TriCikl je napisal/-a:asfalt je napisal/-a:blackmagic je napisal/-a:Ni daleč nazaj, ko sem se peljal po avtocesti . Malo se mi je mudilo pa sem bil hitrejši.
Po prehitevalnem pasu sem vozil 170ops: in sem prehiteval kolono tovornjakov.
Pa se en i**** tovornjakarski spomni, pa pred mene. Če nebi mel ABS pa 1600 kg krave bi bil v črni kroniki. Se mi zdi da sem mel v sekundi 90 na števcu, pa če bi mel prižgane parksenzore bi piskali.
Škoda,da te ni kamionar nabasu in razlimu po cesti,bi bil potem vsaj en b**** manj na cesti![]()
Kako lahko želiš komurkoli kaj takegaSploh pa 170 res ni neka abnormalna hitrost..
Kak ne, v tem primeru je bila abnormalna, sej je sam napisal, da ni dosti manjkalo pa bi bil v črni kroniki. In zdaj je tovornjakar vse kriv? Ne ni, ker le ta z avtom ne bi smel vozit več kot 130, pri tej hitrosti bi pa dosti lažje zmanjšal na 90.
Seveda bi moral tovornjakar to videt in ne bi smel prehitevat. Vendar ni vse on kriv, če bi se mu avto v rit zabil. Sej zato se pa ne sme brezglavo divjat.
Ampak neumno je pa na kakih mestnih ulicah, stranskih cestah, kjer se iz križišča res ne vidi kaj preveč in, če tam neusmiljeno vozijo čez omejitev, potem normalno, da pride do tega, da zapelješ komu pred nos. Ena možnost je ta, da ga prej nisi mogel videt, druga pa ta, da si se pač moral malo bolj na grobo urinit, ker drugače lahko čakaš 10 min pa ne boš prišel ven.
Ob tem mi je najbolj neumna izjava, ki se jo največkrat sliši; motoristu je izsilil prednost. Se je pa treba vprašat, koliko pa je pripeljal tisti motorist?
Tako kot se spovnim ene nesreče, ko je motorist priletel iza ovinka in treščil v kombi, rekli so pa da mu je zaprel pot. Seveda mu je zaprel pot, samo zakaj? Zato ker je bil ovinek 40 metrov proč od križišča. In kaj češ potem naredit, če se pa cepec z motorjem pripelje 150, to razdaljo prevozi v sekundi; torej pogledaš ga ni, spelješ je pa že v tebi. Sploh če spelješ v smeri vožnje motorista po nasprotnem pasu pa je promet, tako da te ne more obvozit. V takem primeru mu še s formulo in profi voznik ne pobegne, brez da bi ga nagazil od zadaj.
Hitrost je problem, ker ti zmanjka prostora za reakcijo.