Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če apr 02, 2009 1:27 pm

TriCikl je napisal/-a:
asfalt je napisal/-a:
blackmagic je napisal/-a:Ni daleč nazaj, ko sem se peljal po avtocesti . Malo se mi je mudilo pa sem bil hitrejši.
Po prehitevalnem pasu sem vozil 170 :oops: in sem prehiteval kolono tovornjakov.
Pa se en i**** tovornjakarski spomni, pa pred mene. Če nebi mel ABS pa 1600 kg krave bi bil v črni kroniki. Se mi zdi da sem mel v sekundi 90 na števcu, pa če bi mel prižgane parksenzore bi piskali.

Škoda,da te ni kamionar nabasu in razlimu po cesti,bi bil potem vsaj en b**** manj na cesti :twisted:

Kako lahko želiš komurkoli kaj takega :shock: Sploh pa 170 res ni neka abnormalna hitrost..

Kak ne, v tem primeru je bila abnormalna, sej je sam napisal, da ni dosti manjkalo pa bi bil v črni kroniki. In zdaj je tovornjakar vse kriv? Ne ni, ker le ta z avtom ne bi smel vozit več kot 130, pri tej hitrosti bi pa dosti lažje zmanjšal na 90.
Seveda bi moral tovornjakar to videt in ne bi smel prehitevat. Vendar ni vse on kriv, če bi se mu avto v rit zabil. Sej zato se pa ne sme brezglavo divjat.

Ampak neumno je pa na kakih mestnih ulicah, stranskih cestah, kjer se iz križišča res ne vidi kaj preveč in, če tam neusmiljeno vozijo čez omejitev, potem normalno, da pride do tega, da zapelješ komu pred nos. Ena možnost je ta, da ga prej nisi mogel videt, druga pa ta, da si se pač moral malo bolj na grobo urinit, ker drugače lahko čakaš 10 min pa ne boš prišel ven.
Ob tem mi je najbolj neumna izjava, ki se jo največkrat sliši; motoristu je izsilil prednost. Se je pa treba vprašat, koliko pa je pripeljal tisti motorist?
Tako kot se spovnim ene nesreče, ko je motorist priletel iza ovinka in treščil v kombi, rekli so pa da mu je zaprel pot. Seveda mu je zaprel pot, samo zakaj? Zato ker je bil ovinek 40 metrov proč od križišča. In kaj češ potem naredit, če se pa cepec z motorjem pripelje 150, to razdaljo prevozi v sekundi; torej pogledaš ga ni, spelješ je pa že v tebi. Sploh če spelješ v smeri vožnje motorista po nasprotnem pasu pa je promet, tako da te ne more obvozit. V takem primeru mu še s formulo in profi voznik ne pobegne, brez da bi ga nagazil od zadaj.
Hitrost je problem, ker ti zmanjka prostora za reakcijo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 02, 2009 1:51 pm

@misek.neki mores razcistit pri sebi.
moras vedte kaj je prednostna cesta pa kaj stranska cestein ja ce se nekdo prpele po GLAVNI cesti kjer je omejitev 90 z recimo 130.pa nekdo iz stranske ceste zapelje vem in nardi nesreco.je kriv un k je zapeljel z stranske ceste.
to teb ocitno ni najbol jasno.
policija bo najprej pogledala kaj je povzrocilo nesreco.pa ne ni jo povzrocila prehitra voznja,ampak izsiljevenje,ker ce nebi bilo izsiljevanja do nesrece NEBI prislo.
ce bi pa un pelau 90 namesto 130 do nesrece MOGOCE nebi prislo.ne mores vedt a bi prslo al nebi prslo.ker ne ves kaksen reakciski cas ma un k je vozu...
to marsikdo noce dojet.pjte do policaja pa ga prasaj kdo je kriv pri taki nesreci.pa bos vidu kaj bo odgovoru(ce se bo drzal crte zakona)
vem pa da je "nepomembno" kdo je kriv pa kdo ni ko nekdo umre.
Ni vse res kar napišem

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če apr 02, 2009 2:13 pm

Ne vem kako je točno s tem, ampak to je skregano z logiko. V prvi vrsti moreš met primerno hitrost (torej omejitev, oz. prilagoditev razmeram), šele potem bi se lahko pogovarjalo ali je izsilil ali ne.
Če ne bi se lahko čez naselje 100 peljal pa bi rekel da je on kriv, ki je zapeljal na prednostno.
Torej potem takem se lahko pelješ neomejeno pa za nesrečo nisi kriv. Če se še vedno reče, da je drugi izsilil.
To je napačen pristop. V prvi vrsti bi bilo treba ugotavljat hitrost pri nesreči in potem ali bi do nesreče prišlo, če bi pa bila hitrost prava. Če bi bil odgovor ne, je kriv tisti, ki je prehitro pripeljal. Pa to bi morali ugotavljat hitrost v reakcijskem času + nekaj rezerve, ne v trenutku trčenja. Lahko se oni v tebe zabije s 30 km/h, torej bi rekli je bil pod omejitvijo, ugotovit bi morali s kakšno hitrostjo je prišel okrog ovinka, torej na točko, kjer ga lahko opaziš. Tisto je važno, ali se je takrat pripeljal 50, 70 ali pa 100.
Čeprav pa ne vem kako bi to ugotovili. S tega stališča so divjaki še vedno zaščiteni - to je problem.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če apr 02, 2009 2:19 pm

O, ne ne, abbe, nimaš prav: - če sta oba kršila, sta oba storila prekršek in sta oba prekrška pripeljala do kreša. Če prvi ne bi izsilil, potem kreša ne bi bilo, če pa drugi ne bi prigonil preko omejitve, potem ga tam ne bi bilo in kreša tudi ne bi bilo. Ergo - sta oba prispevala k nastanku kreša. Dva prekrška, ne eden.

Po tvojem je to tako: prvi lahko goni kot hoče, pa ni nič kriv, ker je itak drugi izsilil. Če pa drugi ni izsilil, po tvojem tudi prvi ni nič kriv, čeprav je prigonil. Malo morgen
:D :D :D :D

Ti je tudi mišek lepo analitično razložil.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če apr 02, 2009 2:20 pm

to je vse relativno....ti prideš s stranske ceste na glavno(kao prazna cesta) motorist pa prleti 250(ti ga ne moreš vidit) poči ga odnese 300m naprej in umre...kdo je kriv?tist ko izsiljuje al prehitra vožnja ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če apr 02, 2009 2:22 pm

uros11 je napisal/-a:O, ne ne, abbe, nimaš prav: - če sta oba kršila, sta oba storila prekršek in sta oba prekrška pripeljala do kreša. Če prvi ne bi izsilil, potem kreša ne bi bilo, če pa drugi ne bi prigonil preko omejitve, potem ga tam ne bi bilo in kreša tudi ne bi bilo. Ergo - sta oba prispevala k nastanku kreša. Dva prekrška, ne eden.

tega da do kresa nebi prislo ne mores dokazat.sj ne mores vedt "za koiloko" ga je izsilil.
ker ce bi to drzalo potem ce se drzis omejitev te noben ne more izsiliti do te mere da se vanga zaletis.jst kokr vem se doskrat nardi nesreca ko nekdo vozi po omejitvah pa fa nekdo izsili
Zadnjič spremenil abbe, dne Če apr 02, 2009 2:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če apr 02, 2009 2:23 pm

Tisti, ki je izsilil, itak. Če pa ne, bomo prašali pa policija, policaji itak vsi vse vedo, zato pa so policiji. :D :D :D Policaja bomo vprašali!!

P.S.: na vidiku spet nova kregarija!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če apr 02, 2009 2:23 pm

Jaz pa se podpišem pod post od CHAN in dodajam - vsi, ki tako žolčno rešujete problem tu gor, kako reagirate v avtu na cesti, ko res pride do kritične situacije ali bog ne daj, nekdo naredi neumnost nevede?
Slovencem na cesti manjka strpnosti, to je vsakomur, ki se malo pelje po naših cestah, jasno. :cry:

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Če apr 02, 2009 2:24 pm

CHAN je napisal/-a:In tukaj, dragi moji, je razlika: NEKAJ JE HUDIČEVO NAROBE, ČE MORAŠ DELATI PREKRŠKE, DA SE POČUTIŠ VARNEGA!!!! In moraš bežati po avtocesti, da ostaneš živ.

Seveda da je, omejitve hitrosti so na veliko mestih popolnoma neprimerne (prenizke) ;)

No, seveda pa predvsem manjka kulture in spoštovanja ostalih voznikov na cesti.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če apr 02, 2009 2:26 pm

Abbe, mi ni treba dokazovat - povedal sem ti s vidika kršitve cpp predpisov, tako si tudi ti trdil - govoril si o krivdi, ne pa o dokazovanju, o tem, da oni, ki prigoni, ni nič kriv, sedaj pa praviš, da morda da je lahko kriv, ne moreš pa dokazat, ali nekaj takega??.

Lahko pa se gremo tudi dokazovanje, če hočeš. Hitrost je mogoče dokazati, če ne iz zavornih sledi, pa iz posledic trka. Izvedenci, fiziki, to znajo, ni noben problem izračunat za dve vozili z znano maso - pa tega ne bom počel jaz, ker ne znam. Znajo pa izvedenci.

No še to sem pozabil dodati - da ne bo pomote: če te nekdo izsili, ko voziš po predpisih, potem jasno, da gre za en prekršek in da tistemu, ki je pripeljal po predpisih, nimaš kaj.
Zadnjič spremenil uros11, dne Če apr 02, 2009 2:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če apr 02, 2009 2:28 pm

uros11 je napisal/-a:Abbe, mi ni treba dokazovat - povedal sem ti s vidika kršitve cpp predpisov, tako si tudi ti trdil - govoril si o krivdi, ne pa o dokazovanju, o tem, da oni, ki prigoni, ni nič kriv, sedaj pa praviš, da morda da je lahko kriv, ne moreš pa dokazat, ali nekaj takega??.

Lahko pa se gremo tudi dokazovanje, če hočeš. Hitrost je mogoče dokazati, če ne iz zavornih sledi, pa iz posledic trka. Izvedenci, fiziki, to znajo, ni noben problem izračunat za dve vozili z znano maso - pa tega ne bom počel jaz, ker ne znam. Znajo pa izvedenci.

am hotu sem povedat da ne mores dokazat da nebi prislo do nesrece ce bi un pripeljal z normalno hitrostjo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če apr 02, 2009 3:32 pm

abbe je napisal/-a:policija bo najprej pogledala kaj je povzrocilo nesreco.pa ne ni jo povzrocila prehitra voznja,ampak izsiljevenje,ker ce nebi bilo izsiljevanja do nesrece NEBI prislo.
ce bi pa un pelau 90 namesto 130 do nesrece MOGOCE nebi prislo.ne mores vedt a bi prslo al nebi prslo.ker ne ves kaksen reakciski cas ma un k je vozu...
Primer ki ga komentiraš, sem razumel tako: nedaleč od tega križišča je ovinek.
Kaj če je oni z neprednostne ceste zavil na glavno, ko je bil motorist še za ovinkom? Kako bi ga lahko videl?
In marsikje pri nas (naselja, ovinkaste ceste) se lahko zgodi, da ne moreš videt več kot par deset metrov dol po glavni desti, ko nanjo zavijaš z neprednostne. In je fizično nemogoče, da bi pravočasno opazil vozilo na prednostni cesti, če je slednje občutno prehitro. A naj človek najame helikopter, da mu iz zraka sporočijo, če je cesta prazna (da ne divja slučajno po njej manični motorist s 150+ kmh)?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Če apr 02, 2009 3:55 pm

mišek je napisal/-a:
TriCikl je napisal/-a:
asfalt je napisal/-a:
blackmagic je napisal/-a:Ni daleč nazaj, ko sem se peljal po avtocesti . Malo se mi je mudilo pa sem bil hitrejši.
Po prehitevalnem pasu sem vozil 170 :oops: in sem prehiteval kolono tovornjakov.
Pa se en i**** tovornjakarski spomni, pa pred mene. Če nebi mel ABS pa 1600 kg krave bi bil v črni kroniki. Se mi zdi da sem mel v sekundi 90 na števcu, pa če bi mel prižgane parksenzore bi piskali.

Škoda,da te ni kamionar nabasu in razlimu po cesti,bi bil potem vsaj en b**** manj na cesti :twisted:

Kako lahko želiš komurkoli kaj takega :shock: Sploh pa 170 res ni neka abnormalna hitrost..

Kak ne, v tem primeru je bila abnormalna, sej je sam napisal, da ni dosti manjkalo pa bi bil v črni kroniki. In zdaj je tovornjakar vse kriv? Ne ni, ker le ta z avtom ne bi smel vozit več kot 130, pri tej hitrosti bi pa dosti lažje zmanjšal na 90.
Seveda bi moral tovornjakar to videt in ne bi smel prehitevat. Vendar ni vse on kriv, če bi se mu avto v rit zabil. Sej zato se pa ne sme brezglavo divjat.

Mislil sem da pač 170 imaš hitro na števcu, sploh če nisi pozoren koliko voziš, recimo med prehitevanjem.. Pač ni vozil 230 da bi lahko rekli, da je brezglavo divjal.
Kakorkoli blackmagic-a sem razumel kot da se on zaveda, da se je v tistem trenutku vozil prehitro (to sklepam iz -> :oops: ) in da ve da bi lahko počilo ker je on prehitro pripeljal.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Če apr 02, 2009 4:17 pm

lepo napredujemo...tema ki raste naj hitreje :D hehe

pa pri teh izsiljevanjih so zadeve tako relativne, da o kar nasplosno vlece po prepirih, če, če, če...če bi čebula bila brez če bi bila bula...

krivec; prvi je tisti ki je izsilo...ker se ni preprical, ni bil pazljiv, pozabo iz navade, ker se tam vozi vsak dan itd...razlogov je vec...voznik na glavni cesti pa bo placal samo kazen za prekoracitev oz. neprilagojeno hitrost...ki pa mu bo zaradi nenadnega odvzema tezko dokazat (zelo tezko, vem iz osebnih izkusen, dokazal nasprotno)...fiziki pa lahko dokazajo vse...pa lepo vas prosim, kaj prevec gledate CSI...ne recem da nimaj znanja...in takšno dokazovanje, kdo je kriv je predrago, da bi se nasi forenziki sli taksne zadeve...kriv si ker si odvzel prednost...zakaj, ker imas automastko STOP znak...ce ni tega, mas pa velik znak za odvzem prednosti...tako ali drugace je na tebi da se prepricas, vse ostalo pa je splet okoliščin...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če apr 02, 2009 5:30 pm

Ja če gre en 130 po glavni, drugi pa ga izsili in pride do nesreče, sta kriva oba le v teoriji! V praksi pa bo vedno kriv le un ki je izsilil, ker drugemu ne bodo mogli dokazat, da je peljal prehitro (edino če ma res tako srečo in ga je ravno v tistem trenutku izmeril radar)...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če apr 02, 2009 5:41 pm

Da še jst mal opišem svoje dogodke, ki grejo na račun tovornakarjev.

1. V ljubljani je vsak dan gužva, na križiščih se itak vsi nabijejo. Na enemu križišču dostikrat opažam kako tovornjakarji grejo čez rumeno, če ne celo čez rdečo. Kar me še bolj jezi, sta dva pasova in tistega na desnega zaprejo. Ko grejo naprej, se z svojo ritjo (prikolico) le umaknejo in hočeš prehitet, se ti lepo rinejo v desno stran in te zapirajo?? Cesta se pa zapira na njegov pas (ampak je še vsaj 50m do tega), ampak ker ve da hitrejše speljuješ te bo raje zaprl. Pol ko mu uspe zapret te in ga prehitiš zunaj naselja, ti lepo maha z rokami, hupe uporablja itd...

2. V naselju Medno hočem zaviti proti hotelu, se mi skoraj tovornjak zabije na rit, uporablja hupo, pa vsake tolk časa premika tovornjak pa neki grozi naj speljem. Pa še pred tem sem ga lepo po celovški opazoval kako je agresivno vozil in se tudi neki rinil v največji gužvi. Škoda da nisem imel noža da bi mu gumo preluknja (čeprov bi se mi prej roka zlomila, kot jo preluknjal)l, ko se je name spravil. Glas policije se je pa glasil, a vam je grozil? Torej nič ne moremo...

3. Zunaj naselja pa še ponoči, avto šola pred mano vozi 50-60 kmh. Se spravim prehitevat in čisto normalno se vrnem na svoj pas, nobenih sunkovitih ali živčnega manevra. 3-4 sekunde sem že bil na svojem pasu ko je šel tovornjakar mimo mene. Torej več kod dovolj prostora sem imel za svoj manever. Ampak ne, njemu ni dalo miru in mi je, ko sem se vrnil na pasa, blendal pa še dolge prižgal (tudi tiste na strehi) me je čisto zaslepil, pa za mano še avto šola. Če so tolk dobri vozniki, upam da vejo da to zaslepi voznika.

4. Učeraj se iz trsta vračam v ljubljano. Na avtocesti kjer je omejitev 80 in se v velikem krogu priključuješ na avtocesto za lj, naletim na skupino 5 tovornjakarjev. Lepo vozim za njimi, ker je itak pol tripasovnica in jih bom prehitel. Ampak to pa še ne, prvi je ostal na pasu za tovornjakarje, za njimi so ostali šli čez polno črto in so se ga odločili prehitevat. Umes se je celo en še spomnu še vse ostale prehitevat, na prehitevalnem pasu! Tako da sem po klancu gor vozil okoli 70 na uro in je naredil kar lepo kolono za nami. 4je so imeli slovesnke tablice, tistega ki so ga vsi prehitevali, pa nisem videl.

Pa še bi lahko napisal, sam mislim da bo dovolj.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če apr 02, 2009 6:12 pm

Scorp84 je napisal/-a:
4. Učeraj se iz trsta vračam v ljubljano. Na avtocesti kjer je omejitev 80 in se v velikem krogu priključuješ na avtocesto za lj, naletim na skupino 5 tovornjakarjev. Lepo vozim za njimi, ker je itak pol tripasovnica in jih bom prehitel. Ampak to pa še ne, prvi je ostal na pasu za tovornjakarje, za njimi so ostali šli čez polno črto in so se ga odločili prehitevat. Umes se je celo en še spomnu še vse ostale prehitevat, na prehitevalnem pasu! Tako da sem po klancu gor vozil okoli 70 na uro in je naredil kar lepo kolono za nami. 4je so imeli slovesnke tablice, tistega ki so ga vsi prehitevali, pa nisem videl.

to se je men tut zgodil dvakrat k sm se na obalo vozu.sleper na nmu pasu za kamione,en sleper na voznem pasu,pa en z unmu tamaumu kmionm na prehitevalnem.sm sam gledal kaj jm ni jasn
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Če apr 02, 2009 6:35 pm

abbe je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:O, ne ne, abbe, nimaš prav: - če sta oba kršila, sta oba storila prekršek in sta oba prekrška pripeljala do kreša. Če prvi ne bi izsilil, potem kreša ne bi bilo, če pa drugi ne bi prigonil preko omejitve, potem ga tam ne bi bilo in kreša tudi ne bi bilo. Ergo - sta oba prispevala k nastanku kreša. Dva prekrška, ne eden.

tega da do kresa nebi prislo ne mores dokazat.sj ne mores vedt "za koiloko" ga je izsilil.
ker ce bi to drzalo potem ce se drzis omejitev te noben ne more izsiliti do te mere da se vanga zaletis.jst kokr vem se doskrat nardi nesreca ko nekdo vozi po omejitvah pa fa nekdo izsili

Tola bom tako pokomentiral :

Voziti moraš s tako hitrostjo, da lahko varno ustaviš pred nepredvideno oviro. Garantirano ne bi bilo prometnih nesreč, če bi se vsi držali tega pravila.
In če bi vsi, od policajev do sodnikov striktno to upoštevali, bi bila marsikatera sodba bolj pravična.....Saj vem, da je ta varianta neživljenska, pa kaj čmo, potem bi vsi vozil 10 na uro.....Tako pa vsak dan na cesti igramo rusko ruleto in ko zadane,zadane. Takrat pa boli.... In če maš srečo, je razbita in zvita samo pločevina. Če pa ne, potem pa....................... :cry:
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če apr 02, 2009 6:38 pm

ducky je napisal/-a:Ja če gre en 130 po glavni, drugi pa ga izsili in pride do nesreče, sta kriva oba le v teoriji! V praksi pa bo vedno kriv le un ki je izsilil, ker drugemu ne bodo mogli dokazat, da je peljal prehitro (edino če ma res tako srečo in ga je ravno v tistem trenutku izmeril radar)...

Ma en izvedenec cestno prometne stroke to zna narediti. Zavarovalnice se tega poslužujejo dnevno. Če ti na sodišču (prekršek) predlagaš kot dokaz (izvedenca cestnoprometne stroke), ga sodišče ponavadi tudi izvede in do neke cifre bo ta prišel - saj ne rabi na 1 km natančno, povsem dovolj je na 10. V praksi se to dogaja, nič posebnega.

Ni mi pa jasno, kako eni in isti trdite, da hitrost ni pomembna, najprej je vseeno na AC, sedaj je vseeno pri izsiljevanju, hitrost ne šteje, za reveža pa je dovolj stop znak, pa znak z odvzemom prednosti, pa če ne vidi, ker je ovinek (si je sam kriv, saj bi moral vedet, da lahko pelje mimo pershing) itd., pa če ne vidi, ker ne more videti, ker pershing prileti v 0,5 sek itd. svašta - izgovorov za hitrost vam ne zmanjka. Vam ne zmanjka.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Če apr 02, 2009 6:42 pm

:pop: :pop:

še jst eno o tovornakarjih

se vključim na AC izvoz Brezovica, peljem proti lj. v času recesije 4 kamionarji polni novih Renaultov, vsi NM tablce (torej slovenci), pičijo proti razcepu Kozarje. U momentu imam njihovo hitrost not, in se lepo spelem na prehitevalni pas, ko se, meni nič, tebi nič, pred mano vozeči kamion spravi prehitevat svojga kolega. :wink: WTF!? ok! od trenutka začevanja prehitevanja do razcepa Kozarje cca. 500m - tole bo pa še zanimivo, sem si mislil. Tapametn kamionar (k mi grozi po forumu, da bom umru brez njegove dostave robe) se more spokat iz prehitevalnga preko voznega na izvozni pas! pač umes sta skor en avte speštala - ampak jebiga. Torej vožnja vštric se nadaljuje po izvozni oz. uvozni rampi na južno obvoznco. Ampak ta dvopasovnca se združi v enopasovnco. Pr 25m dolgi gmoti pleha, mu s IQ koruze ni ratalo in je prletu direkt na vozni pas južne obvoznce. dobr da je tm en s 500kg pleha bil tolk pametn, da je vidu kaj bi se lahko zgodl (še 1x dajem link, če ste že pozabili)
http://www.pgd-postojna.si/old/PN0716.htm

:pop: :pop:

Obilo OFF-a, ampak kaj vse majka k****a ne rodi, joj!

pa še mal nazaj na pol OFF pol ON: men se dnevno dogaja, da po desni padam (s hitrostjo nižjo od omejene!) mem punčk, mamic, babic, fantkov, stricov in dedkov. tko da vsak se more nad svojo vožno zamist, pol pa po forumu bit pametn

Ciao ragazzi!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov