Debate, ki niso vezane na ostala področja...

beasy
Nov uporabnik

Napisal/-a beasy Če apr 15, 2010 6:21 am

Ja, saj to mi gre najbolj na živce. Najprej te oberejo za servis, pač reskiraš, da se boš dolgo brez skrbi vozil, potem pa tako...

Kako je z analizo nafte? Kdo jo opravi in koliko to pride? Kje si tankal?

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če apr 15, 2010 8:14 am

Meni so na servisu predlagali najprej analizo. Tankal sm na OMV-ju, oni pa imajo vse zavarovano pri 'Wiener Stadtische' . Pozanimaj se malo, meni osebno je 3k nesprejemljiv strosek popravila za avto ki je vreden cca 6k.
S tem da tu ne vidim moje krivde... :? Če plačujem uradne servise, vse kar je možno bojo pa že neki zrihtal... nisem se pa še pozanimal kaj se da v negativnem primeru doseči s kakšno tožbo... aja sicer so pa šele drugi dan pogruntal da je vse to fuč - prvi dan so mi rekli da je verjetno le nek senzor... :?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 15, 2010 10:13 am

Pa res ni nobene alternative tako dragemu popravilu? Kak bolj sposoben nepooblaščeni serviser, nakup rabljenih delov od kakšnega razbitega ipd.?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če apr 15, 2010 6:26 pm

To glede nafte je resen problem v Slo :evil: imam trenutno Dti 2.0 16v še euro 2 motor pa se mu že pozna kvaliteta nafte Petrol gnojnica OMW Škofja Loka in AGIP Letališka BTC Lj, sta ok se pozna na pospeških po kakih 10 do 30 km po tankanju na rezervi :idea:
Filter goriva pa pride za Ople 7,99€ ;) isto za olje motorja :D
Po prebranem sem ugotovil, da so motorji po letu 2004 komplicirani & občutljivejši CR sistem je torej vreča brez dna ???

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 15, 2010 7:14 pm

Ivan36 je napisal/-a:To glede nafte je resen problem v Slo :evil: imam trenutno Dti 2.0 16v še euro 2 motor pa se mu že pozna kvaliteta nafte Petrol gnojnica OMW Škofja Loka in AGIP Letališka BTC Lj, sta ok se pozna na pospeških po kakih 10 do 30 km po tankanju na rezervi ?

Nikjer ne daš nobenega ločila in potem nabiješ vejico tam, kjer nima kaj delat?? Če pa nimaš dve minuti časa vsaj približno razumljivo napisat post-a, raje ne piši ničesar. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Bucko99
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bucko99 To apr 20, 2010 8:11 am

No zaenkrat se vedno cakamo analizo goriva ( ni mi jasno zakaj traja tako dolgo ? ), vmes pa so na servisu ze skoraj popravili avto - ceprav se nismo zmenilli :?: :shock: in obenem napravili se glavni servis - kar se tudi nismo zmenili, res da ima avto 115k km... :?: sedaj samo se cakam da bo racun visji kot pa je vrednost avta.... :roll: :evil:

beasy
Nov uporabnik

Napisal/-a beasy To apr 20, 2010 1:33 pm

Na Renault servisu so mi povedali, da je bilo na preteklih primerih ugotovljeno, da NI kriva nafta ampak napaka na materialu (pumpa). V nafto zato pridejo opilki, ki zamašijo šobe

Bucko99
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bucko99 To apr 20, 2010 1:55 pm

beasy je napisal/-a:Na Renault servisu so mi povedali, da je bilo na preteklih primerih ugotovljeno, da NI kriva nafta ampak napaka na materialu (pumpa). V nafto zato pridejo opilki, ki zamašijo šobe

In kako si potem popravlal ?

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr apr 21, 2010 8:51 pm

Vrjetno je dal obnoviti oz. zamenjati šobe in popravit pumpo.Pa še celoten sistem CR sistem je treba spucat, če ne se spet zabije vse skup.

Bucko99
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bucko99 Pe maj 07, 2010 8:35 pm

Torej da malce obnovim, zadeva še vedno ni rešena, nafta je bila OK - sem čakal 14 dni na izvide - neverjetno začudenje na servisu :shock: , sedaj pa se je zakompliciralo pri opciji menjave vozila za novo vozilo... :evil: Ja.. avto je ze vec kot 4 tedne na servisu... ocitno jim je zelo všeč... :x To je to zaenkrat :evil:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe maj 07, 2010 9:02 pm

BB99 je napisal/-a:Torej da malce obnovim, zadeva še vedno ni rešena, nafta je bila OK - sem čakal 14 dni na izvide - neverjetno začudenje na servisu :shock: , sedaj pa se je zakompliciralo pri opciji menjave vozila za novo vozilo... :evil: Ja.. avto je ze vec kot 4 tedne na servisu... ocitno jim je zelo všeč... :x To je to zaenkrat :evil:

Super, torej je bil problem pri njih. Veliko uspeha/sreče pri zamenjavi avtomobila. Čeprav predvidevam, da novega ne boš dobil. Verjetno bodo probali zamenjati vse možne dele.. V najboljšem primeru ti bodo ponudili kao ugodno staro-novo opcijo, s tem da nekaj doplačaš..

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne maj 09, 2010 4:35 pm

BB99 je napisal/-a:Torej da malce obnovim, zadeva še vedno ni rešena, nafta je bila OK - sem čakal 14 dni na izvide - neverjetno začudenje na servisu :shock: , sedaj pa se je zakompliciralo pri opciji menjave vozila za novo vozilo... :evil: Ja.. avto je ze vec kot 4 tedne na servisu... ocitno jim je zelo všeč... :x To je to zaenkrat :evil:

Kot smo predvideli že ob okvari vozila gorivo ni krivo za okvaro. Sedaj je na tebi da serviserje pritisneš za zamudo pri reševanju okvare. Konec koncev je njihova "ekspertiza" tebi dodatnih 14 dni grenila življenje. Morda bi bil čas da se na servisu oglasi tvoj pravni zastopnik in se malce pogovori z vodjo servisa in jih seznani z možnimi posledicami. Pa se bo zgodba odvila v tvoj prid z neverjetno hitrostjo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po maj 10, 2010 10:28 am

tristan01 je napisal/-a:

Kot smo predvideli že ob okvari vozila gorivo ni krivo za okvaro. Sedaj je na tebi da serviserje pritisneš za zamudo pri reševanju okvare. Konec koncev je njihova "ekspertiza" tebi dodatnih 14 dni grenila življenje. Morda bi bil čas da se na servisu oglasi tvoj pravni zastopnik in se malce pogovori z vodjo servisa in jih seznani z možnimi posledicami. Pa se bo zgodba odvila v tvoj prid z neverjetno hitrostjo.

LP Tristan01

Lahko pa si prijazen, počakaš še dva tedna (do skupaj 45 dni na servisu) in se odločiš za nov avto (ali vračilo denarja). Ob tem pa bodi pripravljen tudi na to, da bo Renault zanikal našo zakonodajo, kar efektivno počne tudi s tem, da skriva podatke o zamenjanih delih (po naši zakonodaji za del, ki se zamenja v garanciji začne garancija teči znova).
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po maj 10, 2010 10:38 am

Standardna praksa je, da avto spravijo v vozno stanje in ti ga vrnejo "popravljenega" pred iztekom tega roka. Potem pa jovo na novo z nule, ko uveljavljaš reklamacijo, ker niso zrihtali kot je treba.
Pred podpisovanjem česarkoli pojdi na testno vožnjo, da se prepričaš, če res vse štima.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po maj 10, 2010 10:50 am

bass je napisal/-a:Standardna praksa je, da avto spravijo v vozno stanje in ti ga vrnejo "popravljenega" pred iztekom tega roka. Potem pa jovo na novo z nule, ko uveljavljaš reklamacijo, ker niso zrihtali kot je treba.
Pred podpisovanjem česarkoli pojdi na testno vožnjo, da se prepričaš, če res vse štima.

Ko se vaja ponovi tretjič, pa je isto, kot 45 dni.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po maj 10, 2010 11:00 am

Bass... ne vem če je glih tako kot praviš. Gre namreč za skupni rok za odpravo neke napake. Se pravi, če je recimo crknila pumpa pa ti jo prvič popravljajo 40 dni pol pa dobiš avto nazaj pa ta pumpa takoj spet crkne in popravljajo recimo še 6 dni se to sešteje saj gre za enako napako.

Seveda je kle možno, da te vodijo za nos in si zmišljujejo, da je zdaj nekaj drugega narobe. ;)

Bucko99
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bucko99 So maj 15, 2010 1:28 pm

No evo zgodba zakljucena :? Po 38ih dneh imam spet avto :)
Torej na začetku smo 14 dni :shock: čakali na pregled nafte preko zavarovalnice in nekega inštituta. Ker je bil odgovor negativen so navkljub velikemu začudenju kako je to mogoče začeli popravljati avto, tako da je bil na koncu znesek popravila 3k€ in še nekaj čez... pač menjali so šobe, črpalko... več kot ena stran raznih postavk... :shock:
Potem pa se je še cca 3 tedne vlekla reklamacija na Renaultu in kaj bodo priznali.. bla bla bla.. Ker se mi je dizel zameril sem se odločil za varianto odkupa z njihove strani mojega pokvarjenega vozila ter nakup novega - spet Renault ja :)
Pač imel sm veliko potrpljenja - ker sem imel drug avto, tako da se mi ni mudilo, na koncu pa smo se vendarle nekako zmenili da smo verjetno vsi zadovoljni :)
Sicer naj omenim da so mi hotli zaračunat zraven še nove gume :evil: , ki so jih montirali na moj prejšnji avto - ja sem jih naročil, vendar sedaj jih ne potrebujem :roll: in pa kao da moram pacat cca 500 € popravila starega, ker bla bla bla.. .ampak smo se po daljšem ''pregovarjanu'' zmenili da boja to ''plačali'' oni. Že tako ali tako smo mi moj avto zbili na minimalko po eurotaxu... sam bi ga sigurno prodal za cca 1,5 do 2 k € več, ampak nekako nisem imel volje.... s tem da bi moral plačati 3k e za popravilo pa sem spet v minusu... :evil:

Delam v podobnih vodah, ampk ne razumem pa ZAKAJ ne morejo že na začetku povedat kaj pa kako, ker sem 100 % da bi se dalo zadevo speljati veliko hitreje !!

P.S.: Če pa koga zanima nakup odlično ohranjenega Clia dci 63kw dinamique confort z ESP od 1.- lastnika, prakticno brez praske in nekaramboliranega, ter opravljenim generalnim servisom in menjanim sistemom šob ter črpalke, kar pomeni mir za nasljednih cca 100k km naj me kontaktira :)

Ne priporočam pa nakupa teh dci-jev starosti nad 3h let in izven garanjcije !! :!: Razen ce imate potem se 3k € na strani za popravilo !

To je TO - upam da sem komu kaj pomagak s tem postom, ker namreč ko sem jaz iskal kaj in kako nisem nikjer nasel kaksne konkretne informacije kaj in kako...

Uporabniški avatar
SEMPERIT
Nov uporabnik

Re: Kvaliteta goriva

Napisal/-a SEMPERIT Po jan 10, 2011 3:47 pm

zdravo"glede 95 oktanskega goriva"vsakič ko tankam na PETROLU"to je dolečena bencinska mi avto ugaša pri prostem teku!odkar grem na omw pa se mi nikol to ne naredi"nevem no kje je vzrok ali imajo vodo vmesano ali kaj"sj pravim nevem.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To jan 24, 2012 9:47 am

Kdo ima boljše gorivo......Osebno tankam samo še na MOL razen če je res kriza grem drugam po par litrov da se dovlečem domov.
Po prejetem spodnjem linku pa še toliko rajši. Kaj jih briga kaj državljani tankajo glavno da pobirajo trošarine in dvigajo cene, mar ne.

http://logistika.finance.si/337879/Opaz ... A1e-gorivo

lp
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr jan 25, 2012 12:33 pm

Kdo ima boljše gorivo? Glede na moje izkušnje, imajo povsod enako kvaliteto (95 bencin) oziroma do zdaj nisem še nikoli zaznal kakršnihkoli razlik. Prav tako še nikoli nikjer nisem imel težav s kakšnim cukanjem in podobno.

Glede na poraba.com (po 30+ zapisih na obeh firmah) pa imam na Petrolu za par deci manjšo porabo kot na OMV, kar je verjetno zgolj slučaj, saj delam zelo različne poti. Tankam tam, kjer mi je najbolj zraven poti. Po tankanju na Petrolu grem ponavadi na 150km+ relacijo, po OMV pa še kaj križarim po mestu.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov