Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a žuža Po feb 04, 2013 8:12 am

=swen= je napisal/-a:Aaaa ti imaš Lexusa? Ker sem bil ravno pri njih na servisu in sva bila s serviserjem (Damijanom) na testni vožnji in je imel ravno telefonski pogovor s teboj, kako je računalnik zalit z vodo... :)

evilfury je napisal/-a:Nope audia a6 2.4 letnik 2007

Zgleda pogost pojav pri G1?

No sej važn, da ste poštimal in da stvar dela! ;)
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Po feb 04, 2013 9:46 am

Kam montirajo plinski racunalnik? Jaz ga imam povsem ob motornem racunalniku. Tudi znancu, ki ima Ceeda so ga tja dali. Po mojem mnenju je to mesto povsem primerno...

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po feb 04, 2013 10:11 am

če bi ga men dali v a4 b6 ob motorni računalnik, bi ga prav tako zalila voda. Pač standardni problem teh modelov, da se voda tam steka, ob sam box motornega računalnika. Pa se počasi listje in smeti nabirajo. Če tega ne sčistiš ti prvo zalije pušo brisalca in ko oksidira stvar prav lepo zašteka (stndardna težava). Če bi tja dali plinski računalnik bi ga hitro zalilo.

Kako je na a6 če je težava na istem mestu, pa nevem.

Tako da včasih je lahko odvisno od samega modela vozila. Včasih je odvisno tudi od monterja, koliko pozna dotične znamke kam lahko kaj zmontira da ni težav.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po feb 04, 2013 11:33 am

Prehitro sem hvalil. Na avtocesti sem imel tempomat in 140kmh je avto kar naenkrat izgubil moč, začel cukat in lučka za motor se je prižigala...

Dost jih mam, njihovo šaro bodo vn pobral pa na prins grem, če oni to znajo uštimat, če ne se bom pa na bencin vozu.

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Po feb 04, 2013 12:49 pm

Vikking je napisal/-a:če bi ga men dali v a4 b6 ob motorni računalnik, bi ga prav tako zalila voda. Pač standardni problem teh modelov, da se voda tam steka, ob sam box motornega računalnika. Pa se počasi listje in smeti nabirajo. Če tega ne sčistiš ti prvo zalije pušo brisalca in ko oksidira stvar prav lepo zašteka (stndardna težava). Če bi tja dali plinski računalnik bi ga hitro zalilo.

Na A4 B6 ga imam pri akumolatorju (ob levi strani)...zaenkrat suho kot poper že 60k km.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po feb 04, 2013 1:13 pm

evilfury je napisal/-a:Prehitro sem hvalil. Na avtocesti sem imel tempomat in 140kmh je avto kar naenkrat izgubil moč, začel cukat in lučka za motor se je prižigala...

Dost jih mam, njihovo šaro bodo vn pobral pa na prins grem, če oni to znajo uštimat, če ne se bom pa na bencin vozu.

na plin se boš vozil .. :D
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po feb 04, 2013 3:19 pm

evilfury je napisal/-a:Prehitro sem hvalil. Na avtocesti sem imel tempomat in 140kmh je avto kar naenkrat izgubil moč, začel cukat in lučka za motor se je prižigala...

Vedno bolj se potrjuje moja raziskava in občutek: bolje dati v startu tistih 500 € več in potem imeti mir. Ob takileh postih se samo za glavo držim kako škodo slovenskemu trgu avtoplina delajo ti nesposobneži. Prešaltaj na PRINSa pa sporoči kako deluje :).

Sicer pa se počasi tudi pozna toplejše vreme čez dan: tokrat smo z 50.23 L plina prevozili 740 KM, kar vrže neposredno porabo 6.78 litra plina - tokrat je bilo večino vožnje avtocesta, tako da je bilo startov avtomobila le nekaj, tako da realna poraba plina okoli 7 litrov povsem ustreza. Tankal odkar imam LPG še nisem, kaže pa ena porabljena črtica bencina, kar je nekje 7-8 litrov.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po feb 04, 2013 3:42 pm

Pismo res mi ni jasn avto je lepo laufov sm že reku evo to je to. Po pohvali pa takoj problemi...

Sem pa imel takrat na tempomatu na avtocesti pa ravno hrib je bil tam preden se v tržič zavije.

Uporabniški avatar
lonelyboy
Nov uporabnik

Napisal/-a lonelyboy Po feb 04, 2013 3:59 pm

Pozdravljeni!
Ima morda kdo informacijo pri koliko Oplih je zaribal motor,ki so bili predelani na plin?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po feb 04, 2013 4:47 pm

Zaribal ni še noben... Z glavami (ventili in sedeži) so pa že bli problemi...veliko njih...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
lonelyboy
Nov uporabnik

Napisal/-a lonelyboy Po feb 04, 2013 5:23 pm

In kolikšen je strošek popravila?

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Po feb 04, 2013 9:05 pm

Ve kdo kako se odnese plin na Toyoti, ter če potrebuje mazanje ventilov? Konkretno 1.3 VVTI?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po feb 04, 2013 9:25 pm

lonelyboy je napisal/-a:In kolikšen je strošek popravila?

Odvisno koliko je škode. Koliko ventilov/sedežev bo treba zamenjat/popravit. Verjetno nekaj 100€...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po feb 04, 2013 9:26 pm

NoF3ar je napisal/-a:Ve kdo kako se odnese plin na Toyoti, ter če potrebuje mazanje ventilov? Konkretno 1.3 VVTI?

Obvezno!!! Pa pazi katero mazanje. Vsa čuda na osnovi podtlaka so brez efekta, čeprav so nekatera ''elektronska'' ...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To feb 05, 2013 8:55 am

NoF3ar je napisal/-a:Ve kdo kako se odnese plin na Toyoti, ter če potrebuje mazanje ventilov? Konkretno 1.3 VVTI?

takole bom rekel ... avtošola šmarca ima yaris-e na plin ...in če se vozijo že par let zgleda , da prins in valve care delata kot je treba ... mogoče bi jih pa vprašal , kako so zadovoljni - saj veš beseda ni konj ... :D
plin je cnej k bencin

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To feb 05, 2013 9:39 am

Sorodnik ima toyoto rav4 na plin. Preko 100k km narejenih, zelo zadovoljen. Ima Prins sistem, sisteme od drugih si ne bi upal vgraditi v japonca.

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža To feb 05, 2013 1:10 pm

Kael je napisal/-a:
evilfury je napisal/-a:Sicer pa se počasi tudi pozna toplejše vreme čez dan: tokrat smo z 50.23 L plina prevozili 740 KM, kar vrže neposredno porabo 6.78 litra plina - tokrat je bilo večino vožnje avtocesta, tako da je bilo startov avtomobila le nekaj, tako da realna poraba plina okoli 7 litrov povsem ustreza. Tankal odkar imam LPG še nisem, kaže pa ena porabljena črtica bencina, kar je nekje 7-8 litrov.

Kakšno pa si imel porabo pred tem (ko je bilo hladneje)
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 05, 2013 1:23 pm

V torek jim spet audija peljem. Gleda na to da imam kar dolgo pot okoli 150km in dam sem bil vključno s sevism že 6x pri njih...

Avto na bencin dela normalno tako da je to 100% kriv plinski sistem.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To feb 05, 2013 1:42 pm

@žuža: porabe pred tem: 7.81 za 156 km, 7.06 za 387 km ter 7.09 za 722 km. Tokrat je prvič šlo pod 7. Še vedno pa nisem tankal bencina - šlo ga pa je dosedaj nekje 7-10 litrov (groba ocena sodeč po števcu za gorivo). Skratka zaenkrat super zadovoljen (:. Povprečna poraba bencina do predelave na plin za 4.116 km (isto zimske razmere - od novembra do začetka januarja) 6.15 l na 100.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To feb 05, 2013 2:15 pm

Sodelavec mi prej rekel, da ima sine Focusa ST starega 6 let, in bi naj imel že predpripravo za vgradnjo lpg-ja. Je to možno, ker pravi da menda to že tovarniško?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov