Debate, ki niso vezane na ostala področja...

renodriver
Nov uporabnik

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a renodriver To dec 02, 2014 7:06 pm

Ja tukaj si me prebrav v piko..prek postov sem pac hotel dobiti nekoga da mi pove ce je imel sranje zarad teh kitov .ce jih je na cesti toliko "parabolarjev " bi tudi tukaj kaksen moral bit...tistim ki imate original xenon notri verjetno z lahkoto recete da naj ga ne dajem ..pac sam nisem imel te varjante kupit tak avto ker sem imel karambol in se je z nakupom drugega mudilo..bom pa tudi sam ce bom imel v prihodnosti avto z original xenonkam rekel drugemo da naj ne tlaci tega noter....sem hotel kupit dayline luci z leco ampak ne mislim da 200€ za luci ki se jim bo cez pol leta zacel luscit lak :/

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 02, 2014 7:11 pm

Jaz mam luči z lečo in xenon kit not,pa sem predelal zaslonke da "kajla" ni tako visoka kot pri navadni lampi,ker ima tudi original xenon bistveno nižjo kot avto z halogenkami.

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver To dec 02, 2014 7:21 pm

Aha lepo..pr men je problem je problem ker mam megana 2 ph1 in nima lec tako kot ph 2 in bi moral potem ali menjati luci ali pa dat luci od oh 2 z odbijavlcom vred..to je pa spef brez veze zard xenona... luci z leco bi pa kupil ampak vem da se z niih zeeloo grdo lusci lak po nekaj casa uporabe

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 02, 2014 7:44 pm

Misliš "lak" na paraboli?? Pri xenonu to niti ni problem,ker je bistveno hladneje vse skupaj,bolj me pri teh kitajskih lučeh skrbi snop,ker z navadnimi žarnicami vem da ponavadi svetijo zaen drek.

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver To dec 02, 2014 8:01 pm

Ne ne pri kitajskih luceh snop se nekak spila..svetilnost je slaba sem videl eno astro ki jih je imela in se je komaj vidlo da ma prizgane luci..lak se pa zacne luscit na steklu od luci...pac nekaterim stekla oksidirajo ampak se da to spolirat in je resen..tukaj pa prou lak odstop verjetno zarad kamenckov in marcesa ampak vem da pri originalu tega ni..samo za to se gre da mi je skoda dat 200 € za to.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To dec 02, 2014 10:30 pm

renodriver je napisal/-a:Ne ne pri kitajskih luceh snop se nekak spila..svetilnost je slaba sem videl eno astro ki jih je imela in se je komaj vidlo da ma prizgane luci..lak se pa zacne luscit na steklu od luci...pac nekaterim stekla oksidirajo ampak se da to spolirat in je resen..tukaj pa prou lak odstop verjetno zarad kamenckov in marcesa ampak vem da pri originalu tega ni..samo za to se gre da mi je skoda dat 200 € za to.

Jaz sem imel na prejsnjem avtu Dectane aftermarket luci (pravi proizvajalec je tajski Sonar, prodajajo se se pod veliko drugimi imeni, izgledajo pa vse isto..) in moram rect, da so se odlicno obnesle, nad pricakovanji. Meni se v 3h letih in skoraj 150k km kar sem jih imel ni pokazal noben znak kakega luscenja laka, bledenja ali cesarkoli podobnega, tako da mislim da je tvoj strah glede teh luci mogoce malo pretiran. Sem pa tudi isto kot care predelal zaslonko na xenonski snop in so s xenon kitom svetile dobro in izgledale dokaj originalno, vsaj na dalec (brez problemov s policaji.. :) ). Definitivno boljsa moznost kot tlacenje xenon kita v reflektorje.. Tudi ce se ti zacne luscit lak je to easy in poceni fix..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver Če dec 04, 2014 9:51 pm

Slucajno ves kje bi lahko dobil luci za mojega..da so cenovno znosne in da bi bile cimbolj podobne original xenonskim zarometom ? Kaksni led trakovi in engels eyes mi lih ne disijo prevec :)

profii
Nov uporabnik

Napisal/-a profii So dec 06, 2014 4:58 pm

Se komu doma valjajo Bosch D1S projektorji in mogoče ZKW-R clear leča?

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver So dec 06, 2014 7:26 pm

Zdravo..se enkrat prosim za pomoc..imam probleme z lucmi..snop sem nastavil po navodilih ki sem jih sobil tukaj na forumu ampak imam probleme z snopom dolgih..se vedno mi leva dolga sveti precej nizje kot desna..kratka snopa pa sta oba nastavljena na enako visino.....levo in desno sem jih bolj kot ne na priblniznonastavil ker se tezko pride zraven in se tezko vrti tist vijak... se mogoce najde kdo ki bi mi to nastavil pa da je z obmocje lj. ? Lahko bi pljal na amzs ker sem clan in bi bilo zastonj ampak se slisal dosti kritik glede nastavljanja zarometov na servisih

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 06, 2014 7:30 pm

A žarnica v tisti ki kilavo sveti je OK postavljena

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver So dec 06, 2014 7:40 pm

Jah preveru sm obe saj dvakrat sm jih notr pa vn dau pa zgledata vredu in sploh nevem kaj je..zanc sm eno zamenju ker je bla zlomlena pr kontaktu ampak to ocitno ni biu problem

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver Ne dec 07, 2014 7:29 pm

Mogoce kdo ve ce pac kupim odćiginal xenon zaromete za megana a se da kt notr zvezat ? Vem da prtvorniki iz d2s sijalke na h7 obstaja..kako pa je z napeljavo ??

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po dec 08, 2014 8:12 am

renodriver je napisal/-a:Mogoce kdo ve ce pac kupim odćiginal xenon zaromete za megana a se da kt notr zvezat ? Vem da prtvorniki iz d2s sijalke na h7 obstaja..kako pa je z napeljavo ??

Glavni konektor na samo luc je zelo verjetno drugacen. Drugace kar se tice same napeljave ne bi smelo biti zelo velikih razlik, tako da vsekakor se jih da prevezat, 99% pa zadeva ni samo plug and play namesto halogenskih luci.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver Po dec 08, 2014 8:31 pm

EX-B je napisal/-a:
renodriver je napisal/-a:Mogoce kdo ve ce pac kupim odćiginal xenon zaromete za megana a se da kt notr zvezat ? Vem da prtvorniki iz d2s sijalke na h7 obstaja..kako pa je z napeljavo ??

Glavni konektor na samo luc je zelo verjetno drugacen. Drugace kar se tice same napeljave ne bi smelo biti zelo velikih razlik, tako da vsekakor se jih da prevezat, 99% pa zadeva ni samo plug and play namesto halogenskih luci.

Ah ne ze mem..sem izgubil zivce in prisel k pameti glede teh xenonk..ce ni original ni nic ! Jebiga pri nas pa se drugje so za te xenon kite kar strogi..upam pa da bojo ratal strogi tudi do ljudi ki ocitno ne dojamejo da jim halogenke osvetljujejo krosnje in da so oni glih tako moteci kot xenon.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po dec 08, 2014 10:09 pm

renodriver je napisal/-a:..ce ni original ni nic !..

No, tole ni ravno res, mozne so predelave halogenskih luci v dobre xenonke, z vgradnjo dejanskih xenonskih projektorjev. Zadeve niti niso tako drage, se vedno pa na zalost ilegalne. Imas tudi pravi (bi)xenonski projektor za H1 xenon kite, tako da je priklop v avto enostaven v nulo, sveti pa kot pravi xenon (vsaj priblizno no, snop je pravi in razporeditev svetlobe, sama osvetlitev in sirina snopa se seveda ne more primerjat z pravimi DxS xenon zarnicami). No, kot pravim, v vsakem primeru je potreben poseg v originalno luc, kar pomeni ilegala pri nasi zakonodaji..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

renodriver
Nov uporabnik

Napisal/-a renodriver To dec 09, 2014 6:55 pm

Sej to je res smotan..ce pogledas je to samo vecja varnost za voznika ker sveti neprimerno boljse kot halogen..ce pa imas prave luci ali p tako kot si rekel predelane projektorje pa stvar drugim sploh ni moteca..po opazanjih na cesti pa moram reci da je xenon na drazjih avtomobilih ( cayenne, tuareg, pa tud druge manjse gajbce veliko bolj motec kot pa sicer...se mi zdi da imajo avti srrednje cenovnega razreda , ostalim udelezencom v prometu bolj prijazen xenon

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 15, 2014 11:05 am

Če se bo kdo lotil predelovat luči je po moje najboljša varjanta tole - https://www.youtube.com/watch?v=lUw9jQx5Pf0
Lp

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po dec 15, 2014 5:08 pm

Tocno o tem govorim jaz, takih predelav sem naredil sam do sedaj ze 4, vsi uporabniki izredno zadovoljni, vendar imajo vsi razen enega (A4, kateremu sem menjal halogenski reflektor za xenonskega ki pase skoraj srauf na srauf) po mojem nasvetu se en komplet neoriginalnih pocenskih (Depo in podobne) nepredelanih luci, da z njimi hodijo na tehnicne (A4 zacuda pride skozi brez pripomb, je pa res da ima se pokrovcke za pranje gor, ... :) ). Cena projektorjev je od 140 eur naprej (dostavljeni v SLO) + ali xenon kit ali pa D2S zarnice in balasti, ce se odlocis za kak boljsi projektor..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

profii
Nov uporabnik

Napisal/-a profii Ne dec 21, 2014 9:50 am

EX-B zagotovo boš vedel, kje se dobi Butilni trak, za leplenje stekel žarometov?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne dec 21, 2014 2:50 pm

Cisto po pravici povedano, ga pri nas nisem nasel, niti ga nisem zelo iskal.. Jaz ga narocim iz retrofitlab.com skupaj z ostalo robo, ko delam kak retrofit..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov