Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 06, 2007 11:42 pm

sebaveh je napisal/-a:Sicer se res ne mislim vmešavat tukaj, ampak nekaj je dejstvo - semaforja ne vidi le prvovozeči v koloni, temveč tudi drugi, tretji in četrti... v koloni. Zorni kot je enostavno dovolj velik. Drugo je, če je prvovozeči s tovornjakom ali avtobusom. Preglednost pa je seveda odvisna tudi od razdalje med avti.

Ampak ni prvovozeči kriv da drugovozeči ne vidi na semafor, če drugovozeči ne upošteva varnostne razdalje in si s tem kvari pogled naprej, kaj se dogaja pred avtom.

Rottie pa točno to trdi - da jaz nebi smel zavirat brez razloga - ampak razlog je bil rdeč semafor - torej sem moral zvreti in drugovozeči je priletel v kljuko - torej kaj čmo - ena honda manj na cesti.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če sep 06, 2007 11:43 pm

im nobody je napisal/-a:fantje ne se v take podrobnosti spuščat no...bv se kregat...rdeča luč ni razlog ampak je ukaz da se ustaviš :P :twisted:

Samo eni tega še niso jemali pri tečaju CPP.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če sep 06, 2007 11:44 pm

tu se strinjam
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če sep 06, 2007 11:50 pm

In ko nas bo več takih na cestah, ki nam bo vseeno za avto in ko bo več takih nesreč, bo tudi vsakič manj tistih, ki tako za ritjo vozijo. Počasi pa bomo prišli daleč. Ampak čisto po zakonih.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Če sep 06, 2007 11:51 pm

nebivedu je napisal/-a:Prosim da odgovoriš na to vprašanje - ali je ustavljanje pred križiščem v katerem imaš rdečo luč, ustavljanje brez razloga?

Rdečo luč bi moral videt dovolj zgodaj, da bi lahko varno ustavil, ne pa peljat tako daleč, da potem moraš zavirat sunkovito, da se ustaviš do črte. Pa itak je to brezpomensko debatiranje, sj si rekel, da nalašč zaviraš tako sunkovito in pozno, da izzoveš nesrečo, ker te motijo ljudje ki vozijo preblizu za tabo. Kar se mene tiče, bi te strpal v zapor, saj je samo še stvar časa, preden boš s svojim neumnim početjem nekoga ubil ali hudo poškodoval.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Če sep 06, 2007 11:54 pm

jz pa pravim da tud če mam napol razbitga yugeca pa tud če se mi en 300 km za rit fura ne zabremzam ker škoda avta za tazga đeka.pa ni važn kir avto maš.opozoriš,spustiš naprej če ne se pa umakneš.tud men grejo na falus taki frajerji ko se s fotrovim BMW-jem šponirajo nazadne pa še za liter benza nimajo.namest da zarad njega avto razbijem mu jih raje natalam okol buče ene par

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če sep 06, 2007 11:58 pm

Rottie je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Prosim da odgovoriš na to vprašanje - ali je ustavljanje pred križiščem v katerem imaš rdečo luč, ustavljanje brez razloga?

Rdečo luč bi moral videt dovolj zgodaj, da bi lahko varno ustavil, ne pa peljat tako daleč, da potem moraš zavirat sunkovito, da se ustaviš do črte. Pa itak je to brezpomensko debatiranje, sj si rekel, da nalašč zaviraš tako sunkovito in pozno, da izzoveš nesrečo, ker te motijo ljudje ki vozijo preblizu za tabo. Kar se mene tiče, bi te strpal v zapor, saj je samo še stvar časa, preden boš s svojim neumnim početjem nekoga ubil ali hudo poškodoval.

Aha, sedaj pa je moje početje neumno, početje tistega, ki je pa 20cm za mojim avtom vozil je pa junaško. On je pa frajer, ker obvlada vozit in ker si upa vozit nekomu to za ritjo. Zakaj pa on ni bremzal, ko je videl rdečo luč, ampak je nadaljeval vožnjo naprej 20 cm za mojo ritjo? Zato, ker jo je spregledal? Frajerji ste itak najboljši vozniki in najjači in najhitrejši, vi itak nič ne spregledate.

Tip je imel levi pas prazen, pa je moral 20cm za mojo ritjo vozit in to vsaj par minut vožnje - 3 semaforje, preden se je en prižgal rdeče, pol je bila pa ena honda manj na cesti.

1:0 zame proti hondam.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 07, 2007 12:03 am

im nobody je napisal/-a:jz pa pravim da tud če mam napol razbitga yugeca pa tud če se mi en 300 km za rit fura ne zabremzam ker škoda avta za tazga đeka.pa ni važn kir avto maš.opozoriš,spustiš naprej če ne se pa umakneš.tud men grejo na falus taki frajerji ko se s fotrovim BMW-jem šponirajo nazadne pa še za liter benza nimajo.namest da zarad njega avto razbijem mu jih raje natalam okol buče ene par

Jst pa ne - prevečkrat smo se stepli, pa so kazni tam višje, kot pa če delaš prekrške z avtom. Ne bom udaril človeka, ker se ne splača - en zob je recimo 800 evrov. Zakaj bi dal 800 evrov bedaku, ki je meni za ritjo vozil. Raje zabremzam pred križiščem in ip bo priletel v kljuko. Potem pa policijo, pa naj on plača, pa še kuponček pobereš (zdej jih bom začel pobirat - do sedaj jih nisem, ker avtu ni bilo nič), pol pa še tožišza traume in podobno, pa pokasiraš kak miljonček in nej se tip skešira.
Čim ga boš pa udaril si pa takoj ob 800 evrov zarad udarca,potem pa še ob kak miljonček za traume.
Če te pa on napade, ga pa zlomiš tok da obleži in ga še tožiš za napad poleg vsega.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Pe sep 07, 2007 12:12 am

glih jutri mamo street fgiht(valetudo) trening....gre kdo? :twisted: :twisted: ;)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Pe sep 07, 2007 12:13 am

vem da se ne splača...sam takrat ti tak živci pokajo da bi ga najraj...ne spča se zapufat zarad enga frajerja ko ti za rit vozi

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Pe sep 07, 2007 12:18 am

@nebivedu ... Ja, itak da si tuki največji in najmočnejši đek k vse znaš in obvladaš, pa cel svet boš pretepu. :roll: V resnici pa verjetn edn unih k hitr kljukice dol prtiskajo pa cvilijo v avtu, ko greš proti njemu k ima slabo vest k se je prej napihoval. Že večkrat sprobano. :P

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Pe sep 07, 2007 12:21 am

sam kregat se ne začet :lol: :lol: :-:o :/:o:/ :pop: :ne

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 07, 2007 12:31 am

Rottie je napisal/-a:@nebivedu ... Ja, itak da si tuki največji in najmočnejši đek k vse znaš in obvladaš, pa cel svet boš pretepu. :roll: V resnici pa verjetn edn unih k hitr kljukice dol prtiskajo pa cvilijo v avtu, ko greš proti njemu k ima slabo vest k se je prej napihoval. Že večkrat sprobano. :P

Ne gre da bi vse obvladal, ker to ne moreš nikoli in tudi nimam namena, da bi bil popolni človek, ki bi vse obvladal - takih ni. Ampak obvladam pa take ljudi, kot si ti. Pač ko vam zmanjka argumentov začnete žalit, ker drugega ne znate več. Dokaz da vam manjka prakse in znanja na vseh področjih. Nasprotnike spoštujem, dokler so na mojem nivoju, ko se spustijo, pa hvala lepa za pogovor in nasvidenje.

Kar se pa tiče kljukic, mislim, da me pozna dost ljudi iz tega foruma, pa jih malo povprašaj, če sem že kdaj kljukice dol prtiskal in se pred kom skrival. Vsakemu upam vse v faco povedat. Sem tut tak človek, da ko mi kej ni všeč, direkt povem.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Pe sep 07, 2007 12:44 am

Jst sem ti argumente povedal večkrat, sam jih ne dojameš ... whatever ... se ne mislim več pregovarjat s tabo, k itak nima smisla. Boš že svoje dobil, ko boš naletel na pravega človeka ob tvojih neumnih principih, pa se boš potem na to temo mogoče spomnil ... če boš tako srečen, da se boš še lahko.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 07, 2007 12:55 am

Rottie je napisal/-a:Jst sem ti argumente povedal večkrat, sam jih ne dojameš ... whatever ... se ne mislim več pregovarjat s tabo, k itak nima smisla. Boš že svoje dobil, ko boš naletel na pravega človeka ob tvojih neumnih principih, pa se boš potem na to temo mogoče spomnil ... če boš tako srečen, da se boš še lahko.

Princip ni nikoli neumen. Pač nisem diplomat, da bi delal v rokavičkah z butli. Pvem, nardim in konec. Večina pa itak nimate j**c, da bi kej podobnega nardil, al pa še poveličujete tiste, ki 20cm za ritjo vozjo, ker oni pa obvladajo vozit - do prve kljuke o večjega norca od njih.

Vsi tvoji argumenti imajo trhlo osnovo. Domnevaš, da kr vsi ki se frajerje delajo na cestah nosijo pištole in ne vem kaj s sabo. Če bi me že nekdo probal ustrelit, zato, ker se je zaletel vame(on je kriv), pa jaz ne preživim, bi ga policija zelo hitro morala dobit, ker bi ga kdo drug drugače poiskal, če bi pa jaz slučajno preživel, pa verjemi, da bo ob vse, tudi ob zadnje usrane gate - za tok bi ga namreč iztožil, kako leto kasneje, ko bi se vse zadeve umirile, bi ga dal pa še psu za pojest.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe sep 07, 2007 6:37 am

Ah, spet ste zašli iz teme, ki se je začela z PureTNTjem celo razvijat v rešitve. Vi pa kot kavbojci, takoj na kile moč in podobno. Če naletiš na človeka, ki je za pol manjši, ima v glavi pošlihtane zadeve, zna izkoristit nasprotnika, torej moč obrniti sebi v prid, ste ga dobesedno najeb@l. In takšnih ni malo ;) Kak AiKido dela čudeže :)

In princip je bil vedno neumen, saj je direktno povezan z Egom. In z principom dokazuješ kako visok je tvoj Ego. Zelo slabo. Res!!!

Pa vrnite se na TNTjev post, saj je namen teme, diskreirat nove policaje in spravit skupaj človeške, normalne predloge, ki so celo lahko uresničljivi.

Vaš princip, vaša moč, vaš ego vas bo enkrat dokončno pokopal ;) Ego leti zelo visoko brez, da bi se česa oprijemal. Pregovor pa pravi, kdor visoko leta, nizko pade. Nizko ni mišljen kot malo :)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 07, 2007 7:12 am

PureTNT je napisal/-a:esem je kot vedno dal dobro idejo. Seznam, sestavljen in podpisan s strani blizu tisoč oseb bi zagotovo imel večjo kredibilnost kot naša posamezna razmišljanja in predogi.

Seznami na žalost nebi nič pomagali, ker že za eno križišče v ljubljani okoli 50 pisem ogorčenih stanovalcev v bližini niti ne vpliva na odločitev šefa policije, da bi postavil vsaj eno patruljo na to križišče - vsaj ob konicah če ne drugače.
Na žalost imamo tako ablast, ki ni dovzetna za razne podpise in sezname, ampak vsi samo gledajo, da stolčka nebi izgubili in 90% svoje energije vlagajo v to, 10% pa za cigarete med pavzami in kavice po sestankih, delajo pa nič ali pa je še tisto, kar delajo negativno.

PureTNT je napisal/-a:cop1, sam se zavedam vašega precej impotentnega položaja (za kar gre zahvala zakonodajalcu), vendar bi vaši šefi lahko veliko naredili za prometno varnost že s tem, da bi vas čim več poslali na cesto s službenimi vozili - potrebno ni ničesar drugega kakor vidnost - pa se bi vozilo precej bolj umirjeno in z manj ihte.

Tega ne bodo storili, ker že 10 let niso bili na cesti in sploh ne vedo več kako zgleda stati na cesti - so veliko bolje navajeni na usnjen naslonjač iz katerega diktirajo bedarije.

PureTNT je napisal/-a:Prav tako me je vedno zabavalo merjenje hitrosti na odsekih kjer so kršitve (in ne nujno nesreče) precej pogoste. Merjenja na koncih vpadnic, kjer ljudje namesto predpisanih 50 ali 60 km/h vsakodnevno brez posledic peljejo 80 ali 90 km/h je nepotrebno, sploh ob tem, da ponekod drugod norci čez strnjene vasi ali v strogem mestnem jedru plin tiščijo do konca (in dosegajo tudi trimestne številke). Navsezadnje naj bi bil smisel CPP zagotavljanje prometne varnosti in ne nujno kaznovanje za neposlušnost, kar je očitno percepcija precejšnjega dela javnosti.

Pobiranje desetine za proračun, bi se temu reklo.

PureTNT je napisal/-a:Postavljanje radarjev na AC (razen v tunelih) je prav tako potrata sredstev. Potrebna je večja prisotnost policije, ki bodo sankcionirali še kaj drugega kakor le hitrost. Nepoznavanje uporabe pospeševalnih pasov, kar promet na obvoznicah in avtocestah v gostem prometu spremeni v precej nevarno početje (vključevanje s 60 km/h, ki ga prakticirajo nekateri je zrelo za trajni odvzem vozniškega dovoljenja), prehitevanje brez nakazane smeri (in to po možnosti kakšni dve sekundi preden pas dejansko menjaš, ne med samo menjavo), vožnja po prehitevalnem pasu, ko je vozni prost ter prehitevanje tovornjakov, kjer je znak za prepoved tega početja so le nekatera od neodgovornih početij, ki jih je zaslediti. Še eno precej pomembno pravilo je upočasnitev vožnje, ko se približuješ uvozu na AC. Nekateri namreč z 80 in tudi manj km/h skačejo naravnost na prehitevalne pasove, pa tega kot kaže ne sankcionira nihče (pa niti ni potrebno pripeljati z 200 ali več km/h, da bi bila situacija nevarna). Takšni prekrški se bi učinkovito sankcionirali šele z zadostnim številom policistov na cesti.

Beri točko 2.

PureTNT je napisal/-a:Vse avtocestne radarje bi lahko veliko bolj koristno uporabili na določenih regionalkah, kjer prekoračitve dejansko predstavljajo velik problem, kakor na avtocestah.

S tem se pa čisto strinjam.

PureTNT je napisal/-a:Tudi statistike, ki jih policija podaja javnosti so varljive. Končno bi enkrat rad videl število nesreč, razvrščenih glede na neprilagojeno hitrost in hitrost PREKO omejitve. Javnost se zavaja, da je na cestah polno manijakov, ki vsi po vrsti norijo kot odtrgani, pa vendar je število takšnih precej majhno, pobijajo pa se popolnoma normalni vozniki. Klasifikacija hitrosti bi pač precej pripomogla k jasnejši sliki razmer.

Statistika je samo zato, da jo lahko obračaš in prirediš sebi v prid. Še nikoli pa ni bila pravilna - na žalost.

PureTNT je napisal/-a:Nebivedu, tvoje početje in početje "prave" policije je vsekakor zanimivo in za moje pojme tudi nedokazljivo. Sam imam sicer zadržke glede jemanja zakona v svoje roke (kar to početje je), vendar sem daleč od tega, da bi vas kritiziral.

Za nekatere je to kar počnemo dvigovanje EGA in zato visoko letamo nam pravijo.U bistvu pa niti ni prikazovanje moči, le izliv svojega gneva nad tistimi ki nas ogrožajo - upravičeno. Premoremo pa tok j**c, da to naredimo, medtem ko drugi le sledijo črednemu nagonu in se potem živcirajo in jokajo na forumih, kako jih v križiču izsiljujejo in da ne morejo nič narest.

PureTNT je napisal/-a:cop1, če resno smatraš, da je tvoj (in še kateri drugi) komandir nesposoben za svoje zadolžitve, potem mi v zasebnem sporočilu pošlji imena ter navedi razloge, pa bom poskrbel za to, da bodo pristojni s tem seznanjeni.
LP

To bi tudi sam predlagal, pa vem da ne bo pomagalo, danes če nimaš dobrih vez, se še usrat ne moreš pošteno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 07, 2007 7:20 am

Pa še današnji primer iz Broda, malo pod klanecm na križišču. Kolona dolga do mosta (najmanj 1,5km, če ne kr več), policaj sredi križišča in usmerja promet, a ljudje ga ne upoštevajo. Nekateri kr rinejo v policaja, da bi se jim umaknil. In en k****n je kr rinil in rinil v policaja toliko časa, da mu je prišel do kolen z odbijačem, pa čeprav je imel znak, da mora počakat. Dokler ni policaj zdaril po havbi tega kretena, da se je umiril in ustavil, je ta i**** kr rinil. Pa če bi bil jst policaj, bi ga postavil na stran, pustil eno uro čakat in bi ga šele potem kaznoval in to orenk.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe sep 07, 2007 7:32 am

Za nekatere je to kar počnemo dvigovanje EGA in zato visoko letamo nam pravijo.U bistvu pa niti ni prikazovanje moči, le izliv svojega gneva nad tistimi ki nas ogrožajo - upravičeno. Premoremo pa tok j**c, da to naredimo, medtem ko drugi le sledijo črednemu nagonu in se potem živcirajo in jokajo na forumih, kako jih v križiču izsiljujejo in da ne morejo nič narest.

Očitno je tudi zate to dvigovanje Ega. Ego je človekov gnev :) ;) Torej priznaš, le zavedaš se ne svojega priznanja :)

In jest ne jokam. Jokajo predvsem taki, ki včasih tudi sami podobni, le da sebe ne vidijo ;)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 07, 2007 7:53 am

killah bee je napisal/-a:

Očitno je tudi zate to dvigovanje Ega. Ego je človekov gnev :) ;) Torej priznaš, le zavedaš se ne svojega priznanja :)

In jest ne jokam. Jokajo predvsem taki, ki včasih tudi sami podobni, le da sebe ne vidijo ;)

EGO = Gnev???? Od kdaj?

Meni se pa to ne zdi dvigovanje ega, le malce nemoralno a dosledno upoštevanje cestno prometnih predpisov.
S tem dejanjem bremzanja pred rdečo lučjo pa niti moralno ne čutim odgovornosti za nekoga, ki se mi vozi 20cm za mojo ritjo. Kvečjemu bi jo moral on, ker se ne drži CPP-ja.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost