Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lin
Novinec

Re: Električna vozila

Napisal/-a lin Sr dec 26, 2018 1:20 pm

Nikjer nikoli nisem navajal posebej enega modela temveč podatke na splošno za EV in še enkrat v EU , zato ne vem od kje si navalil name s i3 ali fokusom, ki ga sploh nisem nikoli omenil, če si ti navdušen nad EV imaš vso pravico do tega, kot jo imam jaz , ki me pač trenutno še ne prepričajo in ne navdušijo (drugače mislim o hibridih) in to zaradi znanih slabosti , čas polnjnje, domet itd..... da se ne ponavljam. Kupi Teslo in uživaj v njej, jaz je ne bom niti je ne bi četudi bi bila cenovno bistveno ugodnejša, pač želim imeti avto, ki mi je v vsakem trenutku na razpolago, tudi sredi noči, če je potrebno ne pa , da je zaradi dolgega polnjenja lahko v nenadnem trenutku, ko bi ga nujno potreboval neuporaben in to še za astronomsko ceno.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr dec 26, 2018 1:22 pm

Potem pa ti povej iz katerga modela sklepas, da se id ne bo prodajal v par 100,000 kosih letno.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr dec 26, 2018 1:57 pm

Nekoga, ki je zazrt v preteklost boš težko navdušil nad prihodnostjo! ;)

Ljudje s(m)o pač bitja navad in težko spreminjamo svoje vzorce, še težje pa pogledamo izven svojih okvirjev. Enake dileme / nezaupanje se je pojavljalo tudi pred prihodom osebnih računalnikov / mobitelov / zaslonov na dotik...pa je vse to danes masovno razširjeno in vsi uporabljamo. Na dolgi rok bo pa podobno bo tudi z električnimi vozili...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr dec 26, 2018 2:50 pm

Tako je. Govorimo da se bo zgodilo nekaj kar se ni se nikoli, nekateri pa pravijo, da se ne bo, ker se se nikoli ni.

Uporabniški avatar
lin
Novinec

Napisal/-a lin Sr dec 26, 2018 3:01 pm

cc09 je napisal/-a:Potem pa ti povej iz katerga modela sklepas, da se id ne bo prodajal v par 100,000 kosih letno.

Jaz nič ne sklepam in tudi ne napovedujem , samo pravim , da EV nasploh ne dosegajo zanimanja in povpraševanja kot se je napovedovalo, kar kažejo tudi zadnje raziskave skoraj po vseh EU državah z izjemo Norveške in to neglede na to , da prodajo vse kar naredijo in se celo čaka nanje. Verjetno pa bodo prej ali slej prišla toda mislim , da masovno še ne tako hitro in bodo še kar nekaj 10 let prevladovala vozila na fosilno gorivo, vmes pa se lahko pojavi tudi kakšen nov in učinkovitejši način , nikoli ne veš , je pa to moje osebno mnenje , ki nič ne šteje jaz pač tako mislim , čas bo pokazal svoje.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr dec 26, 2018 3:13 pm

Se zmeraj ni linka na to kaj se je revolucionarnega napovedovalo za konec leta 2018 pa se ni zgodilo.
Zanimanje je pa ogromno. Poznam poleg sebe vsaj 3, ki cakajo z novim avtom, da bojo kupili elektricnega. To je pa sigurno vsaj polovica od taksnih, ki kupijo nov avto in za katere vem o cem razmisljajo.
Ce bo ponudba, lahko delez v par letih zraste na 50%. Samo da tolk jih ne morejo naredit.
Nihce vec ne fantazira o novem dizel golfu ali bencinski oktaviji.

Uporabniški avatar
lin
Novinec

Napisal/-a lin Sr dec 26, 2018 3:25 pm

https://www.zurnal24.si/avto/cez-stiri- ... cin-317713

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktual ... o/8114333/

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktual ... e/8177969/

Trenutn ne najdem več, je pa tega še kar nekaj objavljeno v različnih medijih, rezultati raziskav pa več ali manj podobni.
Jaz ne poznam nobenega , ki želi preiti na EV , čeprav planira nakup novega, oziroma menjavo svojega avta za novega, vsak pravi , ko ga bom lahko napolnil vsaj v 10 minutah in se vozil vsaj 500km in seveda , ko be cena in velikost primerljiva s trenutnimi fosilnimi, prej pa me ne zanima.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Sr dec 26, 2018 3:46 pm

Najbrž se ne giblješ v krogih, kjer dajejo 50-100k€ za nov avto...

Uporabniški avatar
lin
Novinec

Napisal/-a lin Sr dec 26, 2018 4:03 pm

To pa res ne , saj ravno tisti , ki so iz teh krogov kupujejo največ EV , ker so pač trenutno moderni in si lahko to privoščijo, poleg imajo doma pa še enega Audija ali Mercedesa za 100k + evrov :D

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr dec 26, 2018 4:24 pm

Mene že mikajo te VW napovedi, kot tudi ostali ponudniki EV, ampak, bom zadeve dodobra preučil preden se odločim. Vsekakor pričakujem vsaj 4m dolžine, vsaj 400 km dosega, max hitrost vsaj 160, ceno med 20-30 000 €.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
lin
Novinec

Napisal/-a lin Sr dec 26, 2018 5:06 pm

+ 10 minut, da ga napolniš, kar pa je še trenutno nerešljiv problem.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Sr dec 26, 2018 5:16 pm

Božička sta že zamudila.. Tako da bo potrebno počakati do drugega leta.

Uporabniški avatar
lin
Novinec

Napisal/-a lin Sr dec 26, 2018 5:42 pm

Mislim, da bo potrebno počakati še na kar nekaj Božičkov , da bo prišel pravi :)

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr dec 26, 2018 6:41 pm

lin je napisal/-a:https://www.zurnal24.si/avto/cez-stiri-leta-bo-evropi-vladal-bencin-317713

Trenutn ne najdem več, je pa tega še kar nekaj objavljeno v različnih medijih, rezultati raziskav pa več ali manj podobni.
Jaz ne poznam nobenega , ki želi preiti na EV , čeprav planira nakup novega, oziroma menjavo svojega avta za novega, vsak pravi , ko ga bom lahko napolnil vsaj v 10 minutah in se vozil vsaj 500km in seveda , ko be cena in velikost primerljiva s trenutnimi fosilnimi, prej pa me ne zanima.

Resno ne vem kako odgovorit na to brez zaljivk. Lahko samo tako, da tvoji linki potrjujejo kar jaz pisem. V naslednjih letih, od 2020 do 2025 lahko delez zraste do 50 procentov in se vec. V prvem clanku pise da bojo 2022 prevladovali bencinarji, kar ne zanika, da bo 2025 polovica ljudi hotela elektriko. Ostala dva clanka sta clanka o nicemer, neumno rajo sprasujejo ali bi dali 60 jurjev za avto, ki ga nimajo kje napolnit in z njim lahko prevozijo 300 km. Jasno, da bojo rekli ne. Madona, vecina britancev je glasovala za brexit, res je to narod sposoben razmisleka za 2 leti vnaprej, kaj sele 10.

Do 2020 se ne bo zgodilo absolutno nic, ker se bojo 2030 primerjali izpusti co2 z letom 2020 in bojo morali bit 30 procentov nizji. Ce bi sli zdaj delat elektricne avte masovno, bi se ustrelili v koleno, otezili in podrazili delo od leta 2020 do 30. No, pa tudi do 2020 bo rastla prodaja 30, 40 procentov letno, ampak sele od takrat naprej bo poletela.
Zadnjič spremenil cc09, dne Sr dec 26, 2018 6:58 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr dec 26, 2018 6:42 pm

Influenz je napisal/-a:Najbrž se ne giblješ v krogih, kjer dajejo 50-100k€ za nov avto...

Tudi jaz ne. Cakajo da padejo cene pod 50 jurjev, ce bi se jim dajalo 80, bi ga ze imeli.

Uporabniški avatar
lin
Novinec

Napisal/-a lin Sr dec 26, 2018 6:58 pm

cc09 je napisal/-a:
lin je napisal/-a:https://www.zurnal24.si/avto/cez-stiri-leta-bo-evropi-vladal-bencin-317713

Resno ne vem kako odgovorit na to brez zaljivk. Lahko samo tako, da tvoji linki potrjujejo kar jaz pisem. V naslednjih letih, od 2020 do 2025 lahko delez zraste do 50 procentov in se vec. V prvem clanku pise da bojo 2022 prevladovali bencinarji, kar ne zanika, da bo 2025 polovica ljudi hotela elektriko. Ostala dva clanka sta clanka o nicemer, neumno rajo sprasujejo ali bi dali 60 jurjev za avto, ki ga nimajo kje napolnit in z njim lahko prevozijo 300 km. Jasno, da bojo rekli ne.

Glej stvar je povsem preprosta, ti pač nočeš sprejeti nekaj kar ni v skladu s tvojim prepričanjem in je zate vse neumno, če ne izpade po tvoje vsi , ki delajo ankete in raziskave na to temo kjerkoli na svetu so neumni , vsa raja je neumna itd.. torej bi pač morali postaviti vprašanje tako , da bi neumno rajo zavedli in bi bil odgovor takšen kot je tebi povšeči, po me je vprašanje povsem korektno in vsakemu razumljivo postavljeno in drugače ne bi moglo biti in odgovori so pač bili kot so bili, saj pa sem ti že povedal, ti si navdušen nad EV, že malo pretirano po moje in zakaj pa ne, ostani v tem svojem prepričanju, enako mislečih je sigurno veliko, jaz mislm pač drugače in tudi takih je veliko, kot kaže trenutno še vedno več , zato pa ne trdim , da si ti neumen, kot tudi nisem jaz in vsi tisti, ki mislijo kot jaz, čas bo pokazal svoje in to je edino pravo merilo , ki se bo šele pokazalo, tudi jaz verjamem , da nekoč bo tako kot ti trdiš, toda po moje še dolgo ne, kdo ima pa prav pa: živi bili in videli. Lp ;)
PS: tudi ni problem sam v el. vozil , kje je še vse ostalo tu imaš link sicer 1 leto star, toda pri nas se ni spremenilo še nič
https://siol.net/avtomoto/zgodbe/elektr ... uni-454784

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če dec 27, 2018 9:16 am

Ti delaš iste napake kot so jih delali šefi avto firm 3-4-5 let nazaj. Iz preteklosti so sklepali na prihodnost, in delali take neumne ankete. Danes jih je večino srečala pamet. VW se je zresnil, Daimler je tudi zamenjal šefa predčasno, Ghosen je "odšel", BMW je zamenjal vse šefe leta 2014, hyundai dela dobre električne avte, samo premajhne cifre. Stari šefi so govorili čisto nekaj drugega, in nam dali i3, citroen c-zero, e-golfa in podobno, da bi dokazali, da ljudje nočejo električnih avtov. Takšnih res ne.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če dec 27, 2018 10:48 am

Nekaj je res na tem kaj praviš, pokojni Sergio tudi ni maral elektromotorje, zdaj pa so obrnili ploščo.
https://www.avto-magazin.si/plugin/jeep ... -v-evropi/
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
lin
Novinec

Napisal/-a lin Če dec 27, 2018 1:45 pm

cc09 je napisal/-a:Ti delaš iste napake kot so jih delali šefi avto firm 3-4-5 let nazaj. Iz preteklosti so sklepali na prihodnost, in delali take neumne ankete. Danes jih je večino srečala pamet. VW se je zresnil, Daimler je tudi zamenjal šefa predčasno, Ghosen je "odšel", BMW je zamenjal vse šefe leta 2014, hyundai dela dobre električne avte, samo premajhne cifre. Stari šefi so govorili čisto nekaj drugega, in nam dali i3, citroen c-zero, e-golfa in podobno, da bi dokazali, da ljudje nočejo električnih avtov. Takšnih res ne.

Malo si pomešal zadeve, večino šefov je odneslo guljufanje z dizlovimi izpusti itd.. in vpletenost v to afero , nekatere pa, ker so malo preveč kradli zase , kar tako več ali manj vsi počnejo , ko pridejo na vodilne položaje. Prilagam link o EV, zanimivo branje in še vedno velja trditev , da se zgodovina ponavlja, mogoče se bo tudi tokrat navdušenje končalo kot se je že davno , ker bo prišel nekdo z boljšo zamislijo in kot se lahko razbere iz članka, saj pa EV sploh niso kaj veliko napredovali , že takrat so imeli domet 160km, glede na čas in razvoj bi pričakoval bistveno večji napredek kot pa se je zgodil do sedaj. in glej čudo, če izvzameš čas- letnice je kot bi članek opisoval sedanji čas, saj so problemi ali slabosti EV še vedno enaki.
https://siol.net/avtomoto/novice/cas-pr ... oto-486245

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če dec 27, 2018 2:45 pm

VW je zamenjal več šefov, pa še bo kakšnega. BMW je že v 2014 vse prečistil, ne spomnem se samo ali da bi začel ali ustavil električno norost, danes zgleda da bolj ustavil. Mercedes ga je zamenjal letos, predčasno, ker je bil stari prestar. Ghosen je kao kradel ja, ampak ni bil samo to vzrok.

Ja, v tvojem članku lepo piše, da so že takrat vedeli, da je električni avto boljši. Če bi ga tistih 80 let vmes razvijali, bi danes morda že bli kaj dlje. Bomo pa čez 10 let.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov