Debate, ki niso vezane na ostala področja...

evilfury
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a evilfury Sr jan 23, 2013 6:13 pm

Danes sem mi je avto na cesti ustavil. Kar tako je naenkrat nehal vlečt in crknil. Temperatura je bila pod nulo avto je bil pa ogret. A se je se ker mu to zgodil kdaj? Imam pa g-1 sistem(famous one LOL)

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če jan 24, 2013 8:00 am

Kako pa da se kaj takega zgodi sistemu, ki ima svetovni(!?!) patent in so prvi na svetu z realnim vbrizgom?! Slišal sem da imajo kar nekaj problemov z elektriko ki je napeljana nazaj po podnu avta. Malo bi bilo za preverit...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jan 24, 2013 8:07 am

Kadar je zunaj minus se ne morm vozit. Ja famozni pa ze ene 3x sm ga k njim pelov kao oni enkrat nastavijo pa je mir. Servis sem pa ravno zadnjič naredu...

Ja njihov odgovor je da če pade temp pod -5 butan ne gori več. Mogl bi bit več propana če ne pač crkne. Je reku da nej se ob takh temp na bencin vozim...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jan 24, 2013 10:21 am

Ok zunaj je -10. Je problem le preklop na plin, ali samo zagon avtomobila na plin? Čigav sistem pa imaš, da so težave?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jan 24, 2013 10:27 am

Od g-1. Problem je ta da avto izgubi moc nato pa crkne. Pa to se lahko zgodi pri katerikol hitrost. Enostavno kod da bi zmrznil plin. Včeraj ko sem se vozil po avtocest na bencin sem nato preklopil na plin je avto takoj hotel crknit potem sem dal nazaj na bencin.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Če jan 24, 2013 10:34 am

A tole tankaš v ribnici na primorskem?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jan 24, 2013 10:36 am

Ne zadn tank sm na jesenicah na avtocesti.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jan 24, 2013 11:33 am

evilfury je napisal/-a:Kadar je zunaj minus se ne morm vozit. Ja famozni pa ze ene 3x sm ga k njim pelov kao oni enkrat nastavijo pa je mir. Servis sem pa ravno zadnjič naredu...

Ja njihov odgovor je da če pade temp pod -5 butan ne gori več. Mogl bi bit več propana če ne pač crkne. Je reku da nej se ob takh temp na bencin vozim...

BUČE, BUČE, BUČE :evil: :evil: :evil:

Zkaj pa meni dela pa smo imeli Decembra -17 ??? To so njihove buče, ker je sistem slab in ne dela tako kot bi moral, če se stranka pusti odpraviti s takimi prozornimi izgovori, so pač zmagali in še naprej prodajajo bulšit za ceno suhega zlata? Matr keri nateguni, kar kapo mi odnese... Itak pri nas nikjer ne prodajajo čistega butana ampak mešanico, zato pa še nisem slišal da bi bil pri nas problem prej kot pri -20 C°.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jan 24, 2013 11:36 am

Kaj lahko storim? Razen tega da jim rečem nej svojo saro vn poberejo pa dam prinsa not...

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Če jan 24, 2013 11:39 am

Jaz imam sistem od G-1 in nimam nobenih problemov tudi pri -10°C. Avto se normalno segreje na bencin in nato preklopi ter nato deluje kot mora. Avto Ford fiesta 1.3 .
Daj za foro poglej kako vroč je uparjalnik, ko je avto segret in preklopiš na plin, a avto hoče crknit... Je možno da ti zamrzne vse skupaj? Preslab dovod vroče hladilne tekočine?

Še en zanimiv video sem našel.
Eksplozija LPG tanka ob tankanju plina!
http://www.liveleak.com/view?i=cc7_1358984038&p=1

Zanimivo je, da je ob eksploziji na desni strani avta videti veliko močnih isker, a do vnetja/ požara ne pride. Je plin res tako težko vnetljiv?
Kaj je po vaše razlog za eksplozijo? Po mojem mnenju je poškodovan rezervoar...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jan 24, 2013 12:43 pm

Glede na dejstvo, da je na Bližnjem vzhodu LPG bolj malo, mislim da se je zgodilo, kar smo videli tudi že v Italiji. d**** je tankal CNG(compressed natural gas) oz Metan, ki ima prek 200 pritiska ob tankanju, v tank za LPG, ki pa je deklariran na 30 barov. LPG ni šans da takole raznese tank, ker črpalka nima več kot 10-11 barov pritiska.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jan 24, 2013 12:44 pm

evilfury je napisal/-a:Kaj lahko storim? Razen tega da jim rečem nej svojo saro vn poberejo pa dam prinsa not...

Si že odgovoril :D

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jan 24, 2013 4:44 pm

evilfury je napisal/-a:Kadar je zunaj minus se ne morm vozit. Ja famozni pa ze ene 3x sm ga k njim pelov kao oni enkrat nastavijo pa je mir. Servis sem pa ravno zadnjič naredu...

-------------------
vprašaj jih , če se moram pri -15 vozit z motorje potemtakem ...
-------------------
Odgovori s citatomPrijavi ta prispevek Re: Avtoplin - stari znanec?
evilfury » Če jan 24, 2013 10:27 am

Od g-1. Problem je ta da avto izgubi moc nato pa crkne. Pa to se lahko zgodi pri katerikol hitrost. Enostavno kod da bi zmrznil plin. Včeraj ko sem se vozil po avtocest na bencin sem nato preklopil na plin je avto takoj hotel crknit potem sem dal nazaj na bencin.
---------------
zmrzne uparjalnik - dobesedno ...
-------------
evilfury » Če jan 24, 2013 11:36 am

Kaj lahko storim? Razen tega da jim rečem nej svojo saro vn poberejo pa dam prinsa not...
----------------

točno tako in nič drugače ... ( a teb so poleg plinske naprave še saro dali ??? aj lušna ?? =P )
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Če jan 24, 2013 5:22 pm

evilfury je napisal/-a:Danes sem mi je avto na cesti ustavil. Kar tako je naenkrat nehal vlečt in crknil. Temperatura je bila pod nulo avto je bil pa ogret. A se je se ker mu to zgodil kdaj? Imam pa g-1 sistem(famous one LOL)

Si mogoče ravno v tistem trenutku šaltal in hkrati ravno prešel iz benza na plin?
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Če jan 24, 2013 5:30 pm

Sam se včasih zbujam in grem v službo pri pri -10, tudi pri -14 že http://distilleryimage2.s3.amazonaws.co ... 0df8_7.jpg :DDD

pa ni bilo pretiranih težav.
Imam Zavoli sistem, tankam pa vglavnem pr Butanu al pr OMV.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jan 24, 2013 5:32 pm

žuža je napisal/-a:
evilfury je napisal/-a:Danes sem mi je avto na cesti ustavil. Kar tako je naenkrat nehal vlečt in crknil. Temperatura je bila pod nulo avto je bil pa ogret. A se je se ker mu to zgodil kdaj? Imam pa g-1 sistem(famous one LOL)

Si mogoče ravno v tistem trenutku šaltal in hkrati ravno prešel iz benza na plin?

Ne. Imam pa avtomatika.

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Če jan 24, 2013 5:38 pm

evilfury je napisal/-a:
žuža je napisal/-a:

Ne. Imam pa avtomatika.

Sj avtomatik tudi šalta :)
Enkrat se mi je to zgodilo, da mi je med šaltanjem pri zelo nizkih obratih (in ravno takrat je prešel iz benza na plin) ugasnil. Enkrat in potem več ne. Dela kot urca.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jan 24, 2013 5:40 pm

vem da šalta samo šaltanje tle ni bi smel imet veze...

ničbat
Nov uporabnik

Napisal/-a ničbat Če jan 24, 2013 11:59 pm

evilfury je napisal/-a:
žuža je napisal/-a:

Ne. Imam pa avtomatika.

Žuza napisal si bistvenoa premalo podatkov, da bi ti lahko kvalitetno odgovorili. Namreč tut če greš k mehaniku in mu poveš kaj si nam na forumu ti bo postavil vrsto vprašanj , da bo postavil pravo diagnozo.
A se ti je to zgodilo pri pospeševanju, ustavljanju ali normalni vožnji?
Ali si potem brez blema nadaljeval na benz?
Ali ti je pri težavi avtomatsko preklopilo na benz in si pol nadaljeval brez problema?
Ali se ti je težava pojavila prvič?
Koliko km si po vgradnji že naredil?
Kolk si mel plina v rezervoarju v casu napake?
Se ti je težava zgodila prvič?
...
Verjamem da je pri avtomatiku težava še bistveno bolj moteča saj ostaneš brez servota in še pri večini avtomatikov moršaš ustavit da preklopiš v neutral, da lahk ponovno štartaš.
Morda nekaj odgovorov
Će si ga priganjal do konca je lahko glede na nekoliko nižje temperature uparjalniku zmanjkalo toplote .
Glede na to da na nekateri črpalkah ( dobavitelj med največjimi) do pred časa nazaj niso uporabljal zimske mešanice, ampak so zaradi eventuelnih težav dodatno polnili propan da so zadostili razmerju za zimsko mešanico, si lahko naletel na preveč butana ki se pri nižjih temperaturah težje vplinja je morebiten odgovor lahko tut ta.
Pri nekaterih modelih predvsem avtomatikih pri hitrem ustavljanju in padcu obratov proti nivoju prostega teka ECU avtomobila izklopi bencinske injektorje zatorej smatra plinski ECU , da si avto ugasnil . Težava nastopi če niso vsi parametri v kalibraciji pravilno obkljukani ali če eventuelno ni vso ožičenje ki signalizira obratovanje plinskemu ECU ju (pravilno) priklopljeno. Verjamem , da je G1 vgradil kvalitetno a vseeno ena od možnosti.
Možnih je še kar nekaj razlogov a se potrudi napisati odgovore , da bomo prej ali lažje našli odgovor na tvoje vprašanje

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe jan 25, 2013 9:19 am

Zdaj niti ne morem več vozit na plin. Avto trokira in nima nič moči. Na bencinu dela normalno. Sem zmenjen za sredo pa en dan jim ga pustim pa bomo vidli če bodo kej zrihtal.

Drugače pa odločno spisano samo men se ne da več jebat s tem. Povedal sem jim kaj je narobe naj zdaj popravijo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov