Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 So jan 30, 2010 3:32 pm

Stanje ob enih v Ljubljani- Rudnik

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So jan 30, 2010 3:36 pm

lol, v Ljubljani že ob 13ih tolk snega, medtem ko ga pri nas še ni bilo nič. :cry:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jan 30, 2010 3:45 pm

dejc: Eh čisto pozabil, da je sobota. Možno pa da smo jo kdaj tudi imeli, a bo to že predolgo nazaj. Ne glede na to, je ravnanje tega cestarja bilo debilno do kraja, sneg gre lahko tudi od pon-pet.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 30, 2010 3:52 pm

Pri nas je čez noč padal leden dež, tako da drsi..FUL :D

Snega ni še nič, sedaj je začel malo naletavat.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Napisal/-a error 90 So jan 30, 2010 3:55 pm

Evo in še stanje v domačem kraju (Novo mesto) :(

ob 15:45

Slika

Slika

Slika
Kar naj pada :)
Slika

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal So jan 30, 2010 4:37 pm

zlde sm 2x gor ketne dajal :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So jan 30, 2010 5:21 pm

Tk kot je pa danes spolzko pa letos še ni bilo, vsaj ne tu kjer js furam :) V 10km dva avta v grabnu, narod cel paničn, maksimalna hitrost 40, tudi po ravninah itd.. ni da ni :-P

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx So jan 30, 2010 7:39 pm

NejcZ je napisal/-a:Tk kot je pa danes spolzko pa letos še ni bilo, vsaj ne tu kjer js furam :) V 10km dva avta v grabnu, narod cel paničn, maksimalna hitrost 40, tudi po ravninah itd.. ni da ni :-P

Se popolnoma strinjam! Ceste so obupne.

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal So jan 30, 2010 7:48 pm

ketne fantje 3 min jih maš gor pa je :)

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide So jan 30, 2010 7:53 pm

Pri nas ga je kr dosti pa še pada :) Zjutraj pa na Dunaj v takem :evil:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 30, 2010 7:55 pm

Res da so ceste obupne, samo marsikaterega takega bi bilo potrebno dati za plug, in naj drgne celo noč, cel dan, nato ko končno dobiš smeno, pa slišiš "folk" kako se zgraža kašne so ceste. :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So jan 30, 2010 8:02 pm

Saj nisem nič rekel čez urejenost cest, pač so take razmere.. folk k ni sposobn vozit naj se pa sam odstrani. ;)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne jan 31, 2010 1:01 am

Res so obupne ceste. Ampak mene ne moti, si predstavljam da moti vsakega ki ima manj primeren avto za take razmere.
Vglavnem ga je kake 15cm najmanj pa še pošteno pada. Ampak za danes sem se navozil :D

Glede pluženja ipd.
Sem se pogovarjal s kolegom ki dela za CGP pozimi. Finta je v tem da si določeni privatniki ki delajo za cgp pobgrabijo čimveč terena kolikor se da - seveda zaradi zaslužka in potem enostavno ne sfolgajo vse spucat, tako da kakšne vasice še jutri dopoldne nebovo imele spucanih cest.
Najebejo ga pa šoferji.. ki praktično sedijo tud po 10ur in več na traktorjih. Tako da, ko se dejansko enkrat pogovoriš z nekom ki to opravlja, dobiš malo razumevanja.
Druga pesem so pa šoferji ki delajo direkt za CGP s cestarskimi tovornjaki, to so pa menda vglavnem vsi lenuhi in prepirki ki imajo plačo isto pa če naredi hitro ali počasi.

Govorim za CGP Novo mesto.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne jan 31, 2010 10:05 am

lenivec je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a: Tako da, ko se dejansko enkrat pogovoriš z nekom ki to opravlja, dobiš malo razumevanja. .

res se ti prav zasmilijo bogi reveži, ko morajo 3x na leto malce več delat....

Biti od 2h zjutraj do 16h popoldne na traktorju ni normalno. In še dobro da se ne dogajajo kake nesreče !

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 31, 2010 10:52 am

Finta je v tem da si določeni privatniki pograbijo čimveč terena kolikor se da - seveda zaradi zaslužka in potem enostavno ne sfolgajo vse spucat, tako da kakšne vasice še jutri dopoldne nebovo imele spucanih cest.
šoferji ki delajo s cestarskimi tovornjaki, to so pa vglavnem vsi lenuhi in prepirki ki imajo plačo isto pa če naredi hitro ali počasi.

Malo sem priredil izjavo, tako, da velja za naše konce. :pop:

Ko se spomnim ene 10 let nazaj, je plužil celo občino samo eden s starim IMT-jem in plugom v obliki trikotnika, ki ga je vlekel za sabo. Prazgodovinska tehnika, ki pa je kvalitetno opravila delo. Pač se je vozil cel dan/noč, še kakšno vasico naslednji dan in to je blo to.

Zdaj je pa par let drugi zadolžen za pluženje, lenuh s tovornjakom, ki pride samo pesek raztrest, pa še to komaj, ker se mu še kvalitetnih gum ne ljubi namontirat in potem ob majhnem klančku omaga. Spluženo je pa tako, da je cesta že od prvega snega v obliki bob steze. Širina glih za enga Smarta, robovi so pa več kot meter visoki, trdi kot beton.

Danes ponoči je padlo ca. 20cm novega snega, pa ni ne duha ne sluha o kakšnem pluženju. :roll:

Skratka, samo kasirajo pa nič ne delajo (velika večina).

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 31, 2010 7:14 pm

Pri nas je podizvajalec bolj konkreten. Ob vsaki močnejši slani posuje cesto s peskom, cca. 2x tedensko. Ker je prometa bolj malo - vas imamo trenutno makadam. Zato komaj čakamo sneg, da pride vse splužit obstran.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne jan 31, 2010 7:59 pm

j*** jih ta pesek u 3 pm ... dobesedno!
Na cesti ga je toliko, da se pocutim kot da se vozim po makedamu ... in potem ko se peljem se mi srce trga ko slisim kako mi po avtu tisti pesek mece.
Rezultat? Na Touranu sem nasel, takoj za zadnjimi vrati tako obtolcen lak, da me srat prtisne. Avto je bil vozen komaj dve zimi. :roll:
Pogledal sem tudi na nekaj drugih avtov in enaka situacija....eni so bili vozeni tudi samo eno zimo in je vse skupaj obtolceno od tega kamenja.
Bom prilepil slike... se jutri!
In se opravicujem ce me nihce ni razumel kaj sem hotel povedat oz. kje je lak okrusen ampak po pravici povedano najraje bi enega nekam poslal ... :lol:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne jan 31, 2010 8:08 pm

Ko bi ga pa v en breg ali jarek pritisnil bi bil pa spet jok, ker ni dovolj sipano :D
Raje vidim da je malo bolj pa se počasi pelješ in kamenčki ne letijo okoli tako močno.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Ne jan 31, 2010 8:11 pm

Meni gre ta pesek isto na k*rac .. :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov