ničbat je napisal/-a:evilfury je napisal/-a:žuža je napisal/-a:evilfury je napisal/-a:Danes sem mi je avto na cesti ustavil. Kar tako je naenkrat nehal vlečt in crknil. Temperatura je bila pod nulo avto je bil pa ogret. A se je se ker mu to zgodil kdaj? Imam pa g-1 sistem(famous one LOL)
Si mogoče ravno v tistem trenutku šaltal in hkrati ravno prešel iz benza na plin?
Ne. Imam pa avtomatika.
Žuza napisal si bistvenoa premalo podatkov, da bi ti lahko kvalitetno odgovorili. Namreč tut če greš k mehaniku in mu poveš kaj si nam na forumu ti bo postavil vrsto vprašanj , da bo postavil pravo diagnozo.
A se ti je to zgodilo pri pospeševanju, ustavljanju ali normalni vožnji?
Ali si potem brez blema nadaljeval na benz?
Ali ti je pri težavi avtomatsko preklopilo na benz in si pol nadaljeval brez problema?
Ali se ti je težava pojavila prvič?
Koliko km si po vgradnji že naredil?
Kolk si mel plina v rezervoarju v casu napake?
Se ti je težava zgodila prvič?
...
Verjamem da je pri avtomatiku težava še bistveno bolj moteča saj ostaneš brez servota in še pri večini avtomatikov moršaš ustavit da preklopiš v neutral, da lahk ponovno štartaš.
Morda nekaj odgovorov
Će si ga priganjal do konca je lahko glede na nekoliko nižje temperature uparjalniku zmanjkalo toplote .
Glede na to da na nekateri črpalkah ( dobavitelj med največjimi) do pred časa nazaj niso uporabljal zimske mešanice, ampak so zaradi eventuelnih težav dodatno polnili propan da so zadostili razmerju za zimsko mešanico, si lahko naletel na preveč butana ki se pri nižjih temperaturah težje vplinja je morebiten odgovor lahko tut ta.
Pri nekaterih modelih predvsem avtomatikih pri hitrem ustavljanju in padcu obratov proti nivoju prostega teka ECU avtomobila izklopi bencinske injektorje zatorej smatra plinski ECU , da si avto ugasnil . Težava nastopi če niso vsi parametri v kalibraciji pravilno obkljukani ali če eventuelno ni vso ožičenje ki signalizira obratovanje plinskemu ECU ju (pravilno) priklopljeno. Verjamem , da je G1 vgradil kvalitetno a vseeno ena od možnosti.
Možnih je še kar nekaj razlogov a se potrudi napisati odgovore , da bomo prej ali lažje našli odgovor na tvoje vprašanje
Tej fazi se reče ''cut off''. Še nikjer nisem slišal da bi plinski ECU v fazi cut offa mislil da je avto ugasnjen?! Razen če imajo to hibo kake leve naprave iz vzhodne Evrope... Načeloma pliski ECU(računalnik) samo sledi bencinskemu, zato mi ni jasno od kje ideja da avto ugasne ko pridejo injektorji v cut off. To se večimo dogaja zaradi napačne kalibracije ali zaradi drastične spremembe v kvaliteti in/ali mešanici LPG-ja.
Po odgovorih, predvsem pa po vpršanjih ki jih postavljaš se mi dozdeva da si monter, vrjetno za G-1. Malo preberi poste nazaj in boš opazil da se jih kar nekaj pritožuje nad enakimi težavami, kar po moje nakazuje na ne ravno tako vrhunski sistem kakor ga oglašujejo. Lahko bi še veliko razpredal na temo zgoraj omenjenega podjetja pa mi je škoda časa. Se je že skozi poste uporabnikov dokazalo kako dobri so...