Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jul 10, 2007 5:05 pm

sej jih ma na avto odpadu še kj takih, k so vozni (vsaj tok, da zbije tisto štango) :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Dino_S
Nov uporabnik

Napisal/-a Dino_S Sr jul 11, 2007 6:41 pm

2 vprašanja:
1.) kje je pri lopati radar? jaz se večkrat peljem tam po ac pa še ga nisem nikoli opazil pa tud bliskalo se tam nič ni pa nobene kazni še od tam nisem dobil?

2.) tam pred predorom golovec je omejitev, ki jo tisti radar pazi 80 ali 100 km/h pa za koliko jo lahko presežeš pa ne bo slikalo? (v nemčiji omajo radarji 10 km/h tolerance)

krho
Novinec

Napisal/-a krho Če jul 12, 2007 6:22 am

Pred približno 1h so na gorenjski avtocesti v smeri proti Tržiču namonirali radar... Tam je omejitev 130 km/h
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing Če jul 12, 2007 2:34 pm

jst mam pa eno vprašanje : a je tm pr golovcu skoz radar, kr jst sm že pred pou leta tm skoz prletu okol 170 . zaenkrat nism še nč dubu

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Če jul 12, 2007 2:39 pm

Pred 9 dnevi ga ni bilo, če so ga zdej dali nazaj ne vem
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če jul 12, 2007 7:05 pm

kje bi dobil lokacijo radarje na hrvaskem?? zdaj ko grem na morje,da prisparam kako kuno :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jul 12, 2007 7:12 pm

SamoK je napisal/-a:kje bi dobil lokacijo radarje na hrvaskem?? zdaj ko grem na morje,da prisparam kako kuno :)

http://www.hak.hr/cpage.aspx?page=rhak.html
evo kdaj se kje nahajajo... vendar pa tako ...vozi po predpisih in bos "prisparal"
marsikatero kuno ...razen za cestnine, mostnine, trajekte
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
triangle
Nov uporabnik

Napisal/-a triangle Če jul 12, 2007 8:54 pm

Dino_S je napisal/-a:2 vprašanja:
1.) kje je pri lopati radar? jaz se večkrat peljem tam po ac pa še ga nisem nikoli opazil pa tud bliskalo se tam nič ni pa nobene kazni še od tam nisem dobil?

2.) tam pred predorom golovec je omejitev, ki jo tisti radar pazi 80 ali 100 km/h pa za koliko jo lahko presežeš pa ne bo slikalo? (v nemčiji omajo radarji 10 km/h tolerance)

1.) Če je lopata tista pumpa na AC pri Celju je radar takoj za pumpo v smeri proti MB

2.) Omejitev je 100km/h saj je tabla 80km/h meter za radarjem. Tisti svetleci znak ki je pred radarjem se smatra kot opozorilo (priporocena hitrost) saj se znak spreminja. Kot omejitev se bi smatral ce bi stalno gorelo 80km/h.

Koliko je tolerance ne bi vedel, lahko pa povem da sem dozivel da je radar pred 1. tunelom na trojanah v smeri proti MB slikal avto ki mi je prehiteval in je vozil malo hitreje od mene ocenil bi da 110-115km/h tak da se kr lepo drzat omejitev (vsaj pri radarjih :) )

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Po jul 16, 2007 5:28 am

Mene pa samo zanima če te radarji vsi že delujejo ali so še vedno v preskusnem obdobju? Sem se včeraj peljal proti Kopru in nazaj pa nism nobenega opazu!

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Po jul 16, 2007 7:49 pm

DIrk je napisal/-a:Mene pa samo zanima če te radarji vsi že delujejo ali so še vedno v preskusnem obdobju? Sem se včeraj peljal proti Kopru in nazaj pa nism nobenega opazu!

kako mislis nisi opazil? proti kopru mas 2 in proti lj mas spet 2 ce pa so radarji not pa res nevem

Uporabniški avatar
triangle
Nov uporabnik

Napisal/-a triangle Po jul 16, 2007 8:46 pm

Radarji delujejo vendar jih imajo le 5 ce se ne motim in jih menjujejo po skatlah.
Bos ze opazil ko bos dobil sliko :rofl

Zemljevidek radarjev: http://beta.finance-on.net/files/2007-05-29/Radarji.jpg
Slika

powerslave
Nov uporabnik

Napisal/-a powerslave So jul 21, 2007 7:52 pm

DELUJOČ RADAR...za odcepom Fram-Rače, smer MB, svetlobni pano, desno spodaj!

Včeraj so 4 priklapljali sivo škatlo v pogon!

Previdnost ne bo odveč!

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

Napisal/-a [Psyho] Po jul 23, 2007 8:12 pm

a kdo ve za radar pri vrhniki, tam ko je delo na cesti in spremenjena signalizacija. smer koper --> lj. me zanima, če deluje?

Buschi
Nov uporabnik

Kraj: Savinska

Napisal/-a Buschi Po jul 23, 2007 8:31 pm

Ko smo ravno pri radarjih imam eno vprašanje: danes zjutraj sem se vračal z morja, in me pri predorih pod Trojanami prehiti BMW z ca 150 noter. Ravno v trenutku, ko je bil vštric z mano, je šklocnilo.
Sedaj me zanima, ali radar zazna hitrost za vsak pas posebej ali za celo cesto. Na policijskih slikah prehitrih voznikov je vedno en avto na sliki, nikoli dva!

Sam sem imel notri ca 90, ker sem bil amortus zaspan in avto hitreje v klanec niti ne gre...hitrost 150 pa lahko tako ali tako moj avto samo sanja..

Hvala.

Uporabniški avatar
triangle
Nov uporabnik

Napisal/-a triangle To jul 24, 2007 8:55 am

[Psyho] je napisal/-a:a kdo ve za radar pri vrhniki, tam ko je delo na cesti in spremenjena signalizacija. smer koper --> lj. me zanima, če deluje?

Ce je v skatli deluje :___o <- ta smajli se mi dopade :D

@Buschi isto se je meni zgodilo pa nisem dobil nobene fotografije, mislim da radar ne more razlocit kateri avto je v prekrsku.
Slika

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To jul 24, 2007 2:11 pm

kdo ve za radar na ac lj-koper ko greš po razdrtem dol po klancu proti morju.deluje al ne.Če deluje a je bil v soboto not? :huh:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To jul 24, 2007 3:30 pm

Sej se ga da videt noter če je al ni. Spodnje okence je tisti del ki meri al objektiv al kak naj rečem, zgornja šipica pa taka rdeča lučka :lol:

Do zdaj sem ga videl samo pred prvim tunelom smer lj-mb na trojanah. Pri 100kmh me je nabliskal :shock: :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

starkral
Nov uporabnik

Napisal/-a starkral To jul 24, 2007 4:19 pm

Kar se radarjev tiče je zadeva taka:
so škatle in pa so radarji, ki se namestijo v le - te. Zaenkrat so v Sloveniji 3 radarji, škatl pa je lahko milijon. Delujejo na takem principu, da mi vozniki nikoli ne vemo, kje so samo škatle in kje so radarji. Navkljub temu pa bi bilo lepo vedeti vse lokacije kjer so namontirane škatle. Kar se pa tiče kakovosti radarjev pa zagotovo lahko povem, da je stvar zelo kvalitetna, lahko meri vozilo za vozilom, tako da pred njimi ni varen nihče. Kdor misli, da je varen, če neposredno vozi za vozilom, ki je prekoračilo hitrost je v zmoti.Zagotovo vem da merijo v sprednji del avta in imajo to sposobnost, da lahko približajo sliko, da se vidi kdo je avto dejansko vozil. Slike so popolnoma čiste, ni več zmazkov. Ne vem pa še , kako delujejo ponoči. Zaenkrat so pred njimi varni le motoristi....
Ne vem kako bi se organizirali, bi pa blo fajn, če bi vedeli za vse lokacije kjer so nameščene škatle. Zakaj so samo 3 radarji? Zato ker je zadeva nenormalno draga, vendar kljub temu so dosegli svoj namen, ker lahko zamenjajo lokacije kadar se jim to zahoče.
Vsi ste se nekaj preveč razpisali na to temo in zgrešili poanto. Prosim naj pišejo samo tisti, ki nekaj vedo, naš cilj je da zvemo za čim več lokacij, kjer so postavljene škatle, ta podatek bo koristil vsem... LP
CARPE DIEM!

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To jul 24, 2007 4:51 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Sej se ga da videt noter če je al ni. Spodnje okence je tisti del ki meri al objektiv al kak naj rečem, zgornja šipica pa taka rdeča lučka :lol:

Do zdaj sem ga videl samo pred prvim tunelom smer lj-mb na trojanah. Pri 100kmh me je nabliskal :shock: :lol:

je blo prehitr,sem ga komaj opazil,sam mislim da ni blo not nč.nism pa 100%.zato sem mal na trnih

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a sebek 206 So jul 28, 2007 1:22 am

upam da pišem pod pravo temo......
Gre se glede mobilnih radarjev..........

Zanima me če kdo ve, ali se "pobliska" pri stožčastem radarju v vsakem primeru, ali je to odvisno od zunanje svetlobe...........
V kanguju je bil stožčasti radar!!!!!!

Ura je bila 7.30, in je bilo oblačno, tako da zunanje svetlobe ni bilo ravno na pretek.........

Lepo sem pobremzal, samo me zanima, ali te lahko slika brez bliskavice, ker nikjer naprej ni bilo policijske enote ki bi ustavljala.....

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov