Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a ales66 To dec 21, 2010 6:49 pm

Joztom, a si mogoče imel Xantio Activo, ki je ima ca 190 KM?

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 To dec 21, 2010 10:55 pm

Ja sej tudi jaz v takem primeru si zaželim da bi imel notri enga velika polža in bi z lahkoto odpeljal naprej. Po drugi strani pa se mi zdi brezveze se neka dokazovat takim in drugačnim, ki mislijo da so boga za j***a prijel ker vozijo "hude" avtomobile ipd.

Jaz ga z veseljem spustim naprej in naj gre če mu paše. Samo naj on tudi mene spusti tam kjer meni paše hitreje peljat, ne pa da počne po cesti take stvari kot da smo na dirkah :huh:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr dec 22, 2010 10:02 am

Xantia Activa 3.0 V6/24V, letnik 1999.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr dec 22, 2010 11:57 am

joztom je napisal/-a:Dolenca pa prav razumem, tudi jaz zelo pogrešam svoja stara j***a, ki sem jih prodal spomladi. Nešteto sem jih popasel, ker so hoteli nagajati pri popolnoma običajnih in logičnih manevrih. 12 let star, na videz ostarel in neugleden Citroen s 3.0 motorjem in dirkalnim podvozjem je prenekateremu vzbudil željo po tovrstnem merjenju neumnosti. V resnici je šlo za špansko policijsko Provido brez omejitev, sicer brez neprebojnih vrat kot v katalogu, ampak s ta pravo mašino brez blokade. Včasih si pa kdo res zasluži lekcijo, čeprav je prepovedano. Saj vem, da se boste kregali, ampak enkrat v življenju je vredno probati cev za zalivanje vrta, premera 2 coli.

to je dvorezen meč.. je pa res, da včasih nekoga nemoreš prehiteti po zakonu. in takrat imaš 2 možnosti; prekoračiš hitrost in greš mimo ali pa zmanjšaš in voziš intervalno glede na stil tistega, ki bi ga sicer prehitel. vsekakor pa ni najbolj varno vedno biti pasiven, ker imam izkušnje s takimi, ki potem jezo sproščajo v obliki nenadnega zaviranja, blokiranja ceste, ko so vzporedno s kamionom recimo itd..
res pa je, da ob primerni konjenici, po mojem mnenju neko razmerje 8,5kg/ konjsko moč, omogoča da se rešiš veliko večino norcov oz. wannabe racerjev.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 22, 2010 12:27 pm

Jerch_ je napisal/-a:
joztom je napisal/-a:Dolenca pa prav razumem, tudi jaz zelo pogrešam svoja stara j***a, ki sem jih prodal spomladi. Nešteto sem jih popasel, ker so hoteli nagajati pri popolnoma običajnih in logičnih manevrih. 12 let star, na videz ostarel in neugleden Citroen s 3.0 motorjem in dirkalnim podvozjem je prenekateremu vzbudil željo po tovrstnem merjenju neumnosti. V resnici je šlo za špansko policijsko Provido brez omejitev, sicer brez neprebojnih vrat kot v katalogu, ampak s ta pravo mašino brez blokade. Včasih si pa kdo res zasluži lekcijo, čeprav je prepovedano. Saj vem, da se boste kregali, ampak enkrat v življenju je vredno probati cev za zalivanje vrta, premera 2 coli.

to je dvorezen meč.. je pa res, da včasih nekoga nemoreš prehiteti po zakonu. in takrat imaš 2 možnosti; prekoračiš hitrost in greš mimo ali pa zmanjšaš in voziš intervalno glede na stil tistega, ki bi ga sicer prehitel. vsekakor pa ni najbolj varno vedno biti pasiven, ker imam izkušnje s takimi, ki potem jezo sproščajo v obliki nenadnega zaviranja, blokiranja ceste, ko so vzporedno s kamionom recimo itd..
res pa je, da ob primerni konjenici, po mojem mnenju neko razmerje 8,5kg/ konjsko moč, omogoča da se rešiš veliko večino norcov oz. wannabe racerjev.

To je res. Jaz se v to spuščam samo, če sem z močnim avtom, sicer pa raje vozim 10kmh manj, kot da me en b**** zajeb*** na (avto)cesti. ;)
Dokazovanje nikakor ni vredno reskiranja zbite pločevine ter da se komu kaj zgodi.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr dec 22, 2010 6:53 pm

Tipični šerif. Že ob dohitevanju mu nakažem, da je eden mnogo hitrejši za njim. Se mi ne da 40-50 cjazit, res ne. Ob srečevanju z avtomobili opazim, da umakne se, torej ne bi smel biti problem. Hm....ne, ne bo šlo. Prov, in se vozimo. Jeeeeej. :DDD Mu spet nakažem in vijugam, juuuhuuuuu, eden je za tabo, ki se ne boji malo snegeca in se mu ne da cjazit 50. NE, ne ne ne pa neeee. No dobr dobr pol pa ne. (Don Mentoni Band) Pride plug in premišljujem a bi bilo za izkoristit priložnost ali ne. Ponosen lastnik takoj iz grabna in na cesto. :huh: Prov, pa nič. :roll: In vse kar bi moral storiti je, da bi desno nogo odmaknil iz gasa za 2-3s. Skoraj ne verjamem, po vseh teh kilometrih jebanja, da me ni opazil zadaj. Upam, da je daljši in je žena kaj bolj zadovoljna. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=4tViNxxTwyU
SlikaSlika

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr dec 22, 2010 7:12 pm

wtf?? zakaj bi se on moral tebi umaknit :?:
Lp by Mare

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr dec 22, 2010 7:15 pm

X-Hair, tukaj si ti norec izpadel, ne on, ker se ni hotel umaknit.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr dec 22, 2010 7:26 pm

BBS je napisal/-a:X-Hair, tukaj si ti norec izpadel, ne on, ker se ni hotel umaknit.

Točno tako. In potem greš take izpade še s ponosom limat po forumu :shock: Res ne vem zakaj bi se ti moral umakniti oz. kam sploh bi se ti lahko umaknil na tisti ozki cesti?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr dec 22, 2010 7:35 pm

Že pri prvem avtu, ko sva ga srečala, je šlo z lahkoto mimo in tudi pri ostalih 30. Da bi dobili celo sliko, vseh minut ne bom dajal gor, ker je tega veeeeliko. Ko bi se sami cjazili za njim, bi bili najbrž drugačnega mnenja, kot sem jih prebiral tukaj gor, ko je padlo malo snegeca in klapa 40. Za njimi pa živčni zlomi, kateri bi se komot vozili 70. To se ni zgodilo vse v enem kilometru. Whatever..... sem norec. ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr dec 22, 2010 7:47 pm

Jah, tisti poskus prehitevanja na silo ob koncu že kaže na to, da se ravno ne znaš obvladati. Žal. In takih osebkov me je v prometu precej bolj strah kot pa tistega počasnega pred tabo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr dec 22, 2010 7:58 pm

grizli je napisal/-a:Jah, tisti poskus prehitevanja na silo ob koncu že kaže na to, da se ravno ne znaš obvladati. Žal.

Tukaj sem res zajebal. Vendar po vseh tistih kilometrih sem videl šanso, katera se je kasneje zožala, priznam. Preklet zakurnk :? . Potrobil sem pa zato, ker sem ga imel že poln spolni organ. Na vseh prejšnjih predelih (ne na teh od filmčka, ker sem dal le kratke tri odlomke) bi samo dal nogo iz gasa za 2-3s in bi rešil zadevo. As simple as that. Jaz sem osebnega mnenja, da me je zadrževal za brezveze. Se prevozim veliko po lokalnih makadamskih cestah. Pride trenutek, ko se vozim prepočasi. Ma, če me kdo dohiti, ga pač spustim naprej in mu ne usiljujem moj ubijalski tempo z recimo 30km/h. Narobe razmišljam?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Sr dec 22, 2010 9:19 pm

Nism gledla posnetka, ampak js bom tak rekla - če se men kdo zalepi odzadi, ga z veseljem spustim naprej, ker pol velik bolj mirno vozim, kot če mam enga živčneža 2 metra za sabo. Me preveč živcira, tak da zavoljo ljubega miru (predvsem svojega) - sam nej gre naprej. Moj ego pri tem niti najmanj ne trpi. :) V vsakem primeru pa obsojam prehitevanje na silo. Sm se ravno zdle prpelala domov in sm na poti to doživela - pred mano sta se pelala dva, nakar gre drugi prvega prehitevat ravno ko je nasproti en prpelu in je res mal manjkal, pa bi počlo. Ne vem a ga un ni vidu al kaj ... ker se ni pelu neki hitr, pa najprej se je neki časa vozu za prvim, pol pa kr naenkrat v škarje prehiteva.

Drugač pa, če sm se še par dni nazaj pohvalila s precej mirnim tednom na cestah, za te zadnje dni ne morm tega rečt. :roll: Predvsem mam v mislih vožnjo po avtocesti od CE do LJ in nazaj - ne vem če sm že kdaj vidla tok budal na enem kupu. Js res ne vem, kaj ni jasno ljudem, da si drznejo izsiljevat na avtocesti, ko so take hitrosti. Pa sej ne vem, sploh si ne bom več upala nekoga prehitevat, brez strahu, da bo norec kr naenkrat skoču pred mene na prehitevalni pas (možnost za kej takga se seveda še tok bolj poveča, ko se nekdo na voznem pasu približuje tovornjaku, in ne, ne more mal prbremzat). Takim bi blo treba takoj izpite pobrat, pa še kakšno bolj vzgojno kazn naložit.
Pa lepljenje na rit pri hitrosti 130+. Nism sicer tega doživela js, ker zdej še tok bolj pazim, da se takim situacijam izognem, ampak je pa tega ful na avtocesti. Pa dobr, tud če se ti en ne umakne s prehitevalnega pasu takoj, ko se mu ne morš pri taki hitrosti zalepit na rit. Sej se človek pol komi umakne, brez da bi mu un odzadi odnesu zadnji levi del avta.

Da povzamem - pravi čudež je, da je še vseen tok mal nesreč na AC. 3/4 ljudi ma pa velik več sreče kot pameti.
ho paura di cadere, ma voglia di volare ...

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr dec 22, 2010 10:39 pm

X-Hair je napisal/-a:Tipični šerif. Že ob dohitevanju mu nakažem, da je eden mnogo hitrejši za njim. Se mi ne da 40-50 cjazit, res ne. Ob srečevanju z avtomobili opazim, da umakne se, torej ne bi smel biti problem. Hm....ne, ne bo šlo. Prov, in se vozimo. Jeeeeej. :DDD Mu spet nakažem in vijugam, juuuhuuuuu, eden je za tabo, ki se ne boji malo snegeca in se mu ne da cjazit 50. NE, ne ne ne pa neeee. No dobr dobr pol pa ne. (Don Mentoni Band) Pride plug in premišljujem a bi bilo za izkoristit priložnost ali ne. Ponosen lastnik takoj iz grabna in na cesto. :huh: Prov, pa nič. :roll: In vse kar bi moral storiti je, da bi desno nogo odmaknil iz gasa za 2-3s. Skoraj ne verjamem, po vseh teh kilometrih jebanja, da me ni opazil zadaj. Upam, da je daljši in je žena kaj bolj zadovoljna. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=4tViNxxTwyU

xhair - ponetek katerega si dal gor te ne pokaže ravno v najbolši luči, vsaj po moje je bila edina priložnost takoj za plugom, drugje je v posnetku ni, na koncu pa itak......
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr dec 22, 2010 10:59 pm

Ma kaj bi ga sploh prehiteval?! Na tisti cesti in v tistem snegu je 40-50km/h čisto normalna hitrost in ne gre se za nobeno cijazenje!!! Jebovas "dinamični vozniki"!! Vse v imenu opravičevanja divjanja..

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če dec 23, 2010 12:33 am

Ne vem kaj se na X-a spravljate. Če je omejitev 90 in če nekdo vozi polovico pod dovoljeno hitrostjo in če bi nekdo rad šel mimo in ga ta ne spusti (ga zadržuje), je v prekršku. Je tud predpisana kazen za to..

Fak, potem bo pa na AC en na prehitevalnem nekoga zadrževal za sabo 5 sekund, se bo pa pol foruma p*zdilo...

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Če dec 23, 2010 1:11 am

Tuki se gre za izredne razmere. Me zanima, kteri frajerji se po snegu vozijo 90 - no verjetno obstajajo tud taki, sej ni redkost, da se v takih razmerah kdo znajde v kakšnem grabnu. :lol:
ho paura di cadere, ma voglia di volare ...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 23, 2010 1:34 am

Njegova reakcija je mogoče res preveč burna, ne vidim pa razloga, da ga tisti spredaj ne bi spustil naprej, jaz bi ga definitivno raje, kot da sva oba po nepotrebnem živčna!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če dec 23, 2010 7:26 am

Jaz pa policija, ki bi ustavljal, nisem videl že par let. Samo v avtekih se furajo okrog.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 7:31 am

W|zz je napisal/-a:Ne vem kaj se na X-a spravljate. Če je omejitev 90 in če nekdo vozi polovico pod dovoljeno hitrostjo in če bi nekdo rad šel mimo in ga ta ne spusti (ga zadržuje), je v prekršku. Je tud predpisana kazen za to..

Fak, potem bo pa na AC en na prehitevalnem nekoga zadrževal za sabo 5 sekund, se bo pa pol foruma p*zdilo...

Emmm ...90.... po takšni cesti kot je vidna na posnetku, kjer je vsake par 10 metrov strjena zaplata snega ob robu ali pa skoraj cez cel pas ( verjetno ledena plošča) je ziher varno.....pol pa ko gre nekdo s ceste zaradi hitrosti ki ni prilagojena razmeram na cesti ( ja tista zloglasna policijska definicija - neprilagojena hitrost ) bo pa vse drugo krivo ne, samo način vožnje ne....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov