Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a Cefizelj Ne nov 16, 2014 9:25 pm

renodriver je napisal/-a:Zdravo,sem nov na forumu ,vem da je ta tema v zadnjih 10 letih ze miljonkrat premleta in ker na forumih ne najdem konkretnih odgovorov bi prosil ce m lahko kak lastnik renauot megana 2 ph 1 pove ali naj montiram xenon kit 4300K na original luci brez lece ? Probal sem ga od prijatelja in se mi ni zdlo da blesci sem pa snop spustil na 2. Stopnjo,tako da je svetilo v tla in da sem imel se kaj od dolgih luci. Zelo rad bi imel xenon in me zanima ce so nasi gospodje v modrem precej sitni. Ze vnaprej hvala za odgovore

Na ph1 ne. Ph2 bi šlo ker ma luči z lečo pa tut v tisto se osebno ne bi spuščal...

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver Ne nov 16, 2014 9:31 pm

Cefizelj je napisal/-a:
renodriver je napisal/-a:Zdravo,sem nov na forumu ,vem da je ta tema v zadnjih 10 letih ze miljonkrat premleta in ker na forumih ne najdem konkretnih odgovorov bi prosil ce m lahko kak lastnik renauot megana 2 ph 1 pove ali naj montiram xenon kit 4300K na original luci brez lece ? Probal sem ga od prijatelja in se mi ni zdlo da blesci sem pa snop spustil na 2. Stopnjo,tako da je svetilo v tla in da sem imel se kaj od dolgih luci. Zelo rad bi imel xenon in me zanima ce so nasi gospodje v modrem precej sitni. Ze vnaprej hvala za odgovore

Na ph1 ne. Ph2 bi šlo ker ma luči z lečo pa tut v tisto se osebno ne bi spuščal...

Aha hvala za odgovor..Se nikakor ne moram odlocit..rad bi imel modrikasto svetlobo in pa da mi luci dobro svetijo.Zato se odlocam med xenon kitom ali pa xenon efekt zarnicamo narva 4500K 85w(vem da so tudi te prepovedane v Eu ampak mi zazo verjetno nebodo tolk tezili).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 16, 2014 11:08 pm

Tvoje želje bodo slepile nasprotne, svetile premočno in plavo, kar bodo policaji verjetno hitro opazili (imajo monopol na plavo :mrgreen: ) ali pa bodo opazili, da ima ph1 xenon in ker nič od tega ni dovoljeno, ti bodo z veseljem vzeli tablice ter te izločili iz prometa (morda zaradi slepenja nasproti vozečih celo upravičeno). So to res tvoje želje?

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver Po nov 17, 2014 8:38 am

esem je napisal/-a:Tvoje želje bodo slepile nasprotne, svetile premočno in plavo, kar bodo policaji verjetno hitro opazili (imajo monopol na plavo :mrgreen: ) ali pa bodo opazili, da ima ph1 xenon in ker nič od tega ni dovoljeno, ti bodo z veseljem vzeli tablice ter te izločili iz prometa (morda zaradi slepenja nasproti vozečih celo upravičeno). So to res tvoje želje?

Verjemi da nihce od nas nima take zelje samo kolikor vem ne slepijo glih vsi avtomobili brez lec..dobr drugo je k gres v bosno pa se ti nasprot pripelje cel kup golf 3 in 2 z ze v originalu slabo izvedenimi parabolami in ti z xenonom dobesedno skuri oci! Vidim pa tudi veliko golf 4 pa meganov ki imajo xenon kit in ne blesci..na testu sem xenon imel 14 dni in mi noben ni blendal

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po nov 17, 2014 5:55 pm

Vsaka luč ki ni na lečo in nima narejene zaslonke za xenon žarnico slepi.Lagune,Volvoti,MB-ji...z navadnimi lučmi imajo drugačne zaslonke da ne razpršijo svetlobe.Če pa bi ti vseeno montiral pa dal na drugo stopnjo višine ti pa nič ne nuca,ker potem sveti 5 metrov pred avto in tista tolažba da maš še kaj od dolgih je tud mal bosa.Kaj pa luči z lečo ne pašejo v tega tvojega in potem xenon not?

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver Po nov 17, 2014 6:33 pm

čare je napisal/-a:Vsaka luč ki ni na lečo in nima narejene zaslonke za xenon žarnico slepi.Lagune,Volvoti,MB-ji...z navadnimi lučmi imajo drugačne zaslonke da ne razpršijo svetlobe.Če pa bi ti vseeno montiral pa dal na drugo stopnjo višine ti pa nič ne nuca,ker potem sveti 5 metrov pred avto in tista tolažba da maš še kaj od dolgih je tud mal bosa.Kaj pa luči z lečo ne pašejo v tega tvojega in potem xenon not?

Razumem ja sej zdj sm kupu narva range power 85w svetijo belo in presenetljivo dobro napram ostalim xenon efekt zarnicam.
glede lec pa tkole..mel sem moznost kupit original xenon luci za megana ampak je investicija predraga glede na to da so original trafoti astronomsko dragi..za kit oter spravit je pa tud nekej dela in zivcev...fake luci z leco mi pa ne disijo ker so slabe kvalitete in osebno mi je ta avto najlepsi z original halogen ali xenon lucmi.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po nov 17, 2014 6:44 pm

Načeloma bi šlo tudi z ph2 lučmi, ki imajo lečo ampak bi mogu menjat odbijač z ph2, ker drugače ne pašejo. Si pa sedaj najbolje naredil, ker vse ostalo kar ni legalno se ne splača zajbavat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po nov 17, 2014 7:06 pm

85W ti na dolgi rok zna spržit parabole,inštalacijo in na koncu tudi "steklo" luči.

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver Po nov 17, 2014 7:29 pm

čare je napisal/-a:85W ti na dolgi rok zna spržit parabole,inštalacijo in na koncu tudi "steklo" luči.

Jah upam da nebo hehe..glih zarad tega nisem vzel 100w zarnic zasledil sem pa tudi da se naj te ki jih imam nebi tolk vec grele kokr 55w . Uglavnem naslednji avto bo gotovo imel tovarniski xenon ker vidim da je zakon :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po nov 17, 2014 9:30 pm

Res je.Tovarniški xenon je zakon oz. xenon nasploh ampak je pa potem problem ko maš enkrat 5+ let star avto z original xenonom in so luči po vsej verjetnosti že vse prežgane in nimaš nič od njih dokler jih obnoviš,če je opcija da jih razmontiraš...

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver Ne nov 23, 2014 3:31 pm

Zdravo..mi lahko kdo proaim razlozi glede nastavitve snopa..avto sem od stene pomaknil 2.7 metra in meril 55 cm od tal..visino sem si lepo nastavil ..razmika med zarometoma pa nikakor ne morem..zanima me se ali mora dolgi snop svrtit v skupno tocko ali ne ??
Zadnjič spremenil renodriver, dne Sr nov 26, 2014 7:46 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Tilk
Nov uporabnik

Napisal/-a Tilk To nov 25, 2014 2:29 am

Zdravo.

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z inštalacijo xenon kita v passat b6? Avto ima sicer po defaultu halogenke z lečo, vendar zadeva sveti na ravni sveče. Probal sem že z nightbraker+, ki so se v golfu 6 (parabola) izkazale odlično, v passatu pa ni bilo razlike.

Je kaksen b6 uporabnik imel kakšne izkušnje z predelavo? Predlog za kvaliteten kit?

Hvala!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To nov 25, 2014 6:43 am

Po vsej verjetnosti maš že slabe parabole. Xenon daš lahko not,svetilo bo bolje ampak še vedno ne bo to to.kit pa vseeno kaj kupiš,kupi neki na aiexpresu ali dealextremu.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To nov 25, 2014 9:01 am

Tilk je napisal/-a:Zdravo.

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z inštalacijo xenon kita v passat b6? Avto ima sicer po defaultu halogenke z lečo, vendar zadeva sveti na ravni sveče. Probal sem že z nightbraker+, ki so se v golfu 6 (parabola) izkazale odlično, v passatu pa ni bilo razlike.

Je kaksen b6 uporabnik imel kakšne izkušnje z predelavo? Predlog za kvaliteten kit?

Hvala!

Predlagam menjavo/obnovo projektorjev. Zelo verjetno so parabole projektorjev zoksidirane in zbledele od vrocine, pogosta napaka, in tega ne bos odpravil z xenon kitom. Novi projektorji v teh luceh so drugace kar vredu, tako da je to definitivno najbolj verjeten problem v tvojem primeru. Problem je v tem, da so te luci limane s perma-seal lepilom in jih je tezko odpret..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver Sr nov 26, 2014 8:50 am

renodriver je napisal/-a:Zdravo..mi lahko kdo proaim razlozi glede nastavitve snopa..avto sem od stene pomaknil 2.7 metra in meril 55 cm od tal..visino sem si lepo nastavil ..razmika med zarometoma pa nikakor ne morem..zanima me se ali mora dolgi snop svrtit v skupno tocko ali ne ??

Pa pozabil sem da ce imam oba zarometa nastavojena na enako visino mi leva dolga sveti precej nizje od desne mora to tako biti ??

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr nov 26, 2014 10:30 am

renodriver je napisal/-a:
renodriver je napisal/-a:Zdravo..mi lahko kdo proaim razlozi glede nastavitve snopa..avto sem od stene pomaknil 2.7 metra in meril 55 cm od tal..visino sem si lepo nastavil ..razmika med zarometoma pa nikakor ne morem..zanima me se ali mora dolgi snop svrtit v skupno tocko ali ne ??

Pa pozabil sem da ce imam oba zarometa nastavojena na enako visino mi leva dolga sveti precej nizje od desne mora to tako biti ??

Najprej se enkrat preveri svoj postopek nastavitve visine luci, ker ne vem kje si dobil 2.7m in 55cm od tal..

Pravilen postopek:
http://www.danielsternlighting.com/tech/aim/aim.html
https://www.coolbulbs.com/HID-VISUAL-HE ... CEDURE.pdf
Samo preracunaj si v cm in m, vse ostalo je pravilno.

Kar se tice nastavitve dolgega snopa, nekatere luci imajo nastavitev dolgega snopa posebej, nekatere ne, se premika cela luc naenkrat. V tem primeru pac nastavis kratko pravilno, dolge pa ce ti svetijo cudno, preglej da imas res pravilno vstavljene zarnice (do konca potisnjene notri). V primeru da imas nastavitev za dolgo luc posebej, nastavis po zgornjih navodilih.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr nov 26, 2014 12:57 pm

oddaljenost od stene 2,7m in 55 do 60 cm je idealno.na tehničnem je nastavitev še malo višja.če nastaviš 60 cm višino je vidljivost super in ne moti nobenega voznika.sprobano.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr nov 26, 2014 1:05 pm

Veliko ljudi vidim, ki imajo xenon kite kar na parabolah. Svetijo pol v 3pm.

Kje so policaji?

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr nov 26, 2014 1:10 pm

čare je napisal/-a:Res je.Tovarniški xenon je zakon oz. xenon nasploh ampak je pa potem problem ko maš enkrat 5+ let star avto z original xenonom in so luči po vsej verjetnosti že vse prežgane in nimaš nič od njih dokler jih obnoviš,če je opcija da jih razmontiraš...

Čare tukaj te moram malo popravit.To ne drži.Jaz imam bmw star 14 let in nikoli nisem naletel na avto z tako dobro svetilnostjo luči.Res je ,da sem zamenjal žarnice in popravil tisto svetenje v poden,kar je pri teh kantah značilnost.Luči so pa popolnoma original razen žarnice philips sem lani kupil in so me obrali za obe 72 eur.Avto sveti res kot mora,
Prej se bo kripa razpadla,kot se bo zmanjšala svetilnost.
Če imaš ksenon žarnice v navadnih lučeh ,se pa res prežgejo.V originalnih ni šans.

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr nov 26, 2014 1:10 pm

Ampak ,da jaz povem.Na tipotu svetijo lanterne bolj kot na vseh ksenonih skupaj.Res ni srebrna svetloba ampak h4 je zakon.
Zadnjič spremenil gaszajla, dne Sr nov 26, 2014 1:15 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov