Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a BBoss Pe jul 19, 2013 3:54 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Veron je napisal/-a:To je povsem res, da je glede tega situacija popolnoma enaka v Italiji in Nemčiji, preverjeno, AMPAK zakaj na Danskem in Švedskem tega ni? Zakaj je tam kultura voznikov na bistveno višjem nivoju?
Še sprašuješ? Tam je kultura pri vseh stvareh na bistveno višjem nivoju. Sem bil tam, zanimiv občutek, ko ti ustavljajo že ko se peš približuješ prehodu za pešce...

Ah pajade... če bi bilo res to vezano na kulturo potem bi skandinavci vse povsod tako vozili, kar pa ni res saj ga serjejo glih tako kot vsi drugi. Vse skupaj je le in samo pogojeno s tem koliko jih je strah kazni s stani policije in čisto nič drugega.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 So jul 20, 2013 10:03 pm

Koliko Norvežanov in Švedov pa vidiš pri nas?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jul 21, 2013 10:07 am

Energetik81 je napisal/-a:Koliko Norvežanov in Švedov pa vidiš pri nas?

dovolj, da vidim kako ga serjejo ... zadnjič je eden z bivalno prikolico in norveško tablico vozil več kot 120km/h. A to se ti zdi pametno in preudarno?

Lani mi je pa eden s tablico DK vozil tik za ritjo, da sem po 5km raje zavil s ceste in počakal, da je šel mimo. Bedaki prihajajo iz vseh koncev in krajev tako, da jaz raje ne bi razlagal kolk je kje sranja - največ razlike je večino le v infrastrukturi in če imaš tri ali več pasovnice takoj zgleda promet bolj urejen brez ne vem kakšnega bonusa vozniške kulture.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne jul 21, 2013 3:23 pm

No lej, seveda so idioti povsod po svetu...
pa vendar me je zahodna evropa zelo pozitivno presenetila...
Kultura voznikov, ko vidijo tujo tablico je popolnoma drugačna kot pri nas...
Npr. v D ali UK ti dajo prednost takoj ko žmigavc vklopiš...tega nisem nikjer na svetu še videl...
Pri nas je lahko še sedem drugih pasov frej, pa se ti hudič ne umakne (npr. vključevanje na AC)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne jul 21, 2013 7:36 pm

to je samo kultura voznikov. kot da ne veš da živimo na balkanu.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jul 21, 2013 8:03 pm

Ma jest sem se ful umiril :mrgreen: sam upam, da kmalu spet kupim eno zverino .... 8) V glavnem pr nas je vse OK sam relaksiran moraš bit :D

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če jul 25, 2013 7:06 am

Danes zjutraj cvetka na avtocesti Lesce-Jesenice... na odstavnem pasu siv opel, okrog se lepo šeta tetka, vzame iz prtljažnika fotoaparat, se spet šeta in gre slikat Triglavsko pogorje. Res faca, folk pa po bremzi pa skor na kup.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jul 25, 2013 12:37 pm

dask je napisal/-a:Danes zjutraj cvetka na avtocesti Lesce-Jesenice... na odstavnem pasu siv opel, okrog se lepo šeta tetka, vzame iz prtljažnika fotoaparat, se spet šeta in gre slikat Triglavsko pogorje. Res faca, folk pa po bremzi pa skor na kup.

In pol se vprašaš...kdo je večji i****, tetka ki slika in povzroči firbcanje, al ovce ki bremzajo na 40kmh in firbcajo :roll: :huh:
Na primorki proti Uncu je bila ista zgodba, kamionu je počila guma in je bil na odstavnem, folk bremza za brezveze praktično na nulo, da lahko pase oči, gremo mimo in se spet vozi 120 :jao:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 25, 2013 1:11 pm

.com je napisal/-a:Kultura voznikov, ko vidijo tujo tablico je popolnoma drugačna kot pri nas...

Hja, sej jaz, k vidim avto s tujo tablico počnem isto, saj ne vem kako sranje mi bo naredil, ker so zbegani kot kure na dvorišču.

Sem opazil, da sem do domačih voznikov veliko bolj nepopustljiv, če počenjajo bedarije, kot do tujcev in verjetno smo večinoma vsi, zato pa mislimo, da delajo domači večje sranje - verjetno pa je resnica le v tem, da je vse stvar različne percepcije dogajanja.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 25, 2013 1:19 pm

Zelooo redki so....ostali pa so tulk norvežani in švedi, kulk sem jest japonc... ;)

Ivan36 je napisal/-a:Ma jest sem se ful umiril :mrgreen: sam upam, da kmalu spet kupim eno zverino .... 8) V glavnem pr nas je vse OK sam relaksiran moraš bit :D

Jest študiram, da bi enga monster truck-a skup sestavu. Samo gas i gazi...in to vse une gorenjce, ki ne vedo zakaj ura na semaforju odšteva čas in traja jebenih 10 sekund po prižigu zelene luči, da prvi spelje....in seveda vse une ljubljančane, ki nimajo pojma o vožnji v krožiščih in te gledajo kot žabe iz solate,medtem ko "imaš spolne odnose z njihovimi materami"...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 25, 2013 5:22 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:

Zelooo redki so....ostali pa so tulk norvežani in švedi, kulk sem jest japonc... ;)

No saj v tem je bistvo :D

In nikakor se ne morem strinjat, da je bistvo pod dimenzioniranost naših avtocest, ker če se je najmanj polovici voznikov glavni cilj pri vključevanju na AC zrinit na skrajni levi pas takoj na začetku pospeševalnega s 70 km/h, bo tudi na 10-pasovnici gužva... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 25, 2013 7:31 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

No saj v tem je bistvo :D

In nikakor se ne morem strinjat, da je bistvo pod dimenzioniranost naših avtocest, ker če se je najmanj polovici voznikov glavni cilj pri vključevanju na AC zrinit na skrajni levi pas takoj na začetku pospeševalnega s 70 km/h, bo tudi na 10-pasovnici gužva... :roll:

x2.

Sem pred kratkim sodelavko napizdu, ker je šibnla iz pospeševalnega pasu na vozni pas s cca. 60km/h :roll: Pa se je zgovarjala,da njen avto ne more tuk hitr nabrat vsaj 100-tke na pospeševalnem pasu, a vedno gleda samo na to, kak bo imela čim nižjo porabo.... :roll:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 25, 2013 8:07 pm

Hja to je nekako v istem slogu kot, če bi rekel, da tisti s SLO tablicami, ki delajo sranja so le Bosanci, Srbi in Hrvati, ki živijo pri nas. :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 25, 2013 10:33 pm

Obračaj z očmi, kolikor hočeš, ampak večina "tujcev", ki se vozi čez Slovenijo (sploh izven sezone), je pač "auslenderjev". Saj v Bosni sem najprej tudi pomislil, da se kar vsem "severnjakom" in še kakšnemu "Američanu" (po tablicah sodeč) strga in začnejo vozit kot kamikaze, pa sem potem videl, da so vsi nekam čudno "temnopolti". :D

In tudi naši "auslenderji" (= kakšen star polno naložen dizel nemškega porekla s slovenskimi tablicami), ki bodisi potujejo domov čez vikend, bodisi se vračajo nazaj, imajo "izrazit" stil vožnje, ki je še slabši od "podalpskega", čeprav je to kar težko verjet. Upam, da to kdo ne dojema kot kakšno nestrpnost, pač vem, kaj sem kar nekaj let konstantno doživljal ob nedeljah na poti od Vinice proti Lj in večkrat tudi ob petkih na poti nazaj. "Tempomat" na 70 ne glede na omejitve, obvezno gas do daske (posledično črn dim) takoj, ko se ga lotiš prehitevat in to praktično vsak isto, brez da bi stereotipiziral.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če jul 25, 2013 11:37 pm

Danes Ljubljana-Vrhnika, drugače se raje vozim po stari cesti.

Kak se to vozi na tej AC, nobenih del niso izvajali v tem času, čeprav so govoril po radiu, ampak 120, pa spet 80km/h, pa spet 130km/h, pa spet nenadoma 80km/h, zarad nekoga k je zapeljal na prehitevalni, več ali manj stalno eni vozjo po prehitevalnem cca 100km/h.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 25, 2013 11:45 pm

BBoss je napisal/-a:

Hja to je nekako v istem slogu kot, če bi rekel, da tisti s SLO tablicami, ki delajo sranja so le Bosanci, Srbi in Hrvati, ki živijo pri nas. :roll:

Ne, ne...nisem govoru o sranju,ki ga delajo po cesti. Govoru sem o tem, koliko je dejansko norvežanov in švedov po naših cestah (in s tem sem mislu na taprave norvežane in švede) ;)

Drgač pa je tommy pravilno povedal...večina je auslanderjev. Le ti imajo ponavadi za sabo ponavadi že krepkih nekaj 100km neprekinjene vožnje za sabo in ponavadi še nekaj 100km pred sabo...
Pa ne moje pisanje dojemat kot nestrpnost.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jul 26, 2013 1:32 pm

Ne, ne...nisem govoru o sranju,ki ga delajo po cesti. Govoru sem o tem, koliko je dejansko norvežanov in švedov po naših cestah (in s tem sem mislu na taprave norvežane in švede) ;)

Seveda si... vpletel si se v del debate, kjer sem omenil, da na cestah delajo neumnosti tudi tisti iz skandinavskih držav. In primer Norvežana s počitniško prikolico in hitrostjo preko 120km/h v smeri proti obali je verjetno težko kak balkanec ampak kar pravi skandinavec, ki si je zaželel toplega morja in dopusta na jadranu. Gastrbajterji, ki se vračajo domov ne hodijo domov s počitniškimi prikolicami - kr verjemi da ne.

Mi pa vseeno ni jasno zakaj smo Slovenci, tako negativno nastrojeni proti sonarodnjakom, da vidimo v lastnem narodu vse najslabše, vsi drugi (predvsem proti severu) pa so zakon? Narod, ki ima o sebi tako nizko samopodobo (tudi lažno) nikoli ne bo prosperiral ampak bomo le nazadovali in žal se s takim mišljenjem nikoli ne bomo izzvili iz hlapčevstva. Škoda. :(

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jul 26, 2013 1:41 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Obračaj z očmi, kolikor hočeš, ampak večina "tujcev", ki se vozi čez Slovenijo (sploh izven sezone), je pač "auslenderjev". Saj v Bosni sem najprej tudi pomislil, da se kar vsem "severnjakom" in še kakšnemu "Američanu" (po tablicah sodeč) strga in začnejo vozit kot kamikaze, pa sem potem videl, da so vsi nekam čudno "temnopolti". :D

Največ sranja je itak v času dopustov in kar se tega tiče komaj čakam, da se sezona dopustov in migracij konča, da se tudi promet normalizira.

~toMmy~ je napisal/-a:In tudi naši "auslenderji" (= kakšen star polno naložen dizel nemškega porekla s slovenskimi tablicami), ki bodisi potujejo domov čez vikend, bodisi se vračajo nazaj, imajo "izrazit" stil vožnje, ki je še slabši od "podalpskega", čeprav je to kar težko verjet. Upam, da to kdo ne dojema kot kakšno nestrpnost, pač vem, kaj sem kar nekaj let konstantno doživljal ob nedeljah na poti od Vinice proti Lj in večkrat tudi ob petkih na poti nazaj. "Tempomat" na 70 ne glede na omejitve, obvezno gas do daske (posledično črn dim) takoj, ko se ga lotiš prehitevat in to praktično vsak isto, brez da bi stereotipiziral.

Veš kaj sem razbral iz tega? Da imaš preslaboten avto al pa ne znaš prehitevat, da te polno naložen star dizel zjebe, ko greš prehitevat. :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jul 26, 2013 3:37 pm

BBoss je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:In tudi naši "auslenderji" (= kakšen star polno naložen dizel nemškega porekla s slovenskimi tablicami), ki bodisi potujejo domov čez vikend, bodisi se vračajo nazaj, imajo "izrazit" stil vožnje, ki je še slabši od "podalpskega", čeprav je to kar težko verjet. Upam, da to kdo ne dojema kot kakšno nestrpnost, pač vem, kaj sem kar nekaj let konstantno doživljal ob nedeljah na poti od Vinice proti Lj in večkrat tudi ob petkih na poti nazaj. "Tempomat" na 70 ne glede na omejitve, obvezno gas do daske (posledično črn dim) takoj, ko se ga lotiš prehitevat in to praktično vsak isto, brez da bi stereotipiziral.

Veš kaj sem razbral iz tega? Da imaš preslaboten avto al pa ne znaš prehitevat, da te polno naložen star dizel zjebe, ko greš prehitevat. :mrgreen:

Ja če maš ti polno naloženega novejšega "študentskega" dizla, ni vse tako rožnato, sploh ker je na celotni relaciji bolj malo idealnih mest za prehitevanje (,tako da pred čipanjem ni bilo najbolj rožnato stanje). ;) Bi se pa tvoji dvomi razblinili, če bi se kdaj zapeljal z mano, ko se mi "mudi" in je precej prometa! :mrgreen:
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Pe jul 26, 2013 3:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jul 26, 2013 3:38 pm

BBoss je napisal/-a:

Seveda si... vpletel si se v del debate, kjer sem omenil, da na cestah delajo neumnosti tudi tisti iz skandinavskih držav. In primer Norvežana s počitniško prikolico in hitrostjo preko 120km/h v smeri proti obali je verjetno težko kak balkanec ampak kar pravi skandinavec, ki si je zaželel toplega morja in dopusta na jadranu. Gastrbajterji, ki se vračajo domov ne hodijo domov s počitniškimi prikolicami - kr verjemi da ne.

Daj,ne s***. Preberi si še enkrat cel citat. Nisem se vpletal v tvojo debato,ampak sem energetiku odgovoril na vprašanje.Spodaj sem ti še enkrat citiral, sedaj pa beri...
Kar pa se tiče gastrbajterjev...Sicer mi okol njih ni treba pameti solit, ker predobro poznam njihove migracije.Je pa res, da ne hodijo nikamor s počitniškimi prikolicami....ampak point je bil drugje.

Ivan36 je napisal/-a:Ma jest sem se ful umiril :mrgreen: sam upam, da kmalu spet kupim eno zverino .... 8) V glavnem pr nas je vse OK sam relaksiran moraš bit :D

Jest študiram, da bi enga monster truck-a skup sestavu. Samo gas i gazi...in to vse une gorenjce, ki ne vedo zakaj ura na semaforju odšteva čas in traja jebenih 10 sekund po prižigu zelene luči, da prvi spelje....in seveda vse une ljubljančane, ki nimajo pojma o vožnji v krožiščih in te gledajo kot žabe iz solate,medtem ko "imaš spolne odnose z njihovimi materami"...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov