Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Gosic
Poznavalec foruma

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a Gosic Če avg 08, 2013 5:16 pm

SuperVeloce je napisal/-a:Ne vem, kaj si se tako obesil na tisto hitrost. Le pravim, da se zanemarja druge nevarne manevre v prometu in to ni samo hitrost. Le to je pač enostavno izmeriti, policija bi morala biti pozorna tudi na druge stvari. Če pa misliš, da bolj podpiram prekoračitev hitrosti, kot kateri drugi prekršek, se pa hudo motiš in zelo očitno bereš prispevke le na pol, bereš površno kot kura.

Oprosti, nisem mislil tebe, ampak sem imel v mislih PerotaRS.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 08, 2013 5:22 pm

Gosic je napisal/-a:
SuperVeloce je napisal/-a:Ne vem, kaj si se tako obesil na tisto hitrost. Le pravim, da se zanemarja druge nevarne manevre v prometu in to ni samo hitrost. Le to je pač enostavno izmeriti, policija bi morala biti pozorna tudi na druge stvari. Če pa misliš, da bolj podpiram prekoračitev hitrosti, kot kateri drugi prekršek, se pa hudo motiš in zelo očitno bereš prispevke le na pol, bereš površno kot kura.

Oprosti, nisem mislil tebe, ampak sem imel v mislih PerotaRS.

Kaj sem ti pa spet jaz kriv ??? :shock: :shock: :shock: :roll:
Čisto za tvojo informacijo, jaz v svoji že kar nekaj let trajajoči vozniški karieri še nikoli nisem plačal nobene kazni in za razliko od tebe ne jamram po forumu kako so mi napisali parkirni listek, ker sem napačno parkiral.

TrijoAdijo je napisal/-a:In kaj je narobe s tem? Nej kasirajo...čimveč...sej je že cajt da popucajo raznorazne mamce in debile, ki se vozijo po napačni strani AC...in da popucajo raznorazne dickheade,ki prehitevajo po odstavnem pasu...in raznorazne debile, ki zganjajo raznorazne gluposti po AC in nas s tem ogrožajo...

S tistim kasiranjem davkoplačevalskega denarja nisem mislil na pobiranje kazni ampak na to, da ne potrebujemo še 150 raznih oddelkov na policiji, ki samo pobirajo denar iz proračuna, efekta na cesti ni pa nobenega.

Podpis pod tole

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če avg 08, 2013 5:25 pm

@Gosic: A tako, nisi omenil imena ali citiral. Se oproščam tudi sam.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če avg 08, 2013 5:40 pm

@PeroRS:
Ja, pol pa tko povej :))

Sicer se pa strinjam s tvojo obrazložitvijo....Če mislijo uvest autobahn polizei, pol jo naj...ampak da bo tut neki haska od tega.Samo po mojem poznavanju unih zarunklanih policijskih šefov in njihovih šefov, bo stvar takšna, da bojo nazadnje te autobahn policaje pošiljali v raznorazne gostilniške fajte in na fuzbalske tekme navijače tepst... :roll:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če avg 08, 2013 6:44 pm

valda, autobahn polizei bi morala imeti funkcijo...
ne pa žrtje davkoplačevalskega denarja...
se strinjam...
@pero... pust gosic-a, ker se bomo že spet kregali brezveze... a veš uno... mami, mami, a mi kupiš sladoled (otrok ves poslinjen in izbuljene oči zaradi kepice sladoleda, močno želeč le-te...)...v njegovem primeru je govora o vag grupi ... hahahaha...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe avg 09, 2013 8:46 am

Gosic je napisal/-a:Če voziš 130km/h kolikor je predpisano in kolikor si mogel peljat v avtošoli ( a takrat te ni nič bolel EGO, zakaj takrat nisi pokazal svojo moč), ti država ne bo pobrala niti 1 centa. Če pa boš najpametnejši na kurjinem gnezdu, pa bodi... Jaz nevem kako vi razmišljate, samo nekateri tudi hočemo, da so nekateri primerno kaznovani, vsaj za tiste, ki so pokradli velike denarje.. Pa s tem ne mislim, da sedaj če pa en revež naredi prekršek v vrednosti 5€, mu pa tega ni treba plačat. Nevem, dokler bodo v glavah ljudi dvojna merila, toliko časa se bodo dogajali primeri, ko bo človek rekel: eh sej on je tudi kradu, bom še jaz.. Ja, od tu izvira kultura človeka, od tu naprej. In ne pri 170km/h in pri bunjenju ''glejga ko so me dobli'' itd...
Kultura na slovenskih cestah pa je totalno na psu in čisto nikjer drugje. Vožnja za zadkom vozila, toliko blizu da ne vidim niti luči... vsak dan najmanj enkrat, pa delam ''le'' cca 80km dnevno. Pa naj bo to na AC, na regionalki, v mestu.. In največji nesmisel pri tem pa je, da je povsod vožnja po omejitvi. Torej ravno oviram ne, ampak čas je denar ane ( vidimo kako se vzpenja naš standard - da, sarkazem) in se vsem tako mudi...
Opažam pa tudi, da večina ljudi sploh ne gleda cestnih tabel. Ampak kar vozi vozi in pride do prve ovire ( vozilo pred njim) in vozi tako kot vozi on.. Včasih pa kar malo od oka: aha tu je hiša, je treba malo 'manj'... aha tu ni hiše, lahko eno stotko....

Hjoj... Kje so tebe skrivali, da te ni nihče ukradel? :8

- me zanima, če bi preživel val ogorčenja, če bi sedel z mano in mojim inštruktorjem v avtu, ko sem se "učil". Skoraj absolutno večino časa sem se vozil po omejitvah, to drži, a vedno je zahteval od mene dinamično in odločno vožnjo. Predvsem pa nisem smel nikogar ovirati na cesti. Četudi je bilo potrebno za 5 sekund malo preko omejitve.

- če pa mi je kdo pumpal ego, je pa to bil Zoki :lol: vsako kiklico ozdravit, kandidatke na dom peljat in pokazat kaj premore 2.0 TDI v Golfu V :lol:

- iz tvojih besed lahko samo razberem, da špilaš šerifa na cesti (češ omejitev je toliko, kaj mi rineš v odbijač, ko se pa omejitev dvigne pa 2 dol in poden, da ja ne boš prehiten) - a to se me niti ne tiče, zato bom tu zaključil.

- se pa strinjam s tabo; vsak si je za kazen za prehitro vožnjo sam kriv. No, pa tudi tu je malo sivine, če se preko noči cesta z omejitvijo 50 km/h prekvalificira v cono 30 in postavi znake v grmovje... A je toliko drugega za postorit, da se vsakemu izmed nas zdi popolnoma bedasto, da se pobira kazni na odsekih, kjer je frekvenca prometnih "dogodkov" skoraj nična oz. le-ti dogodki niso posledica "neprilagojene hitrosti" :roll:

- pe glede tistih tavin in kazni... Če ima avto zanič semeringe, potrgane manšete, naluknjan izpuh, stare jermene ipd., ga ne boš šel prat in polirat, da bo dolgo delal, kajne? No, izvzami švercarje. A naša deželica dela prav to, škaf brez dna, krpajo ob strani na linicah skozi katero komaj da kaj uide. Ko bo dno, naj se tudi line poflika.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 09, 2013 11:12 am

Še slovenska Cobra 11 nam manjka ja! :roll: Če velika večina prometne policija samo kasira na najbolj enostaven način, z resnimi množičnimi prekrški pa se ne ukvarja, ne vidim zakaj bi bilo na AC kaj drugače. Gledali bomo naslove, kako je nekdo sred noči na prazni AC "divjal" s 180 km/h (NEZASLIŠANO! :roll: ), pičke z mobiteli v rokah v "svojih" SUV-ih bodo pa še vedno veselo kampirale na prehitevalnem s 110 km/h, narod se bo še dalje vključeval na AC čisto na začetku pospeševalnega in rinil direkt na prehitevalnega itd., saj (razen "hitrost ubija" sekte) vsi vemo, o čem govorim.

Ista zgodba kot na navadnih cestah, glavno da so radarji na najbolj varnih odsekih, za to, da recimo niti polovica ljudi ne da žmigavca v krožnem, jih pa boli k.

Še par zanimivih dogodivščin... V sredo v naših koncih en (domačin) s Ceedom po pregledni ravnini kar lepo 40 km/h, najprej ni šlo mimo zaradi prometa v nasprotno smer, potem je pa že zmanjkalo ravnine, tako da sem začel trobit, da je pospešil na vratolomnih 60 km/h :DDD Dalje čez Gorjance se je en junak s Passatom kar nekaj kilometrov nabijal čisto na odbijač družini v C4 Picassoju in ni prehitel, tam kjer bi se dalo (oz. bi jaz lahko) in sem se moral šlepat za obema, ker zaradi razdalje nisem mogel mimo vsakega posebej. "Očka" v C4 pa tudi legenda, na dveh večji asfaltiranih parkingih/počivališčih se mu ni zdelo vredno umaknit, čeprav bi lahko po drugem kar zapeljal čez brez ustavljanja, bolj zanimivo se mu je zdelo nižje med ovinku "pun šus" zapeljat na kratek makadamski "parking", tako da je Picasso skoraj poletel. :shock: Potem do MB celo ni bilo nekih hudih telebanov, res pa da sem šel čez Bizeljsko in sem se izgonil glavnemu prometu.

V okolici Kočevja in Ribnice pa nisem mogel verjet, da se je v dveh tednih skoraj vsakič, ko sem čez naselja s kombijem vozil po omejitvah oz. celo nekaj km/h čez, za mano nabrala kolona od avtov do tovornjakov. :D Res pa, da zaradi relativne podhranjenosti kombija (130KM vs. skoraj 3,5t) nisem med naselji na kratkih razdaljah pospeševal na 90.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Pe avg 09, 2013 4:36 pm

Sej pomojem avtocestne policije še lep čas ne bo. Je pa bila omemba glede tega pri poročilih ?~5-7 dni nazaj, na račun takih , ki radi vozijo kontra in zaradi vinjet na kombijih, neki na to temo...

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe avg 09, 2013 5:25 pm

mah, jaz za to autobahn polizei trobim že vsaj 5let... sem še pisal pismo takratnemu ministru za promet Žerjavu, pa seveda niti odgovora...
boli njih k, važno je, da pobereje čimveč sredstev, da si lahko potem nafilajo žepe...

pa še nekaj bi lahko uvedli... dvižno rampo na kritičnih delih/odsekih... ne špic, ampak rampo...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe avg 09, 2013 6:06 pm

včeraj isti tip 2x po napačni strani ac kranj - jesenice, darsovci itak vse vidijo, nihče pa ne naredi nič...ja seveda, policaji pa raje merijo voznike, ki vozimo 150 po acju...še autobahnpolizei se manjka ja, da bodo imeli prometniki družbo v lokalih? Ok, niso vsi taki, ampak takih, ki bi naredili kaj je premalo, žalostno je pa to, da "ti" kot voznik v takem primeru nič ne moreš, lahko samo gledaš kam bo i**** zavil, da ne bosta trčila...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe avg 09, 2013 7:11 pm

.com je napisal/-a:valda, autobahn polizei bi morala imeti funkcijo...
ne pa žrtje davkoplačevalskega denarja...
se strinjam...
@pero... pust gosic-a, ker se bomo že spet kregali brezveze... a veš uno... mami, mami, a mi kupiš sladoled (otrok ves poslinjen in izbuljene oči zaradi kepice sladoleda, močno želeč le-te...)...v njegovem primeru je govora o vag grupi ... hahahaha...

Oprosti, ampak na kateri frekvenci si? Jaz te ne najdem.

odprti clio je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Če voziš 130km/h kolikor je predpisano in kolikor si mogel peljat v avtošoli ( a takrat te ni nič bolel EGO, zakaj takrat nisi pokazal svojo moč), ti država ne bo pobrala niti 1 centa. Če pa boš najpametnejši na kurjinem gnezdu, pa bodi... Jaz nevem kako vi razmišljate, samo nekateri tudi hočemo, da so nekateri primerno kaznovani, vsaj za tiste, ki so pokradli velike denarje.. Pa s tem ne mislim, da sedaj če pa en revež naredi prekršek v vrednosti 5€, mu pa tega ni treba plačat. Nevem, dokler bodo v glavah ljudi dvojna merila, toliko časa se bodo dogajali primeri, ko bo človek rekel: eh sej on je tudi kradu, bom še jaz.. Ja, od tu izvira kultura človeka, od tu naprej. In ne pri 170km/h in pri bunjenju ''glejga ko so me dobli'' itd...
Kultura na slovenskih cestah pa je totalno na psu in čisto nikjer drugje. Vožnja za zadkom vozila, toliko blizu da ne vidim niti luči... vsak dan najmanj enkrat, pa delam ''le'' cca 80km dnevno. Pa naj bo to na AC, na regionalki, v mestu.. In največji nesmisel pri tem pa je, da je povsod vožnja po omejitvi. Torej ravno oviram ne, ampak čas je denar ane ( vidimo kako se vzpenja naš standard - da, sarkazem) in se vsem tako mudi...
Opažam pa tudi, da večina ljudi sploh ne gleda cestnih tabel. Ampak kar vozi vozi in pride do prve ovire ( vozilo pred njim) in vozi tako kot vozi on.. Včasih pa kar malo od oka: aha tu je hiša, je treba malo 'manj'... aha tu ni hiše, lahko eno stotko....

Hjoj... Kje so tebe skrivali, da te ni nihče ukradel? :8

- me zanima, če bi preživel val ogorčenja, če bi sedel z mano in mojim inštruktorjem v avtu, ko sem se "učil". Skoraj absolutno večino časa sem se vozil po omejitvah, to drži, a vedno je zahteval od mene dinamično in odločno vožnjo. Predvsem pa nisem smel nikogar ovirati na cesti. Četudi je bilo potrebno za 5 sekund malo preko omejitve.

- če pa mi je kdo pumpal ego, je pa to bil Zoki :lol: vsako kiklico ozdravit, kandidatke na dom peljat in pokazat kaj premore 2.0 TDI v Golfu V :lol:

- iz tvojih besed lahko samo razberem, da špilaš šerifa na cesti (češ omejitev je toliko, kaj mi rineš v odbijač, ko se pa omejitev dvigne pa 2 dol in poden, da ja ne boš prehiten) - a to se me niti ne tiče, zato bom tu zaključil.

- se pa strinjam s tabo; vsak si je za kazen za prehitro vožnjo sam kriv. No, pa tudi tu je malo sivine, če se preko noči cesta z omejitvijo 50 km/h prekvalificira v cono 30 in postavi znake v grmovje... A je toliko drugega za postorit, da se vsakemu izmed nas zdi popolnoma bedasto, da se pobira kazni na odsekih, kjer je frekvenca prometnih "dogodkov" skoraj nična oz. le-ti dogodki niso posledica "neprilagojene hitrosti" :roll:

- pe glede tistih tavin in kazni... Če ima avto zanič semeringe, potrgane manšete, naluknjan izpuh, stare jermene ipd., ga ne boš šel prat in polirat, da bo dolgo delal, kajne? No, izvzami švercarje. A naša deželica dela prav to, škaf brez dna, krpajo ob strani na linicah skozi katero komaj da kaj uide. Ko bo dno, naj se tudi line poflika.

Aha, torej če vozim po omejitivi , sem enostavno cestni šerif. Pa če ne greš hitro, verjetno nisi ''dec'' ane, ampak ono tisto 'baba' ? Ane? Če se ti nekdo zalepi na rit, si verjetno nedinamičen voznik ( še vedno smešno, ampak obenem zanimivo: če se mi nekdo nalepi na rit, to pomeni, da greva en za drugim do blokade, ker ga oviram in si s tem očistim 'vest'?) in ubistvu po tvoji logiki krivec za nestrpnost voznika za menoj?
Seveda v kritični situaciji ( kjer si z višjo hitrostjo rešiš karkoli itd) nima veze omejitev, ima pa veze pri vsakdanji vožnji.
Oprosti PeroRS, s tem se strinjam. Efekta iz strani policije ni.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe avg 09, 2013 8:00 pm

Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe avg 09, 2013 9:34 pm

Če bi bilo po moje, bi zakon o cestnem prometu naredili kot v USA, Avstraliji itd., strogo kot hudič in da bi imeli ljudje strahospoštovanje do zakona.

Če normalno voziš, potem te nima kaj skrbet. Če pa noriš po cestah in ga serješ, bi pa hudo plačal in bi se drugič mogoče zamislil, če ga boš še tako sral.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne avg 11, 2013 11:09 am

Gosic je napisal/-a:...Jaz nevem kako vi razmišljate, samo nekateri tudi hočemo, da so nekateri primerno kaznovani...

...Kultura na slovenskih cestah pa je totalno na psu in čisto nikjer drugje. Vožnja za zadkom vozila, toliko blizu da ne vidim niti luči... vsak dan najmanj enkrat, pa delam ''le'' cca 80km dnevno. Pa naj bo to na AC, na regionalki, v mestu.. In največji nesmisel pri tem pa je, da je povsod vožnja po omejitvi. Torej ravno oviram ne...

Gosic je napisal/-a:...Aha, torej če vozim po omejitivi , sem enostavno cestni šerif...

..Pa če ne greš hitro, verjetno nisi ''dec'' ane, ampak ono tisto 'baba' ? Ane? Če se ti nekdo zalepi na rit, si verjetno nedinamičen voznik ( še vedno smešno, ampak obenem zanimivo: če se mi nekdo nalepi na rit, to pomeni, da greva en za drugim do blokade, ker ga oviram in si s tem očistim 'vest'?) in ubistvu po tvoji logiki krivec za nestrpnost voznika za menoj?
Seveda v kritični situaciji ( kjer si z višjo hitrostjo rešiš karkoli itd) nima veze omejitev, ima pa veze pri vsakdanji vožnji.

V prvem citiranju sem ti označil odseke, ki kažejo kaj si na cesti. Na AC se ti ne bo nihče limal na odbijač, če ne boš v kvoti tistih, ki na prehitevalnem vztrajajo s 130 km/h češ - kaj se mi limaš, več ne smeš vozit.

Ker ti si pa na cesti "le" 80 km vsak dan. Mislim, da je več kot očitno namigovanje, da pa si v svoji glavi nekaj več od onih, ki se gonijo vsak dan zgolj 5 km v eno smer. Ker ti pa imaš izkušnje.

Povsod voziš po omejitvi - torej oviraš ravno ne; si to govoriš tudi med pospeševanjem izven naselij, s čimer onemogočiš prehitevanje onemu zadaj, in vztrajanjem na prehitevalnem pasu?

O "decih" in "babah" pa nisem nič pisal. Da, si krivec za nestrpnost če prikrito aktivno forsiraš druge, da vozijo po omejitvah. V tujini sem se že nekajkrat umaknil na počivališče in pustil za menoj vozeče, da so šli naprej, čeprav sem tudi sam vozil rahlo preko omejitve. Si ti kdaj to naredil? Nisi, seveda nisi - zakaj pa bi? Zakaj bi se ti umikal, če se držiš omejitev, saj so oni tisti, ki grešijo...

Iz vsah tvojih objav, ki sem jih prebral, vlečem zgornje ugotovitve. In dam roko v ogenj, da spadaš v tisto osovraženo kvoto voznikov na tem forumu. Dopuščam možnost, da se motim, a se mi zdi da je bolj mala...

Ne jemlji tega osebno. Zamisli se nad seboj - če se ne najdeš v teh besedah, odlično! Če pa se, se pa raje (v svoje dobro) spremeni, ker boš en dan fasal idiota. Ga je tudi že kdo na tem forumu in ti lahko povem, da takrat ni zajebancije.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po avg 12, 2013 12:26 pm

DragonForce je napisal/-a:Če normalno voziš, potem te nima kaj skrbet. Če pa noriš po cestah in ga serješ, bi pa hudo plačal in bi se drugič mogoče zamislil, če ga boš še tako sral.

Sklepam, da si mnenja, da so pri nas še prenizke kazni.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po avg 12, 2013 7:19 pm

odprti clio je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:...Jaz nevem kako vi razmišljate, samo nekateri tudi hočemo, da so nekateri primerno kaznovani...

...Kultura na slovenskih cestah pa je totalno na psu in čisto nikjer drugje. Vožnja za zadkom vozila, toliko blizu da ne vidim niti luči... vsak dan najmanj enkrat, pa delam ''le'' cca 80km dnevno. Pa naj bo to na AC, na regionalki, v mestu.. In največji nesmisel pri tem pa je, da je povsod vožnja po omejitvi. Torej ravno oviram ne...

Gosic je napisal/-a:...Aha, torej če vozim po omejitivi , sem enostavno cestni šerif...

..Pa če ne greš hitro, verjetno nisi ''dec'' ane, ampak ono tisto 'baba' ? Ane? Če se ti nekdo zalepi na rit, si verjetno nedinamičen voznik ( še vedno smešno, ampak obenem zanimivo: če se mi nekdo nalepi na rit, to pomeni, da greva en za drugim do blokade, ker ga oviram in si s tem očistim 'vest'?) in ubistvu po tvoji logiki krivec za nestrpnost voznika za menoj?

V prvem citiranju sem ti označil odseke, ki kažejo kaj si na cesti. Na AC se ti ne bo nihče limal na odbijač, če ne boš v kvoti tistih, ki na prehitevalnem vztrajajo s 130 km/h češ - kaj se mi limaš, več ne smeš vozit.

Ker ti si pa na cesti "le" 80 km vsak dan. Mislim, da je več kot očitno namigovanje, da pa si v svoji glavi nekaj več od onih, ki se gonijo vsak dan zgolj 5 km v eno smer. Ker ti pa imaš izkušnje.

Povsod voziš po omejitvi - torej oviraš ravno ne; si to govoriš tudi med pospeševanjem izven naselij, s čimer onemogočiš prehitevanje onemu zadaj, in vztrajanjem na prehitevalnem pasu?

O "decih" in "babah" pa nisem nič pisal. Da, si krivec za nestrpnost če prikrito aktivno forsiraš druge, da vozijo po omejitvah. V tujini sem se že nekajkrat umaknil na počivališče in pustil za menoj vozeče, da so šli naprej, čeprav sem tudi sam vozil rahlo preko omejitve. Si ti kdaj to naredil? Nisi, seveda nisi - zakaj pa bi? Zakaj bi se ti umikal, če se držiš omejitev, saj so oni tisti, ki grešijo...

Iz vsah tvojih objav, ki sem jih prebral, vlečem zgornje ugotovitve. In dam roko v ogenj, da spadaš v tisto osovraženo kvoto voznikov na tem forumu. Dopuščam možnost, da se motim, a se mi zdi da je bolj mala...

Ne jemlji tega osebno. Zamisli se nad seboj - če se ne najdeš v teh besedah, odlično! Če pa se, se pa raje (v svoje dobro) spremeni, ker boš en dan fasal idiota. Ga je tudi že kdo na tem forumu in ti lahko povem, da takrat ni zajebancije.

Mal se bom vmešal :mrgreen:

Sej na AC se ti nihče,ki ima le 0,01% zdrave pameti, ne bo limal na odbijač,če se pelješ 130 na uro po prehitevalnem pasu. Upam,da je vsem jasno zakaj.
Nas je več takšnih,ki vozimo po omejitvah...torej ne oviramo prometa. To,da smo taki ovira na cesti si mislijo uni...ki vedno jokajo,kako so nabasali na radar.

Oprosti,ampak resno? Voziš se čez omejitev, pa se še umikaš na počivališče unim zadaj? Resno?

X-Hair je napisal/-a:
DragonForce je napisal/-a:Če normalno voziš, potem te nima kaj skrbet. Če pa noriš po cestah in ga serješ, bi pa hudo plačal in bi se drugič mogoče zamislil, če ga boš še tako sral.

Sklepam, da si mnenja, da so pri nas še prenizke kazni.

Moje mnenje: Kazni so visoke,ampak vseeno še premal vzgojne...Nekaterim žal ne pride do živega,pa tut če za eno kazen odkarta nekaj plač...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po avg 12, 2013 8:05 pm

Smrtno resno. Ker mi začnejo najedat zadaj. Zakaj? Ti tega ne bi storil? Ko dobro veš, da te bo tisti za tabo hotel prehiteti - na vsak način? Če te nekdo dohiti se očitno vozi hitreje že cel čas, ne samo na tistem odseku; naj gre naprej. 15 sekund gor ali dol.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 12, 2013 8:10 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Sej na AC se ti nihče,ki ima le 0,01% zdrave pameti, ne bo limal na odbijač,če se pelješ 130 na uro po prehitevalnem pasu. Upam,da je vsem jasno zakaj.
Nas je več takšnih,ki vozimo po omejitvah...torej ne oviramo prometa. To,da smo taki ovira na cesti si mislijo uni...ki vedno jokajo,kako so nabasali na radar.

Oprosti,ampak resno? Voziš se čez omejitev, pa se še umikaš na počivališče unim zadaj? Resno?

Če pelješ 130 km/h po prehitevalnem in je vozni prost, si pač ovira, kršiš zakon in se obnašaš arogantno. Nikjer ne piše, da če voziš 130 km/h, ti ni treba nazaj na voznega vsakič, ko je to možno!

Oprosti, ampak resno? Resno se ti zdi to "čudno", da se umakneš, če nekoga zadržuješ za sabo? Resno?! A ti ponos ne dopušča tega? :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po avg 12, 2013 9:05 pm

odprti clio je napisal/-a:Smrtno resno. Ker mi začnejo najedat zadaj. Zakaj? Ti tega ne bi storil? Ko dobro veš, da te bo tisti za tabo hotel prehiteti - na vsak način? Če te nekdo dohiti se očitno vozi hitreje že cel čas, ne samo na tistem odseku; naj gre naprej. 15 sekund gor ali dol.

Ja, če pa že hoče it, pa naj gre. Ampak,da bi se pa nekomu umikal, ker vozim po predpisih mi je pa mal mim vsekano.

~toMmy~ je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Sej na AC se ti nihče,ki ima le 0,01% zdrave pameti, ne bo limal na odbijač,če se pelješ 130 na uro po prehitevalnem pasu. Upam,da je vsem jasno zakaj.

Če pelješ 130 km/h po prehitevalnem in je vozni prost, si pač ovira, kršiš zakon in se obnašaš arogantno. Nikjer ne piše, da če voziš 130 km/h, ti ni treba nazaj na voznega vsakič, ko je to možno!

Oprosti, ampak resno? Resno se ti zdi to "čudno", da se umakneš, če nekoga zadržuješ za sabo? Resno?! A ti ponos ne dopušča tega? :roll:

Pravtako niti nikjer ne piše, da je dovoljena višja hitrost od 130km/h. Piše pa, da višja hitrost od 130km/h nekaj košta. Višja kot je, dražja je ;) In komu sem ovira na prehitevalnem pasu s 130km/h? unim, ki nimajo 0,01% zdrave pameti. Kršim zakon? Ja, bi ga kršil, če bi "kampiral" na prehitevalnem pasu celo pot.Kar pa ne.Na AC ne vztrajam na prehitevalnem pasu celo pot od Kopra do Maribora...vztrajam pa s svojimi 130km/h v celi fazi prehitevanja.Ko prehitevanje zaključim, grem nazaj na vozni pas. Če se mi med mojim prehitevanjem na rit napopa en wnb hitri in drzni, bo pač mal potrpel...

Ajde, pojasni mi, kako lahko nekoga zadržujem za sabo, če se vozim po omejitvi? To je samo v glavah unih,ki se omejitev ne držijo. Ker če bi se držali omejitev, potem ne bi imeli v glavah kao dejstva, da jih zadržujem. Recimo skozi naselje...omejitev 50km/h,na mojem števcu pa hitrost točno 50km/h. Pride en, se mi napopa na rit in pričakuje da se mu bom umaknil? Lahko me prehiti, ampak da bi se mu pa umikal? A jok, odpade,razen če gre za vozilo,ki je na nujni vožnji ali pa vozila s spremstvom ;)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po avg 12, 2013 9:25 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ajde, pojasni mi, kako lahko nekoga zadržujem za sabo, če se vozim po omejitvi? To je samo v glavah unih,ki se omejitev ne držijo. Ker če bi se držali omejitev, potem ne bi imeli v glavah kao dejstva, da jih zadržujem. Recimo skozi naselje...omejitev 50km/h,na mojem števcu pa hitrost točno 50km/h. Pride en, se mi napopa na rit in pričakuje da se mu bom umaknil? Lahko me prehiti, ampak da bi se mu pa umikal? A jok, odpade,razen če gre za vozilo,ki je na nujni vožnji ali pa vozila s spremstvom ;)

x2 ... če hoče kdo iti hitreje, naj prehiti. V takem primeru še spustim gas da bo hitreje mimo, če poznam pot, mu še nakažem da gre lahko mimo. Tudi meni se nihče ne umakne ko se mi mudi, ponavadi ravno takrat srečam mečkača, ki uživa v svojih 60km/h izven naselja, brez možnosti za prehitet.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov