abbe je napisal/-a:Gosic je napisal/-a:Tako je mišljenje pri nas, nimamo kaj. Če se pelješ 200km/h si 'đek' in imaš 'j***a'. To je ko nek hrošček na našem ozemlju v glavah nekaterih moških predstavnikov.
Če se pa pelješ 90km/h po AC (ker je itak namenjena najmanj 140km/h

) si pač mečkač, reva, skratka tisti, ki si ne 'upa' in povrhu še ogroža
Nevem, kako se v tem primeru počutijo tovornjakarji. Verjetno kar prosijo milosti.
Čeprav se gre v principu za VARČEVANJE. Jaz osebno raje dam manj za gorivo in dam več za hrano. S tem odpadejo razni Lidli,Eurospini,Hofri in nizkocenovni izdelki, ki so vprašljivega porekla, kajšele sestavin, pravtako Kebabi in razne hrenovke. Vem kaj vsebujejo- sem videl. Dobro, o tem itak ni vredno razpravljati, vsak da za hrano kolikor se ima sam rad. Dejstvo pa je, da je namen te teme PRIKAZATI, kako se da prišparati kakšen € v teh časih in ne izražanju svojih frustracij in omejenosti. Glavni namen te teme je nekaj pozitivnega za sodržavljana.
to da si zraven dal kamionarje je le dokaz tega da nisi nepristranski in namerno zavajaš oz vlečeš nit na svojo stran da bi "opravičil" varčno vožnjo.
očitno si ugotovil da z svojo vožnjo oviraš druge in sedaj iščeš vsako možno "primerjavo" da bi se opral.
Nevem čemu ali kaj bi se pral, ker po mojih podatkih je vozni pas vozni pas, kjer se vozi po pravilih od najnižje hitrosti in sicer to je 60km/h in do 130km/h
Pri tem obstaja procent, v katerem lahko voznik preseže najvišjo dovoljeno hitrost, če je pri tem sam ali drugo vozilo v nevarnosti.
Prehitevalni pas pa pomeni, da PREHITIMO vozilo na naši desni strani, ki vozi od nas POČASNEJE ( torej med 60km/h in 129km/h).
Zakaj sem dal zdraven kamione?
Zato, ker povprečen kamion ne gre hitreje od 90km/h, ampak vas tako rekoč ne ovira. Ko pa se pojavi neka Škoda, ki varčuje na gorivu, pa ovira vse po spisku, verjetno še slovenski BDP, gradnjo tretjega tira in gradnjo obvoznice Škofljica - Ljubljana.
Torej s svojimi 90km/h v teoriji lahko oviram le tovornjake, ki se vozijo 91-93km/h. Takrat pa pritisnem dvakrat na + pri tempomatu in je stvar rešena. Ampak to je le dobra volja in razum, nikakor pa ni pravilo, da pospešim.
In kaj pravi zakon:
(8) Na avtocesti in hitri cesti, ki ima tri ali več prometnih pasov za promet vozil v eni smeri, smejo vozniki tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 t, in vozniki vozil in skupin vozil, daljših od 7 m, voziti le po dveh prometnih pasovih, ki sta na desni strani smernega vozišča. Vozniki tovornih vozil smejo prehitevati na avtocestah in hitrih cestah le na delih, kjer to ni prepovedano s prometno signalizacijo.
Če te po tvojem mišljenju oviram jaz, je krivo to, da ali ne znaš:
-pravočasno in varno prehitet
-predvidevat
-ocenit kako hitro se približuješ vozilu
- 'cincaš' in ne veš kaj bi v določenem primeru naredil
V primeru zastojev pa je ponavadi zastoj tako na voznem kot prehitevalnem pasu. Če ti pa je vozilo na voznem pasu, ki se vozi z manjšo hitrostjo vzelo 5sekund tvojega veličastnega in hitrega življenja, pa se v njegovem imenu opravičujem, čeprav lahko v primeru enakega izvoza tebe in tega vozila doleti usoda, da se ponovno srečata, če je v križišču po izvozu semafor ali druga ovira.
Velikokrat ko se mi je mudilo in sem prehitel vozilo na regionalki, me je le to dohitelo na prvem, če ne pa drugem semaforju. Jaz sem se vprašal, kaj sem dejansko s tem pridobil. Se ti kdaj vprašaš, ko se ti zgodi podobna situacija?
In še dejstvo:
LJ-MB s 90km/h = 90minut.
LJ-MB s 130km/h 75minut.
15minut, pri katerem porabiš najmanj 5€ več. In da greš 10krat v mesecu enako je to 50€. Kje so še ostale vožnje, če upoštevamo varčno in adrenalinsko, brez predvidevanja.
~toMmy~ je napisal/-a:Turbino in izpušni kolektor si pa menjal na čem?? Kolesu?
Torej ima novi Golf 1.4 TSI vodo v kabini zaradi varčevanja?
Je mojemu sosedu pri Leonu šla turbina zaradi varčevanja, po 800km?
Je krivec pri Toyoti, tako imenovan zatikajuči se pedal za gas krivec varčne vožnje?
Če ne poznaš zgodbe, je boljše da si tiho in ne predvidevaš. Turbina je piskala po dnevu, ko sem naredil 600km, z najmanj 50kratnim ugašanjem avtomobila. Ker sem slišal piskanje, sem zapeljal na servis. Najprej so menjali izpušni kolektor, kateri je rahlo zadušil piskanje, vendar so zaradi priklopa na GDS ocenili, da je bolje, da se menja turbina. Avto je normalno deloval, normalno sem se vozil, normalno pospeševal, normalno pil. Le zvok turbine je bil, kot da imam najmanj twin turbo. In ne boš mi rekel, da je odpoved turbine krivec varčne vožnje, ker potem bi lahko avt. industrija vsakemu kupcu rekla, da vozi varčno, kateremu bi odpovedala turbina.
In turbina je Garretova, katero uporablja tako BMW, kot Ford. Ravno pred tem je Ford izvedel tudi neko tožbo proti Garretu zaradi večje odpovedi turbin.