Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a =swen= So feb 09, 2013 7:53 pm

x2 haha :) Gledam gledam tole pa sploh ne dojamem kaj je citirano, kaj je na novo dopisano...
Plinaš ko sestavljaš besedilo klikni na gumbek QUOTE potem pa med oba oklepaja prilepi besedilo, ki ga želiš citirat. Svoj komentar nato napišeš za tale [/quote] oklepaj.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So feb 09, 2013 9:05 pm

Od zadnje prenove foruma je možno tudi naknadno citirat in dodajat citate. Najprej daš "citiraj" (ali "odgovori"), nato komentar, nato (spet) "citiraj" (iz nekega drugega posta - vsak post na desni zgoraj v spodnjem oknu, kjer so prejšnji posti ima rdečo ikon za citirat), spet komentar itd itd, nato "pošlji". V tej temi se temu reče "rafalno izpuščanje plinov". :idea:
Dobro je tudi, če solato (če odgovarjaš npr samo na eno tezo) pobrišete (ne quote in oklepajev!), da je bolj pregledno, poleg boldanja, seveda.

ničbat
Nov uporabnik

Napisal/-a ničbat So feb 09, 2013 10:43 pm

Plinaš , da ne bo voč klobase in predolgih tekstov tiodgovarjam samo s komentarji GLEJ ODEBELJEN TEKST
plinaš je napisal/-a:če se bo pocenil za 3 cente na liter bodo prodajalci plina pobasali dodatnih 12c razlike v pocenitvi ....
Ej plinaš si mi buča pa priznaš ali ne , namreč za 12 centov kot ti navajaš bi morala borzna cena pasti za 296 usd po toni, kar pa se ni zgodilo, torej si brcno nekaj na pamet in še to pošteno mimo

- !!! bom pogledal kje imam termostat in bom stestiral tako , da ga bom vzel ven pa bomo imeli točen rezultat ne pa ugibanja..
.ne jemlji termostata pri teh temperaturah ven , ker te ne boš mogel pisati postov,saj se hladilna tekočina ki skrbi za gretje ne bo segrela niti približno dovolj da bi segrela prostor kabine, kaj šele uparjalnik

-kolikor jaz ponam folka nihče nikoli ne bi več dodal tesnilca v hladilno tekočino...popravilo aluminijastega hladilnika stane med 20 do 70€ ...

- uparjalnika . ki ima samo eno membrano ne moreš zapacati s tesnilcem .... stare dvomembranske pač lahko ...
ko boš videl da tesnilec zabije grelec v kabini in tut termostat in ne boš več tako prepričan o svoji trditvi[b]. [/b]

senzor temperature na uparjalniku lahko crkne ... večkrat zapored če je slaba serija ....a crkne redko ... predvsem zato , ker senzorje in tipala dela verjetno samo nekaj priznanih proizvajalcev na svetu , vgrajujejo jih pa vsi .. na mojem senzorju za temperaturo recimo piše bosch .. napaka se ugotovi takoj ob priklopu na plinsko diagnostiko na kateri piše to in to ...če monter potem , ko mu napiše kje je problem ne ve kaj zamenjati ali kaj storiti potem pri dotični napaki crknjenega senzorja nima pojma ...
Starejši sistemi sploh nimajo diagnostike. Torej sistemi brez OBD-ja sploh nimajo vpogleda v napake. Je pa res , da je napaka redkejša. Zraven tega pa spet ne drži tvoja trditev, da dela senzorje samo "nekaj priznanih proizvajalcev"

kdor dobro dela tudi dobro greši...celo jaz ... a nikoli namenoma ...
se strinjam :D

--------- na dušo si ne pustim pihat ...lahko pa to opereš z laškim ... :D ----------------------
pri teh temperaturah raje s kuhanim :D
[/quote]

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So feb 09, 2013 11:53 pm

ničbat je napisal/-a:Plinaš , da ne bo voč klobase in predolgih tekstov tiodgovarjam samo s komentarji GLEJ ODEBELJEN TEKST
plinaš je napisal/-a:če se bo pocenil za 3 cente na liter bodo prodajalci plina pobasali dodatnih 12c razlike v pocenitvi ....
Ej plinaš si mi buča pa priznaš ali ne , namreč za 12 centov kot ti navajaš bi morala borzna cena pasti za 296 usd po toni, kar pa se ni zgodilo, torej si brcno nekaj na pamet in še to pošteno mimo

- !!! bom pogledal kje imam termostat in bom stestiral tako , da ga bom vzel ven pa bomo imeli točen rezultat ne pa ugibanja..
.ne jemlji termostata pri teh temperaturah ven , ker te ne boš mogel pisati postov,saj se hladilna tekočina ki skrbi za gretje ne bo segrela niti približno dovolj da bi segrela prostor kabine, kaj šele uparjalnik

-kolikor jaz ponam folka nihče nikoli ne bi več dodal tesnilca v hladilno tekočino...popravilo aluminijastega hladilnika stane med 20 do 70€ ...

- uparjalnika . ki ima samo eno membrano ne moreš zapacati s tesnilcem .... stare dvomembranske pač lahko ...
ko boš videl da tesnilec zabije grelec v kabini in tut termostat in ne boš več tako prepričan o svoji trditvi[b]. [/b]

senzor temperature na uparjalniku lahko crkne ... večkrat zapored če je slaba serija ....a crkne redko ... predvsem zato , ker senzorje in tipala dela verjetno samo nekaj priznanih proizvajalcev na svetu , vgrajujejo jih pa vsi .. na mojem senzorju za temperaturo recimo piše bosch .. napaka se ugotovi takoj ob priklopu na plinsko diagnostiko na kateri piše to in to ...če monter potem , ko mu napiše kje je problem ne ve kaj zamenjati ali kaj storiti potem pri dotični napaki crknjenega senzorja nima pojma ...
Starejši sistemi sploh nimajo diagnostike. Torej sistemi brez OBD-ja sploh nimajo vpogleda v napake. Je pa res , da je napaka redkejša. Zraven tega pa spet ne drži tvoja trditev, da dela senzorje samo "nekaj priznanih proizvajalcev"

kdor dobro dela tudi dobro greši...celo jaz ... a nikoli namenoma ...
se strinjam :D

--------- na dušo si ne pustim pihat ...lahko pa to opereš z laškim ... :D ----------------------
pri teh temperaturah raje s kuhanim :D
[/quote]
se bom res potrudil ...bom šel v temo za treniranje ...

se oproščam za kratkovidnost..zamenjal dneve s procenti ... še zmeraj pa potem ostane 3 cente za nas pa cca.5 centov za prodajalce...zdej se mi zdi da je pravilno (10% od 80 centov je pa ja še zmeraj 8centov )...

kar se termostata tiče - meni tudi sedaj včasih vklaplja ventilator na hladilniku tako da ni panike , da bi zmrznil .. itak se že veselim naslednjega vikenda ko grem za tri dni z mopedom šotorit na 1200nmv ...

verjamem , da tesnilec zabije grelec v kabini - je pa treba vedeti , da so tam pretočni kanali zelo tanki ... za moj izparilec bi celo poizkusil vliti zanalašč tesnilec - pri blindiranem gretju seveda - pa da vidimo kaj bi se zgodilo ... interesantna vprašanja ...

sorry stari ...za starejše sisteme se nismo pogovarjali - ti res nimajo diagnostike ali pa imajo samo minimalno...
sistemi brez OBD-ja imajo vpogled v delovanje plinskega sistema...jaz recimo na baleno-tu nimam OBD-ja (imam nek X priklop za diagnostiko avtomobila )pa se vidi vse kar se dogaja s plinskim sistemom...
pri mojem PRINS-u ni vezano nič na avtomobilsko diagnostiko ... ne pri baleno-tu in ne pri xsari ...zdaj če drugi sistemi to nujno rabijo potem se mi zdi , da so eno stopnjo zaostali ...

za posladek pa še to : PRINS nima MAP senzorja za plinsko napravo ...ja vem - " oh s**t g*d da**ed f****ng unbeliveable" ... =P

če pa proizvajalci kompletirajo svojo napravo s čungalunga senzorji in komponentami - no potem pa prihaja do zelo pogostih težav ...res je , da senzorje in tipala dela več kot "par proizvajalcev" .... a jih je na svetu le nekaj , katerih kvaliteta je dobra, nadpovprečna ali odlična...

evo še eno zanimivo vprašanje ... kaj je bolj ekološko / porabi manj energije pozimi - hlajenje laškega ali kuhanje vina ? :lol:
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne feb 10, 2013 8:23 am

Super sta! Oba! A bi lahko sedaj nadaljevali brez prepucavanja dveh forumašev, katerega efekt je enak ali celo manjši kot prdec v burjo?! Hvala :D
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

celinko
Nov uporabnik

Napisal/-a celinko Ne feb 10, 2013 8:46 am

Všeč mi je!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne feb 10, 2013 8:49 am

Kja točno pa ?! Prepucavanje, neefektivnost ali prdec v burjo :D =P

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne feb 10, 2013 9:52 am

A se komu sanja kaj približno bi še lahko bilo da men avto na plinu ne dela. Zamenjal so mi računalnik pa je blo par dni dobro potem pa crkot. Zdaj ko ga med vožnjo vklopim pa avto zacuka nato pa zgubi moč takoj ko na gas pritisnem...

ničbat
Nov uporabnik

Napisal/-a ničbat Ne feb 10, 2013 10:47 am

evilfury je napisal/-a:A se komu sanja kaj približno bi še lahko bilo da men avto na plinu ne dela. Zamenjal so mi računalnik pa je blo par dni dobro potem pa crkot. Zdaj ko ga med vožnjo vklopim pa avto zacuka nato pa zgubi moč takoj ko na gas pritisnem...

Jaz bi povedal , pa ne upam, ker me bo plinaš spet probal za j**** :( ....in bo fotum spet poln najinih tekstov.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne feb 10, 2013 11:47 am

Povej ali pa mi pošli zs :-)

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne feb 10, 2013 12:14 pm

ničbat je napisal/-a:
evilfury je napisal/-a:A se komu sanja kaj približno bi še lahko bilo da men avto na plinu ne dela. Zamenjal so mi računalnik pa je blo par dni dobro potem pa crkot. Zdaj ko ga med vožnjo vklopim pa avto zacuka nato pa zgubi moč takoj ko na gas pritisnem...

Jaz bi povedal , pa ne upam, ker me bo plinaš spet probal za j**** :( ....in bo fotum spet poln najinih tekstov.

Temu se izogneš tako da navedeš gola dejstva, brez okraskov in te ne more nihče zaj***

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne feb 10, 2013 12:29 pm

Tebi pa takole: na tem forumu se pojavljajo uporabniki vsaj 10 različnih instalacij, zato je zelo težko postavljati diagnozo, v čem je problem. Vsaka naprava ima svoje trike ali pa morda celo tovarniške napake, ki jih pozna samo vgrajevalec z dovolj izkušnjami. Garaž mojstri in monterji, ki jim je avtoplin sekundarna dejavnost poleg napr. vulkanizerstva, avtopralnice, avtoservisa, avtoprevozništva itd, in ki predelajo en avto na teden, če..., imajo pomanjkanje izkušenj, predvsem z diagnostiko težav.

Vidiš da imaš s to napravo same križe in težave zato naj veleumi, ki je ne zanajo poštimat, vrnejo kupnino in odstranijo svojo,kako si že rekel, šaro! To ti po zakonu pripada, čeprav bodo zagotovo imeli nešteto izgovorov, da jim ne bo treba vračati denarja, žačenši z globalnim segrevanjem in dejstvom da na Marsu ni življenja(zaenkrat). Potem imaš pa dve opcije ali iz strahu pred ponovnimi težavami ostaneš pri vožnji na bencin ali pa greš k renomiranemu vgrajevalcu. Me pa jezi pri nas slovenceljnih, ker se ne znamo postavit zase in zahtevat da dobim to kar smo plačali. Na koncu pa pridemo do izjav ko so ''ah avtoplin je pa eno navadno sranje''. A kadar imamo težave z določeno znamko avta, ga prodamo in kupimo bicikel, ali pač poiščemo drugo znamko vozila, ki ima manj oz nič težav?!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne feb 10, 2013 12:39 pm

Z avtom pač ne more biti nič narobe, če na bencin dela normalno. Ko preklopim na plin pa ne dela nič. Saj če ne bo šlo drugače jim bo pa odvetnik pisal, drugače jst ne vem kako bomo to rešil.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne feb 10, 2013 1:41 pm

evilfury je napisal/-a:Z avtom pač ne more biti nič narobe, če na bencin dela normalno. Ko preklopim na plin pa ne dela nič. Saj če ne bo šlo drugače jim bo pa odvetnik pisal, drugače jst ne vem kako bomo to rešil.

malo poglej zakon o varstvu potrošnikov...

če imaš napravo , ki ima 7 letno garanciji si verjetno upravičen do deleža kupnine ki odgovarja odšteti uporabnini v razmerju kupnina / rok uporabe ... če si imel napravo 1 leto te torej sledi 6/7 kupnine ...

če pa so pametni , se bodo poravnali že pred tožbo direktno s teboj in odmontirali napravo <<<<<<( opozori jih ( in po demontaži preveri neglede na njihove izgovore), da morajo avto povrniti v prvotno stanje - izjema so : luknjica za stikalo na armaturi ter luknje v sesalnem kolektorju - ki morajo biti zaprte z vijaki z odgovarjajočim navojem ter zatesnjene s pravilno maso , ki tesni ter se da brez škode za navoj ponovno odviti - ter luknja za rezervoar / bakrenko+kabel /stranski multiventil če je / vijaki za pritrditev rezervoarja ter luknjice od vijakov , ki držijo bakrenko - če so - ter nenazadnje to morajo tudi protikorozijsko izolirati / zaščititi...

pa še nekaj ... opravi diagnostiko na bencinski strani , da bo tudi softwearsko vse delalo.. za vsak slučaj ..
Zadnjič spremenil plinaš, dne Ne feb 10, 2013 1:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne feb 10, 2013 1:43 pm

evilfury je napisal/-a:Z avtom pač ne more biti nič narobe, če na bencin dela normalno. Ko preklopim na plin pa ne dela nič. Saj če ne bo šlo drugače jim bo pa odvetnik pisal, drugače jst ne vem kako bomo to rešil.

Z avtom najbrž res vse štima, dokler ti na benz dela vse bp.

Pri tej poplavi monterjev avtoplina, ki jo imamo zadnje 2-3 leta, se res pojavijo takšni in drugačni. Dokler se ne bo nekdo od ''našajbanih'' odločil in šel do konca in dokler se ne bo to razvedelo, bo žal ostalo tako kot je. Enostavno bo moral eden od teh ''kvazi vgrajevalcev avtoplina'' dobiti temeljito lekcijo iz potrošnikih pravic, v smislu velike denarne kazni in po možnosti prepovedi opravljanja dejavnosti, da bo za vzgled in opomin ostalim. Ko se bo to zgodilo, bodo počasi, ostali samo še tisti, ki se s to dejavnostjo ukvarjajo resno, strokovno in odgovorno. Potem bomo pa dejansko lahko izbirali samo še med napravami različnih kvalitet in posledično s tem različnih cenovnih razredov, ker bodo morale biti vgrajene vse enako kvaliteno. Nekaj podobnega se je zgodilo med nepremičninskimi agencijami, ko je šele kriza poskrbela, da so tisti ki so samo drek mešali in glumili gljive, zaprli firmice(beri pralnice denarja) in se je ponudba prečistila. To se bo zgodilo, je pa precej odvisno od nas samih potrošnikov, kdaj bomo to doživeli.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne feb 10, 2013 1:48 pm

iziboy je napisal/-a:

Z avtom najbrž res vse štima, dokler ti na benz dela vse bp.

Pri tej poplavi monterjev avtoplina, ki jo imamo zadnje 2-3 leta, se res pojavijo takšni in drugačni. Dokler se ne bo nekdo od ''našajbanih'' odločil in šel do konca in repovedi opravljanjadokler se ne bo to razvedelo, bo žal ostalo tako kot je. Enostavno bo moral eden od teh ''kvazi vgrajevalcev avtoplina'' dobiti temeljito lekcijo iz potrošnikih pravic, v smislu velike denarne kazni in po možnosti p dejavnosti, da bo za vzgled in opomin ostalim. Ko se bo to zgodilo, bodo počasi, ostali samo še tisti, ki se s to dejavnostjo ukvarjajo resno, strokovno in odgovorno. Potem bomo pa dejansko lahko izbirali samo še med napravami različnih kvalitet in posledično s tem različnih cenovnih razredov, ker bodo morale biti vgrajene vse enako kvaliteno. Nekaj podobnega se je zgodilo med nepremičninskimi agencijami, ko je šele kriza poskrbela, da so tisti ki so samo drek mešali in glumili gljive, zaprli firmice(beri pralnice denarja) in se je ponudba prečistila. To se bo zgodilo, je pa precej odvisno od nas samih potrošnikov, kdaj bomo to doživeli.

:lol: :lol: :lol: :lol: :har :rofl ... pri nas ??? ...ha,ha,ha... bom prej pravnuke dočakal . stari ti mene včasih tolk nasmeješ ! :bow
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Po feb 11, 2013 8:47 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
o vzdržljivosti in primernosti na lpg predelanih fordov ni kaj razpravljati - kjerkoli .... bv....

s60 t5 ...pa še čipiran povrhu ... s prins-om dela bp ...kolk km je naredil ne vem , jepa rekel da jih kar nabija.. sem pa tipčku enkrat žarnico zamenjal k ni imel pojma pa sem slučajno videl nalepko prins na motorju ...

Ja, normalno da ne. Sej motorji fabriško niso zasnovani za lpg (stari focusi so imeli to možnost,ampak ne pri nas - pač za tiste dve pumpe z lpg-jem,ki so bile,pa če so sploh že bile pri nas, se jim ga ni splačalo niti nam ponudit) . Zdej pa če ga kdo želi v fordu imet, ga naj ima. Ampak naj vzame v obzir, da če bo prišlo do okvare motorja zaradi plina in slabo nastavljenega lpg sistema, bojo vsi monterji valili krivdo na forda (pač za en falus motor in bla bla bla), ki btw zna naredit motor, da traja in traja v kolikor je redno pravilno vzdrževan in uporablja gorivo za katero je bil zasnovan.

Nekaj dni odsoten pa nisem nič sledil foruma zato pozen odgovor.
Glede na to da vozim Forda, sem kar malo zbegan ob teh postih.
Na Prinsu so zagotovili da težav tudi na Fordu ne sme biti, saj naj bi Valvecare nudil dovolj zaščite! Ali pač ni tako??
lakom lačen hoče papico

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po feb 11, 2013 10:40 am

rutenka je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
o vzdržljivosti in primernosti na lpg predelanih fordov ni kaj razpravljati - kjerkoli .... bv....

s60 t5 ...pa še čipiran povrhu ... s prins-om dela bp ...kolk km je naredil ne vem , jepa rekel da jih kar nabija.. sem pa tipčku enkrat žarnico zamenjal k ni imel pojma pa sem slučajno videl nalepko prins na motorju ...

Ja, normalno da ne. Sej motorji fabriško niso zasnovani za lpg (stari focusi so imeli to možnost,ampak ne pri nas - pač za tiste dve pumpe z lpg-jem,ki so bile,pa če so sploh že bile pri nas, se jim ga ni splačalo niti nam ponudit) . Zdej pa če ga kdo želi v fordu imet, ga naj ima. Ampak naj vzame v obzir, da če bo prišlo do okvare motorja zaradi plina in slabo nastavljenega lpg sistema, bojo vsi monterji valili krivdo na forda (pač za en falus motor in bla bla bla), ki btw zna naredit motor, da traja in traja v kolikor je redno pravilno vzdrževan in uporablja gorivo za katero je bil zasnovan.

Nekaj dni odsoten pa nisem nič sledil foruma zato pozen odgovor.
Glede na to da vozim Forda, sem kar malo zbegan ob teh postih.
Na Prinsu so zagotovili da težav tudi na Fordu ne sme biti, saj naj bi Valvecare nudil dovolj zaščite! Ali pač ni tako??

Če so ti zagotovili, potem je to to. Če gledamo malo poste nazaj, se pri njih kar držijo tega kar obljubijo.

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Po feb 11, 2013 10:47 am

Ni mi jasno zakaj naj bi bil Ford tak problem, a ima najslabše materiale, ali je primerljiv kar se morebitnih problemov s plinom tiče s Toyoto, Oplom...
@iziboy A nimaš ti toyote predelane? tudi tam so možni zapleti, ali se motim?
lakom lačen hoče papico

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po feb 11, 2013 11:23 am

rutenka je napisal/-a:Ni mi jasno zakaj naj bi bil Ford tak problem, a ima najslabše materiale, ali je primerljiv kar se morebitnih problemov s plinom tiče s Toyoto, Oplom...
@iziboy A nimaš ti toyote predelane? tudi tam so možni zapleti, ali se motim?

Ford in Opel sta najbolj občutljiva. Pri Oplu še posebej 1.6 twinport motorji, 1.2 v Corsah pa kar delajo... Razlike so v materialih ki jih uparabljajo za ventile in sedeže ventilov. Glede na to da obstajajo majstri, ki zamenjajo ventile in sedeže, da je na plinu mir, ne vem zakaj tega že proizvajalec ne naredi? Najbrž je treba v današnjih časih narediti avto za 100.000km da pol novega kupiš...banda :evil: Pri italijanih ni nobenih težav, kolega ima na Puntu II, 1.2, že preko 200.000km s plinom pa niti enga samega problema. Podobno je z BMW ,Mercedes, VAG-ovi motorji...

Ja imam Toyoto, 90.000 km z Valve Care-om. Do sedaj bp :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov