Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a arijan Sr maj 14, 2014 10:33 am

EX-B je napisal/-a:Ce si mislil s ciscenjem lece na to, da sem omenil da imam jaz opticno cisto leco, pa je to nekaj popolnoma drugega. Jaz imam namrec dejansko zamenjano leco projektorja z opticno cisto. Navadne zamegljene (fresnel) lece, ki jo ima vecina OEM projektorjev namrec ne mores s ciscenjem spremenit v opticno cisto leco. To je sicer dober upgrade projektorja, saj opticno cista leca omogoca bolj oster cut-off, omogoca bolj "crisp" barvo svetlobe in pa prepusca vec svetlobe direktno na cesto.

Lahko to malo bolj razložiš, pa opremiš s kakšnimi slikicami?
Hvala :)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr maj 14, 2014 11:02 am

Hmm, tako na hitro najdem samo tole primerjalno sliko iz mojega arhiva, ko sem svojemu menjal projektorje:
IMAG0538.jpg

Spredaj je originalni projektor, ki ima zamegljeno, fresnel leco, zadaj v ohisju pa novi projektor, z opticno cisto leco. Razlika je vidna, ko pa das notri burner in pogledas output, pa tudi, ampak mislim da nimam nobenih slik outputa.. Bom se malo pobrskal.
Same opticno ciste lece se dobi tukaj: http://www.theretrofitsource.com/components/lenses.html. Prodaja jih se marsikdo drug, tako da ni nujno narocat iz USA. Jaz sem v svojem sicer menjal celotne projektorje, ker sem hotel imet bixenon in pa originalni niso bili vec v najboljsem stanju.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr maj 14, 2014 12:38 pm

Hvala za hiter odgovor :)
To se potem samo stekleni del zamenja?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr maj 14, 2014 1:13 pm

Tako je, samo stekleni del je leca in jo lahko zamenjas. Staro ven, novo not. Samo velikost moras pravilno narocit (najpogosteje 2.5 ali 3 cole).
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

profii
Nov uporabnik

Napisal/-a profii Sr maj 14, 2014 2:07 pm

Če prav razumem se pa na žalost ne da leče oz. projektorja vzeti ven iz zadnje strani, ampak je treba odlepiti tudi prednje "steklo"?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr maj 14, 2014 2:32 pm

Tako je.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr maj 14, 2014 4:49 pm

Pa je tudi pri tebi tisti modri rob, kjer je odrezan snop?
Ni nič moteče?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr maj 14, 2014 5:05 pm

Color band na cut-off-u lahko pri vsakem projektorju reguliras z igranjem z oddaljenostjo lece od projektorja. Na mojih je nekaj modrega color band-a, ampak to porajtas samo ko gledas v steno, ko se vozis po cesti color band-a ne porajtas in nima kaj motit.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr maj 14, 2014 7:40 pm

Aha. Pa je to legalno? Ni nobenih problemov na tehničnem?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr maj 14, 2014 8:01 pm

O tem bi lahko imeli zelo zanimivo debato, ampak pri menjavi projektorjev za druge ali celo samo menjavi lece za opticno cisto je zadeva taka, da ti ne more ne dokazat da ni original, ne da imas notri karkoli drugega kot original. Pri meni niso na tehnicnem niti trznili, pa ima novi projektor opazno drugacno stopnico na cut-offu kot original E39 projektor. Kar pa bi sicer vedel samo, ce bi res poznal E39 snop ali pa dva gledal side by side :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če maj 15, 2014 8:04 am

Ok. Hvala za odgovor :)

Uporabniški avatar
EuMoto
Nov uporabnik

Kraj: Stajerska

Napisal/-a EuMoto To jun 24, 2014 3:15 pm

Kaj ve keri iz glave katere xenon zarnice bi imel ford mondeo 2004 v originalu? d2s al d2r. Tovarniški xenon :) Ker je kolegu sla ena :)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To jun 24, 2014 6:25 pm

EuMoto je napisal/-a:Kaj ve keri iz glave katere xenon zarnice bi imel ford mondeo 2004 v originalu? d2s al d2r. Tovarniški xenon :) Ker je kolegu sla ena :)

Razlika med D2S in D2R je v tem, da se S verzija uporablja v projektorjih z leco, R pa v reflektorjih. Mislim da Mondeo ni imel nikoli reflektorskih xenonk, bi rekel da bo D2S prava izbira, tudi Osram Bulb Guide to potrdi: http://www.osram.com/osram_com/tools-an ... /index.jsp
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

fico1981
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a fico1981 Sr okt 22, 2014 4:42 pm

ko je glih debata o Xenonu imam vprašanje če mogoče kdo ve kako in kaj je možno za vgradnjo bixenona v avto kateri iz tovarne ni nikoli prišel s takimi sistemom. Luči imam sicer že napol predelane, vgrajena je leča od BMW-ja.
Zamišlejo je pa da namesto obstoječe dolge žarnice pride led za dnevno luč, na pozicijo kratke pa vgrajena bixenon.

Glede pranja in nastavljanje višine itd pa tudi nimam nobenih težav uredit zadevo.

Na kratko me zanima kaj in kako se lahko policaji spotaknejo ob luči, kljub temu da je vse vgrajeno v orginal ohišje luči.

Hvala za vsak nasvet.
fičo je še vedno zakon

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr okt 22, 2014 5:52 pm

Policaji se lahko vtaknejo v vsako stvar, ki je naknadno vgrajena in ni narejene homologacije. Če je stvar originalna in naknadno vgrajena naj ne bi bilo problemov razen, če bi bil res kakšen hud primer, ker vsak avto ima napisano kaj ima vgrajeno s strani proizvajalca (listek ki je nalepljen v avtu ponavadi zadaj v pritljažniku je pa tudi v knjižici v obliki kod)
Lp

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr okt 22, 2014 9:18 pm

fico1981 je napisal/-a:ko je glih debata o Xenonu imam vprašanje če mogoče kdo ve kako in kaj je možno za vgradnjo bixenona v avto kateri iz tovarne ni nikoli prišel s takimi sistemom. Luči imam sicer že napol predelane, vgrajena je leča od BMW-ja.
Zamišlejo je pa da namesto obstoječe dolge žarnice pride led za dnevno luč, na pozicijo kratke pa vgrajena bixenon.

Glede pranja in nastavljanje višine itd pa tudi nimam nobenih težav uredit zadevo.

Na kratko me zanima kaj in kako se lahko policaji spotaknejo ob luči, kljub temu da je vse vgrajeno v orginal ohišje luči.

Hvala za vsak nasvet.

Kar se tice policajev (in tehnicnih) ti je ze pskoda povedal, zna bit kar zanimivo. Ko sem imel jaz na prejsnjem avtu predelane luci, sem imel en komplet originalnih nepredelanih na zalogi doma v kleti, da sem z njimi delal tehnicne in podobno..

Za predelavo v bixenon se menja celotne projektorje, saj je premicna zaslonka in solenoid ki jo premika dejansko del bixenon projektorja. Ta solenoid se potem samo enostavno poveze na napeljavo dolge luci.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

fico1981
Nov uporabnik

Napisal/-a fico1981 Če okt 23, 2014 7:19 am

sem imel že primer da so me policaji ustavili samo zato da si je avto pogledu.

projektor je pa cel vzet iz BMW-ja. v priponki pa kakšno je trenutno stanje, manjkajo še finese, pa odločitev na kakšno barvo bi pobarval ( srebrna, črna ali rdeča).
Priponke
luč.jpg
fičo je še vedno zakon

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Če okt 23, 2014 3:45 pm

Lepo, vidim da delas luc cisto na novo torej.. V tem primeru bi jaz vzel kak boljsi bixenon projektor z opticno cisto leco (oglej si http://www.theretrofitsource.com/compon ... ctors.html ). Opticno cista leca naredi veliko razliko, tako da je eden izmed boljsih upgrade-ov, ti povem iz lastnih izkusenj :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

fico1981
Nov uporabnik

Napisal/-a fico1981 Če okt 23, 2014 4:40 pm

EX-B je napisal/-a:Lepo, vidim da delas luc cisto na novo torej.. V tem primeru bi jaz vzel kak boljsi bixenon projektor z opticno cisto leco (oglej si http://www.theretrofitsource.com/compon ... ctors.html ). Opticno cista leca naredi veliko razliko, tako da je eden izmed boljsih upgrade-ov, ti povem iz lastnih izkusenj :)

tako je, luč se sestavlja na novo oz v original ohišje vgrajen projektor. hvala za nasvet ;)
fičo je še vedno zakon

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver Ne nov 16, 2014 9:24 pm

Zdravo,sem nov na forumu ,vem da je ta tema v zadnjih 10 letih ze miljonkrat premleta in ker na forumih ne najdem konkretnih odgovorov bi prosil ce m lahko kak lastnik renauot megana 2 ph 1 pove ali naj montiram xenon kit 4300K na original luci brez lece ? Probal sem ga od prijatelja in se mi ni zdlo da blesci sem pa snop spustil na 2. Stopnjo,tako da je svetilo v tla in da sem imel se kaj od dolgih luci. Zelo rad bi imel xenon in me zanima ce so nasi gospodje v modrem precej sitni. Ze vnaprej hvala za odgovore
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov