Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

peroRS
Mojster foruma

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a peroRS To jul 16, 2013 12:05 pm

.com je napisal/-a:Bolj kot smo se bližali Uncu, slabše je bilo in hitrost je rapidno padala... pred Uncem smo se vozili okoli 70-80kmh; nato pa kot strela z jasnega... žespet 130... Podobno se je zgodilo pred Logatcem in na ravnini pri Brezovici...
in kaj češ narediti v takem primeru? se ruknit desno na vozni pas in lepo 80-100 ali non stop bremzat in pospeševat na prehitevalnem od 80-180???
Kultura na psu...nimam drugega za rečt...

Jaz sem vsak dan na tej relaciji in je vedno ista zgodba, ni kriva niti cesta, niti turistična sezona, niti dan (teden, vikend) niti ura (6.00, 13.00, 02.00...), ampak je enostavno folk fuknjen, tovornjaki nonstop prehitevajo, vmes so še mečkaši, 2 se naslonita na odbijač, ljudje s 40kmh na prehitevalnem firbcajo in imaš recept za kaos :roll: :huh:

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr jul 17, 2013 4:40 pm

recept je tak. voziš 100-110km/h in itak prehitevaš vse živo. v primeru da se ti kdo pojavi za tabo, malo pospešiš in ga pustiš mimo. se zgodi, da ko prehitevaš imaš že koga v riti, a to je žav njegov problem. meni se to 80-180km/h ne da ubadat, saj če imaš počasen avto boš zmeraj prepočasen. prehitevanje kamjonov pa ne bi niti omenjal.

Veron
Novinec

Previsoko nastavljeni žarometi

Napisal/-a Veron Sr jul 17, 2013 9:34 pm

Kaj se dogaja zadnje čase?
Če rečem, da ima vsak 10 konkretno previsoke luči, ma skoraj lažem, verjetno jih je še več.

Če gre nasproti, te oslepi, če pelje za tabo, pa ti celo kabino osveti in še 2x več pred tabo, kot tvoje luči?!
Pred kratkim bil na tehničnem z očetovim avtom, pa sploh nič ne preverja višine snopa luči, a ni to delo ljudi, ki opravljajo tehnične preglede? (sprašujem, ker nevem kako je točno s tem).

Ampak meni do sedaj nikoli noben ni preveril višine luči, večinoma samo če delajo dolge in smerniki pa še to ne vedno.

Previsoke luči bi morale biti prekršek in visoka kazen! Moje mnenje, šele takrat bi bilo bolj normalno. S tem, da je povsem jasno, da luč, ki sveti proti tlom, osvetli še najbolje in ni moteča za ostale udeležence

Uporabniški avatar
daneb
Nov uporabnik

Napisal/-a daneb Če jul 18, 2013 3:57 am

Večina avtov ima po višini nastavljive luči iz kabine zato jih pa ne preverjajo .Jasno????
Moto šport me je zasvojil.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če jul 18, 2013 6:14 am

Kaj ma veze nastavitev snopa iz kabine??? Tisto je misljeno samo zaradi morebitne obtezitve zadnjega dela, da se snop malce spusi proti tlom...
problem zaslepitev je pa v tem, da ljudje sami menjajo zarnice, pa narobe zavrtijo zarnico v ustje... potem pa sveti povsod razen na cesto ne..
Meni na tehnicnem zmeraj preverijo, tudi pri xenonkah
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jul 18, 2013 6:28 am

V NM na tehničnem so mi še vedno to preverili, tudi na motorju.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
daneb
Nov uporabnik

Napisal/-a daneb Če jul 18, 2013 6:49 am

Da bi žarnico narobe vstavil bi moral imeti dve levi roki in "kurje" možgane! Slika
Moto šport me je zasvojil.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 18, 2013 7:03 am

opelboy je napisal/-a:Še ena smešna prigoda od včeraj:
- na poti iz Krka do doma (cca. 300km) je promet potekal tako tekoče, da kar res ni. Pač turistov dokaj malo, tudi od mejnega prehoda naprej do Nove Gorice vse kot po maslu, NATO PA.. famozna relacija Nova Gorica-Tolmin in v momentu sem postal psihično tako utrujen le zaradi živciranja nad spredaj vozečimi. Pa to je 40km od celotne poti 300km...
Ko nekaj tazga doživiš ti pa res ni nič več jasno..

Meni se je podobno naredilo, ko sem se vozil že 28 ur. Iz Gibraltarja preko španije, francije, italije do slovenije v enem šusu po avtocestah s par postanki na pumpah za dotakanje goriva/h in 10 do 15 minutni sprehod za noge pretegnit vsake toliko časa, potem pa šok malo pred postojno na avtocesti - zapora in cijazenje z 20 do 30km/h. V skoraj 2600km nobene zapore, nobenega zastoja, praktično stalno lepo prevozna cesta, potem pa zadnjih nekaj kilometrov totalna štala.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jul 18, 2013 7:06 am

daneb je napisal/-a:Da bi žarnico narobe vstavil bi moral imeti dve levi roki in "kurje" možgane! Slika

Kaj se ti zdi da se kakšni drugačni osebki vozijo po cestah? Folk še luči ne zna prižgat, ko mu pa poblendaš (za luči sem se nekak navadu da poblendam tako da je malo dlje prižgana luč k se mi zdi nekak logično da bo potem folk preveril zakaj mu dolge nabijam in da ne gre za policaje) te pa al napizdi al pa veselo pozdravlja :D Noben pa ne pogleda zakaj blendaš. Kure

@nevidedu - to more biti tako, da veš da si prišel domov v ljubljeno Slovenijo
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če jul 18, 2013 8:01 am

Res ste butalci. Ni razlog, da so ljudje okoli vas nesposobni pač pa ste tudi vi sestavni del prometa, ki podlega poddimenzioniranim cestam v prometnih konicah ali sezonah. Torej ste (tudi) vi tisti, ki prispevate za vso sranje na cestah. To je kot vidim jasno samo Energetiku. Vaša tako opevana enakomerna vožnja je možna le na dokaj prazni cesti ali v teoriji.

http://www.youtube.com/watch?v=Suugn-p5C1M poglejte pa si še kakšen posnetek pod iskanjem traffic shackwave pa nehite fantazirat o nesposobnih voznikih, ker ste to kvečemu vi, ker ne razumete osnovne logike prometa in ja, če je na avtocesti gost promet se drugače kot 120kmh-60kmh-0kmh-80kmh pač ne boš vozil, kapiš? Edino če greš z avijonom blesavi. Pa ne, ker so vozniki nesposobni ampak ker so previdni. Nekdo pred tabo upočasni, enako storiš tudi ti in tisti za tabo, itd. in nastane verižna reakcija.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jul 18, 2013 8:17 am

Kaj bluziš, če se da drugje po svetu v večjih gužvah bolj konstantno vozit, zakaj se pri nas ne bi dalu? Kaj je problem tega 'shockwave-a'? Ker folk pospeši ko ima luknjo, se prilima na rit in potem zabremza, tisti ki je 5-10 avtov zadaj se mora pa posledično ustaviti do konca. Kaj je tega treba, je tako težko vozit konstantno. Vsak jebeni k****n na cesti mora bremzat ko norc ko zagleda bremz luč pred sabo, namest da bi samo malo hitrost zmanjšal z rahlo spuščenim gasom in se lepo približal. Shockwave je posledica nesposobnih voznikov ki ne znajo predvidevati in so popolnoma egoistični na cesti, ie.Slovenci!
Slika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če jul 18, 2013 8:24 am

belkaena, potem pa po tujini nisi veliko vozil, če misliš, da je pri nas kriva le hudo prezasedena in poddimenzionirana cesta. Celo med območji Slovenije se razlikuje ta efekt pri enako gostem prometu. Vsekakor je večja krivda na strani voznikov.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če jul 18, 2013 9:05 am

gecco je napisal/-a:Kaj bluziš, če se da drugje po svetu v večjih gužvah bolj konstantno vozit, zakaj se pri nas ne bi dalu? Kaj je problem tega 'shockwave-a'? Ker folk pospeši ko ima luknjo, se prilima na rit in potem zabremza, tisti ki je 5-10 avtov zadaj se mora pa posledično ustaviti do konca. Kaj je tega treba, je tako težko vozit konstantno. Vsak jebeni k****n na cesti mora bremzat ko norc ko zagleda bremz luč pred sabo, namest da bi samo malo hitrost zmanjšal z rahlo spuščenim gasom in se lepo približal. Shockwave je posledica nesposobnih voznikov ki ne znajo predvidevati in so popolnoma egoistični na cesti, ie.Slovenci!
Se strinjam, shockwave je posledica gas-bremza vožnje in nepredvidevanja. Ampak tudi če bi vsi vozili idealno, bi se povprečna hitrost pred oviro (npr. cestnina) nujno zmanjšala. Ker pač gostota prometa takrat presega dimenzioniranost ceste.
Še enkrat prilagam izjemno zanimivo simulacijo, da lahko v živo vidite, kako lahko dobesedno iz nič rata prometni zamašek.

http://www.vwi.tu-dresden.de/~treiber/MicroApplet/
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če jul 18, 2013 11:23 am

Predvidevam, da če bi bila to lastnost slovenceljnov potem v tujini tega pojava nebi preučevali, ker ga nebi poznali, se ti ne zdi? Po tujini nisem veliko vozil. Lahko rečem, da sem šel 5x v Nemčijo pa 5x v Italijo pa kdaj na Madžarsko in po hrvaški pa v Švico. Ob 4ih je povsot isti drek, ker drugače ne more biti. Takrat pač ne moreš držati 100m varnostne razdalje.

Sicer pa ne vem kaj jokate. Pri folcvagnu doplačajte 300 EUR (al kolikor že stane) za aktivni tempomat pa prišparajte živce.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Če jul 18, 2013 2:15 pm

To je povsem res, da je glede tega situacija popolnoma enaka v Italiji in Nemčiji, preverjeno, AMPAK zakaj na Danskem in Švedskem tega ni? Zakaj je tam kultura voznikov na bistveno višjem nivoju? Govorim povsem iz osebnih izkušenj iz poti Ljubljana - Frankfurt - Helsingborg. V Italiji sem tudi že nekaj vozil, predvsem do Benetk in do Milana (drugega dela Italije v prometu kot voznik ne poznam)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če jul 18, 2013 8:59 pm

Veron je napisal/-a:To je povsem res, da je glede tega situacija popolnoma enaka v Italiji in Nemčiji, preverjeno, AMPAK zakaj na Danskem in Švedskem tega ni? Zakaj je tam kultura voznikov na bistveno višjem nivoju?
Še sprašuješ? Tam je kultura pri vseh stvareh na bistveno višjem nivoju. Sem bil tam, zanimiv občutek, ko ti ustavljajo že ko se peš približuješ prehodu za pešce...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če jul 18, 2013 10:59 pm

O pa se folk umakne iz prehitevalnega, če mu blendaš, sam sem enkrat nekomu vsaj X x to naredil, mal že temno, tip se umakne, nato pa skoč nazaj na prehitevalni in meni blenda pa čeprav sem bil že kakšnih 100-200 metrov naprej.:lol: Kaj pa je delal na prehitevalnem s 110-120km/h. Pač eni še vedno mislijo, če vozjo po prehitevalnem 135km/h, da pa se mu ni treba umaknit. :lol: :roll:
Da se mu nalimaš na rit ni dobro, ker zna bit, da ti zabremza :evil:

Mislim, da se kr dobro vid, ko ti nekdo pride zadaj in blenda.

Tu o kulturi ni kaj več za rečt, nekulturni vozniki so in take je treba naučit kulture.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če jul 18, 2013 11:21 pm

Da se mu nalimaš na rit ni dobro, ker zna bit, da ti zabremza

Kaj pa, če ima dober razlog za zaviranje? Se mi je že zgodilo, da je šlo čez avtocesto nekaj podobnega lisici, zadaj se je pa šlepal nekdo na odbijaču (čeprav sem imel pred seboj gužvo). Evo, sem pritisnil, čisto na kratko, potem pa videl v ogledalu kako tip od jeze krili z rokami. Tipa je tako presenetlo, da sem že zdavnaj popustil zavoro, ko je on dejansko zaviral, volana se je pa držal, kot da ga bo glihkar odpipal ven. Potem pa je krožil okoli mene in mi nakazoval, naj spokam z avtoceste da se stepeva... mislim ej :lol:
Pa ne rečem, tudi jaz sem kdaj kratkih živcev, da bi najraje naredil takšno bedarijo (bolj tisto s premalo razdaljo, kot kakšnim nalašč zaviranjem), ampak da bi imel še reflekse kot crknjen konj?! me čudi, če je tist tip še sploh živ.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe jul 19, 2013 7:20 am

SuperVeloce je napisal/-a: Se mi je že zgodilo, da je šlo čez avtocesto nekaj podobnega lisici, zadaj se je pa šlepal nekdo na odbijaču (čeprav sem imel pred seboj gužvo). Evo, sem pritisnil, čisto na kratko, potem pa videl v ogledalu kako tip od jeze krili z rokami. Tipa je tako presenetlo, da sem že zdavnaj popustil zavoro, ko je on dejansko zaviral, volana se je pa držal, kot da ga bo glihkar odpipal ven. Potem pa je krožil okoli mene in mi nakazoval, naj spokam z avtoceste da se stepeva... mislim ej :lol:
Sem že parkrat napisal, da bi morali biti za voznike obvezni psiho testi na vsaki ~2 leti, ravno zaradi takih psihopatov, ki hočejo zakon vzeti v svoje roke in ogrožajo vse naokoli. Pa jih ni malo takih.
Tudi meni se je nekaj podobnega zgodilo - pač gužva, skupina ene 10 avtov smo s ~120km/h prehitevali par tovornjakov, jaz sem bil zadnji v tej skupini. In se za mano nalima en pacient in blenda ter vse ostalo. Ko se po prehitevanju tovornjaka vrnem na voznega, tip zapelje pred mano in ene parkrat močno zabremza. Takrat sem samo trobil, še zdaj mi je žal da nisem slikal tablice in klical 113.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jul 19, 2013 8:46 am

ojnica je napisal/-a:O pa se folk umakne iz prehitevalnega, če mu blendaš, sam sem enkrat nekomu vsaj X x to naredil,

Mislim, da se kr dobro vid, ko ti nekdo pride zadaj in blenda.

Tu o kulturi ni kaj več za rečt, nekulturni vozniki so in take je treba naučit kulture.

Tudi blendanje je nekulturno, posebej če blendaš že takoj od prve sekunde takoj ko nekoga pred seboj dohitiš. Najprej se signalizira z smernikom (se mi je celo na slovenskih AC zgodilo, da je sem in tja to celo delovalo :)

Energetik81 je napisal/-a:skupina ene 10 avtov smo s ~120km/h prehitevali par tovornjakov, jaz sem bil zadnji v tej skupini. In se za mano nalima en pacient in blenda ter vse ostalo.

Ja, to je pa najbolj za pip*zdit, ko tak motenček pride za tabo - če prehitevaš v koloni , se nimaš kam umaknit in ne moreš pospešit, tudi če bi hotel - ne vem a so tako strahotno neinteligentni ali kaj da tega ne štekajo ali nočejo štekat...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov