valvoline je napisal/-a:Hehe,tole pije skoraj enako k moj a4 1.9tdi z 320.000km.
My mistake.
![]()
Lupota so hvalil da pije 3-3.5l pa res je tako. Around the world lupo so dosegl 2.8l končno povprečje in to desetletje nazaj.
Shame on you kia!
Vikking je napisal/-a:valvoline je napisal/-a:Hehe,tole pije skoraj enako k moj a4 1.9tdi z 320.000km.
My mistake.
![]()
Lupota so hvalil da pije 3-3.5l pa res je tako. Around the world lupo so dosegl 2.8l končno povprečje in to desetletje nazaj.
Shame on you kia!
Plinaš te je lepo prosil da mu ne svinjaš teme.
valvoline je napisal/-a:http://annunci.ebay.it/annunci/auto/ravenna-annunci-ravenna/bmw-320ci-coupe-mod-futura-a-metano/40061558
NICE.
To pa je zastojn.
valvoline je napisal/-a:Ce bi bil CNG sistem pod pokrovom ja drugace pa ne. Dizel zmaga napram LPG kakorkol obrneš.
valvoline je napisal/-a:Men je 200-250km dometa povsem zadost,seveda ce se ga da tankat vmes ku se sprazni. Sploh pa ce se peljes 270km za 11 evrov.Popolna eko in finančna zmaga.
plinaš je napisal/-a:skupna cena registracije in polnega kaska z 1% odbitne franšize za xsara picasso 1,6 16v bencin ter 1,6 16v hdi ..
peroRS je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:skupna cena registracije in polnega kaska z 1% odbitne franšize za xsara picasso 1,6 16v bencin ter 1,6 16v hdi ..
Imaš v zavarovalni polici vpisano plinsko napravo? Koliko je razlike v končnem znesku zavarovanja brez ali z napravo?
valvoline je napisal/-a:No,če kupuješ novega avta je plin vsekakor boljša izbira,pa ne zato ker so dizli dražji ampak ker so vsi novejši dizli CR sranje.
Še nisem vidu plinaša ki bi se fural ceneje k jaz,cviček pa to. Poleti sem miksal pol pol cvicka in odpadno fritezno olje,avto sel bp za 3e na 100km. Ok ne bom OT,tule bom prenehal.
Kupu bi tegale bmwja na metan,pa pometel z plinašem in traktoristom hkrati.
Za preračun masnih in volumskih enot lahko uporabite povprečno gostoto teh goriv, ki je:
- motorni bencini - 750 kg/m3 (0.750 kg/lit)
- dizel/KOEL - 840 kg/m3 (0.840kg/lit)
- UNP (avtoplin) - 0.560 kg/lit
- zemeljski plin - 0.724 kg/Sm3 (1 kg= 1.37-1.39 Sm3)
Lepo vas pozdravljamo,
Silvan Simčič
plinaš je napisal/-a:če bi hotel prišparati ... in kaj potem sploh čaraš tukaj ? nimaš avta na plin ... prihranek te ne zanima ... delaš "samo 30,000km letno" ... aha - provociraš brez veze ...tudi prav kar privošči si ...
J.McLane je napisal/-a:Plinaš, vse številke o porabi bencinske Xsare so približki in ocene, ampak tudi pri tvojih številkah prihranek ne bo takšen kot je razlika med ceno bencina in plina, tudi če zraven plina ne pokuriš nič bencina.
1. Ne razumem točno kaj si hotel povedat s tistimi 0,7 l/100 km bencina ko si ga delil s 3, kao če bi delal več dolgih voženj. To je že res da bi se ti delež bencina znižal, ampak a si pozabil na to da ta bencin PRISPEVA ENERGIJO ZA VOŽNJO in bi ga moral nadomestiti plin, s pribitkom porabe +20%.
2. Ob daljših vožnjah z malo hladnimi zagoni, bo poraba vsakega avta nižja, torej ne moreš zraven več mešati enakih številk o porabi samo na bencin
3. Vse moje trditve temeljijo na energijski vrednosti goriv iz Petrolove strani:
http://www.petrol.si/povej/ali-je-mozno ... znih-goriv
tu so vrednosti na kg, kako to spremeniti v litre sem od Petrola prejel tale mail:Za preračun masnih in volumskih enot lahko uporabite povprečno gostoto teh goriv, ki je:
- motorni bencini - 750 kg/m3 (0.750 kg/lit)
- dizel/KOEL - 840 kg/m3 (0.840kg/lit)
- UNP (avtoplin) - 0.560 kg/lit
- zemeljski plin - 0.724 kg/Sm3 (1 kg= 1.37-1.39 Sm3)
Lepo vas pozdravljamo,
Silvan Simčič
torej bencin ima 8,7675 kWh/l plin pa samo 7,1568 kWh/l, po kakšnem čudežu naj bi po tvoje poraba na plin ne bila za 20% višja od porabe na bencin? Uporabljaš kakšen HHO generator?
4. Tvoj poizkus diskreditiranja moje trditve o MOJIH stroških, ki jih imam je pa adijo pamet:
- Prius+ je enoprostorec s 7 sedeži, jaz imam navadnega 5 vratnega
- Prius+ Excecutive je SVINJSKO DRAG avto, jaz sem svojega kupil rabljenega pred dvemi leti za 18.500 €
- Kje je omenjeno da je test trajal 100.000 km? Vsi novinarji na testih pridelajo nenormalno veliko porabo. Kaj ljudje dosegajo v normalnem prometu se najbolje vidi tu (7 sedežni enoprostorec s 5,73 l/100 km)
- Povprečna poraba za moj model Priusa med 333 uporabniki je 5,06 l/100 km, moja poraba je zgolj 6% nižja od povprečja, verjetno zaradi manj mestne vožnje in manj avtoceste od povprečja
- Številko 26 €/100 km mi je izpljunil spritmonitor, kjer vpisujem vse stroške in ob predpostavki da bi bil po 9 letih (ko bo avto star 10 let) avto vreden 0 €. Mogoče je bil kdo zaveden zgolj zaradi nakupne cene ker sem kupil rabljenega.
- še komentar na avtocestno porabo ENPROSTORCA, za enoprostorca je za moje pojme pogonski sklop podhranjen, dobra vrednost porabe na avtocesti bi bila lahko samo na ravnini pri 140 kmh, kakor so v igri klanci se poraba sesuje, ker se motor mora vrteti v območje kjer ni več učinkovit (nekje >40 kW). Ta fenomen se enako pojavi pri podhranjenih dizlih kjer močnejši dizel na avtocesti pokuri manj. Še en zanimiv prispevek na temo Prius in Nemška avtocesta
5. tale tvoja pa zmaga:plinaš je napisal/-a:če bi hotel prišparati ... in kaj potem sploh čaraš tukaj ? nimaš avta na plin ... prihranek te ne zanima ... delaš "samo 30,000km letno" ... aha - provociraš brez veze ...tudi prav kar privošči si ...
da ne boš živčnega zloma dobil, pač hočem biti konstuktiven na temu portalu, saj zato je, ali ne? Tematika me zanima kaj tebe briga ali hočem predelati svoj avto ali ne?
iziboy je napisal/-a:Na tvojo 3. točko: imam Toyoto in poraba je točno 12% višja, kot bencinska, že 90.000 km. Avto je naštelan u piko, celo malo bolj na bogato. Ne vem ali je to povezano z sistemom, ampak tako je pri meni. Bencinsak poraba je bila povprčno 8,5l/100km plinska pa je 9,5l/100km, včasih če se malo potrudimo tudi manj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov