Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kaj meniš o novem Zakonu o varnosti cestnega prometa?

Zakon je povsem napačen - na referendumu bi glasoval proti
86
54%
Zakon ni dovolj dober - na referendumu bi glasoval proti
39
25%
Zakon je dovolj dober - na referendumu bi glasoval za
4
3%
Zakon je dovolj dober - sem proti referendumu
4
3%
Zakon ni dovolj dober - a sem proti referendumu
10
6%
Zakon ni dober, a ne bi šel na referendum
5
3%
Zakon je dober, a ne bi šel na referendum
1
1%
Ne poznam
9
6%

Skupaj glasov : 158

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne mar 16, 2008 10:48 pm

Voith je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Saj tvoje napovedi so se že uresničile. Leta 1900 je bilo v Sloveniji še 90% vernih katolikov, danes jih je morda še 30% in naprej izumirajo. In svet je res lepši. Ljudje se grebejo kot še nikoli, ločitev in družinske nesreče toliko kot še nikoli, otrok še nikoli tako malo, narod še nikoli tako nesrečen in depresiven, okolje še nikoli tako zjebano itd.

mislm da to ni posledica odmiranja cerkve, prej bi rekel da je to posledica mtv mladine ki je odrasla in pa nasplosno vseh medijev ki nas konstantno filajo samo z slabimi dogodki ki se dogajajo po svetu nikakor pa ne z dobrimi. umori nesrece in jerry springer.. super mesanica. potem pa se dogajajo stvari po sistemu shit in shit out. ce ves svet konstantno hipnotiziras z nesrecami umori in jerry springerjem, nemores ravno pricakovati da se bo ponovila hipijada..

cerkev sama po sebi je ustanova vsega slabega skupaj v koncentratu, samo krscanstvo pa je ok v osnovi. kristjani so ok ce se drzijo svojih zapovedi.

btw: osebno ne gledam televizije ze vec kot 4 leta, ker je enostavno sam bullshit nonstop. hvala lepa, si rajs kar me zanima z neta potegnem in gledam.

Ti pa daješ Springerju in MTV-ju že prav kozmični pomen. Ne more biti to razlog, saj se je vrednotna kriza začela pred Springerjem, torej je lahko on kvečjemu prodekt tega.Glavni razlog je po mojem vsesplošna duhovna razpuščenost, ki izhaja iz novodobnega odpora proti vsemu staremu in pobezljanemu iskanju nečesa novega.

Jaz dam cerkvi 1€ na 14 dni, Mercatorju pa 200€. Tisti € je vreden zlata v primerjavi s tistim, kar dobim v Merkatorju..

Džugašvili, sigurno si se že rodil tako nastrojen in nisi v življenju bil v cerkvi, ampak si se kalil v betonski sivini. Tako sovražni so samo tisti, ki so se rodili sovražnim.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne mar 16, 2008 11:01 pm

mas obcutek da sem sovrazen? :) nisem, popolnoma prijateljsko sem razpolozen trenutno.

cerkev je zlo, merkator je pac trgovina.

merkator se mi ne izdaja kot bozji poslanec, cerkev pa to pocne.
bog ni cerkev, bog je v meni, v tebi, v kamnu, vodi in v vsem kar nas obkroza. je energija ki nas zivi.
cerkev pa bozje ime izkorisca za kontrolo nad ljudmi in za denar. to je najhujsa vrsta blasfemije pod soncem.

da ne govorimo o tem da porivajo otroke v rit.

btw: lahko me uprasas po imenu, da se ti nebo treba nonstop izmisljevati novih imen zame ;)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne mar 16, 2008 11:13 pm

Josif, v iskanju Zla si še bolj vztrajen kot Bush...

Ne moreš ti soditi o Cerkvi, saj tvoja slika o njej temelji na prirojenem sovraštvu. Kaj je bistvo Cerkve, povedano iz prve roke? Greš vanjo, poslušaš pridigo, zmoliš očenaš in daš 1€ v puščico, po maši pa greš na deci v bližnjo gostilno. To je vse zlo, ki ga ti opisuješ.

Vidim, da moram svoje otroke držati daleč proč od raznih Gothamov.

Ponovno se opravičujem za off, ampak včasih paše malo zafilozofirati.

Zdaj pa nazaj na ZVCP.
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Ne mar 16, 2008 11:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne mar 16, 2008 11:22 pm

Voith&Joie.... Dejtva si vi2 odpret eno temo v zabavnem kotičku, ker je take poglede na svet zanimivo prebirat... Vseeno pa ne cerkev ne CO2 nimata nekakšnega vpliva na dejansko varnost v prometu, še manj pa ima to kaj skupnega z novim zakonom ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne mar 16, 2008 11:26 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Josif, v iskanju Zla si še bolj vztrajen kot Bush...

Ne moreš ti soditi o Cerkvi, saj tvoja slika o njej temelji na prirojenem sovraštvu. Kaj je bistvo Cerkve, povedano iz prve roke? Greš vanjo, zmoliš očenaš, poslušaš pridigo in daš 1€ v puščico, po maši pa greš na deci v bližnjo gostilno. To je vse zlo, ki ga ti opisuješ.

naivnost brez meja.
to ni prirojeno sovrastvo, to je sovrastvo z razlogom.
cerkev skodi duhovnemu razvoju cloveka. odsev tega je tocno tvoj post ki ga citiram.

ne, dragec, to ni bistvo. bistvo naj bi bil duhovni razvoj, vse kar dobis je pa to da postanes to kar si opisal, prazna lupina pijanska po moznosti, seveda pod kontrolo cerkve, drzave in se cesa. in da das svoj en evro.

racunaj en evro krat 2miljona je lep zasluzek na teden kajne? pa nekateri dajo na zeljo zupnika rajsi papirnat denar, da vreca ni pretezka za nosti ker je gospod zupnik ze star.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne mar 16, 2008 11:28 pm

mal falil z posti kajne fantje :lol:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne mar 16, 2008 11:32 pm

Voith je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Josif, v iskanju Zla si še bolj vztrajen kot Bush...

Ne moreš ti soditi o Cerkvi, saj tvoja slika o njej temelji na prirojenem sovraštvu. Kaj je bistvo Cerkve, povedano iz prve roke? Greš vanjo, zmoliš očenaš, poslušaš pridigo in daš 1€ v puščico, po maši pa greš na deci v bližnjo gostilno. To je vse zlo, ki ga ti opisuješ.

naivnost brez meja.
to ni prirojeno sovrastvo, to je sovrastvo z razlogom.
cerkev skodi duhovnemu razvoju cloveka. odsev tega je tocno tvoj post ki ga citiram.

ne, dragec, to ni bistvo. bistvo naj bi bil duhovni razvoj, vse kar dobis je pa to da postanes to kar si opisal, prazna lupina pijanska po moznosti, seveda pod kontrolo cerkve, drzave in se cesa. in da das svoj en evro.

racunaj en evro krat 2miljona je lep zasluzek na teden kajne? pa nekateri dajo na zeljo zupnika rajsi papirnat denar, da vreca ni pretezka za nosti ker je gospod zupnik ze star.

Ne vem kaj se sploh obremenjuješ, saj te nihče ne sili verovat in iti v Cerkev in dati 1€. Itak katoliki vztrajno izumiramo, dosegaš svoj cilj, pa vendar še vedno sovražiš.

Evo, zadnjič odgovarjam, da ne boste rekli da dajem slab zgled.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne mar 16, 2008 11:41 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ne vem kaj se sploh obremenjuješ, saj te nihče ne sili verovat in iti v Cerkev in dati 1€. Itak katoliki vztrajno izumiramo, dosegaš svoj cilj, pa vendar še vedno sovražiš.

izpolnjujem bozjo voljo Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po mar 17, 2008 10:06 am

Ne moreš ti soditi o Cerkvi, saj tvoja slika o njej temelji na prirojenem sovraštvu. Kaj je bistvo Cerkve, povedano iz prve roke? Greš vanjo, poslušaš pridigo, zmoliš očenaš in daš 1€ v puščico, po maši pa greš na deci v bližnjo gostilno. To je vse zlo, ki ga ti opisuješ.

Zdaj pa nazaj na ZVCP.

Sorry, samo pa si demagog.

Bolj bednega izgovora, kot je prirojeno sovraštvo pa še nism slišal, je pa res, da zveniš čedalje bolj kot indoktriniranec, le da občasno ekstrovertiraš.

Voith-u bi pripisal takoj resno zamero do cerkve, če ne bi sam povedal bistva, da je bog kvečjem v vsakem od nas in da ne potrebuješ nobene cekrve, da ti pove kdaj in kdo ti ga bo približal. Vsi vemo (večina), da je največja politična stranka v svetu prav rimokatoliška cerkev.

Nazadnjaštvo pa v tem trenutku pomeni prej enoumje in enovladje kot pa kakšen resen razvoj v smislu poudarka na humanizmu, morali, etiki in obstoju individualnosti. In da ne bo kdo očital, da sem off. Če bi človek izbral duhovnost namesto materialnega razvoja, najbrš ne bi imeli toliko prometnih s smrtnim izzidom, zaradi tega ali onega razloga.

PS: Cerkev ne uči nič slabega, za kaj pa oni to izkoriščajo je pa druga zadeva. Tale Ghandi ni bil neumen.

PPS: Danes sem bral podatek o poostritvi nadzora policistov pri pripenjanju voznikov. 52 mrtvih lani je umrlo zaradi nepripetosti. Se pravi to je, če je na leto 250 smrtnih primerov, kar 20% vseh smrti. Torej z zelo preprosto zadevo, kot je pripetost v vozilu, bi laho drastično zmanjšali št. mrtvih in telesno hudo poškodovanih.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po mar 17, 2008 11:01 am

FBR je napisal/-a:

Zdaj pa nazaj na ZVCP.

Sorry, samo pa si demagog.

Bolj bednega izgovora, kot je prirojeno sovraštvo pa še nism slišal, je pa res, da zveniš čedalje bolj kot indoktriniranec, le da občasno ekstrovertiraš.

Voith-u bi pripisal takoj resno zamero do cerkve, če ne bi sam povedal bistva, da je bog kvečjem v vsakem od nas in da ne potrebuješ nobene cekrve, da ti pove kdaj in kdo ti ga bo približal. Vsi vemo (večina), da je največja politična stranka v svetu prav rimokatoliška cerkev.

Nazadnjaštvo pa v tem trenutku pomeni prej enoumje in enovladje kot pa kakšen resen razvoj v smislu poudarka na humanizmu, morali, etiki in obstoju individualnosti. In da ne bo kdo očital, da sem off. Če bi človek izbral duhovnost namesto materialnega razvoja, najbrš ne bi imeli toliko prometnih s smrtnim izzidom, zaradi tega ali onega razloga.

PS: Cerkev ne uči nič slabega, za kaj pa oni to izkoriščajo je pa druga zadeva. Tale Ghandi ni bil neumen.

PPS: Danes sem bral podatek o poostritvi nadzora policistov pri pripenjanju voznikov. 52 mrtvih lani je umrlo zaradi nepripetosti. Se pravi to je, če je na leto 250 smrtnih primerov, kar 20% vseh smrti. Torej z zelo preprosto zadevo, kot je pripetost v vozilu, bi laho drastično zmanjšali št. mrtvih in telesno hudo poškodovanih.

Stari moj, večina ljudi, ki sovraži Cerkev, ni bila še nikoli pri maši, ni dala niti € v puščico in nima nobenih stikov z ljudmi, ki hodijo v cerkev. Edino tisti, ki dejansko ima stik stik s to organizacijo in ki je bil njena žrtev, je zame njen kredibilen sovražnik. Cerkev čisto nič ne vpliva na Voithovo življenje, pa vendar jo sovraži. Pravi humanist tega ne bi nikoli počel, če se že zglašaš na humanizem. Enako velja za sovraštvo do Bosancev, Hrvatov, Židov, Albancev, Američanov, Muslimanov, Kristjanov itn. itn.

Nihče nima monopola nad demokratično mislijo in humanizmom, še zdaleč pa ne nestrpni levičarji.

Če bi se Voith ali FBR denimo rodil pobožnim staršem v Gorenji vasi, bi bil povsem drugi človek, sem prepričan. Če bi se rodil nekje visoko v Himalaji pobožnim budistom, bi obračal mlinčke, alpinistom nosil rukzake in vpil "Free Tibet!". Vsi smo do določene mere "indoktrinirani", brez okolja ne bi nikoli bili to, kar smo. Vprašaj psihologe, ti bodo povedali zelo podobno.

K temi. Pripenjanje je res velik faktor za ohranjanje življenj tudi sodeč po statistiki. Zdaj, kdor vozi pijan in nepripet ter zraven še brezglavo divja, itak dela samomor in mu ni pomoči, gotovo pa je nekaj žrtev tudi pri normalnih voznikih, ki se jim za 2-kilometrsko pot ne da pripeti ali pa se ne pripenjajo zadaj. Zato osveščanja o pomenu pasov ni nikoli dovolj.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po mar 17, 2008 12:34 pm

Joie de vivre! je napisal/-a: Cerkev čisto nič ne vpliva na Voithovo življenje, pa vendar jo sovraži.

ti pa si poznavalec mojega zivljenja vidim :)

cerkev na zalost vpliva na kompletno zavest naroda.
greh in odpuscanje, kaj je to?
to ne obstaja, pa vendar zaradi cerkve v ta princip verjamejo celo nekateri ateisti.

sploh pa dejstvo, da se neka sprevrzena ustanova, katere zgodovina je precej bolj krvava kot hitlerjeva, busheva in stalinova skupaj, izdaja za bozjo ambasado, je precej ironicno, se ti ne zdi?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po mar 17, 2008 12:35 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Stari moj, večina ljudi, ki sovraži Cerkev, ni bila še nikoli pri maši, ni dala niti € v puščico in nima nobenih stikov z ljudmi, ki hodijo v cerkev. Edino tisti, ki dejansko ima stik stik s to organizacijo in ki je bil njena žrtev, je zame njen kredibilen sovražnik. Cerkev čisto nič ne vpliva na Voithovo življenje, pa vendar jo sovraži. Pravi humanist tega ne bi nikoli počel, če se že zglašaš na humanizem. Enako velja za sovraštvo do Bosancev, Hrvatov, Židov, Albancev, Američanov, Muslimanov, Kristjanov itn. itn.

Nihče nima monopola nad demokratično mislijo in humanizmom, še zdaleč pa ne nestrpni levičarji.

Če bi se Voith ali FBR denimo rodil pobožnim staršem v Gorenji vasi, bi bil povsem drugi človek, sem prepričan. Če bi se rodil nekje visoko v Himalaji pobožnim budistom, bi obračal mlinčke, alpinistom nosil rukzake in vpil "Free Tibet!". Vsi smo do določene mere "indoktrinirani", brez okolja ne bi nikoli bili to, kar smo. Vprašaj psihologe, ti bodo povedali zelo podobno.

Se popolnoma strinjam.
Sam sem srečal veliko duhovnikov in kristjanov, tko da vem, zakaj gre. Duhovniki se večinoma res ravnajo oz. poskušajo ravnati po načelih nauka, kar se tiče kristjanov, jih pa večina hodi k maši ker so tako navajeni. Le redki poskušajo res živeti nauk.
Ampak posploševati, da je pa zato RKC cela pokvarjena, pa ni primerno. Seveda je bila v preteklosti hujša od fašizma, ampak ne morajo pa biti sedanji voditelji RKC krivi za neke sprijene škofe iz pred 400let... :roll:
Joj, res smo OT... :oops:
Zadnjič spremenil Energetik81, dne Po mar 17, 2008 12:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po mar 17, 2008 12:39 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Stari moj, večina ljudi, ki sovraži Cerkev, ni bila še nikoli pri maši, ni dala niti € v puščico in nima nobenih stikov z ljudmi, ki hodijo v cerkev. Edino tisti, ki dejansko ima stik stik s to organizacijo in ki je bil njena žrtev, je zame njen kredibilen sovražnik. Cerkev čisto nič ne vpliva na Voithovo življenje, pa vendar jo sovraži. Pravi humanist tega ne bi nikoli počel, če se že zglašaš na humanizem. Enako velja za sovraštvo do Bosancev, Hrvatov, Židov, Albancev, Američanov, Muslimanov, Kristjanov itn. itn.

Se popolnoma strinjam.

x2 čista resnica
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po mar 17, 2008 12:45 pm

sprani mozgani. odlicen produkt RKCja ste vi.

ce bi se rodil v indiji koromandiji, bi postavil pod vprasaj vse stvari ki se mi ne zdijo logicne in jih ukinil ce bi bilo to v moji moci.

vi mehkohrbtenicarji pa se ze rodite v pralnem stroju in vas pol pere celo zivljenje.
Zadnjič spremenil Voith, dne Po mar 17, 2008 12:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po mar 17, 2008 12:48 pm

Voith je napisal/-a:sprani mozgani. odlicen produkt RKCja ste vi.

Potem bi lohk jaz rekel, da si ti odličen primerek spranih možganov s strani medijev, ki ves čas trobijo proti RKC... :roll:

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po mar 17, 2008 1:01 pm

Pa saj ni res, da se je začelo že okrog cerkve. Lepo prosim, da moderator poskrbi in izbriše vse poste povezane s cerkvijo, ki nima ama nobene veze z avtomobilizmom, razen, da poneumlja že tako sprane možgane nevednih, zavedenih in nezmožnih samostojnega razmišljanja - ovc. Čemu bi morali na avtomobilističnem forumu razpravljati o neki cerkvi, katere moto je nagrabiti si čimveč denarja, o kaki duhovnosti pa že dolgo ne duha ne sluha? :roll: Cerkev poneumlja in to se vidi tudi v tej temi. Žal.
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po mar 17, 2008 1:04 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:sprani mozgani. odlicen produkt RKCja ste vi.

Potem bi lohk jaz rekel, da si ti odličen primerek spranih možganov s strani medijev, ki ves čas trobijo proti RKC... :roll:

sm napisu zgoraj da ne gledam tvja ze 4 leta vsaj. tko da nevem kdo je bolj izpistavljen medijem.

mal si zgodovino cerkve preber.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po mar 17, 2008 1:09 pm

STENTOR je napisal/-a:Pa saj ni res, da se je začelo že okrog cerkve. Lepo prosim, da moderator poskrbi in izbriše vse poste povezane s cerkvijo, ki nima ama nobene veze z avtomobilizmom, razen, da poneumlja že tako sprane možgane nevednih, zavedenih in nezmožnih samostojnega razmišljanja - ovc. Čemu bi morali na avtomobilističnem forumu razpravljati o neki cerkvi, katere moto je nagrabiti si čimveč denarja, o kaki duhovnosti pa že dolgo ne duha ne sluha? :roll: Cerkev poneumlja in to se vidi tudi v tej temi. Žal.

Še enkrat, tisti ki niste nikoli prestopili praga cerkve, ne morete tukaj učiti o stanju duhovnosti v RKC!! To je tak nesmisel, kot da bi tuki pridigali, kako se razumemo v naši družini. :roll:
Se pa strinjam, da naj moderator pobriše vse te OT poste o RKC, ker smo res nekam zašli..

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po mar 17, 2008 1:20 pm

O še kako smo prestopli ta ortoduhoven prag, ampak smo kaj hitro spregledali, prišli do spoznanja, da je vse skupaj en velik bull****, farsa in pranje možganov..., zatorej tega praga ne prestopimo več, ker smo si ustvarili svoj realen pogled.
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po mar 17, 2008 1:54 pm

Voith, v tem slučaju si ti zlo, ker širiš sovraštvo, podpiraš politično represijo in uničenje, hkrati pa zaničuješ vse drugače misleče. Zametek komunofašističnega diktatorja :)

Da ne boste rekli, da sem neodgovoren moderator, se umikam iz tega offa, lahko napišete še zadnjo besedo, potem pa brišemo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov