Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kateri je najbolj bizaren primer badge engineeringa?

Nissanov Kangujc
28
17%
Nissanova Thalia
27
17%
Subarujeva Zafira
61
38%
Volkswagnova Felacija pick-up
46
28%

Skupaj glasov : 162

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po apr 03, 2006 5:58 pm

Že sem prikazal znake Mazdinik znamk Efini in Autozam, sedaj pa prilagam še znak Eunosa:
Slika

Tu pa je še nekaj Eunosovih modelov:
Presso je seveda Mazda MX-3. Pod tem imenom se je prodajal na Japonskem, medtem, ko se je isti model v Avstraliji prodajal kot Eunos 30x (sem ga že prikazal):
Slika
Slika

Eunos Cosmo je Mazda Cosmo, kupe z Wankel motorjem:
Slika
Slika
This last generation Eunos Cosmo was ahead of its time (1990) by being the first production car with Car Control System, an LCD colour touch-screen controlling climate control, mobile phone, GPS car navigation, NTSC TV, radio and CD-Player.
Mazdo cosmo so predstavile tudi nekatere jugo avto revije, med njimi tudi Avto klub, ki me je popeljal v svet avtomobilizma.

Eunos 100 (Mazda 323 F):
Slika

Eunos Roadster (Mazda MX5 Miata):
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Sr nov 14, 2007 1:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 03, 2006 6:11 pm

Naj predstavim še en neznani primer: Ford Freda, ki je Mazda Bongo Friendee.
Še nekaj podatko o avtu: The Ford Freda is a rebadged 8-seater Mazda Bongo Friendee MPV, introduced to the Japanese home market in 1995. It is styled, literally, like a box, purely for space efficency and for conservative Japanese tastes.
While initially a Japanese domestic market vehicle, it is becoming increasingly popular in overseas markets for Japanese imports, particularly Great Britain, Russia, and New Zealand.

Slika
Slika

Za ta primer sem odločil, da je lahko badge inžiniring nesmiselen, saj je kar malce smešno videti Fordovo značko na tipično japonsko oblikovanem vozilu.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 03, 2006 6:22 pm

Sicer sem že napisal, da Mazda na domačem trgu pod svojim imenom prodaja Suzukijeve modele. Gre predvsem za t.i. mini modele. Včasih pa so prodajali tudi terenca Jimny (fotografijo sem že pokazal) in Vitaro, katero vidite spodaj, pod imenom Proceed Levante:
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 03, 2006 6:59 pm

To vsi poznamo. Mazda B (imenovana tudi Bounty, Bravo, Fighter, Drifter) se v številnih državah prodaja tudi kot Ford Ranger (ponekod Courier).
Slika
Slika

Pred kratkim je bil na Tajskem predstavljena prenovljena različica:
Slika

Kar pa ni tako znano, pa je, da se v ZDA pa pod imenom Ranger prodaja pri Fordu razviti vstopni model pick-upa, ki s pri nas znanim Rangerjem nima nič skupnega:
Slika

Le-ta se prodaja tudi kot Mazda B, zopet na voljo samo ameriškim kupcem:
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne To mar 20, 2007 11:35 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 03, 2006 7:01 pm

Na osnovi japonske Mazde B je bil razvit tudi terenec pod imenom Mazda Proceed Marvie:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 03, 2006 7:26 pm

Skoraj bi pozabil!
Joie ta je zate. V temi ugani vozilo si pravilno ugotovil, da sem prikazal Toyoto Innovo. Manjša verzija tega vozila se imenuje Avanza in se tudi proizvaja v Indoneziji:
Slika
Slika

Avanza je rezultat skupnega razvoja Toyote in Daihatsuja, predstavljena leta 2003. Daihatsu avto imenuje Xenia, izgleda pa takole:
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne To mar 20, 2007 11:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 03, 2006 8:13 pm

Prihajajoča Chevrolet Epica se v Koreji, kjer je Daewoo obdržal svoje ime prodaja kot Tosca:
Slika

Po informacijah na tujih forumih, naj bi se ta avto v Avstraliji prodajal kot Holden Vectra in bo torej zamenjal model temelječ na Oplu.
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Če sep 10, 2009 6:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 03, 2006 8:17 pm

Še sveže iz pekarn badge engineering:
Toyota Rush:
Slika

Daihatsu Bego, v Evropi Terios:
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne To mar 20, 2007 11:36 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 03, 2006 10:08 pm

Še en mehiški Dodge, imenovan Verna. Odstranili niso niti znaka. Rebadge par excellence.

Dodge Verna (Mehika):
Slika

Dodge H100 (Mehika):
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To apr 04, 2006 12:29 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Obstajala je Alfina verzija trojčkov Ducato/J5/C25, imenovana AR6. Jaz ne najdem nobene slike, jo ima kdo od vas v kakem katalogu?

Slike Alfe Romeo AR6 nisem našel, vsaj takšne ne iz katere bi bilo razvidno, da gre za ta avto, sem pa našel TALBOT Express:

Slika

Slika

Slika

Iveco Daily je bil tudi Zastava Rival.

lp, mm

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 04, 2006 7:28 am

Talbot Express se je proizvajal in prodajal samo v Angliji, in to do začetka 90. let.

Bil je zadnji Talbot.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 04, 2006 7:31 am

martin_krpan je napisal/-a:Skoraj bi pozabil!
Joie ta je zate. V temi ugani vozilo si pravilno ugotovil, da sem prikazal Toyoto Innovo. Manjša verzija tega vozila se imenuje Avanza in se tudi proizvaja v Indoneziji:
Avanza je rezultat skupnega razvoja Toyote in Daihatsuja, predstavljena leta 2003. Daihatsu avto imenuje Xenia, izgleda pa takole:
Slika
Slika

Ta avto je v bistvu kompakten avto, ampak stoji na šasiji. Nekaj posebnega v današnjih časih.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To apr 04, 2006 3:40 pm

Lahko, da bom kakšno stvar ponovil, ampak še nekaj mojega prispevka.

Innocenti je bil en sam badge engineering. Korala (našega Yugota) ste že videli, tu je pa še Fiat Uno oz. Innocenti Mille ali Mille Clip:

Slika

In pa tudi Mini Moris oz. Innocenti Mini:

Slika

Pa tudi Fiat Duna (ki sem jih tudi pri nas nekaj videl) - Uno karavan oz. Innocenti Elba:

Slika
(ta spada v to temo pogojno)

Austin 1300 oz. Innocenti IM3:

Slika

Slika

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan To apr 04, 2006 6:56 pm

Še en primer iz ZDA:
Chevrolet Prizm:
Slika

Toyota Corolla (ameriška):
Slika

The Chevrolet Prizm was a small sedan sold by Chevrolet from 1998 through 2002. It was a rebadged version of the Toyota Corolla, replacing the similar Geo Prizm.
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne To mar 20, 2007 11:45 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan To apr 04, 2006 7:09 pm

Predhodnik modela Chevrolet Prizm je bil Geo Prizm:
Slika
Slika

The Geo Prizm was a United States-market small car from the 1990s, formed in a joint venture between General Motors and Toyota. Sold as a 4-door sedan or 5-door hatchback, it was a rebadged version of the Toyota Sprinter, an upmarket version of the Toyota Corolla.
Toyota Sprinter:
Slika

Geo je bil zamišljen kot znamka za mlade. Ko so ga leta 1997 ukinili so obstoječe Geojeve modele preimenovali v Chevrolete :roll:
Geojev logo:
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne To mar 20, 2007 11:51 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan To apr 04, 2006 7:28 pm

Tudi sam sem bil presenečen ko sem prišel do tega podatka: v letih 1989-1996 je Toyota v Avstraliji prodaja model Lexcen, ki ni bil nič drugega kot Holden Commodore ali po naše Opel Omega:
Slika

Še za primerjavo fotografija Holdna:
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Po sep 10, 2007 7:37 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To apr 04, 2006 7:38 pm

martin_krpan je napisal/-a:Celo sam sem bil presenečen ko sem prišel do tega podatka: v letih 1989-1996 je Tpyota v Avstraliji prodaja model Lexcen, ki ni bil nič drugega kot Holden Commodore ali po naše Opel Omega:
Slika

Opel Omega s toyotinim sprednjim delom z lučmi vred :?

Tole je pa za mene ena packarija od avta. To tko izgleda, kot bi dal nekdo idejo za tak avto in v petih minutah bi bila že uresničena. :bonk

lp, mm

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan To apr 04, 2006 8:02 pm

Predstavil bom enega bolj nenavadnih avtomobilov in sicer Isuzu Aska.
Isuzu Aska je bil avto srednjega razreda. Prvo generacijo so razvili v hiši in jo javnosti predstavili leta 1983:
SlikaSlikaSlika

Proizvodnja je potekala tudi v Čilu - tam so model poznali kot Chevrolet Aska:
Slika
Slika

Vozila izdelana na Japonskem pa so se na Novi zelandiji prodajala kot Holden Camira:
Slika

Ko se je Isuzu umaknil iz proizvodnje avtomobilov so pod imenom Aska CX enostavno prodajali malce spremenjeni Subaru Legacy (od 1990-1994):
Slika
Slika

in kasneje Hondo Accord in sicer dve generaciji:
Slika
Slika

Slika
Slika
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Sr nov 14, 2007 1:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 05, 2006 3:01 pm

Peugeot 309 je bil prvotno razvit za naslednika Talbota Horizon. Konceptni avto, iz katerega je Peugeot 309 nastal, se je imenoval Talbot Arizona. PSA se je takrat odločil krčiti ponudbo zato so [b]Talbot Arizono[/b] oz. Horizon tik pred uvedbo na trg dodali v Peugeotov prodajni program in avto preimenovali v Peugeot 309.

Slike takrat novega Talbot Horizona in Peugoeta 309:

Slika

Slika

lp, mm

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr apr 05, 2006 3:47 pm

To mislim da smo že omenili, in tudi naslednje, pa vseeno - naslednik Sambe bi moral temeljiti na AX-u:

1987 Talbot Samba:

Slika
Slika

LP,
Joie
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov