s katerimi je omejen monter pri umestitvi tanka v / pod avtomobil ter s tem samega položaja tanka , kar vpliva na sam položaj plovca v tanku - torej ima sam monter dejannsko minimalne možnosti na vplivanje položaja tanka ter posledično s tem tudi na položaj samega ventila / multiventila kar pa vse vpliva na točnost odčitavanja količine plina ...

brez zamere stari samo - tukaj pri plinskih napravah se nekaj prepucavate za neke pi***ne decimalke , ko pa kupite avto pa noben ne povpraša , koliko ga bo stal servis , nadomestni deli po iztečenem garancijskem roku itd...

še nisem srečal tukaj nobenega , ki bi upošteval izgubo vrednosti avtomobila glede na starost - wtf ? pri avtu , ki nov stane 15,000€ zgubiš v enem letu na vrednosti toliko , kot stane plinska naprava ...
fantje - koliko pa vi zaslužite pri tej izgubi vrednosti z avtom ??? ali se vam avto po max 3/4 -ih letih povrne sam od sebe - kot se vam plinska naprava ? če naložite denar namenjen za plinsko napravo v naložbo ali imate povprečen letni donos višji kot 25% ??? ali vam avto potem ko se vam "izplača" :lol: začne nositi čisti - neobdavčeni !!! - dobiček ??

tisti . ki dela večjo kilometražo letno ter se mu naprava izplača v enem letu si lahko lepo izračuna , koliko denarja bo prihranil v naslednjih 9-ih letih če bo imel avto skupno 10 let ...

eno vprašanje : ali se je pa kdo od vas pritožil na porabo bencina ali nafte če ni bila v okviru napisane porabe s strani proizvajalca ????? :noro

tukaj (skoraj) vsi nekaj jamrate okoli tega procentualnega povišanja porabe ... kdo od vas je naredil pravi test porabe na bencin in na plin?
namesto da mene konstantno izpodbijate naj nekdo že opravi to ... pa mu bom potem jaz izpodbijal njegove rezultate .. in zakaj tako pravim ?
zato ker vem , da nihče ob primerjavi vožnje na plin ne upošteva določenih "kvarnih" vplivov na porabo ... prva je povprečna hitrost vožnje na isti relaciji ob istih vremenskih in temperaturnih pogojih !! če se spremeni temperatura zraka , se spremeni gostota zraka ter s tem zračni upor ... spremeni se tudi tlak v gumah ...zaradi druge vstopne temperature zraka se spremeni razmerje zrak/gorivo ... ma ne da se mi več naštevat ...

mal se skulirajte pa uživajte - tisti ki ste na plinu ....

ostali kibici - razni dizelaši in gospodje s +200 konjskimi makinami ( ki si ne znajo izračunati prihranka) - pa samo tole : jaz vam nisem kriv in prosim , če nam ne svinjate teme ... za vse ,ki tega prosim ne razumejo pa ni pomoči ...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 13, 2013 1:42 pm

J.McLane je napisal/-a:Pri tvoji skrajno veliki razliki v ceni, ki je samo posledica hitrosti ažurnosti cene, sem jaz pri tvojih podatkih naračunal 39% prihranek, in ne 45% kot navajaš ti:

1 - 8,658/14,196 = 39 %

dodaj zraven še servise in tekočino za mazanje ...

BTW, nimam avta na plin, ker imam na bencin strošek za gorivo <7 €/100 km, čakam da bodo cene x2, in črpalka v bližini.

kje sem jaz napisal , da prihranek JE 45% ??? napisal sem , da je prihranek - OD 34% DO 45% !!!
tebi se očitno ne da nič dopovedati ... za izračun si vzel ceno super100 bencina ...pri super95 je moj podatek 35% točen ...
in še enkrat lepo prosim - ne obračaj mojih navedb .. ker ti bom vsakič skopiral točno tisto , kar sem napisal - tako kot sedaj :
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
plinaš:
Stalni uporabnik
-----------------------------------------------------
plinaš » To jan 08, 2013 1:26 pm

prihranek pri mojih dveh avtih se vrti od 34% tudi do 45% - vse pa je seveda odvisno od trenutnega razmerja bencin / plin ..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

in v prejšnjem postu sem lepo dokazal , da je bil prihranek tudi višji , kot 50% !! ( kar je pa zgleda irelevantno za navesti v tvojem odgovoru - kajne )
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
plinaš » Ne jan 13, 2013 12:26 pm

Saj prihranek je in tudi 34% je ogromno, ampak ne pa napihovati da je prihranek 45%.

najprej me zanima , kakšno razmerje ali prihranek imaš ti na svojem avtu na plin?

ne da se mi razglabljat s skeptikom in človekom , ki ne zna računati ...... poglej si ta link za datum 04,09,2012 do 14,09,2012, ko je bilo razmerje med bencinom in plinom 1,58€ / 0,78€ kar je prek 50% !!!!!!!!!! http://butanplin.si/vsebina/avtoplin

trenutni prihranek na xsari je prek 35% ... če ne verjameš : povprečna zimska poraba samo na bencin - 9,1l.... povprečna zimska poraba na plin 9,7l ... večletno celoletno povprečje porabe bencina poleg plina ( za ogrevanje plinskega sistema do preklopa na plin ) - 0,7l bencina ...

in če komu še zmeraj ni jasno ...delam izračune za verovškovo ker tankam tam in ne na petrolu ... če bi tankal na butan-u v izoli , bi bil prihranek še 1% višji , ker je tam trenutna cena plina 0,790€...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dodaj ti zraven avta še servise in olje pa da vidimo koliko imaš skupno izgubo vrednosti avtomobila na letni ravni ...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 13, 2013 3:38 pm

J.McLane je napisal/-a:Pri tvoji skrajno veliki razliki v ceni, ki je samo posledica hitrosti ažurnosti cene, sem jaz pri tvojih podatkih naračunal 39% prihranek, in ne 45% kot navajaš ti:

tvoj strošek goriva je na super95 : 4,73l x 1,501€ = 7,10€
na super100: 4,73l x 1,515€ = 7,17€ cene : http://www.petrol.si/

drugače pa s tvojega linka za porabo tale primerjava - kar se tiče trenutne zimske porabe - :
05.01.2013 38,61 57,37 40.487 800 4,83
20.12.2012 40,82 60,33 39.687 795 5,13
02.12.2012 41,37 61,39 38.892 274 5,10
29.11.2012 13,47 19,99 38.618 802 ni na voljo
08.11.2012 40,16 60,20 37.816 846 4,75
24.10.2012 40,45 63,51 36.970 865 4,68
---------------------------------------------------------------
povprečje zimskih meritev je torej : 24,49 : 5 = 4,989l x 1,501€ = 7,35€/100km kar je več kot 5% več kot si napisal ( . <7 €/100 km, ) .. za 5% razlike v porabi pa tukaj skoraj linčajo monterja plinske naprave ...

torej je strošek nad - " > " - 7-imi evri .. torej če bi imel priusa na plin in bi imel prihranka samo 30% ti to znese 210€ prihranka na 10,000 km ... če delaš na leto 30,000km in po tvoje odšteješ nekih 200€ za servis in valve care ti še zmeraj ostane prek 400€ čistega prihranka...

pa še tovarniški podatek o porabi ter poraba na testu :
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... executive/
tovarna : poraba goriva (ECE) 4,2/3,8/4,1 l/100 km,
test : POVPREČNA PORABA: 6,7l/100km

torej je tvoja poraba višja od tovarniške za najmanj 12,6% ....

izgovor o avtoplinskih črpalkah je malce za lase privlečen , razen če si z vršiča ... =P

http://www.petrol.si/pr/avtoplin-ze-na- ... h-servisih
http://www.plinske-crpalke.si/
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Ne jan 13, 2013 5:39 pm

Mene je motil tisti tvoji do 45%, in sem ga poizkušal zračunat na tvoji navedbi ko je bila cenovna razlika med plinom in bencinom največja. Torej ko je cenovna razlika 50% je prihranka za 40%, se strinjaš? Za tvojih 45% prihranka bi morala biti cenovna razlika 56%, je kdaj bila?

Trenutne razmere res ne vplivajo dobro na mojo porabo, ja in res je strošek po trenutnih cenah 7,1 € in ne manj kot 7 €. Je bila pa poleti poraba konsistentno 4,3 l/100 km, če že na vsak način hočeš naprej metati mojo zimsko porabo. Kdo pa tanka 100 oktansko gorivo? Aja VW TSI :) Pa celotni stroški za avto pri meni znesejo ca. 26 €/100 km, če bi hotel prišparat bi bilo pametno tudi kje drugje.

Črpalke na LPG v Škofji Loki še ni, bo pa baje kmalu, ampak ne bo po taki ceni kot jo ima Butan Plin. Pa kakorkoli vzameš, če se dnevno ne voziš mimo Butan Plina pa tudi če si iz LJ to pomeni nekaj dodatnih km, ki jih drugače nebi delal.

Kar se tovarniške porabe tiče je pri vseh avtih tako, ker je pač tak predpisani testni cikel, jaz pač zmeraj za porabo pogledam spritmonitor.de. Ameriška EPA ima veliko bolj realen test in za Priusa so namerili 50 MPG kar je točno 4,7 l/100 km, ampak večine evropskih modelov (sploh dizlov) tam ne prodajajo.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 13, 2013 7:54 pm

J.McLane je napisal/-a:Mene je motil tisti tvoji do 45%, in sem ga poizkušal zračunat na tvoji navedbi ko je bila cenovna razlika med plinom in bencinom največja. Torej ko je cenovna razlika 50% je prihranka za 40%, se strinjaš? Za tvojih 45% prihranka bi morala biti cenovna razlika 56%, je kdaj bila?

Trenutne razmere res ne vplivajo dobro na mojo porabo, ja in res je strošek po trenutnih cenah 7,1 € in ne manj kot 7 €. Je bila pa poleti poraba konsistentno 4,3 l/100 km, če že na vsak način hočeš naprej metati mojo zimsko porabo. Kdo pa tanka 100 oktansko gorivo? Aja VW TSI :) Pa celotni stroški za avto pri meni znesejo ca. 26 €/100 km, če bi hotel prišparat bi bilo pametno tudi kje drugje.

Črpalke na LPG v Škofji Loki še ni, bo pa baje kmalu, ampak ne bo po taki ceni kot jo ima Butan Plin. Pa kakorkoli vzameš, če se dnevno ne voziš mimo Butan Plina pa tudi če si iz LJ to pomeni nekaj dodatnih km, ki jih drugače nebi delal.

Kar se tovarniške porabe tiče je pri vseh avtih tako, ker je pač tak predpisani testni cikel, jaz pač zmeraj za porabo pogledam spritmonitor.de. Ameriška EPA ima veliko bolj realen test in za Priusa so namerili 50 MPG kar je točno 4,7 l/100 km, ampak večine evropskih modelov (sploh dizlov) tam ne prodajajo.

ne ne strinjam se ...ker če bi avto vozil vsaj 33km v eno stran potem bi bil rezultat povprečnega slovenskega avta bolj realen ter prihranek višji ker : 0,7l za dodatno ogrevanje deli s 3 in dobiš znesek 0,32€ namesto 1,1€ ...čeprav je treba potem poračunati razliko v kilometrih porabe na plin se ta strošek pozna ogromno na končnem izračunu ...

razmerje med bencinom in plinom 1,58€ / 0,78€ kar je prek 50% ...
poletna povprečna poraba bencina 8,8l x 1,58€ = 13,90€

poletna poraba plina 9,2l x 0,78€ = 7,18€
poletna poraba bencin poleg plina 0,5l x 1,58€ = 0,78€
-----------------------------------------------------------------------------------
7,96€
resnični prihranek : prek 42% ...

če bi imeli isto razmerje sedaj bi zgledalo takole :

zimska poraba bencina 9,1l x 1,58€ = 14,38€

plin 9,7l x 0,78€ = 7,57€
zimski bencin poleg plina 0,9l x 1,58€ = 1,42€
---------------------------------------------------------------------------------------------
8,99€
resnični prihranek bi bil ob septembrskem razmerju cen plin/bencin še zmeraj preko 37% ....
povprečne porabe preko par letnega obdobja in trenutne porabe ter s tem trenutni dejanski prihranek ni isto ...

ja saj ...kdo pa tanka super 100 .... ki si ga ti upošteval pri tvojem "izračunu" mojega prihranka :

če bi hotel prišparati ... in kaj potem sploh čaraš tukaj ? nimaš avta na plin ... prihranek te ne zanima ... delaš "samo 30,000km letno" ... aha - provociraš brez veze ...tudi prav kar privošči si ...

EPA da ima veliko bolj realen test??? bolj realen kot je 100,000 kilometrski test avtomagazina ? ja seveda ker ti tako bolj paše ...

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... executive/

REDNI SERVISI, DELO, MATERIAL: 1.258 €
GORIVO: 10.345 €
GUME (1) 899 €
IZGUBA VREDNOSTI (V 5 LETIH): 19.143 €
OBVEZNO ZAVAROVANJE: 2.695 €
KASKO ZAVAROVANJE: 7.380 €
SKUPAJ 41.720 € (strošek na km: 0,42) €
--------------------------------------------------------------------------------------------------
torej je strošek na prevoženih 100km - 42€ in ne tvojih 26€ ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
pa še ena iz testa : Po drugi strani: zapeljite na avtocesto in tempomat nastavite na 140 kilometrov na uro, pa bo poraba hitro blizu devetih litrov ...

Zakaj 140 kilometrov na uro? Ker merilnik Priusa+ nadpovprečno 'laže'. Ko prikazuje hitrost 140 kilometrov na uro, se Prius+ pelje okroglih 10 kilometrov na uro počasneje – pa čeprav motorni računalnik ve, kakšna je realna hitrost. Kdo bi si mislil, da se bodo pri Toyoti v želji po tem, da bi se uporabniki lahko hvalili z majhno porabo, zatekli k takim trikom. No ja, odslej se vam vsaj ni treba čuditi, zakaj vozniki Priusov vozijo malo počasneje kot vsi okoli njih ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

petrol ima lpg v gorenji vasi , dve v kranju , voklo avtocesta in še kakšna spotoma po tvoji poti verjetno ... no in v škofji loki bo tudi kmalu ...

glej - ti kar lepo gasa po levem pasu promet oviraj veselo naprej in se ne sekiraj ....
in ker sem ti argumentiral skoraj vse kar sem se spomnil se mi zdi , da ti ne morem pomagati več kot toliko .... pa lep pozdrav od plinaša
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Ne jan 13, 2013 8:07 pm

iziboy je napisal/-a:Kaj je to energijska gostota!?

http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Ne jan 13, 2013 8:11 pm

Kdor se hoče res poceni furat,kupi novo kia rio 1.1crdi z porabo 3l na 100km.
:D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 13, 2013 8:14 pm

valvoline je napisal/-a:Kdor se hoče res poceni furat,kupi novo kia rio 1.1crdi z porabo 3l na 100km.

Itak, z vožnjo 100kmh skupaj s tovornjaki
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... _crdi.aspx

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Ne jan 13, 2013 8:21 pm

Hehe,tole pije skoraj enako k moj a4 1.9tdi z 320.000km.
My mistake.
:lol: :mrgreen:
Lupota so hvalil da pije 3-3.5l pa res je tako. Around the world lupo so dosegl 2.8l končno povprečje in to desetletje nazaj.
Shame on you kia!

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne jan 13, 2013 8:26 pm

valvoline je napisal/-a:Hehe,tole pije skoraj enako k moj a4 1.9tdi z 320.000km.
My mistake.
:lol: :mrgreen:
Lupota so hvalil da pije 3-3.5l pa res je tako. Around the world lupo so dosegl 2.8l končno povprečje in to desetletje nazaj.
Shame on you kia!

Plinaš te je lepo prosil da mu ne svinjaš teme.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tomzzi in 7 gostov