Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Luky

Napisal/-a Luky Po jul 02, 2007 8:51 pm

NaDjA je napisal/-a:
Luky je napisal/-a:
NaDjA je napisal/-a:
Luky je napisal/-a:TLE MATE link od passata ki se je razsul na cesti Šempeter-Žalec, v njem je blo
7 mladih, umrla je 21 letna novinarka. baje so (tk se govori) enmu odrezal nogo, enmu roko, voznik je bil pijan in ni imel hujših poškodb (slišu sm da se je nekaj dni po nesreči obesu)... :?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1512687
Te tvoje informacije pa ne držijo .Voznik-pijan in brez poškodb ( še ŽIV-je na zdravljenju v Vojniku),sovoznik,bil v komi,in so mu res odrezali roko,sopotnik za voznikom-tudi brez poškodb oz.lažje,novinarka žal umrla na kraju nesreče,preostala dva bila tudi v komi,zdaj že okrevata,še druga punca-tudi zbujena,torej vsi okrevajo.Je pa res tragična nesreča

Na podlagi takšne nesreče pride 100 različnih zgodb ven,100 ljudi 100 čudi,pa še vsak mal spreobrne.

ok če nis vidu sm napisu (baje), in da se to govori nism reku, da je 100% tk
pa ni mi jasn kok bi bli na desni strani usi živi če je pa avto glih po desni strani usut, pa še srednega stebrička sploh ni... :?
Hvala,mislim,da ime NaDjA je ženskega spola.Zakaj so enemu roko odrezali je verjetno vidno,drugače so zadaj sedeli trije fantje,dve punce pa na njihovimi kolenami.Vseh 7 je pa iz avta ven zmetalo,zato so verjetno tudi preživelli,razen ene punce.

ok sorry NaDjA na ime niti nism pogledu... :roll:

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr jul 04, 2007 5:52 pm

Danes zjutraj v Cerknici :shock:
Priponke
IMG_5162.JPG

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo Če jul 05, 2007 6:28 am

A je blo kiremo kaj ?? ka pa je biv vzrok da se mu je razsulo vse ??
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jul 05, 2007 11:29 am

tragicno... pa se taksni nalivi eni ne znajo prilagajati :idea:
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,224169
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Andea
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Andea Če jul 05, 2007 6:03 pm

sej zato bi mogl tko kt morjo pri avtobusih, zavarovat vsak sedež v avtombilu, da bi mele družine žrtev vsaj malo olajšano zadevo. Mislm, da to ponuja tud ZM za avto.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če jul 05, 2007 7:42 pm

Tiicoo je napisal/-a:A je blo kiremo kaj ?? ka pa je biv vzrok da se mu je razsulo vse ??

Poškodovalo ni nobene osebe,pravtako mislim da nobenega avta ker se je zgodilo okrog 5h zjutraj.Voznik pa tudi ne vem če je kaj poškodovan.
Za vzrok je pomoje kriva pa prevelika hitrost v ovinku-samo ugibam.Uradno pa ne vem kako je.
Saj verjetno piše v časopisih,samo nisem še nobenga bral :P

Uporabniški avatar
triangle
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a triangle Pe jul 06, 2007 12:13 pm

triangle je napisal/-a:Slika
Slika
Slika

Ta zadeva se je pripetila enemu uporabniku drugega foruma.

Tole, kar vidite na fotkah, se mi je zgodilo 10.6. v avtopralnici Avtohiše Vič v Ljubljani (kjer drugače prodajajo Peugeot-e). Avtomatika je ustavila stezo, ko sem bil še bolj na začetku (tam, kjer ti "našamponira" avto), a model, ki je zaposlen v pralnici ni šel pogledat v čem je problem, temveč je po liniji najmanjšega odpora še enkrat pritisnu START knof in me ... poje*al. Krtača, ki bi ob normalnem delovanju morala prati levo stran avtomobila, je ubrala bližnjico čez havbo, okno, del strehe, armaturo ... Ustavila se pa ni zaradi nekih vgrajenih varnostnih mehanizmov, temveč takrat, ko je model slišal moje besno hupanje in z zamudo dojel "kaj dogaja" in ugasnil stezo. In da ne boste mislili, da se je kaj dosti obremenjeval. Steza je laufala dalje že čez ca. 20 min., ko me je model uspel pregnati dost daleč stran, da mu nisem strašil strank.
In pozabite na kakšno nadomestno vozilo. Tega jim zavarovalna polica ne krije, je njihov odgovor (valjda da ne, saj noben ne računa na povzročitev takšne škode - ponavadi se odtrga kakšna okrasna letev, ogledalo ...), sami pa ga, tudi če vztrajno težiš ne dajo. In pozabite na kakšno odškodnino za zmanjšano vrednost vozila, strah ... saj v naši preljubi domovini lahko kaj iztožiš sam če te krtača zmelje do invalidnosti. mad.gif
Mimgrede, brez avta sem bil 12 dni in še danes ni čist poštiman, sej še vedno čakam novo armaturo!

Bom zlo hvaležen, če razpošljete fotke naokoli po mailu, da jim naredim vsaj malce "reklame" whistling.gif ..." saj vam Avtohiša Vič avto temeljito zdrgne tudi od znotraj "

Tukaj pa je se druga plat kot prvotno sporocilo tudi iz foruma http://www.sloreactor.com/forum/index.php?showtopic=13524&st=135&start=135 in http://www.sloreactor.com/forum/index.php?showtopic=13524&st=120
Url ni namenjen delajnu reklame drugemu forumu vendar je v sporocilu napisano, da se je 28. pojavilo nepodpisano sporočilo na nekem avtomobilističnem forumu (hm le kateri je misljen... :D ) no v glavnem gre za moje sporočilo na tem forumu...

Spoštovani

V zadnjem tednu so Slovenijo preplavila elektronska sporočila, v katerih nepodpisan avtor na osnovi mnogih neresnic, blati dobro ime našega podjetja in celo poziva druge naj mu pomagajo razpošiljati mail naokoli, z edinim namenom povzročati poslovno škodo našemu podjetju.

Čeprav je sporočilo sestavljeno iz izmišljenih neresnic, enostavno nimamo možnosti da bi zadevo zaustavili oz. vsaj dali pojasnilo na napisne trditve.

Res se je v našem podjetju v nedeljo 10.6.2007 zgodila nezgoda, ko se je v avtomatski avtopralnici pri pranju poškodovalo vozilo. Takoj po dogodku sem bil o nezgodi obveščen in v kontaktu z oškodovano stranko. V daljšem telefonskem razgovoru sem se ji za nezgodo opravičil, prav tako pa sva se dogovorila in se je strinjala, da bomo začeli naslednji dan v ponedeljek zjutraj odpravljati škodo. Dejstva o dogodku ki so navedena v svetovnem spletu so izmišljena in izkrivljena.

Vse postopke za odpravo škode smo izvajali izključno na osnovi izrecnih zahtev stranke in se je stranka z njimi strinjala.

Situacija se je zakomplicirala potem ko je bilo vozilo že popravljeno in vsa škoda ki jo je stranka prijavila že plačana.

Oškodovana stranka nam je namreč po končanem popravilu poslala pismo v katerem je zaradi prestanega strahu zahtevala nerazumno odškodnino, sicer bo (citiram) » Moja življenjska misija bo postalo to, da vas bo vaš nekorektni odnos že v kratkem in še zlasti na dolgi rok, stal precej več, kot bi vas stalo 10-14 urno nudenje nadomestnega vozila. « (1. odstavek na 1. strani njenega dopisa )

Poleg tega je v pismu nadaljevala z izsiljevanjem (citiram)

- »Jaz mislim, da je ………EUR zelo razumna vsota v primerjavi s škodo, ki vam jo bo sicer naredila »reklama«, kakršno sem vam omenil v prejšnjih vrsticah. « (2. odstavek na 2. strani njenega dopisa)

- »Sedaj vam pač ponujam malce dražjo, a še vedno zelo poceni rešitev. Verjemite mi, da sem zelo jezen zaradi vaše nekooperativnosti in če boste z njo nadaljevali, bom naredil vse potrebno, da bom iz tega naredil za vas zelo drago izkušnjo. « (3. odstavek na 2. strani njenega dopisa)

Ker smo njeno izsiljevanje z odškodnino v zameno za njen molk, zavrnili, je očitno uresničila svojo grožnjo. Dne 28.6.2007 ( 18 dni po dogodku) se je na spletnem forumu ene izmed spletnih strani pojavilo nepodpisano sporočilo, ki je na pobudo avtorja začelo krožiti po svetovnem spletu.

Izključni namen tega maila je maščevalno blatenje dobrega imena našega podjetja in nam namerno povzročati gospodarsko škodo.

Izkušnja ki se nam je zgodila, kaže na to da se danes lahko kdorkoli odloči da bo uničil nekoga ki mu ni všeč. Enostavno sestavi »zanimivo« zgodbo, jo pod nekim izmišljenim imenom nepodpisano pošlje v splet in doseže svoj namen. Oseba, ki je oblatena, pa nima nikakršne možnosti obrambe oz pojasnila.

Upam, da si boste na osnovi tega pojasnila lažje ustvarili celotno sliko o nastali situaciji .

Lep pozdrav

Avtohiša Vič, d.o.o.

Jože Čuk

Kaj vse se folk spomne dandanes in kaj vse se da naredit z uporabo interneta :idea:

Uporabniški avatar
triangle
Nov uporabnik

Napisal/-a triangle Pe jul 06, 2007 12:16 pm

O pa se to lihkar postano, se vroce :-P

G. Jožeta Čuka pozivam, da pismo, ki ga je prejel od lastnika vozila, objavi v celoti, tako da ne bo videti, da je šlo samo za zahtevo po odškodnini za pretrpljeni strah in naj konkretno pove, katere od navedenih trditev v mojem postu ne držijo. Ali so tudi slike fotomontaža? Ali je obveščanje javnosti (sicer zagotovljeno s 39. členom Ustave RS) blatenje dobrega imena? Je legitimen pritisk za dosego izvensodne poravnave prek "grožnje" z objavo v medijih "izsiljevanje in grožnja"? Je prijava Inšpektoratu za delo RS, "grožnja"? To, da bi delovno nesrečo morali prijaviti sami, vam verjetno ni prišlo na misel. Pomembneje je bilo, da avtopralnica še naprej obratuje (brez kakšnega strokovnega pregleda, zakaj je prišlo do nesreče) in prinaša denar. Ali se vam zdi, da je tako poškodovan in nevozen avtomobil enak avtomobilu, ki mu opraska lak, odtrga anteno in okrasno letvico? Se vam zdi, da stroški, ki nastanejo z najemom vozila in izgubo vrednosti poškodovanega vozila, morajo bremeniti oškodovanca? Čas bi bil, da se prenehate sprenevedati, oziroma če mislite, da so vaše trditve utemeljene in kar je napisano v mojem prejšnjem postu laž, zadevo nadaljujeva na sodišču.

Lp!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jul 06, 2007 2:10 pm

Hmm...legitimen pritisk...legitimen pritisk ni ravno razpošiljanje mejlov in to celo s pripisom da naredim podjetuju malo "reklame", kjer je lahko dokaj razviden povsem drug namen...in po tem kar tule zaenkrat!!! piše, bi lahko bilo to komot izsiljevanje.
sicer razumem ogorčenje uporabnika, vendar bi tudi meni v primeru podjetnika stopil na živec, sicer pa bo tako ali tako vsak svojo gonil in je zelo težko verjeti enemu, kaj sta imela še v ozadju, česar morda ne vemo...Dolg se izterja na sodišču, ko se dokaže da si do njega upravičen in ne s tovrstnim izsiljevanjem...tako to je v sodobnih časih, oko za oko ni več moderno...sorry :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Ne jul 08, 2007 7:40 pm

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Ne jul 08, 2007 8:10 pm

Slide je napisal/-a:Hmm...legitimen pritisk...legitimen pritisk ni ravno razpošiljanje mejlov in to celo s pripisom da naredim podjetuju malo "reklame", kjer je lahko dokaj razviden povsem drug namen...in po tem kar tule zaenkrat!!! piše, bi lahko bilo to komot izsiljevanje.
sicer razumem ogorčenje uporabnika, vendar bi tudi meni v primeru podjetnika stopil na živec, sicer pa bo tako ali tako vsak svojo gonil in je zelo težko verjeti enemu, kaj sta imela še v ozadju, česar morda ne vemo...Dolg se izterja na sodišču, ko se dokaže da si do njega upravičen in ne s tovrstnim izsiljevanjem...tako to je v sodobnih časih, oko za oko ni več moderno...sorry :roll:

ima oskodovanec kr prav, ce pomislis da ti zaradi tuje krivde pade vredost avtomobila. ter morebitne dodatne stroske (avtobus,taxi,itd..), ker ostanes brez avta in ti povzrocitelj skode ne nudi nadomestnega. zna bit frka to.

tak da razumem oskodovanca, ce te povzrocitelj enostavno ignorira pri tvojih razumnih zahtevah, pol pac gres v te drasticne ukrepe. je pa res vedno sta dve plati zgodbe.

freaky
Nov uporabnik

Napisal/-a freaky Ne jul 08, 2007 9:55 pm

cliopower je napisal/-a:http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,224805 Spet nesreča z smrtnim izzidom

Ja ta nesreca se je pa zgodila iz sobote na nedeljo!!!!....cesta je bila zaprta 5-ur

Žalostno je da je tukaj spet botroval alkohol zaradi katerega je umru lastnik vozila kateri je bil očitno preveč pijan da bi sam vozil in je krmilo prepostil se bolj pijanemu kolegu ali kdor koli je že bil zraven njega....

Uglavnem avto je bil spredaj kar precej razbit...armaturka premaknjena....pa ceprav po oceni policije naj ne bi tako hitro vozila...

Lahko samo se povem da se skoraj vsak dan vozim po tej cesti in vem da eni radi vcasih prtisnejo Da vidijo kolk bo slo....Hvala bogu da sta ceno plačala sama in da ni bil kdo udeležen po nekrivem...

Lp iz Kranja

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jul 08, 2007 10:09 pm

SamoK je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Hmm...legitimen pritisk...legitimen pritisk ni ravno razpošiljanje mejlov in to celo s pripisom da naredim podjetuju malo "reklame", kjer je lahko dokaj razviden povsem drug namen...in po tem kar tule zaenkrat!!! piše, bi lahko bilo to komot izsiljevanje.

ima oskodovanec kr prav, ce pomislis da ti zaradi tuje krivde pade vredost avtomobila. ter morebitne dodatne stroske (avtobus,taxi,itd..), ker ostanes brez avta in ti povzrocitelj skode ne nudi nadomestnega. zna bit frka to.

tak da razumem oskodovanca, ce te povzrocitelj enostavno ignorira pri tvojih razumnih zahtevah, pol pac gres v te drasticne ukrepe. je pa res vedno sta dve plati zgodbe.

V današnjih časih bi lahko upravnik avtopralnice lahko rekel "j*** SE, NIČ TI NE DAM!" in bi oškodovanec popušil. Ker pa se je lastnik avtopralnice dogovoril z oškodovancem o kritju stroškov za popravilo avta, je pa to plus za lastnika avtopralnice.

Ko pa je oškodovanec kasneje skušal še malo denarja dobit, pa to smatram za izsiljevanje. Če se je že dogovarjal o višini kritja škode, bi to za strah in ne vem kaj moral uveljavljat takoj, ne pa 18 dni kasneje. Čisto izsiljevanje, to je tko kot da se jst zaletim in čez 18 dni začnem jokat, da me boli vrat - še iz kliničnega bi me domov poslali, zakaj pa nisem takoj prišel.

PO TOČI ZVONITI PREPOZNO!!!

Za moje pojme naj "oškodovanec"(zato v narekovajih, ker mu je lastnik avtopralnice že poplačal vso škodo na avtu) umakne vse zadeve glede tistega izsiljevanja in naj bo srerčen, da so mu avto popravili, ker v večini primerov v takih zadevah izgubiš v tožbi proti večji firmi.
Old subarus never die, they just get faster!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne jul 08, 2007 10:32 pm

freaky je napisal/-a:
cliopower je napisal/-a:http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,224805 Spet nesreča z smrtnim izzidom

Ja ta nesreca se je pa zgodila iz sobote na nedeljo!!!!....cesta je bila zaprta 5-ur

Žalostno je da je tukaj spet botroval alkohol zaradi katerega je umru lastnik vozila kateri je bil očitno preveč pijan da bi sam vozil in je krmilo prepostil se bolj pijanemu kolegu ali kdor koli je že bil zraven njega....

Uglavnem avto je bil spredaj kar precej razbit...armaturka premaknjena....pa ceprav po oceni policije naj ne bi tako hitro vozila...

Lahko samo se povem da se skoraj vsak dan vozim po tej cesti in vem da eni radi vcasih prtisnejo Da vidijo kolk bo slo....Hvala bogu da sta ceno plačala sama in da ni bil kdo udeležen po nekrivem...

Lp iz Kranja

ni bil pripet sklepam ?
Slika

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Ne jul 08, 2007 10:50 pm

mislim da to ni tak enostavno kot si ti predstavljas da povzrocitelju ni potrebno kriti skode..ker z policijo, pricami in malo bolj sposobnim odvetnikom bi "verjetno" na sodiscu prisel do povrnitve vseh stroskov,bi pa cakal par let to pa res :!:

ce bi izsiljeval z povrnitvijo potnih stroskov bi lahko tudi po 18dneh oz toliko casa kot je bil brez avta. ampak spet bi moral to resevat po vsej verjetnosti na sodiscu.kar se pa bolecin tice mas pa verjetno prav,takoj ali pa nikoli.

Ko pa je oškodovanec kasneje skušal še malo denarja dobit, pa to smatram za izsiljevanje.

kdo pa je reko da to ni izsiljevanje seveda je,pa tudi prav je tako,ce mu je avto poskodoval naj mu ga tudi popravi ter da potrebno odskodnino. ce moramo v danasnjem svetu placevat za javni wc pa se naj drugi za kaj druga..torej nic ni vec zastonj
:!: ;)

PS. nimam pa nobene veze pri tem primeru, da nebo mislil kdo.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jul 10, 2007 6:12 pm

Včeraj se je ubil dober znanec in prijatelj z Audi A8.

R.I.P.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jul 10, 2007 6:32 pm

splash je napisal/-a:Včeraj se je ubil dober znanec in prijatelj z Audi A8.
R.I.P.

to bo tole.. :|
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,225117
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk To jul 10, 2007 6:35 pm

splash je napisal/-a:Včeraj se je ubil dober znanec in prijatelj z Audi A8.

R.I.P.

videl avto, ko so ga peljali.... :cry:
RIP

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jul 10, 2007 6:39 pm

Njega so tako vsi v Posavju poznali...

RIP

Drugače pa neprilagojena hitrost spet....
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jul 10, 2007 7:49 pm

meni ni logično, kako je on podil. kadar je biu pr nas na obisku se je vedno lepo pripeljal, pa ženo pa otroke je imel. mirna družina.

če je imel neprilagojeno hitrost, je morala bit čez 150.

jaz se tam po tej cesti peljem večkrat na teden, pa se da s cliom dizlom 140 komot prpelat v ovinek. a8 pa ni glih clio, tko da če je res neprilagojena hitrost bla krivec, je mogu orng pržgat, pol ga je pa zaneslo v tovornjak od trebanjske surovine, ko kocke avtov vozijo.

še enkrat R.I.P. Milan
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov