Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a Ivan36 Pe jul 26, 2013 4:28 pm

ojnica je napisal/-a:Danes Ljubljana-Vrhnika, drugače se raje vozim po stari cesti.

Kak se to vozi na tej AC, nobenih del niso izvajali v tem času, čeprav so govoril po radiu, ampak 120, pa spet 80km/h, pa spet 130km/h, pa spet nenadoma 80km/h, zarad nekoga k je zapeljal na prehitevalni, več ali manj stalno eni vozjo po prehitevalnem cca 100km/h.

Raje se še kar vozi po regionalki, je vseeno bolj varna ;) Drugače se na Ac jih vozi okol 100kmh ako ni delafcev ali škatle z radarom 8) omejitve kao delo na cesti pa so.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jul 26, 2013 6:19 pm

ojnica je napisal/-a:Danes Ljubljana-Vrhnika, drugače se raje vozim po stari cesti.

Kak se to vozi na tej AC, nobenih del niso izvajali v tem času, čeprav so govoril po radiu, ampak 120, pa spet 80km/h, pa spet 130km/h, pa spet nenadoma 80km/h, zarad nekoga k je zapeljal na prehitevalni, več ali manj stalno eni vozjo po prehitevalnem cca 100km/h.

Danes popoldne je pri Vrhniki en na odstavnem pasu menjal gumo in bi bilo kmalu verižno trčenje, ker firbci bremzajo na polno s 130kmh na 40kmh :roll:
Zjutraj je bila podobna situacija, ker je pri Lomu proti LJ en tovornjakar zapeljal s črpalke na vozni pas, drugemu ki je pripeljal od zadaj se ni dalo izklopit tempomata in je šel direkt na prehitevalni :huh:

In pol berem, da so za kaos kao krive poddimenzionirane ceste, gužva, dopusti itd. Figo :roll:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jul 27, 2013 4:37 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
Ne, ne...nisem govoru o sranju,ki ga delajo po cesti. Govoru sem o tem, koliko je dejansko norvežanov in švedov po naših cestah (in s tem sem mislu na taprave norvežane in švede) ;)

Seveda si... vpletel si se v del debate, kjer sem omenil, da na cestah delajo neumnosti tudi tisti iz skandinavskih držav. In primer Norvežana s počitniško prikolico in hitrostjo preko 120km/h v smeri proti obali je verjetno težko kak balkanec ampak kar pravi skandinavec, ki si je zaželel toplega morja in dopusta na jadranu. Gastrbajterji, ki se vračajo domov ne hodijo domov s počitniškimi prikolicami - kr verjemi da ne.

Daj,ne s***. Preberi si še enkrat cel citat. Nisem se vpletal v tvojo debato,ampak sem energetiku odgovoril na vprašanje.Spodaj sem ti še enkrat citiral, sedaj pa beri...
Kar pa se tiče gastrbajterjev...Sicer mi okol njih ni treba pameti solit, ker predobro poznam njihove migracije.Je pa res, da ne hodijo nikamor s počitniškimi prikolicami....ampak point je bil drugje.

Energetik81 je napisal/-a:Koliko Norvežanov in Švedov pa vidiš pri nas?

A je treba bit nesramen, ko nimaš prav? A se ne da lepo odgovorit? :roll:

Energetik je odgovarjal ter spraševal na post pred njegovim in to je bila moja izjava. Nekje v pravilniku o uporabi foruma mislim, da celo piše, da če repliciraš post pred sabo ga ne citiraš a vseeno to pomeni, da je del debate in ker si se vmešal v to debato si pač del debate na katere so se replike nanašale.

Da ne boš tole razumel kot kreg in se čutil zavzeti obrambni položaj, ker ni potrebe samo vseeno si lahko bolj na nivoju.

Aja pa point je bil v temu, da nikjer niso na splošno cestni angelčki in da definitivno na Slo cestah glede naših voznikov še zdaleč nimamo najslabšega stanja. To ne pomeni, da moramo biti zadovoljni s trenutno situacijo ampak pomeni, da se pa spet ne smemo tako v nič dajat, kot nekateri že ne vem koliko časa širite to negativno mantro.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So jul 27, 2013 4:47 pm

Točno tko.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jul 27, 2013 5:16 pm

@BBoss:
A zdej sem pa jest nesramen, ker ti ne razumeš,al kaj? :roll:

Un je spraševal tebe, ti si mu odgovoril in šele nato sem mu odgovoril tudi jaz samo na njegovo vprašanje.In moj odgovor ni imel veze z debato prej. Razumeš zdaj?
Ne, pri nas nimamo najslabšega stanja,ampak tudi nimamo niti približno dobrega.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe avg 02, 2013 1:28 pm

Evo, kako je bakica s Cliom 2 dni nazaj na štajerski AC delala zgago:

s2.png

s1.png

http://www.slovenskenovice.si/crni-scen ... ela-kje-je
Slika

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli So avg 03, 2013 9:45 am

ja, tale je bila huda in gospa je šele mislila, da je na regionalki. wtf

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So avg 03, 2013 10:32 am

Če gledamo linearno, da ti na 2km ravnini napišejo kazen za 300e, kjer je levo in desno 100m travnika in nobenega ne ogrožaš. Koliko kazni si potem zasluži tale gospa, kateri ni bilo nič jasno? Ogrožala je pa vse nasproti vozeče. 20.000? Mogoče 15.000 pa 10 let zapora.

Pa vse pohvale trem voznikom. Odreagirali so fantastično, ko so se odpeljali s cestninske. :shock: Upam, da se mi kaj takega nikoli ne zgodi.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So avg 03, 2013 11:11 pm

RTVSlo.si je napisal/-a:Izkazalo se je, da se voznica, doma iz okolice Žalca, sploh ni zavedala, da vozi po avtocesti, temveč je bila prepričana, da se pelje po stari cesti proti Žalcu. Prav tako ni imela občutka, da je s svojo vožnjo ogrožala druge, ki so po avtocesti vozili pravilno. Celjski policisti ob tem sporočajo, da že dalj časa opažajo stopnjevanje problematike starejših voznikov.

Voznico so kaznovali s 1200 evri globe in 18 kazenskimi točkami ter takojšnjim odvzemom vozniškega dovoljenja. Policisti jo bodo tudi kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Ne avg 04, 2013 7:33 am

En največji bull****. Ni videla, da ogroža? Ko se je peljala direkt v šleperje, ki so se ji zadnji trenutek panično umaknili? Kako to nekomu, ki dovolj vidi, da sploh zadane cesto, ne potegne...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne avg 04, 2013 10:14 am

Verjetno se je zraven še jezila kakšen kaos je na cestah saj vsi prehitevajo v škarjice - celo kamioni. :roll:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne avg 04, 2013 10:43 am

A mislte, da je mela vinjeto? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne avg 04, 2013 11:57 am

IcEm4n je napisal/-a:A mislte, da je mela vinjeto? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

za v kontra smer jo ne rabiš, ker kontrolorji ne gledajo v tej smer... :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 05, 2013 8:37 pm

Dejstvo je, da velik delež starih ljudi sploh ne sodi (več) na cesto, ker delajo grozno zgago, vozijo v nasprotno smer na AC, zapeljejo v krožne kar lepo levo, se vključujejo na prednostne ceste brez da bi sploh pogledali na obe strani ipd., vglavnem včasih sploh nimajo pojma, kaj se dogaja okrog njih, poleg tega pa nekateri sploh niso navajeni svojih avtomobilov, krožnih, večjih križišč, ...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 05, 2013 8:55 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Dejstvo je, da velik delež starih ljudi sploh ne sodi (več) na cesto, ker delajo grozno zgago, vozijo v nasprotno smer na AC, zapeljejo v krožne kar lepo levo, se vključujejo na prednostne ceste brez da bi sploh pogledali na obe strani ipd., vglavnem včasih sploh nimajo pojma, kaj se dogaja okrog njih, poleg tega pa nekateri sploh niso navajeni svojih avtomobilov, krožnih, večjih križišč, ...

točn tko. kar je še huje je to da policija to tolerira,v smislu ja mamce se je mal zmotila,al pa mjčkn se je zmedal...sj bo.
ko pa jst potegnem mal z pospeševalnga pasa al pa z stranske na prednostno,pač konketno potegnem da nebi koga izsiu so ppa že za mano.kaj se ga grem da tko norim pa izsiljujem folk...
obup.
jst bi vsakega po 60 letu dal vsak let na teste motorike pa še kaki drug test...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To avg 06, 2013 1:39 am

Eno vprašanje za motoriste - ob neljubem dogodku, ki se mi je zgodil v nedeljo popoldne.

Vozil sem po prednostni mimo Aladina proti Mercatorju (Lj-Šiška), ko se mi je iz neprednostne (od Aladina) kar naenkrat tik pred mano pojavil motorist s kakšnih 40-50 km/h. Mislim, da je tam res bolj slabo označeno in vidno (z obeh strani, bolj z njegove?) križišče in je ta motorist enostavno spregledal celotno križišče. V tisti tretjinki sekunde sem uspel zavirat vsaj meter, dva ali tri in čeprav sem bil res prepričan, da ga bom zadel, ga po čudežu na srečo nisem - ker če bi ga, bi poletel v parkirane avte in bi si mogoče celo zlomil vrat (ali kaj drugega gotovo). Zaradi tistega metra ali dveh zaviranja sem ga zgrešil za kak cm. Seveda mu na konec pameti ni padlo, da bi se obrnil in se mi zahvalil. (Če se prepozna v teh vrsticah, prosim za ZS.)

Zdaj pa vprašanje. Kako je s počutjem motoristov, tako "garniranih" (komplet športni kombinezon, integralna čelada, nahrbtnik), v tej vročini ? Domnevam, da toliko neznosno, da je to verjetno glavni razlog za take, lahko celo smrtne, napake. Se morda motim?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 06, 2013 9:17 pm

Evo, ena primerjava umikanja na AC.

Slovenija (nedolgo nazaj na primorski AC):
http://www.youtube.com/watch?v=ihkVBBThAnE

Nemčija:
http://www.youtube.com/watch?v=02Ak1eIyj3M
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 07, 2013 4:49 pm

esem je napisal/-a:Eno vprašanje za motoriste - ob neljubem dogodku, ki se mi je zgodil v nedeljo popoldne.

Vozil sem po prednostni mimo Aladina proti Mercatorju (Lj-Šiška), ko se mi je iz neprednostne (od Aladina) kar naenkrat tik pred mano pojavil motorist s kakšnih 40-50 km/h. Mislim, da je tam res bolj slabo označeno in vidno (z obeh strani, bolj z njegove?) križišče in je ta motorist enostavno spregledal celotno križišče. V tisti tretjinki sekunde sem uspel zavirat vsaj meter, dva ali tri in čeprav sem bil res prepričan, da ga bom zadel, ga po čudežu na srečo nisem - ker če bi ga, bi poletel v parkirane avte in bi si mogoče celo zlomil vrat (ali kaj drugega gotovo). Zaradi tistega metra ali dveh zaviranja sem ga zgrešil za kak cm. Seveda mu na konec pameti ni padlo, da bi se obrnil in se mi zahvalil. (Če se prepozna v teh vrsticah, prosim za ZS.)

Zdaj pa vprašanje. Kako je s počutjem motoristov, tako "garniranih" (komplet športni kombinezon, integralna čelada, nahrbtnik), v tej vročini ? Domnevam, da toliko neznosno, da je to verjetno glavni razlog za take, lahko celo smrtne, napake. Se morda motim?

Tisti, ki se sedaj po tej vročini vozi naokoli z motorjem in povrhu vsega še takole "zadekan", mora bit 100% vsekan v glavo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr avg 07, 2013 5:04 pm

IcEm4n je napisal/-a:Evo, ena primerjava umikanja na AC.

Nemčija:

stari, to je bedarija primerjat... ćisto brezpredmetna debata bi se lahko razvila...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 07, 2013 8:49 pm

.com je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Evo, ena primerjava umikanja na AC.

Nemčija:

stari, to je bedarija primerjat... ćisto brezpredmetna debata bi se lahko razvila...

Primerjava je brezpredmetna: pri nas je dvopasovnica plus odstavni pas, v nemčiji tripasovnica plus odstavni pas. Kje je torej lažje nares prostor? Iz nemškega videa se je dalo razbrati, da kljub tri pasovnici se nekateri niso znali odmakniti in da je bil dokaj velik kaos brez reda.

Pri nas imamo pa en velik zajeb ravno zaradi tega, ker se je nek pametnjakovič spomnil, da se je treba umikat desno vendar samo do roba vozišče in NE na odstavni pas. Jaz bi rad videl tega bimbota, ki je dal tako navodilo. Če vozila že itak stojijo ni nič narobe, če levi stojijo skrajno levo, desni pa skrajno desno na odstavnem pasu. Pol pa imaš vmes prostora za dva gasilska tovornjaka vzporedno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov