Voith je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Saj tvoje napovedi so se že uresničile. Leta 1900 je bilo v Sloveniji še 90% vernih katolikov, danes jih je morda še 30% in naprej izumirajo. In svet je res lepši. Ljudje se grebejo kot še nikoli, ločitev in družinske nesreče toliko kot še nikoli, otrok še nikoli tako malo, narod še nikoli tako nesrečen in depresiven, okolje še nikoli tako zjebano itd.
mislm da to ni posledica odmiranja cerkve, prej bi rekel da je to posledica mtv mladine ki je odrasla in pa nasplosno vseh medijev ki nas konstantno filajo samo z slabimi dogodki ki se dogajajo po svetu nikakor pa ne z dobrimi. umori nesrece in jerry springer.. super mesanica. potem pa se dogajajo stvari po sistemu shit in shit out. ce ves svet konstantno hipnotiziras z nesrecami umori in jerry springerjem, nemores ravno pricakovati da se bo ponovila hipijada..
cerkev sama po sebi je ustanova vsega slabega skupaj v koncentratu, samo krscanstvo pa je ok v osnovi. kristjani so ok ce se drzijo svojih zapovedi.
btw: osebno ne gledam televizije ze vec kot 4 leta, ker je enostavno sam bullshit nonstop. hvala lepa, si rajs kar me zanima z neta potegnem in gledam.
Ti pa daješ Springerju in MTV-ju že prav kozmični pomen. Ne more biti to razlog, saj se je vrednotna kriza začela pred Springerjem, torej je lahko on kvečjemu prodekt tega.Glavni razlog je po mojem vsesplošna duhovna razpuščenost, ki izhaja iz novodobnega odpora proti vsemu staremu in pobezljanemu iskanju nečesa novega.
Jaz dam cerkvi 1€ na 14 dni, Mercatorju pa 200€. Tisti € je vreden zlata v primerjavi s tistim, kar dobim v Merkatorju..
Džugašvili, sigurno si se že rodil tako nastrojen in nisi v življenju bil v cerkvi, ampak si se kalil v betonski sivini. Tako sovražni so samo tisti, ki so se rodili sovražnim.