adis je napisal/-a: @adamovc: tebe pa že dolgo ni bilo na "vidiku"
adis je napisal/-a:se strinjam, povpraševanje po kreditih in nezmožnost izplačevanja le-teh privedejo do finančne luknje, ki jo je treba zapolniti seveda z obrestmi vred.
ameriške banke so same sebe pahnile v propad zaradi izdajanja kreditov na "lepe oči" za katere niso imela jamstva, da bodo resnično dobile denar nazaj. sedaj imamo to kar pač imamo...
adis je napisal/-a:zanimiv je tudi način delovanja gospodarstva v usa in eu.
v zda je politika taka, da skrbijo za čim manjše število nezaposlenih, medtem ko v evropi politika skrbi za čim manjšo inflacijo
swiftyy je napisal/-a:Prosim, če mi zna kdo pojasnit, zakaj imamo pocen tako bencin.
Gledal sem na teletekstovi spletni strani pa imamo res skoraj najcenejše derivate.
chevy je napisal/-a:Mah krize sploh ni. Delodajalci, kapitalisti, bogataši - kakor hočete, izkoriščajo priliko in delavcem dajo nogo. Doma se privat ukvarjamo s penicami za v sedeže za VW. September naredili 180 000 kosov, oktober 150 000 kosov, november 70 000 kosov, desember 20 000 kosov. En čas smo imeli ''pavzo''. Dobili smo plan za januar - 120 000 kosov. V naslednjih mesecih pričakujemo še večja naročila.
LP
No ne vem, mogoče dokler si študent in živiš od kebaba in kavice na dan še gre. Vprašajmo pa delavce Carrere, Beti, Mure itd.... kako se kaj počutijo?Tattoo- je napisal/-a:fare je napisal/-a:Danes so bile ful črne napovedi za Slovenijo na 24.ur.
panika, panika, panika, panika, P-A-N-I-K-A,...
Kje drugje, kot ekskluzivno samo na 24 kur!!!
fare je napisal/-a:No ne vem, mogoče dokler si študent in živiš od kebaba in kavice na dan še gre. Vprašajmo pa delavce Carrere, Beti, Mure itd.... kako se kaj počutijo?Tattoo- je napisal/-a:fare je napisal/-a:Danes so bile ful črne napovedi za Slovenijo na 24.ur.
Ne, moj komentar se sploh ni nanašal na tebe. Te firme ki si jih navedel verjetno ne zaposlujejo po par stotin ljudi tako da tudi če v celoti propadejo ne predstavljajo take izgube za regijo kot naprimer ena Mura, in na žalost so le "velike vojne in njihove žrtve" medijem interesantne .lpTattoo- je napisal/-a:fare je napisal/-a:No ne vem, mogoče dokler si študent in živiš od kebaba in kavice na dan še gre. Vprašajmo pa delavce Carrere, Beti, Mure itd.... kako se kaj počutijo?Tattoo- je napisal/-a:fare je napisal/-a:Danes so bile ful črne napovedi za Slovenijo na 24.ur.
Če se to nanaša na mene osebno, ti lahko povem, da že dolgo nisem več študent...hkrati pa delam v panogi, ki je po poročanju medijev v teh kriznih časih najbolj na udaru (avtomobilizem.press)! Ampak pustiva to...
Moj post se je nanašal samo in izključno na poročanje 24 kur in podobnih senzacionalističnih medijev!Zakaj niti enkrat ne naredijo prispevka o dobrih in uspešnih podjetjih...boš rekel, da v teh kriznih časih ne obstajajo uspešna podjetja?!? Ravno pred 14-dnevi sem bil na predavanju g. Akrapoviča, ki je povedal da se njegovega podjetja "gospodarska kriza" pravzaprav sploh ni dotaknila in imajo več naročil, kot kadarkoli prej...ter da imajo hkrati še cel kup novih razvojnih načrtov. Zakaj mediji ne poročajo o inovativnih in prodornih podjetjih, kot je npr. Pipistrel, Instrumentation Technologies, Ocean Orchids,...
Seveda je pa najlažje "strokovno" poročati o takih in drugačnih krizah in med ljudi še dodatno sejati paniko...hkrati pa iz muhe senzacionalno narediti slona!
Tattoo- je napisal/-a:fare je napisal/-a:Danes so bile ful črne napovedi za Slovenijo na 24.ur. Odpuščanja bodo kmalu sledila po vsej Sloveniji.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov